***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (28)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

DidiAlex,

eu un post poate off topic fiindca este legat numai de dr. Radoi.

Eu l-am cunoscut atunci cand am aflat ca sunt insarcinata, stiam de la o colega de birou ca este dr la Municipal , locul la care ma gandisem eu ca o sa nasc asa ca mi-am facut programare la CMU.

Prima mea intalnire cu el a fost foarte amicala, ca sa n-o numesc prieteneasca, desi gandindu-ma retrospectiv cred ca orice dr s-ar fi enervat fiindca eu nici n-am intrat bine in cabinet si primul lucru pe care l-am spus si l-am si repetat a fost "eu vreau sa nasc prin cezariana";

Dr. Radoi a fost foarte calm tot timpul consultatiei, nu mi-a spus NU la ideea mea tampita cu cezariana insa mi-a spus politicos ca ar trebui sa ma mai gandesc, poate nu sunt destul informata asupra ambelor variante de nastere si ca o sa mai vorbim despre asta.

Pana am nascut l-am vizitat o data la doua saptamani, de fiecare data a avuta rabdare sa-mi explice ce tampenii intrebam; precizez ca nu i-am dat niciodata vreun ban, sarcina mea a fost supravegheata la CMU.

Mi-a prescris analize amanuntite, chiar si trimplu test despre care stiu ca multi doctori nu-l mai recomanda fiind un factor de stres pentru viitoarele mamici.

Acuma, am citit si postul acelei mamici care si-a pierdut copilul, si fara indoiala e o drama ce i s-a intamplat, dar nu pot sa nu ma intreb cum ti se duce dopul, pierzi lichid in 3 zile si nu-ti dai seama; ca si mie mi s-au fisurat membranele acasa si desi initial mi-am zis ca am incontinenta urinara, pana la urma m-am lamurit ca pierd lichid.
Eu cand am realizat ca pierd lichid l-am sunat pe dr. Radoi si mi-a zis sa vin de urgenta la spital; ba chiar m-a dojenit cand am ajuns fiindca el fugise in viteza de la Municipal la CMU si era gata pregatit sa ma bage in sala de operatie lucru care s-a intamplat in maxim 15 minute de cand am ajuns la el.
In cele 15 minute a chemat o doctora sa-mi faca controlul fiindca stia ca nu vreau sa-mi faca el controlul pe masa; desi e fasonul meu sa nu urc pe masa sa ma vada un barbat, el a respectat nebunia mea, fiindca tre sa recunosc ca e, dar fiecare din noi avem pitici pe creier.

Dupa ce am nascut a venit in fiecare zi sa ma vada si stiu sigur ca venit la CMU doar pentru mine fiindca el activeaza la Municipal si in acele zile eram singura care nascusem cu el la CMU.
In plus, m-a sunat si cand am ajuns acasa.

Eu iti povestesc experienta mea cu el si pot spune ca pentru mine a fost cel mai bun doctor.

Iar Ancamari are dreptate, nu cred sa existe pareri unanime de bine despre un doctor.

Intr-un sistem medical occidental, drama micutului Sebastian nu s-ar fi intamplat fiindca la ei procedurile interne sunt foarte bine reglementate; nu cred ca este task-ul doctorului de garda sa stie ce pacienti are, cred ca acest rol revine asistentelor, iar in realitate chiar asa s-a si intamplat, asistentele nu l-au informat pe dr Radoi de aceasta pacienta.
Dar in RO, asa se intampla, cand este un asa scandal, televiziunile pentru a-si creste ratingul (ca doar lucrez in publicitate si stiu ce inseamna asta) arunca cu noroi intr-un doctor, ii desfiinteaza viata si cariera in cateva minute, anuland toate eforturile lui de pana atunci fiindca sunt convinsa ca pe langa aceste cazuri nefericite, Dr Radoi a ajutat mii de femei sa aduca pe lume copii sanatosi.

, mamica de David (24.04.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Didialex, multumesc de raspuns ref la cerealele Altanatura. Asta ca traducerea cuvintelor din germana imi aminteste de o faza pe cand locuiam si noi in germania (doar 1 an): am mers la cumparaturi si sotul ma tot stresa ca vrea carne de vitel. El nu stie boaba germana, asa ca baza eram io. Si ne imbia o tanti vanzatoare acolo cu niste carne tocata ca e la oferta. Noi nu si nu, ca stiti nu stim si gatim si vrme ceva mai simplu. Si vad o placuta pe care scria nu-stiu-ce de vitel. Si zic sa-mi dea 3 bucati. Vanzatoarea se uita cam zeflemitor la mine si zice: pt cineva care nu stie sa gateasca, sunteti curajoasa sa va bagati la asemenea specialitati. I-am zambit (ca n-am inteles la ce se referea) si am plecat. In we hai sa gatim vitelu'! l-am fiert cu legume, ma rog cam ce stiu si eu sa fac. Mi se parea mie cam alba carnea, dar am zis ca asa arata vitelu' poate si doar carnea de vaca e rosie. Cand am pus in farfurie si am taiat dintr-o bucata, arata ca si creierul. Dar creier nu era ca stiam cum se zice in germana la creier. Deci ce era??????? fudulii de vitel!! bleah!

