Copiluti de mai-iunie 2005 (56)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Elisor-trimis PM
Monu-mai pe larg pls, cu bambi.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Monule eu sint cea mai in virsta decit toate la subiectul asta , dar chiar daca vreti sau nu vreti, ma bagati in seama sau nu ma bagati, eu tot scriu si ma pling, ca deh rude aici nu am, iar cele din tara s-ar bucura de necazurile mele, asa ca trancanesc aici pe forum.

Elisor sa nu cumva sa dispari, ca te caut pe mess si tot te gasesc . Cred ca a fost o discutie ca sa se discute, ca sa vorbesc si eu si sa nu se inteleaga nimic , nu toata lumea e puternica, de exemplu eu, care atunci cind nu eram maritata ma descurcam nemaipomenit, acum trag ca vita la car si mi se pare ca nu realizez nimic. Asa ca, sa dau sfaturi ca sint mare si tare nu pot, iar daca as fi puternica, as da din forta mea si voua ca sa vedem toate viata in roz.

Dispar, ca ma apuc iar sa ma pling la voi. Dar pot sa ma laud ca ploada s-a trezit iar pe la 6.45, am luat-o cu noi in pat sa faca nani, bineinteles ca nu ne-a mai lasat nici pe unul sa dormim, iar pe la 7.30 cind a vazut ca eu tot o cert sa faca nanita, i-a spus lui tat'su scurt "Tito, catte a mama", cu alte cuvinte, da-i o cafea poate se calmeaza.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna,
Hai sa nu se supere nimeni. E Postul Craciunului fetelor! Mai e putin si vine Mosul!!!
Sa ma "laud" cu ce a facut motanul mare azi si ce face in momentul asta (m-a umflat plansul la un moment dat si am urlat azi precum cainele la luna). O iau pe puncte: 1. S-a trezit exemplar, a stat la imbracat fara ifose, am baut el laptele, eu cafeaua, am vb cu Alexandru amandoi. 2. S-a pus sa il scuipe pe bietul bebe. Nu stiu unde a vazut, dar nu a incetat decat cand a vazut ca eu scot fum pe nari si incep sa urlu. Culmea e ca Alexandru radea in hohote la fiecare "stuchitura" a motanului si cand l-am luat in brate s-a pus pe urlat. 3. Inchis-deschis calculatorul de cel putin 10 ori.4. Desfacut bibele de apa si rasturnat in pat.5. Eu facut ordine, el imprastiat in urma mea+ turtit un crenvurst pe covor. "Vreau pilaf" - "Nu pap pilaf,viau ciorbita". In culmea disperarii si toata in lacrimi ma apuc sa ii imbrac. Credeti ca am iesit afara??? Nuuuu, ca l-a plesnit pe ala mic care s-a pus pe urlat si care nu a mai stat chip sa il imbrac. Sa nu uit de coccotatul pe masa din bucatarie si stat pe varfuri cu nasul lipit de geam sa vada, dragele mele, masina de gunoi.. Acum m-am calmat ca am citit Legile alea minunate din pagina trecuta, mi-am amintit ca si eu am citit vestita poveste si rad acum ca maimuta in oglinda, cu deosebire ca eu rad la calculator, in timp ce pitic obraznic isi toarna apa in cap cu bibele, amenintand ca "spun eu lu tati ca certat"
Pupici

Aurasa - mami de Catalin si Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Gradinita Bambi step by step

Sa incep cu inceputul ca altfel nu stiu

-Am sunat la interfon au deschis si am orbecait prin curte si prin gradi. Clar nu au paza (am si eu pitic cu chestia asta). Se vedea ca suntem noi si totusi nimeni nu ne-a intrebat nimic si ne-am plimbat pin gradi. Daca vroiam puteam ajunge lejer si la etaj.

-La intrare o sala mare unde se ia masa. Frumoasa. La parter alaturi de sala de mese intr-un colt un pian la care repetau cativa copii mici. Profesoara …. Aparent amabila. Mai tarziu aflam ca nu accepta copii sub 4-5 ani.

-La etaje salile de curs. Au 2 etaje. In salile in care invata/se joaca se mai si doarme. La grupa anteprescolara (adica cresa) se primesc copii de la 18 luni la 2 ani juma. E singura grupa unde exista 2 locuri libere. Au baie separate cu un singur wc pitic. (eu unul am vazut prin usa intredeschisa ca nu ne-a invitat sa o vizitam)
-Au in permanenta 2 doamne care se ocupa de curatenie.

-La grupa de cresa la ora 17 mai erau 2 copii care tuseau si unul chiar a vomitat si a fost verificat de febra. Cei doi bantuiau la grupa mica. Unde mai erau vreo 6-7 copii cu o singura educatoare.

-La fiecare grupa la care am intrat am gasit peste 6 copii cu o singura educatoare si de fiecare data ni se spunea ca sunt 2. Dar eu am vazut 1!

-Parintii au voie sa asiste la ore si au voie sa intre in clase. Pt mine e ok ca as putea sta cu copilul pana la acomodare.

-Dar… 1 educatoare la 7 copii e putin.

-Medicul se spune ca e in permanenta acolo. Dar tocmai ieri a avut program scurt doar de dimineata. A ramas surprinsa in sensul negatic cand a auzit ca stiu de biletelele dnei dr. adica daca bb e bolnav iti trimite prin copil bilet acasa. Si cand am intrebat-o atunci ce cauta cei 2 copii mici bolnavi la gradi mi-a spus ca si tusea si mucii difera. Adica in functie de stadiul bolii.

-Am insistat sa o intreb ce fac daca Alexia e data la cresa si ea e mai evoluata decat ceilalti. O muta la alta grupa (greu de crezut), se face vreo evaluare? Nu am primit un raspuns clar.

-Mancarea – din start - primesc dulciuri. Meniul e facut de dna dr dar primesc si dulciuri. Au firma de catering.

-Transportul – il au asigurat si impartit pe 4 zone. De la noi de acasa pana la ei sunt 3 km si déjà suntem in zona 3 si ne costa peste 200.000 lei vechi pe zi. Copiii nu au scaune speciale de masina si copiii mcii sunt pusi in centuri. Ni s-a spus ca daca vrem nu avem decat sa ne aducem scaun de masina de acasa.

-Jucariile la grupa de cresa (pana la 2 ani juma) slabe.

-Optionalele – din cardul insiruit copilul nu are acces decat la dans. de balet doar daca vrea sa o testeze madam. Despre engl care e inclusa in prêt nici nu se pune problema. Desi Alexia vorbeste f bine romaneste 2-3 cuvinte ar putea sa o invete si pe ea. ca imediat face 3 ani. Desen, pictura, modelaj, colaj nu s-a zis ca ar exista desi ma uit la hartiile de la ei si sunt mentionat.

-Taxa de la 9-13 735 RON, 9-14.30 965, 9-18 1175 si 9-19 1250 dar asta numai daca euro e intre 3.01 si 3.50 lei.

-Ii primesc cu pampers. Au cana lor cu numele scris (adusa de acasa)

-Pe mine ma macina un lucru – la grupa de cresa cu varsta maxima 2 ani juma. In cateva zile alexia va implini acei 2 ani juma. Pai ce fac cu ea? O dau la o grupa inferioara? In loc sa progreseze eu o dau undeva unde da inapoi?

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Stiu ca nu exista gradinita perfecta. Perfecta este aceea care se muleaza pe doleantele parintilor. Stiu ca poate sunt eu cu prea multe fumuri in cap. Dar in ziua de azi cand se cer sume destul de mari ca sa dai copilul sa creasca in conditii bune , mai ales ca noi am prins si criza asta a gradinitelor....

cine vrea, cine doreste, cine pofteste ... ma bate ganduls adeschid o gradi a mea si acolo toate fumurile mele sa devina realitate. na ca am zis-o.

, mami de printese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am citit pe diagonala ce ati scris si, sincera sa fiu, nici eu nu inteleg cine pe cine s-a suparat, dar rog fetele care se simt suparate, sa ia mesajele asa cum au fost scrise, nu ca si cum ar fi fost scrise special ca sa le supere pe ele, ca nu cred ca cineva de aici a avut macar o secunda aceasta intentie. Eu nu-s suparata pe nimeni, dimpotriva, sint in culmea fericirii: nu stiu cind si cum nasc, cu cursurile n-am rezolvat nimic si nici nu cred ca rezolv, pentru ca sesiunea nu se prelungeste dupa vacanta asa cum s-a vehiculat, ci se condenseaza si pe mine asta nu ma ajuta ca eu nu voi putea fi prezenta si pregatita la evaluarile de final, afara e su-perb, a nins toata noaptea si e totul alb, alb, alb... e superb pina la ora 14.30 cind va trebui sa plec cu burta si Tudora (fara carut, ca acesta nu mai are cum sa mearga) dupa Agata, inotind prin nameti astia superbi, nume nu am pentru baiat... mai vreti!?! Si nici nu e joi, dar eu joi s-ar putea sa fiu absenta la apelul depresiv, asa ca incep de astazi, ca sa recuperez, sa nu ma condensez si aici.
Si mai am si de calcat vreo doua lazi de haine si de facut mincare, ca daca nasc, macar sa-i las cit de cit acoperiti pe astia mici ai mei.

