Bucurii de sept-oct 2006 (92)
Raspunsuri - Pagina 17
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by mephala30
Vin si eu c-o intrebare? Ce cantitate de apa/ceai beau copilasii vostri?
Teodor bea de rupe, in jur de 2 l de apa pe zi, plus un biberon jumate noaptea. Numai apa, ceai nu-i dau.
Mephala, i-ai facut lui Teo un test de glicemie recent? Daca nu, fa-i, te rog! Personal mi se pare ca un volum de peste 2 litri apa/zi e mult la un copil de 12 kg. Am facut o regula de 3 simpla ca sa vad cam cati litri de apa ar trebui sa bea un adult de 70 kg (greutatea medie a adultului) ca sa egalam proportiile.
2 L apa ..... 12 kg corp
x ........... 70 kg corp
x = 11,66 litri
Deci 2 litri de apa la un copil de 12 kg = 11,6 litri de apa la un adult de 70 kg. Cred ca e mult.
Lili, mamica lui Mathias (17.10.2006)
Save the Earth! It's the only planet with chocolate.
floricel79 spune:
O sa raspund la chestionare imediat, mai intati "lansez" si eu doua intrebari:
Chestionar
- Vaccinati copii anti varicela?
- La somnic, cu pernita sau fara?
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)
Mirabelac spune:
Fetele, n-am avut ce face si m-am bagat sa actualizez www.geocities.com/bucurii2006/" target="_blank">pagina BUCURIILOR, ca de, asteapta si ele Craciunul, nu? M-am uitat pe pozele de acolo, imi sunt tare dragi asa de mici dar cred ca ar fi cazul sa le actualizam, ce ziceti?
*****************************************Mirabela, mamik de pitic www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank">DAVID STEFAN (21.09.2006)
www.graphicsarcade.com/holidays/christmas/countdown/christmas_countdown_04.swf" target="_blank"> Asteptam Craciunul!
"Vreau sa fiu din nou COPIL, vreau sa desenez cu creta colorata pe strada, vreau sa fiu mandra de tricicleta mea cea noua, vreau sa cred sincer ca bomboanele sunt mai bune decat banii, vreau sa stiu doar cele sapte culori, cinci poezii, zece cifre si vocea mamei care ma chema la masa cand nu imi era foame."
MamiLili spune:
Floricel, Roxi e frumoasa si cu breton! Tu i l-ai tuns?
Cristina, reacomodare rapida la volan! De care ulei de peste ii dai lui Vladut? Cu vit D? V-a indicat medicul? S-a inchis fontanela? Cum i-l administrezi?
floricel79 spune:
Mamilili, exact asta am calculat si eu dar nu stiam daca gandesc bine sau nu, ca oricum eu sunt economist, n-am nimic de-a face cu medicina-farmacie. Si mie mi se pare mult 2 l apa la un copilut asa mic.
Lichide
Roxana bea cam 500-600ml lichid (apa, ceai cu fructoza, suc proaspat stors din mar, morcov, rar citrice), in zilele ei setoase. Mai bea 500 ml de lapte, deci se aduna undeva maxim 1,1l de lichide pe 24 ore.
Peste
Ii gatesc pastrav file, la aburi sau fiert cam de 2-3 ori pe luna. Nu se omoara dupa el, daca insist papa.
Cereale
Ii pun seara in biberonul de lapte 2-3-4 masuri in functie de cat de bine a mancat in ziua respectiva; daca-i dau cereale dimineata, nu-i mai dau seara. Ei nu-i prea plac cerealele, niciodata nu a fost mare fan, poate s-a saturat de ele. Ii dau 8 cereale de Nestle, pe care le-am cernut dupa patania Cristinei. Am incercat si cerale Nestle cu cacao dar nu vrea; le mananc eu, nu fac mofturi
Va urma.
floricel79 spune:
quote:
Originally posted by MamiLili
Floricel, Roxi e frumoasa si cu breton! Tu i l-ai tuns?
Cristina, reacomodare rapida la volan! De care ulei de peste ii dai lui Vladut? Cu vit D? V-a indicat medicul? S-a inchis fontanela? Cum i-l administrezi?
Mamilili, eu am tuns-o ieri, prin somn. Tot atunci a beneficiat si de manichiura - pedichiura drept bonus .
La Roxana cand i-a luat sange pt analize (sa vedem daca functioneaza bine rinichii, in contextul inf. urinare) i-a luat din vena de pe dosul palmei, foarte mult sange, in trei sticlute cat niste seringi marisoare. Voi ce analize ati facut cu sange luat din deget???
Verisoara mea a fost cu fetita la Interservisan (clinica privata) si tot din vena i-a luat, de la incheietura mainii de unde se recolteaza si la adulti in general. I-a luat putin din dreapta si n-a mai curs si apoi si din stanga. Nu va mai povestesc cum plangea fetita si cum era sa lesine mamica. De fapt si eu eram alba ca varul cand ii lua sange la Roxi, noroc ca stateam jos...
eloise spune:
Florina, parca ii sta si mai bien Roxanei cu breton. Tu i l-ai taiat? SI daca da, cum ai reusit? Ca si eu tre sa-i ajustez bretonul lui Vladut.
Mirabela, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi ca stimulezi lactatia daca scoti laptele acumulat in nodul. Daca stagneaza acolo e clar ca inca nu a putut fi absorbit de organism si deci trebuie scos.
Ramo, eu ii dau o data la 2-3 zile o masa de cereale, seara la 19, ce consta in 3-4 linguri de cereale amestecate cu apa(deci din cele fara lapte inclus) si un borcanel de iaurt, sau o portie de branza.
Branza nu ii dau de la piatza, mi se pare riscant. De ex Liseria se poate transmite prin branza dulce. Ii dau doar din cea de la supermarket, din lapte pasteurizat, de obicei de la Milli, la cutiutza.
I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
MamiLili spune:
quote:
Originally posted by floricel79
Chestionar
- Vaccinati copii anti varicela?
- La somnic, cu pernita sau fara?
- Astept sa vad daca a luat de la mine boala sau nu. Daca n-a luat-o, o sa-l vaccinez. Daca n-o sa-i ofere protectie 100%, cel putin va face o forma mai usoara a bolii
- La somnic fara pernutza, direct pe saltelutza
CristinaGoji spune:
MamiLili - la Vladut fontanela s-a inchis la 4 luni. Si Vigantol nu i-am mai dat de pe la 3, cand mai avea foarte putin deschisa. Atunci am inceput sa-i dau ulei de peste, la indicatia doctorului. Nu stiu daca este cu vit D, pe el scrie Children's enriched Cod Liver Oil. Acum ii dau cam o lingurita pe zi, de obicei i-o pun in mancarea de la amiaza.
Mami 19+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza