Copiluti de mai-iunie 2005 (56)
Raspunsuri - Pagina 4
Androix spune:
Of, Monu! Stiu cum e!
Si la mine bate un vant de depresie, de fapt e un pic de uragan asa. Marti incepem sa zugravim, Mihai pleaca miercuri si mai vine de mos Nicolae. Nu mai am timp sa vorbesc cu el (azinoapte ne-am certat pe tema asta
in loc sa folosim acel ragaz ca sa vorbim ce ne interesa). Munceste atat de mult incat abia ne mai vedem pe lumina. Nu am pretentia sa lase tot si sa mute mobila prin casa, dar macar as vrea sa am cu cine sa pun la cale ce si cum mut, la ce renuntam, ce cumparam de nou, pentru ce mai asteptam etc. Ei bine nu am cu cine. Pe langa asta se aude asa un zgomot de fond permanent. Uneori e mai puternic si sparge zgomotul de "prim-plan", deci nu mai este zgomot de fond
in orice caz ideea este ca nu inceteaza NICIODATA si te toaca marunt. Si ati ghicit acesta e Filip. Mai este si Georgia in plina diversificare, v-am mai povestit cate cratite murdaresc si spal zilnic, mai pun la socoteala si grija permanenta sa ai ingrediente proaspete in casa si sa gatesti zilnic. Adaugam frustrarea ca din diverse motive: scoala, vremea, lipsa de timp si organizare, ii scot in parc mult mai rar decat as vrea si decat ar fi posibil; faptul ca nu mai am timp nici sa ma spal decat pe fuga, iar spalatul pe cap a devenit o activitate care poate fi practicata numai de la miezul noptii incolo...
Si din cauza ca ma simt depasita total de situatie ma simt si eu o mama, nu chiar ratata
, dar pe-aproape. Pentru ca toate problemele si frustrarile mele se rasfrang asupra lui Filip printr-un comportament de care nu sunt nici mandra, nu mai zic multumita. As vrea sa am mai mult timp pentru Filip, sa am mai multa rabdare cu el. Sunt convinsa ca undeva gresesc de este asa de neastamparat. Imi propun mereu sa imi schimb purtarea fata de el si recidivez cu aceleasi greseli aproape instantaneu.
Observati ca deja de examene nu mai pomenesc ![]()
Am ramas datoare cu un raspuns de multicel, am citit atunci intrebarea dar nu stiu ce am facut de nu am raspuns: Ioanailinca, mania cu alba ca zapada a tinut la noi foarte mult, cred ca in jur de un an. A incetat cand mi-a venit stralucita idee sa-i descarc mai multe filme de desene de pe dc++ si a incetat alba ca zapada dar au inceput altele. Acum este in faza masina cu oki -> cars. Am trecut prin pisica -> aristocats, catelu -> 101 dalmatieni, dar si un filmulet de vacanta cu el in timp ce "hraneste" un pui de catel cu pietris, baby einstein toate pe care le avem, shrek, tenu mosu -> polar express, o gramada, am un folder stufos pentru el.
Cam asta ar fi. Am uitat sa va zic ca am decis ca nu desfiintez calculatorul pe perioada lucrarilor ci il mut in bucatarie. Si o gramada de lucruri care pot fi luate pe sus in saci vor fi depozitate la soacra-mea. Ramane s-o anuntam si pe ea ca eu una am hotarat dar ea nu stie inca ce-o asteapta ![]()
Andreea mama de Filip si Georgia
monu spune:
Androix, ai punctat bine. Cred ca pe mine scrie mare si cu rosu si cu beculete depresie. Nici eu nu mai am rabdare cu Alexia si deja ne stresam reciproc si iese un mare haos in casa.
Stiu ca sunt stresanta cu dilema mea dar eu mi-am dorit f mult sa pot sa ma descurc cu ambele. si de aceea pt mine acest esec este f dureros.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
fran spune:
Pe fuga...
Chris-merg pusi pe schiuri, eu asa cred.Eu ma gandesc sa o pun la noi la casa de la tara-avem o panta numai buna acolo-pe partie mi-ar fi frica. Evident, de toti disperatii care se rup in figuri fara sa-si faca griji ca pot lovi pe altcineva...Schiuri avem, unele mici din plastic
, care se prind peste bocanci( nu clapari). De betze, eu stiu ca nu e nevoie la inceput. Asta o sa fie oricum asa, sa vedem daca ii place...In schimb de Craciun o sa primeasca si patinele cu rotile de la chicco, cele care se prind peste ghete. Nu bag mana in foc de ce zic acum, dar eu stiu asa:la varste foarte mici nu trebuie sa aiba gleznele imobilizate complet-cum se intampla la clapari sau role, de asta se prefera schiatul cu bocanci si mersul pe rotile, nu role.
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
fran spune:
Monu-ai doua fete superbe, eu te invidiez sincer, nu pricep la ce zici esec. La oboseala?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
monu spune:
la oboseala la lipsa de timp si de rabdare la faptul ca nu pot sa le dau atentie si sa ma joc cu ele la fel ca timp.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si
Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
loreen spune:
Fetele mele dragi mor cand va aud ...
Eu ani de zile am considerat ca sunt cea ma groaznica mama si cand am realizat ca de fapt nu-i asa am realizat ca am o problema...problem mea este depresia si din cauza asta nu reuseam sa vad mai departe ...
Situatia voastra este cumva similara in ceea ce priveste inactivitatea ,ca inafara de pampersi si biberoane nu faceti ...si fara sa vreti va macina ...
