Avortul

Avortul | Autor: ariella

Link direct la acest mesaj

Fetelor........am o mare problema. Sunt insarcinata si vreau sa fac avort. Cine a mai trecut prin asa ceva? Cat dureaza interventia? Doare? Poti dupa aceea sa te ridici din pat? Dati-mi va rog sfaturi.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Ariella, punctual...
Dureaza putin, mai bine cu anestezie generala, la o ora maxim poti pleca acasa. Poti sa-ti riei activitatile normale. Un avort te afecteaza mai mult psihic decat fizic.

Acum trebuie sa te avertizez ca aici fetele sunt contra, asa ca sa nu te miri de rosii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariella spune:

Trebuie sa adaug ca nici eu nu sunt de acord cu avortul....si nici nu sunt sigura ca pot duce asta pana la capat. Dar am o fetita de 9 luni, deci am trecut printr-o sarcina curand, printr-o cezariana la nastere si nu cred ca mai pot face fata. Si nu este vorba de faptul ca nu m-am protejat, ca am fost inconstienta si acum platesc pentru asta. Am folosit ovule Contracept M. Dar s-a intamplat sa raman cu tot cu protectie. Acum...nu stiu ce sa fac. Iau in calcul toate posibilitatile. Fetita e inca mica, acum incepe sa mearga, e cum mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

ai ramas insarcinata cu contraceptive? in conditiile in care abia ai un bebe de 9 luni? si noi nu mai stim ce sa mai facem... asta da dreptate, ce sa zic...

andreea

ZOZOLINA

COUNTING THE DAYS

"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Vaaai, Ariella, ce fericite ar fi fetele de la "Asteptam un ingeras in viata noastra" daca ar fi in locul tau... noi ne chinuim (unele de ani de zile, altele de mai recent) sa avem copii, trecem prin cele mai complicate proceduri, cheltuim bani pe analize, operatii, FIV-uri... ne rugam fierbinte la Dumnezeu sa ne binecuvanteze si pe noi cu un copil... si tu vrei sa scapi de sufletelul acela... Ce trist si nedrept in acelasi timp!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Ariella, noi fetele de aici nu cunoastem situatia ta, deci corect ar fi sa nu judecam, ironizam, aruncam cu ce gasim in tine, insa,...este adevarat un avort lasa sechele pe viata!
Uite, poti citi aici un caz similar...http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111137

Ma rog pentru tine sa iti dea D-zeu puterea si sa iti lumineze mintea si sufletul, si sa ai sprijinul si ajutorul familiei , ptr ca nu e numai deciziza ta in final.
Personal cred ca e mai usor sa cresti un copil decat sa traiesti cu vina ca l-ai omorat!
Numai bine si muuulta sanatate!

Nikole,mami lui albastrel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaGoji spune:

E decizia ta, dar gandeste-te la faptul daca esti pregatita sa faci fata unui avort, din punct de vedere psihic, privindu-ti copilul si gandindu-te ca si cel din pantecele tau are drepturi egale. Eu am fost in situatia ta, am ramas insarcinata cu tot cu protectie, dar nu m-am simtit in stare sa rezist psihic efectelor avortului. Si drept urmare - uite-te la semnatura.

Mami 19+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

nu e chiar in regula o sarcina peste produse contraceptive...si nu-ti recomand aceasta sarcina. daca, doamne-fereste!, copilul s-ar naste cu vreo problema (sau ar aparea altele in primii ani de viata) vei fii vesnic apasata de ideea ca e din cauza acelor contraceptive...
un avort e traumatizant pentru orice femeie intreaga la cap si suflet, totusi, gandeste-te ca e imens numarul celor care, dintr-un motiv sau altul, au considerat ca nu e cazul sa faca cati copii da dumnezeu,si mai gandeste-te si la riscurile pe care si le-au asumat atatea femei in perioada avorturilor prohibite pentru ca n-au acceptat sa dispuna altcineva de corpul/sanatatea/cariera/viata lor. copilul trebuie sa vina pe lume atunci cand parintii sunt pregatiti din toate punctele de vedere sa-l aiba. evident, daca nu intervin probleme de religie.
iti recomand anestezie locala, dupa o ora te ridici din pat si pleci acasa singurica, la volanul masinii...probelmele zilnice te vor solicita mult si n-o sa stai tot timpul cu gandul la ceea ce s-a intamplat, dar de uitat...n-o sa uiti niciodata.
decizia iti apartine in exclusivitate. daca ceri prea multe pareri, pierzi un timp pretios, cu cat e mai la inceput...cu atat va fi mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobriq spune:

Fetelor, inainte sa dati sfaturi ganditi-va ca este o sarcina la 9 luni dupa cezariana. Eu ma intreb daca ca un uter taiat poate sa suporte o noua sarcina atat de curand.
Si da, contraceptia locala nu este f efectiva. Pe wikipedia spun ca rata de esec pt spermicide este de 18% cand se folosesc foarte corect si 29% pt uz normal. Pe prospectul de la Contracept-M nu spun nimic de eficacitate.
ariella, este decizia ta, dar vezi sa fie o decizie informata si sa cantaresti bine optiunile.

Monica si Eduard (3 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

intr-adevar 9 luni de la ceza e riscant.

nu stiu ce as face in locul tau sincer.

AFIBEBE mamica fericita de Cristian Nicolae 22.08.2007

http://community.webshots.com/album/561331134CKhBEa?start=24#total-tags.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Cel mai bine ar fi sa il consulti pe medicul tau ginecolog, el iti poate spune daca sunt posibile complicatii dat fiind faptul ca abia ai nascut acum 9 luni prin cezariana (eu stiam ca nu se recomanda o alta sarcina in cazul cezarienei decat peste 2 ani) asta fiind un factor mare de risc, apoi ce riscuri implica pentru embrion faptul ca a fost conceput in timpul utilizarii metodei contraceptive folosite de tine (e posibil ca substantele respective sa fie nocive si sa cauzeze diverse malformatii/boli) avand in vedere ca totusi sunt concepute pentru a leza , unul din cei doi actori implicati in conceptie. Si pe urma ia o decizie in cunostinta de cauza. Mai bine un avort decat sa patesti tu ceva sau sa nasti un copil cu probleme.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput