Bucurii se sept-oct 2006 (91)
Raspunsuri - Pagina 5
beatrix spune:
Mirabela si eu vreau ghidul! Nu-ti pot trimitr pm ca la mine nu apare activat! Merci mult!
Noapte buna bucurii si mamici de bucurii!
Roxana si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi:
Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana & Crisa
floricel79 spune:
Sephora, sunt niste scumpi ei cum descopera instructiunile lumii asteia in care traiesc. Normal ca si Roxana s-a prind dupa aia si nu mai “cobora” de pe plapuma pe covor[:d]. Super montajul de azi, cred ca o sa fac si eu unul pt sotz, de Craciun.
Xandrutza
Beatrix, poza aia in care Roxi e cu picioarele pe gatul meu ne-a facut-o tati ieri dimineata; eu dormeam dusa, a fost o surpriza si pt mine sa vad cum se comporta Roxana cand eu dorm
Eloise, am raspuns promp la apel, chiar ma gandeam ca ar trebui sa mai pun niste poze, multumesc de invitatie. O includ aici si pe Adina ca si ei i-a fost dor de noi, mai ales la Fabi de Roxana. Eloise, e tare scump Vladut in poza cu oala insa eu de multe ori mi-l imaginez pe el cand era micutz si avea un par…, si-o freza…. de zici ca tocmai venea de la stilist in multe poze. Intr-adevar body-ul face parte dintr-ul set de 4 dar imi pare rau ca nu i-am luat pt 24 de luni ca astea pt 18 luni ii sunt cam fixe. Are mama fata mare, ma stresez eu degeaba cu meniul.
Cristina, meniul intr-adevar e bogat dar ea nu manaca portii mari, ma refer la mancarea gatita. Chiar m-am gandit sa cantaresc cat mananca, asa de curiozitate. Oricum, cand s-a saturat, se intoarce automat si se ridica in scaunul de masa si incearca sa paseasca in gol, sa se dea jos din scaun. Trebuie sa fiu cu ochii pe ea ca pe butelie cand e in scaun, de legat nu o leg ca nu suporta si oricum, nu vrea sa stea acolo numai strict cat mananca, in rest s eplimba si alearga prin casa. Apropo de lapte, in seara asta a baut 250 ml amestecat cu 4 masuri de cereale.
Masa de cina, pe la 19 a fost piure cu ficat si cu rosie din care nu a mancat decat putin pt ca erau cartofi, normal. Ficatelul in schimb a iesit super bun ca l-am facut la cuptor, cu unt, in hartie pergament. Bestial iese asa.
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)
pufymic spune:
Salutare!
Remember us?
Cristina felicitari inca o data!
Mexxa o sa ne rugam pentru voi sa fie totul bine cu Sebicu, ca destule a indurat mititelul pana acum...!Imi pare sincer rau ca treceti prin asa incercari....
Am vazut poze superbe cu bucurii adorabile si nazbatioase(Roxana de Floricel si Matti de Sephora)!Frumosi copii avem, fetelor!
Si m-am amuzat la faza cu Roxi coborand de pe plapuma!Parca o si vedeam pe buflica mica!
Noi suntem ok dar am avut niste zile mai...incarcate, asa ca am luat o mica pauza de pe aici...
L-am intarcat pe Nicolas!Sambata dimineata a fost ultima data cand a baut lapte de la mine......ma doare sufletul, mi-e ingrozitor de greu cand ma gandesc ca a fost ultima data cand i-am vazut boticul "mufat" la sanul meu....dar totodata ma simt usurata si fericita ca nu mai am durerile ingrozitoare pe care trebuia sa le suport la fiecare alaptat....timp de 1 an si 2 luni....
Asta e....mergem inainte acum!
Noaptea inca se trezeste(deja i-a intrat in obicei cred....), dar refuza cu indarjire laptele, in schimb mai bea cate o gura de apa apoi se culca la loc(in cazul fericit) sau urla in continuare....
Problema actuala e ca nu adoarme decat in brate....fie seara, fie la pranz, fie in toiul noptii.....si e destul de dificil pentru mine sa-l transport in brate si cate 2 ore(noaptea), pana se hotaraste sa inceteze cu taraboiul...
Avem si cateva poze noi www.pufymic.info/thumbnails-41.html" target="_blank">AICI, daca aveti chef sa vizionati!
Noapte somnoroasa tuturor dar in special bucuriilor!
Eu
www.pufymic.info/index-6.html" target="_blank">Gazucii
Tot ei
...Si iarasi ei
floricel79 spune:
Mamici, mai am o idee referitoare la mancare, nomal. M-am gandit ca ar fi util si interesant pt toata lumea daca fiecare mamica ar zice o reteta sau cateva retete de mancare care e foarte bine acceptata si iese foarte gustoasa si miam miam. Stiu ca gusturile copiilor difera dar totusi, o mancare gatita bine si gustoasa poate fi acceptata chiar daca nu contine ingredientele preferate ale copilului. Sper ca ma intelegeti ce zic.