Monule, sa stii ca ideea cu gradinita nu e rea deloc, m-am gindit si eu intr-o vreme, pentru ca si aici ar merge o asemenea afacere, tot din cauza penuriei de locuri. Dar eu nu ma simt in stare sa am grija de copiii altora, sincer, imi ajung pina peste cap ai mei. Dar daca te simti in stare si te tin buzunarele eu te incurajez si te sustin cit pot, dupa investitiile mobiliare, mi se pare cel mai bun si mai util lucru pe care poti sa-l faci. Nu mai spun ca ai avea posibilitatea sa-ti cresti copiii, sa te ocupi de ei, pe linga altii.

Si inca ceva, tot pentru tine. Sa stii ca mult timp am fost si eu complexata de femeile care au crescut multi copii si ma intrebam de ce imi este mie atit de greu, mai ales cind mi se spunea acest lucru: ce mare lucru, eu am crescut singura 5, si toti au facultate, au ajuns oameni (si asa si era), nu vrei sa stii cum a fost... etc. Si ele au dreptate in felul lor, da, i-au crescut si sint bine. Dar daca le iei la intrebari cu tupeu, afli in scurt timp ca lucrurile nu stau chiar asa. Adica eu si sotul chiar am crescut fetele singuri, cu exceptia celor citeva ore in care sint in colectivitate, dar ele nu! De ce? Pentru ca la fiecare a existat o bunica, o matusa, o vecina, i-au dat la cresa de foarte mici ca nu au avut incotro... deci chestia asta cu crescutul singuri e fff relativa. Si cu sanatatea la fel. Ia intreaba-le ce au mincat cit au fost mici ai lor copii si iti vei pune miinile in cap cind vei afla. Este adevarat ca sint si oameni sanatosi din generatia 35-55, ca la aia ma refer, dar sint putini. Eu sint un om sanatos, am avut si am foarte putine probleme de sanatate si sotul la fel, dar am fost crescuta la tara, cu mincare de acolo, in aer curat, fara crese, fara gradinite la virsta frageda, cu bunicii la dispozitia mea non-stop si un pic pe deasupra (am fost crescuta de bunicii de pe tata pina la 11 ani - si in timp ce eu huzuream, surorile mele erau tirite din cresa in cresa pentru ca mama mea nu avea cum sa faca fata la toate cerintele daca nu lucra si numai sanatoase nu sint). Si sotul meu si sora lui au fost crescute la fel. Dar daca te uiti mai bine la generatia despre care vorbesc, vei vedea ca sanatatea lor nu e chiar perfecta si ca foarte multi oameni din limitele de virsta date de mine sint bolnavi sau f bolnavi. Deci... mai lasa-le sa vorbeasca si singure, ca mai vorbesc si pe linga. Ele nu mint, chiar asa cred ca au facut, dar tu si eu stim ca lucrurile nu-s chiar asa. Si apoi sa nu-mi spuna ele mie ca se ocupau de copii asa cum ne ocupam noi acum (ma refer la latura educationala, intelectuala, culturala), lucru care noua ne ia destul de mult timp (nu ma refer la toate familiile, ca stiu ca sint si unele care s-au ocupat, dar in cele mai multe ideea de activitati si de a invata lucruri in afara scolii nici nu era luata in seama). Cu toate acestea eu le apreciez pe acele femei, printre care si mama mea, pentru ca ne-au crescut si s-au descurcat cum au putut ca sa ajungem noi astazi si sa discutam aici. Dar ar fi foarte bine daca si ele ar aprecia ce facem noi acum, la rindul nostru pentru copiii nostri.

