Bucurii se sept-oct 2006 (91)
Raspunsuri - Pagina 10
floricel79 spune:
Ca sa ma credeti ca am facut prajitura, uitati aici dovada dovada![]()
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006) 
alinamoro spune:
Lili, uf, nasol cu varicela! Tin pumnii sa nu faci forma urata ca-i groaznica la adulti (la "batranetea" ta).
Cum ai contactat-o, a avut cineva din cunoscutii tai?
Pai Mathias putea sa faca si daca era vaccinat cu Priorix(ROR), Varilrix-ul e pentru varicela. Poate el scapa. ![]()
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina
(31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos
(11.04.2002) poze
CristinaGoji spune:
Monique, Elenia, Itzy, Adina, MamiLili, Lexi - va multumesc la toate pentru felicitari! (mii de scuze daca am omis ceva, dar am tot citit de dimineata cate putin si e f.posibil sa-mi fi scapat cineva)
Am salvat si eu retele, suna delicioase toate! Abia astept sa le fac, cel mai mult m-a tentat Budinca de broccoli.
Floricel - am facut azi cus-cus cu rosii, delicatesa, nu alta. I-am facut la Vladut, dar dupa ce am gustat, am mai facut si am mancat si noi. Frisca nebatuta e un fel de smantana dulce, cred ca este si la Napolact, in pahar ca de sana, eu am cumparat de la Comlact, este in zona pietii Mihai Viteazu un magazin. Vorbim pe mess pentru detalii.
MamiLili - imi pare rau ca te-ai pricopsit cu varicela. N-ai facut-o cand erai mica?
Ce-am mai vrut sa zic? Nu mai stiu, revin daca imi amintesc.
Mami
18+ cu
Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
tanima_i2002 spune:
Fetelor, desi am citit tot, mi-e tare greu sa mai raspund la fiecare ce doream ptr ca scriu de pe laptopul sotului si n u sunt deloc obisnuita cu el, in plus ma si grabesc un pic ca am treburi la bucatarie.
Dar nu pot sa nu ma bucur si sa nu o felicit pe Cristina tr samburica. Felicitarile mele pentru perechea de atomici, lasa ca o sa vezi ce cumintica va fi fetita.
Am citit si eu retetele voastre si chiar este o idee buna, scrisesem si eu candva niste retete cu dovlecei umplut sau tocana de dovlecei care mi-au iesit dumnezeiesti dar Rares nu suporta dovlecelul asa ca nu le-am mai facut de mult, desi poate ca ar trebui sa mai il incerc.
Mancarica noastra preferata este ciorbita de pui, perisoarele de asemenea nu l-au incantat, nu stiu de ce. Dupa ciorbica cu paine aproape un castronel de bebelusi Rares papa si piure cu carne, care iarasi ii place mult, dar ii pun smantana multa.
La capitolul deserturi noi facem pandispan cu fructe din congelator, tort de mere care are blat tot de pandispan, melcisori cu lapte, papanasi fierti care iar nu au fost pe gustul lui dar mai incercam. Adora de ceva timp mamaliguta cu smantana si branza fagaras, facuta mai moale si cu un pic de unt in ea. Adora de asemenea iaurtul pe care uneori il papam cu galbenus de ou si paine.
Am incercat si eu odata sa fac musaca dar mi-a iesit cam uscata si nu i-a placut deloc, dar nu strica sa mai imi incerc talentele. De curand am facut si ciorbita de vitel care iar a fost papata bine. Eu nu pot sa ma vait insa ptr ca Rares mananca cam orice ii fac, rar are momente de cate 2-3 zile cand nu vrea nimic mancare gatita, dar in rest papa f bine. Dimineata am inceput sa ii mai dau si unt pe paine cu paine prajita sau ne-, cereale cu lapte de la sanovita de care mananc si eu, biscuiti cu lapte. Vad ca a acceptat destul de bine laptele din comert, nu a facut nazuri.
