PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (62)
Raspunsuri - Pagina 6
iulenca spune:
Neatza fetelor bine v-am gasit.
Dandana daca nu a lesinat, nu a fost somnoros, ametit sau mai moale dupa cazatura, nu a vomat eu zic ca e ok. Stai linistita ca de-acum incolo vor cadea de f multe ori. Eu de-abia astept sa o vad pe Mariuk julita in genunchi si coate desi cred ca taica-su si bunicii vor innebuni. Acu sa nu ziceti de mine ca is sadica da juliturile eu le asociez cu faptul ca se face fetita mare si nazbatioasa si mi-e tare draga.
Babee stiu ca ti-au tot zis fetele ce mamica grozava esti da simt nevoia sa o repet. F dragutzi copii ai si imi place ca ii cresti frumos.
Vad ca majoritatea au probleme cu somnul acum, noi o avem pe Mariuk la noi de vreo 2 saptamani si nu prea mai doarme in patutz decat jumatate de noapte in rest o luam langa noi pentru ca se chitzaie si vrea suzi sau apica. O chinuie rau dintzisorii pentru ca noi nu avem decat 4 si cred ca ii vor erupe mai multi deodata. Noaptea practic nu se trezeste doar ca se foieste si chitzaie asa prin somn si roade la suzi iar daca suntem langa ea si bea un pic de apica se linisteste. Pentru ca sta foarte putin cu noi imi e drag rau sa dorm cu ea mai ales ca ne cauta noaptea si ne ia in brate.
E asa scumpa si toata ziua vocifereaza si alearga dupa noi prin casa, ma pupa pe unde ma prinde, se pupa si singura in oglinda. Zilele trecute statea in pat dupa baitza in fundu gol si sa ridicat sa uitat in oglinda si a inceput sa se admire pe toate partile. Are ea un sunet pe care il face cand ii place ceva: ntz,, ntz, ntz,ntz si facea asa si isi zambea singura in oglinda. Tare frumos e sa ai copii si sa fie veseli si sanatosi. Realizezi cand ii vezi ca nimik altceva nu e la fel de important in viata si spun asta eu care is destul de egoista.
Crissa parerea mea este ca tu intr-adevar esti un pic mai agitata si e posibil sa exagerezi dar nu e cazul sa te culpabilizezi ca iti faci si mai rau. Fa-i analizele toate ca sa iti iasa din cap si mergi si la un alt doctor sa vezi ce iti spune. Daca e totul ok laso si tu mai moale si incearca sa te linistesti pentru ca starile noastre se transmit copiilor. Oricum explica-i sotzului ca mamele stiu mai bine si ca ideea e sa faca si el ceva constructiv - cum ar fi sa mearga cu voi la doctor sau sa se mai documenteze in loc sa te invinovateasc pe tine. Eu am fost mai relaxata si cred ca as fi destul de calma si daca ar fi bolnavioara dara asa e firea mea. Din fericire Maria nu a avut pana acum decat o mica raceala dar sunt constienta ca pana creste va face febre raceli, diaree si multe altele ca asa sunt copii. Eu zic ca pe langa medicamente totul trece cu muuulta afectiune si caldura.
Doamna C ia nu te mai prosti si ai grija de tine daca te simti asa slabita. Acelasi sfat si pentru Bulinutza ca si ea e cam varza si o cer de cate ori am okazia.
Eu anticonceptionale am luat toata viatza, normal cu pauze dar nu am avut probleme. Nu mi-a fost rau, nu m-am ingrasat ( adika grasa is da nu de la ele)poate doar la inceput o usoara nervozitate. Acum iau Logest si e ok. Mi-e tare greu cu alte metode contraceptive si fata de sterilet am asa o aversiune nush de ce. Oricum babee buna ideea sotului si de laudat - sa faca si ei ceva in privinta asta ca deh la voi cu 2 copilasi akasa si unul pe drum chiar nu e problema. Desi cine stie poate dupa al treilea mai aveti chef de inca unul. ![]()
![]()
Sabana have fun in astea 2 zile, dormi si relaxeaza-te ca pitika va fi foarte bine cu bunica. Mie imi place de Maria ca e foarte prietenoasa si nu palnge dupa noi deocamdata. Am lasato zilele astea ba cu frate-miu ba cu o prietena si s-au inteles foarte bine. In prima faza le-a aratat o poza cu parintii ei- adika cu noi ca sa stie clar care-s sefii si apoi daca s-au jucat cu ea nu au fost probleme. Totul e sa fie intr-un mediu relativ cunoscut adika akasa la ea sau la bunici in rest nu are probleme.
Tweety pupici Claritei si imi pare rau ca are polipi dar va fi ok. E bine ca ai reusit sa afli exact care e problema.
va pup pe toate ca daca mai scriu umplu o pagina.