Aaaaaa, ince ceva Didialex: cat de groase ies cerealele astea: ca si grisul cu lapte sau mai subtiri sa mearga in biberon? ca cele romanesti unele ies groase (Milupa) altele subtiri(bebelac). Eu le-as prefera mai groase ca a mea mananca mai bine cu lingurita. Biberonul nu-l cunoaste.

Carmen_so tare faza cu masca. Si eu ma gandesc cand o creste fii-mea si m-o vedea ca ma machez, pensez, epilez, imi pun masti...cum sa tin departe de ia ustensilele astea pana creste. Ca imi amintesc ca eu cu sor-mea mereu dadeam iama in trusa de machiaj a mamei si ieseam boite in fata blocului. Si cand venea mama de la serviciu ne parau copiii si luam bataie.
Mi-a placut si mie camera fetelor tale!! ff colorata si vesela. Trimite-mi si mie te rog "instructiunile "pe care le-ai trimis celorlalte fete ref la mobila! M-am mai linistit cand am citit ca si tu ai fetite manechine. credeam ca noi suntem cele mai slabe.

Noi am reusit "performanta" de a lua doar 100 g in luna 5. Desi piureurile le mananca bine, nu ne impacam cu laptele praf. I-am facut si analize ca parea cam palida, dar slava Domnului nu are nici o carenta (Fe, Ca,...). Dr o suspecteaza ca ar fi alergica la lapte si de-aia nu asimileaza. I-a luat sange si pt asta. Pepsi, se poate determina alergia prin analize de sange?Daca nu e alergica (da Doamne sa nu fie!!), ii schimb laptele pana gasesc unul care sa ii placa. Nu pot sa-i dau numai san ca nu cred ca-i mai e suficient.

Eu in dau bebelinei ceai de tei in care picur putina lamaie. gresesc? ma gandeam sa ia ceva vit. C, ca am inteles ca portocalele sunt laxative si noi suntem kk-cioase.

Noi mancam cam 100-150 ml max de piure de fructe si respectiv legume si apoi putin san si dr zice ca e putin. ca ar trebui 200 ml si sa nu mai vrea lapte.

Si eu ii dau banana , dar ii scot miezul cu seminte. Am vazut ca mai sunt fete care dau banana (Ella;...) voi scoateti semintele?

Mai citesc ca sunt in urma si mai scriu.
Aaaaaaa, am vazut toti capsuneii si capsunicile. Ce mari sunt!! unii vorbesc deja, altii stau in fund sau se chinuie sa se ridice! oau, ce repede trece timpul!

mami de Ana (22mai)

An@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

An@, si eu scot miezul bananei.

Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Vali, multumesc de raspuns.

Moberi, acum am vazut mesajul tau (v-am zis ca eu sunt in urma cu cititul): si noi am facut alergie de la Milupa cu lapte!! desi le manca de o saptamana! Sunt de-alea cu aroma de vanilie si scortisoara?

Didialex, am uitat: cerealele de la ALtanatura pe care le am sunt fara lapte.

An@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

pepsi super pozele. Si ce frumos ninge.

Mesaj de la kay: AM fost la eco azi. Partea buna: i s-a dezvoltat bine inima. Partea rea: a crescut prea repede si tb operata in max 1 luna jumate. Tb sa vb cu nemtii s-o programeze...Deci incepe 2008 cu o inima reparata!

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mica, supica a fost cu laptic de-al tau sau fara? Banuiesc ca ai lasat si legumele, adica nu numai zeama. Azi i-am dat lui B gutuie coapta si pasata. A mancat un pic chiar daca era acrutza.
Vali5, ai flacau mare, deja se ridica singurel. Un bravo si pt curajul de a face repede si bb2. Sa te gandesti serios la ajutoarele pe care le ai, mai ales pt atunci cand vei merge la servici.
Off, Ella mereu ma induiosezi cand te vad ce mult suferi dupa Boby al tau. Sa te ajute Dumnezeu sa gasesti calea de mijloc de care mentionezi. Daca iti faci firma, poate vei avea posibilitatea sa iti gestionezi altfel timpul.
Kay, bafta multa cu operatia Soniei!

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV

***Diverse utile pt bebici***

Mergi la inceput

Doamne ajuta, kay, sa mearga totul cum trebuie!

Liviana, multumesc pentru sfat! Incerc de pe acum sa ma gandesc la cat mai multe aspecte. Sunt si plusuri si minusuri, dar cu siguranta vreau al doilea copil, si cat mai apropiat de varsta cu Andrei.

Eu i-am dat azi lui Andrei la masa de fructe mar copt + banana. I-a placut tare mult. O sa incerc si eu cu gutuie cat de curand.

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

mica, am pus si la umanitare, la subiectul Soniei mesajul care ti l-a trimis kay. Sper sa nu te superi

Botez
Prima excursie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

liviana azi nu i-am mai pus laptic in supa. Pasez legumele, nu ii dau doar zeama. E o supa crema. Spune-mi, te rog, tu ii pui lui Bogdanel dovlecel in supa? Cum pastrezi restul de dovlecel daca nu il pui pe tot? Din cate stiu se innegreste.

vali cum sa ma supar. Am felicitat-o pe Sonia si kay mi-a raspuns: E bine ca e inimioara mai bine decat prevedeau ei, dar e nasol ca face op acum, pt ca va trebui schimbat totul de mai multe ori...Ca e f mica...La 4kg 800....

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Rugati-va pentru Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Bafta multa , Kay si pupici pt amandoua!

Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)

Mergi la inceput