Daca sunt bucurii care nu prea se inteleg cu lactatele, eu ma gandesc cateodata ca poate ii dau prea multe, ptr ca el papa inca tzitzi, iaurtel aproape zilnic seara, piure cu smantana si un strop de unt, unt pe paine uneori dimineata sau cum va spuneam lapte cu cereale/biscuiti.
Ce ii mai fac eu si ii place mult sunt cartofii la cuptor in vas de yena cu un strop de ulei si pun tot acolo si brocoli si conopida, dar conopida o cam refuza, ce este drept nici mie nu imi place.
Am incercat si eu sa ii pun gulie in ciorbita si a f tare naspa, poate am nimerit eu una mai amara, dar am aruncat pe restul ca luasem ca haplea vreo 4.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007 nov 2007
tanima_i2002 spune:
Fetelor mi s-a facut o foame de la atatea retete ca deja o sa fug sa pap ceva, eu vreau sa fac niste placinte cu mere si altele cu ciocolata, am luat aluat si vreau sa il umplu acum, se face super repede asa ca de vreo 3 saptamnani m-am setat pe placintele umlute cu te miri ce, poate o sa fac intr-o zi si cu carne sau cu spanac.
Vroiam sa va intreb daca voi ai dati vigantol la bebei dupa valva care s-a facut pe la TV, eu nu am vazut dar am tot auzit si mi-a mai spu si sora mea, Eu am terminat oricum sticluta si i-am luat azi alta, dar nu stiu ce sa fac si nici dr nu am sunat-o sa o intreb.
MamiLili si eu am facut la batranete varicela, acum vreo 4 ani, am zacut 1 saptamana, initial am crezut ca am mancat ceva ca fusese pastele, apoi am realizat ca nu este intoxicatie, de fapt eu am facut pojar, nu mai stiu daca este acelasi lucru ca nu mai stiu denumirile fiecareia, aveam si in cap. Tare naspa a fost.
Si eu vroiam sa mai intreb si de Priorix, peste vreo 2-3 sapt ar trebui sa il facem si noi dar nu stiu daca sa i-l fac acum sau in ianuarie, noi vom pleca pe 14 dec in Spania si ne intoarcem abia in ian pe 16 si nu stiu daca sa i-l fac asa aproape de perioada plecarii, poate face vreo reactie ceva, apoi daca ma duc acolo cu copilul nevaccinat poate cine stie ce capata pe acolo, grea hortarare, asa ca poate imi dati ceva sfaturi.
Uite ca nici eu nu mai stiu ce vroiam sa spun si nu sunt nici gravida ca ...Cristina, dar neuronii oricum mi s-au injumatattit din perioada aia.
poze diverse
tanima_i2002 spune:
Vroiam sa va spun ca de 2 zile am un copil exemplar, doarme f bine ziua si noaptea desi se mai trezeste de 4-5 ori se culca repede la loc dupa ce ii dau suzeta, de care vreau sa scapam dupa ce dau si dintisorii care s-au umflat zilele astea, sau un pic de apita din biberon si gata, iar la nani. Dimineata dupa ce se trezeste ii da mami tzitzi si apoi mai atipeste 20-30 de min sau daca nu sta cumintel in pat langa mine si se mai foieste dar eu mai lenevesc.
Insa sa va spun ce am patit-o saptamana asta cu o indigestie, am mancat duminica niste varza care nu mi-a cazut deloc bine, luni si marti noaptea am avut crampe cumplite la stomac, miercuri am mai bagat si niste ciuperci la cupor cu cascaval si am pus capac, am zacut pana azi, noroc ca a mai fost tati pe acasa, si ziua dar si in fiecare noapte ca altfel nu stiu ce faceam, a mai venit si mama, dar Rares oricum numai calare pe mine statea, daca ma inchideam in camera sa dorm un pic plangea la usa pana deschideam , a stat langa pat ca un catelus.Noaptea trecuta nu va mai spun ca de la 6 pastle de carbune madicinal am inceput sa scot gazele care ma omorau de atatea zile si era sa intoxic copilul, aeriseam din 10 in 10 min pana am parasit camera ca nu se mai putea, am adormit intr-un final pe la 5, asa ca sunt rupta in doua de somn.