MARIUKU PUI DE IULENKA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png
MARIA THEODORA![]()
Ioana81 spune:
quote:
Originally posted by Cristina_Ioana
Eu ma simt foarte ok cu Yasmin, doar ca am o perioada cam nasoala care m-a cam secat de puteri si nici nu prea mananc.
Si eu am incercat mai multe tipuri de pastile si m-am simtit f nasol, numai cu astea sunt ok.
Cristina si Lucu- nume de scena Zarzarel (21 jun 2006)
http://www.flickr.com/photos/9618861@N07/?saved=1
Stii ca si eu sunt cu pastilele acum cu logest si tot asa eram obosita si fara vlaga, ba mai nou ma durea un ochi, am fost la dctor si mi-a zis sa iau de la walmark calciu, magneziu si zinc. Ei bine dupa nici o saptamana ma simt super ok.
pupici!
Ioana si bebe Vladimir
"Copilaria este perioada a vietii umane, intermediara intre puritatea prunciei si nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii." DAR NU O DAU PENTRU NIMIC IN LUME!
Ioana81 spune:
quote:
Originally posted by Muuh
[Intrebare: Cum le mai taiati unghiile? Eu ii tai cate o unghie pe zi aproape pentru ca nu mai sta deloc chiar si in somn isi trage mana. Aveti alte metode?
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Pai asa facea si Vladimir, i-am explicat cu frumosul ca trebuie taiate altfel ma zgarie si nu mai pot sa il iau in brate si incet-incet cu cantatul si reclamele de la tv am reusit. Acum sta linistit si la picioare!
Bafta!!!
Ioana si bebe Vladimir
"Copilaria este perioada a vietii umane, intermediara intre puritatea prunciei si nebunia tineretii - la doi pasi de pacatele maturitatii si la trei de regretele batranetii." DAR NU O DAU PENTRU NIMIC IN LUME!
Cristina_Ioana spune:
Miruna, ideea ta cu patul e foarte misto, numa' ca ma cam risc, pen'ca musiu Luca nu prea doarme daca nu simte pe cineva acolo si cred ca sunt slabe sperante sa incap si io cu el in patu' Ikea
De la Mother Care nu vroiam sa comand, am zis sa dau o tura poate gasesc si in magazinele de la noi.
Cu vitaminele, asa m-am gandit si io, ca isi face fata norma, dar totusi am luat o cutie Barocca, acu' o sa le iau daca tot le-am cumparat....mai ales ca ma cearta Iulenca 
Iulenca, pupici lu'Mariuku si enjoy noptile cat e la voi 
Ioana, saru' de sfat, cum ziceam mai sus, ma bag pe vitamine ca nu mai tine 
iulenca spune:
Ce bine ca mi-ai amintit Ioana. Eu ieri i-am taiat unghiile la maini si a fost destul de cuminte. I-am explicat ca tre sa fim domnisoare astacu manichiura frumoasa. Da daca nu ziceai tu de unghiile de la picioare uitam sa i le tai. Ce mama denaturata sunt - se vede ca nu stau suficient cu copilul. Diseara asta e primul lucru pe care il fac. Ma mir ca nu ma zgariat cu unghiile de la picioare in somn ca nu-s taiate de ceva timp.![]()
![]()
![]()
MARIUKU PUI DE IULENKA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;104/st/20060808/n/MARIA+THEODORA/dt/8/k/82d2/age.png
MARIA THEODORA![]()
Cristina_Ioana spune:
Taiatul unghiilor?????????????? Glumitzi!!!!!! ![]()
![]()
![]()
La noi sunt doua variante: fie treaz, tinut de cineva si taiat de unghii de catre altcineva, cu urlete de zici ca il schingiuieste cineva, sau adormit fiind, mai trage mana dar e mai ok oricum...daca i le tai treaz fiind se umfla efectiv cat urla...
doniro spune:
quote:
Originally posted by dandana
buna piersicute,
am intrat sa va cer ajutorul! vreau lista simptomelor de urmarit in caz de lovituri la cap. gargarita mea a cazut din carucior la magazin, nu a lesinat, a plans din prima si peste 10 min nu avea nimic, am trecut deja 24 ore fara modificari comportamentale si nu a varsat. cam asta mi-a spus pedriata, mai e ceva?
care erati fetelor mamici de copii care stiu cum e aia "nu e voie"? la noi ocupatia principala e catararea pe canapea sau pe mese si tupa-tup sarim frumusel cu gura pana la urechi, deschisul sertarelor si dulapurilor, extragerea lucrurilor interesante de acolo, de preferinta din sticla, testarea telefoanelor si telecomenzilor prin aruncarea pe parchet si doar pe parchet, evident jucariile au parte de acelasi tratament dar nu si cele de plus, doar cele de plastic. eu nu stiu ce sa mai fac!
cine si-a luat casuta aia din selgros, va roooooog!
pup
dandana mamica de bebelusaiubita 17.07
Pai eu eram una din fericitele mamici de piersicuta care stie de "nu e voie" si cred cu tarie ca cel mai important e tonul cu care spui "nu e voie"-ul ala... Ei simt in vocea ta, vad pe fatza ta cand e serioasa treaba sau nu. Cel putin la Daria asa e. Daca ii zic f hotarat si sunt serioasa, imediat renunta la ce vroia sa faca. Si asta se intampla de la 8-9 luni.
