Bucurii se sept-oct 2006 (91)
Raspunsuri - Pagina 9
xandrutza_76 spune:
Andra, si mie imi place ![]()
Budinci de genul asta am mai facut eu, dar nu m-am gandit sa bag si broccoli; sigur o s-o fac de acum inainte. Multumesc! 
mamicile pentru retete, mi le-am scris si eu.
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
alexutza_26 spune:
Andra -am dat copy/paste
- acum sa ajung la Carrefour sa iau broccoli..de abia astept sa vad ce reactie va avea grasanu..el nu e asa mare amator de budinci, dar eu tot mai sper![]()
Alexandra mami de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
GETY spune:
Mamici, eu am copiat retele de la toate. Azi i-am dat bors (sau ciorba), iar maine ii fac supa crema de conopida. Nu i-am mai facut cam demult.
La Selgros au umplut standurile cu jucarii. A fost sotzul aseara sa ia niste pampersi si era plin, plin de jucarii.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006
GETY spune:
Brocoli cred ca trebuie proaspat, nu congelat, nu?
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006
MamiLili spune:
I'm back! Veshti rele: eu am, acum la batranete, varsat de vant. 

Sau, cum ziceam cand eram copil, "m-a varsat vantul".
In afara eruptiei de bubitze ce incep sa ma manance, ma doare tare capul, de fapt ochii in cap si mi-e un somn de mor ("In casa patul e facut/Dar cine sa se culce?" - vorba lui Cosbuc)numai ca sarbatoritul n-are chef de nani si cum n-am cui sa-l plasez, ai mei fiind raspanditi prin diverse colturi alte tarii, stau cu scobitori la ochi si ma uit la el cum se joaca. Cred ca s-a subinteles ca M inca n-are nimic desi astept sa-l vad si pe el "pistruiat" cat de curand, avand in vedere faptul ca inca nu-i facusem ROR-ul (Priorix).
In rest, imi pare rau Adina ca a ajuns si migrena la tine, cred ca era la pachet promotional fulgi + migrena gratis.
Andra, fiindca vad dublu am citit reteta ta in 2 exemplare, asa ca degeaba m-ai avertizat.
Lili, mamica lui
Mathias (17.10.2006)
alexutza_26 spune:
Lili- oooff, tare nasol...acum cred ca va lua si Mathias
...aveti grija acolo...si mai ales ca trebuie sa stati in casa..oooff, offf - multa sanatate si o tona de
ici pt mami pistruiata sa se faca bine
Alexandra mami de
GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
xandrutza_76 spune:
Lili, ce rau imi pare! E greu sa faci asa o boala cand nu mai esti copil. Eu am facut cand eram in clasa a VI-a si m-au cam chinuit bubitele alea uracioase. Sanatate multa!
poze cu noi
Monique_new spune:
Upss eu nu am stiut azi ca e Sf. Matei si am spalat
LA multi ani ! celor care poarta numele de Matei. Cind am aflat ca sint insarcinata si speram sa fie baiat asta era singurul nume la care ma gindisem, poate la bb2
.
Am notat si eu cele doua retete de prajituri si sper sa le incerc in curind.Tarta aia merge facuta si cu alte fructe banuiesc decit ciresele !!!????
xandrutza_76eu am reteta de biscuiti asemanatoare dar cu praf de copt si cu margarina nu cu ulei.Am niste forme de plastic ( stelute, inimioare, fluturasi etc.). Ies tare haioase mai ales ca vin sarbatorile.
Eu azi am facut niste conopida pane din care a papat si Cosmi un buchetel cu piinica la masa de dupa amiaza.
Budinca am facut odata dintr-o punga cu : conopida, morcov si brocoli inghetate pe care le-am inabuist pe aragaz un pic si apoi le-am aruncat intr-un vas de yena tapetat cu unt si pesmet ,peste care am pus ou si lapte.Am papat jumate eu jumate Cosmi...deci a iesit buna.
Din legumele inghetate eu mai fac morcovi din aia mici( lunguieti sau rotunzi) pe care ii pun intr-o cratita cu capac si f putina apa, ii las asa la inabusit pina se dezgheata si sint buni de papat si apoi pun niste unt si sare. Ies o bunatate alaturi de o fripturica la gratar( cu pulpa de pui fac eu ).
POZE COSMI 1 ANISOR
POZE NOI COSMINUTA

Monica si Cosmina (13 septembrie 2006 )
xandrutza_76 spune:
Monique, am ambele variante, deci si cea cu margarina; azi am facut biscuitii cu ulei, desi, initial am vrut sa fac cu margarina.
poze cu noi
floricel79 spune:
quote:
Originally posted by alexutza_26
Floricel si Xandrutza - chiar ca m-ati facut curioasa de prajiturelele astea, sigur le incerc...Acum intrebari:
Floricel: 1 vanilie = 1 plic zahar vanilat??
in loc de visine, pot fi si banane sau ananas???
Xandrutza - se poate pune si praf de copt tot de la Dr Oetker, in locul amoniului???
Alexandra mami deGABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Alexutza, o vanilie = un plic de zahar vanilat sau ceva esenta de vanilie, in functie de aromele preferate de voi. Eu sunt genul care mai "personalizeaza" retetele, nicodata nu respect 100% ce scrie acolo; la prajituri nu ma bag prea mult la facut modificari, eventual la arome pe ici pe colo insa.
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)