Apropos de catelusi am vazut toate pozele si filmuletele anuntate, super tare Matti, tare frumosi toti piticii vazuti in poze nu mai enumar acum ca am si uitat pe cine am vazut si pe cine nu, dar tot ce era anuntat.
Rares a fost cu tati afara ieri si a cazut iar in nas asa ca a venit cu gurita plina de sange pana pe pantaloni era murdar, am crezut ca lesin, noroc ca am reusit sa ma abtin sa nu tzip ca speriam copilul. Din fericire nu s-a lovit tare ci doar a rupt cojita de la buba cealalta.
Gata acum fug ca v-am povestit destul, acusi se trezeste zgatia si nu apuc sa fac placinte.
Pufy tare scumpi pufisorii tai ca totdeauna, cand ii vad parca imi trece groaza de a avea doi baieti in casa cu tati trei.
poze diverse
xandrutza_76 spune:
Florina, am vazut prajitura
; uite, am facut si eu poza la biscuiti.
Tanima, eu ii dau Narcisei Vigantol in continuare, dar sticluta nu o tin mai mult de o luna. De pe piata au retras pastilele Vigantolette si Fluor Vigantolette (sper ca am scris corect), pentru ca nu si-au dovedit eficacitatea. Cel putin asa au anuntat la stiri.
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
MamiLili spune:
Multumesc de sustinere! Am reusit sa dorm o ora si acum mi-e mai bine, nu ma mai doare capul asa de tare.
Alina Morostes, ai dreptate cu Varilixul si Priorixul!
Scuze daca am indus pe cineva in eroare, creierul meu functioneaza la parametri de avarie. Da'-mi revin eu. Varilix = varicela. Priorix = ROR = rubeola, oreion, rujeola.
Ca sa raspund la intrebari,nu, n-am facut varsat de vant cand eram copil desi as fi avut toate sansele, stand alaturi de atatia colegi ce s-au imbolnavit. Nici n-am idee de unde l-am cules. Sper doar sa nu fi imbolnavit pe altcineva, fiindca m-am intalnit cu mamici + copii, o prietena insarcinata, off!
Floricel, am vazut dovada, prajitura arata yammy!
Lili, mamica lui
Mathias (17.10.2006)
MamiLili spune:
Eiiiii, da' va intreceti cu gluma! Ca ati postat retete am inteles, dar de-acum ma torturati cu poze din astea delicioase, cu tot felul de bunatati, ca sa mor eu de pofta, nu? Anyway, Xandrutza, Floricel,
ce iese din cuptorul vostru.
Tanima, tabletele de Vigantoletten au fost retrase, dar Vigantolul ramane in continuare fara restrictii. Eu fac precum Xandrutza, schimb flaconul la fiecare luna.
Vroiam sa mai zic ceva...daca-mi amintesc revin!
Lili, mamica lui
Mathias (17.10.2006)
beatrix spune:
Matei, Mathias, Matteo
Fetele, multam de retete! chiar mi-ati dat cateva idei pt Eric ca eram in pana! 
Lili, insanatosire grabnica si poate scapa totusi Mathias! Eu n-am facut nici o boala a copilariei desi am fost la cresa de la 9 luni! Ca sa nu mai zic ca in clasa a X-a de revelion am fost in tabara si din 25, 24 au facut varsta de vant si eu nu!
la fel, nasa lui Eric l-a facut chiar de 2 ori! Acum e insarcinata si cu toate astea la analize i-a iesit ca nu are anticorpi pt asta si sa se fereasca de copii mici!
Roxana si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi:
Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana & Crisa