Roxana, mami de Ioana Daria (3 jul 2006) si
+32 cu
Victor MihaiPOZE
www.dropshots.com/doniro" target="_blank">FILME
doniro spune:
quote:
Originally posted by Muuh
Tweety sanatate multa.
crissa de ce nu vii la un control la Bucuresti cu copilul? Ii poti face aici un control si poti ramane in legatura telefonica cu doctorul de aici si il suni cand este ceva mai grav. Pe cel din Ramnic il pastrezi pentru vaccinuri etc...
Babee mi-ai facut o pofta de zapada ma duc sa ii zic sotului sa venim si noi repede.
Cristina hai mama pe msn ca te ajuta fata cu limba gimnastica. Sa nu comanzi de pe mothercare ca transportul e scump ca dracu. Zici de Yasmine ca dau anemie? Nu cred parerea mea ca farmacista vroia sa faca norma la Barrakka. Oricum vitamine nu strica sa iei in perioada asta. Daca tot ramai fara bona arunca patutul de bebe din camera lui Luca, cumpara unul de la Ikea si te scoti si cu aparatorile si ai si canapea la el in camera.
dandana nu e nimic in plus fata de ce ti-a zis pediatra si oricum din carut pana jos distanta nu este foarte mare. Ia-ti sigurante pentru sertarele cu sticlarie si lucruri casabile si las-o sa exploreze in restul sau ia-ti pentru toate daca ti-e frica sa nu isi dea peste degete. Pune telecomenzile sus (biblioteca, dulap) sau scoate-le bateriile si las-o sa butoneze - Alexei s-a plictisit deja de ele.
Intrebare: Cum le mai taiati unghiile? Eu ii tai cate o unghie pe zi aproape pentru ca nu mai sta deloc chiar si in somn isi trage mana. Aveti alte metode?
Miruna + Alexei (13.07.2006)
La manute e simplu, o pun in fata calculatorului si ii pun filmulete cu ea, dupa care e disperata. Reusesc si altfel, vorbindu-i, explicandu-i ce fac eu acolo "ia uite cum taie mami unghiutele la fetita... auzi cum face clestisorul "tac tac tac" si tot asa...
La picioare e chin mare, numai cu forta reusesc...
+32 cu
Victor MihaiPOZE
doniro spune:
Fetelor, sunt f fericita ca ieri am reusit si eu sa o fac pe Daria sa doarma in 2 reprize. A dormit de la 11 la 12.30 si de la 17 la 19. Nici nu a protestat, si a adormit in 5 minute dupa masa. Poate merge in continuare, ca afara nu prea mai e de iesit cu orele cu ei...
+33 cu
Victor Mihai
POZE
Piersicutze spune:
Neata fetele.
Iulenca asa am sa fac. Sper sa dorm. Atat imi doresc. Pici stiu ca va fi foarte fericita cu soacra si mama mea. Numai ca ea ne cauta prin toata casa, ne striga, intreaba de noi. In general pricepe cand ii spui ca suntem plecati colo sau dincolo, dar cred ca sufera desi le adora pe ambele bunici. Maica-mii ii zice "baba" si soacra-mii "lala". E cea mai happy cand vin la ea.
Cu taiatul unghiilor e calvar si la noi. Abia reusesc cu chiu si vai. La maini mai merge, dar la picioare e cam nasol.
Legat de "NU" si Alex cam stie. Daca face cum vrea ea, primeste pedeapsa in tarc si nu ii convine. Daca repeta, iar o pun in tarc. Pana acum a functionat, iar bunica-sa ii zice ca pleaca jos la pisica ei si isi ia haina pe ea, o cuminteste instant. De cocotat a inceput si ea sa se cocoate pe canapeaua ei si altele. Intr-o zi am prins-o ca si-a pus taburetele ei si se suia pe el sa isi ia de pe comoda ce ii trebuie, adica un biberon gol. Incaleca patul cu un picior, se suie pe canapeaua ei si de acolo vrea sa se catere pe tarc, seamana cu sora-mea, ca eu nici acu nu-s in stare sa sar un gard.

iubita 17.07