Am invatat sa -mi asez prioritatile...adica sa ofer cat mai mult din diponibilitatea mea copiilor...sa-mi musc buzele cand vreau sa sar cu gura pe ele...apoi treburile casnice le las pentru cand oi avea timp...si pentru asta am angajat femeie la curatenie ...mancare fac odata pe saptamana pentru toata saptamana...piata numai vinerea,si in rest ma impart intre scoala sa iau copilul si alergat dupa Delia...
Si ceea ce ma enerveaza si nu ma pot educa sa fiu o mare nesimtita este faptul ca nu pricep de ce trebuie sa ma lupt singura cu toate astea ca doar nu m-am insamantat singura...adica ar fi trebuit sa fim amandoi implicati nu eu cu toate si el cu distractia...
Sper sa va ajute macar drept consolare ce v-am spus si sa nu va suparati pe mine...dar mai faceti un efort si asezati prioritatile...
Monu eu am fost la dr homeopata si mi-a "drogat-o" pe Delia cu niste graunte si parca parca e mai blanda...nu mai are accesele alea dese de isterie care ma socau pur si simplu...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Cornelia spune:
Lasati depresiile altora
Daca va spun ce boacana am facut noi, va trece. Dar mai bine tac
.
Eu cred ca am batut recordul de cand nu m-am mai plans pe aici. De fapt, de asta scriu mai rar, ca e jenant ca o data pe luna cand ma apuca si pe mine harnicia, sa spun ca sunt in depresie.
Dar voi cititi printre randuri, ca eu sunt intr-o depresie permanenta
.
Asa ca trec peste faptul ca nu dorm noptile de doi ani jumate si ca a ajuns sa ma bata Stefan zilnic, iar Maria sa imi raspunda obraznic si ma bucur ca sunt sanatosi, frumosi, isteti. Ii privesc dormind (noaptea, in jur de ora 2
) si ma minunez ce ingerasi de copii am.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze
gusta spune:
Buna.
Monu si Androix va inteleg foarte bine si la voi e mai greu decat la mine ca eu am numai unu si ma plang.
La mine am zis frustarile vin din toate partile si realizez ca pe zi ce trece ma ingrop frumos si numai pot.Eu nici cu cine sa vorbesc nu am si nici numai vreau ca numai pot nu ma pot face inteleasa.Azi am dus-o la gradi acuma la pranz si astept sa vad ce tampenii mai face.Apoi imi pun intrebarea cum sa vorbeasca copilul asta cand eu nu vorbesc si tot asa.Azi dimineata m-a putat si eu am realizat ca nu ii ofer decat urlete ,tipete si lista continua.Iar mai nou cand tip la ea imi spune sa ii zic mai incetu deci e clar sunt o neispravita care s-a lasat prada depresiei si am pus problemele pe primul plan in loc sa ii ofer copilului mai multa atentie.
Androix eu nici atata nu am cu cine comunica il rog sa ma ajute cu ceva in camera marei si tot timpul gaseste altceva de facut plus ca vine acasa numai la 10 seara deja cand numai am ce face si in weekend trebuie sa mearga la mosneag si tot asa.
Ma duc sa incerc sa fac ceva in casa ca e ca la porci si m-am saturat .
Marilena si Mara Augusta
corail spune:
Buna fetelor,
nu am mai scris de mult! Intre timp am nascut o fetitza, Ines Maria( dupa o nastere grea si complicatii) si a inceput viatza cu 2 copii: alaptat, schimbat scutece, jucat cu Sophia, care este foarte geloasa si nu ma lasa nici un minut in pace!
O sa incerc sa recuperez si sa citesc ce ati scris!Iar acum , ca sunt in concediu , o sa intru mai des pe forum!
Felicitari proaspetelor gravidutze... sa aveti o sarcina usoara si bebei sanatosi!

Androix spune:
Cuscra, da nici eu nu m-am insamnatat singura
dar azinoapte mi-a zis ca cineva trebuie sa se gandeasca si la aspectul financiar al problemei si mai mult decat sa se gandeasca trebuie sa-l produca. Asa ca io raman sa ma gandesc cum mut mobila si sa-mi pun la cale salele iar el sa produca bani.
ooo, Cornelia, pai atunci nesomnul meu de 6 luni e mic copil ca sa zic asa. Ca p-asta uitasem sa-l trec pe lista, acum mi-e si rusine sa mai spun
Oricum am citit ca plecati cu trenul si mi-ai dat o idee excelenta. Nu plecam pana la luxemburg dar pana pe la predeal cred ca ar fi distractiv intr-o sageata albastra, ca lui Filip ii plac trenurile dar n-a vazut unul adevarat in viata lui.
Monu, si eu la fel mi-am dorit sa ma descurc singura si cu copiii si cu casa si cu scoala. E nasol dar sunt constienta ca nu se poate. Ce ma enerveaza cel mai tare este ca acum in momentul asta nu pot renunta la nimic, trebuie sa le duc cum le-oi duce pe toate.
Daca va permiteti da-o pe Alexia la gradinita, eu l-as da pe FIlip cu ochii inchisi, abia astept anul viitor.
Eiii, dar nici nu mai conteaza!
Sa nu speriem proaspata mamica de 2.
Corail, felicitari, sa va traiasca fetita si bine ca ati scapat cu bine dupa nasterea grea si cu complicatii.
Andreea mama de Filip si Georgia