Ah, am uitat sa va spun ce a facut Tudora aseara! Nu-mi vine sa cred, putea sa ramina fara limba, pe bune. Minca si cum are ceva la curisor si nu sta pe scaunel nici batuta, s-a ridicat si cind sa se aseze la loc nu l-a mai nimerit si s-a asezat alaturi. Si si-a muscat limba atit de tare in cadere, incit si-a gaurit-o cu dintii pur si simplu, noroc ca e in mijloc, pentru ca daca era mai pe margine cred ca isi taia o bucatica din ea. A curs la singe mi-a zis tati, care s-a speriat foarte tare, ca nu stia exact unde s-a lovit si a plins micuta!!! Ca asta uitasem sa va zic aseara, ca a fost inainte de Povestea preacinstitei!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 6 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Legat de cadouri pentru Craciun, Loreen si cine mai era interesat, dar stiu ca ea are cumnata aici si ar putea sa-i trimita, uita-te si www.grandrivertoys.com" target="_blank">aici, poate il stii deja sau poate nu si te tenteaza ceva:

Eu as fi vrut sa-i iau Agatei www.grandrivertoys.com/webstore.taf?proId=4326&gid=2121&string=&pstart=1&sortBy=&_UserReference=C0A8DE1746B4030D57E589C2874A4746DF9C" target="_blank">asa ceva, dar mi-am dat seama ca neavind instalatie in centrul tavanului nu am cum sa o pun, nu cred ca merge fara (poate nu stiti, dar aici, cele mai multe camere nu au sistem de iluminare, ci doar prize si pui tu ce vrei pe pereti sau veioze sau iti faci tu daca chiar vrei - ma refer la apartamentele pentru inchiriat, sper ca cele cumparate sa nu fie la fel). Iar pentru Tudora am vazut ceva carti, puzzle-uri si niste chestii de pre-school... Nu sint cine stie ce, dar iti mai da vreo idee, nu stiu ce sa le iau.. si cu ce!?!

Mygirl, am ris cu lacrimi de legile tale, mai ales de cum sint numite, cum a zis si Gabitza. Mersi!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=297799&cdate=20070525&ctime=104503" target="_blank">39+ , www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA si www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA - AMR 6 zile!

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Buna seara

Elisor, ma intrebai cum e cu munca. Nu prea exista termen de comparatie. E mult, mult mai bine. Imi pare rau doar de colegi; tin legatura cu ei si acum, dar iti dai seama ca nu este la fel ca atunci cand ne vedeam in fiecare zi. Ce nu am reusit insa sa repar, desi speram, este relatia mea cu Iuli, care nu mai este la fel de buna ca inainte. Si nu am reusit sa pun la loc decat un kilogram din cele pierdute .

Monu, ce spui tu acolo de preturi??? Pai inseamna ca noi o ducem bine in Constanta, unde cea mai scumpa gradinita de care am auzit este 700 ron. Si transportul 20 ron/zi pt 3 km? Adica mai scump ca la taxi?

Nu cred ca v-am povestit pana acum de cresa lui Sergiu. Este de stat, stiam dinainte ca este curata, copiii sunt bine ingrijiti si mancarea e buna, dar nu ma asteptam sa fie chiar asa. Meniul cica e facut de un nutritionist,iar dulciurile pe care le primesc sunt facute in bucataria cresei. Bine, acum nu cred eu ca este chiar ca acasa, dar important este ca Sergiu mananca tot.
Iar pe partea cu educatia, nici ca se putea mai bine. Le-a adus o educatoare extraordinara. Copiii sunt topiti dupa ea si daca se intampla sa lipseasca o zi e o adevarata tragedie. Si se vede ca isi face meseria cu pasiune. Cel putin la Sergiu progresele sunt evidente. Asa ca m-am convins ca este adevarata vorba aia, cu omul sfinteste locul, nu conteaza daca e gradinita de stat sau particulara, totul e sa aiba oameni care isi dau interesul.

Va pup,
Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Beatrice, mutati-va in Botswana si fix asta o sa capatati

Am vazut pozele cu Pifosul la bucatarie si filmuletul cum mananca legume, este grozav Sunt crude ce manana el acolo sau fierte?

Vai de mine Gabitz ar fi tare. Cica e tare moneda...

Sunt legume fierte in prealabil si congelate. Le decongelez si le pun in tigaie cu foarte putin ulei, delikat deasupra si las capacul nitel. Se mai perpelesc ele nitel si apoi le pun cascaval sau altceva deasupra, gen parmezan.

Laura, sarutmana de cafea..

Eu facut acuma o negresa, care vrea?

NEGRESA

si am la cuptor piure cu carnita tocata, reteta mea... Loreen, vii?

Beatrice, mami de Alex pifos

Concediu prin EUROPA

Mergi la inceput

Raluca este bine, va pupa pe toate. este f ocupata. iulia este si ea ok.

sunteti in greva?

, mami de printese

Mergi la inceput