De exemplu eu ma strezes destul de mult cu mancare lui Roxana -pt cine nu si-a dat seama de asta pana acuma - si ma straduiesc sa-i fac mancaruri super bune de fiecare data ca ea e si pretentioasa si mofturoasa, insa uneori mancarea chiar nu-mi iese asa cum ar trebui, mai ales unele mancaruri mai "noi" sau din ingrediente mai putin folosite la mine in bucatarie.
De exemplu, as vrea sa stiu cum sa gatesc bun broccoli, fasolea verde congelata, retete bune cu peste etc.
Va impartasesc eu din maiestria mea la bucatarie, urmatoarele feluri de mancare care-mi ies super bune si sunt foarte incantata de ele sau incantata de mine, ca doar eu le fac. A, si sunt si modesta, v-ati prins...
- Ficatul de pui - cel mai bun si mai bun iese copt in cuptor, cu unt, inchis in hartie de copt si tinut 20 de minute asa, apoi se desface hartia de copt sa se rumeneasca pt inca 5 minute. Are un gust super bun, nu e amar deloc. Daca-l amestec cu piure mie mi se pare cam sec, sunt in curs de cautare a unui sos care sa mearga cu mancare asta. Poate ceva cu ceapa, ma mai andesc...
- SUpa de perisoare de pui - cea mai buna si mai buna - Se calesc putin de tot in ulei de masline (pt culoare si aroma) 2 morcovi, 1 patrunjel radacina, telina, ceapa, data pe razatoare apoi se adauga apa + putina sare. Perisoarele: se mixeaza o pulpa de pui dezosta (e mai gustoasa cu mult decat pieptul) pana se face ca o pasta, se amesteca cu paine inmuiata in apa si usor stoarsa, ulei, sare, verdeata tocata si se fac perisoare mici care se pun in supa si se foerb 30'. Se poate drege cu smantana, lamaie, ce prefera puiul si neaparat in farfurie patrunjel verde tocat (fier si vit C)
- Supa crema de conopida - reteta am luat-o din revista de care va ziceam azi - se fierbe conopida in apa cu unt, sare, o lingurita de faina pt cca 20-25'. Cand e fiarte se mixeaza totul, se adauga smantana si daca mai trebuie si faina, se mai da un clocot si se serveste cu, normal, patrunjel verde si crutoane de paine sau doar paine. Eu mai adaug uneori carnita de pui.
- Cus cus cu sos de rosii si cascaval - O rosie decojita si mixata se pune intr-o cratita cu putin ulei de masline, putina apa, usturoi, ceapa, busuioc (eu am in ghiveci pe balcon proaspat - e f bun) si se fierbe putin, se adauga cascaval ras, se adauga cu-cus fiert si se mai invarte putin in cratita si gata. E super delicios. Eu i-am pus langa el perisoare din minunata ciorba de perisoare de mai sus.
Cam asta este ce mi-a venit in minte acum, de fapt astea sunt mancaruri de saptamana asta la noi, cele mai recente in memoria mea de tip FIFO la ora asta.
Astea sunt retete probate, inventate sau copiate, important e ca se gatesc relativ repede si sunt f bune.
Astept alte idei din partea voastra, cine are timp si chef.
Adina, retetele date de bunici sunt si ele asteptate cu mult interes din partea publicului
Nopate buna la toata lumea.
"I'll be back"
Florina, mamica de Roxana Maria (23.09.2006)
Sephora spune:
Floricel vazut si io pozele,ce mare pare pitica,mi se pare mai mare ca Matti.Si noi avem setul ala de bodyuri si mai cunosc cativa care il au asa ca toata colectia de vara-toamna suntem imbracati la fel (in moda).super tare prima poza,asa dorm si io calarita toata noaptea de MAtti ,asta cand se trezeste in patut si-l iau la noi (adika in fiecare noapte).
lilina spune:
salutare mamici,
vin si eu la raport cu maaare intarziere
nu ma laud cu nimic.....Vladone e bine, zbudra toata ziua prin casa si nu ma lasa :)
Cristina FELICITARI pt.faptul ca o sa ai o fetita....sa fie sanatoasa...cu totii sa fiti sanatosi si fericiti
Mexxa ....multa sanatate lui Sebicu...imi pare extrem de rau ca treceti printr-o asa incercare...nu stiu in ce consta operatia, nu am apucat sa citesc tot din urma
Floricel79 - am vazut poza cu sefu' care dormea supeeeeer tare....incredibila poza
Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
"Is nice to be important, but is more important to be nice"
Sephora spune:
Pufy ne era de voi,ce scump este medicul si pacientul sau.
Flriocel io broccoli ai fierb la steemer si apoi ai trag la tigaie cu unt (azi de exemplu in ei am pus si un ou facut romaneste (adika desfacut in apa clocotita) si ia placut super mult,mai adug si nitel cascaval:fasolea verde o fac mancarica cu cepa,rosii nimic special dar piticul nu se omoara:ai mai fac chiftelute din carne tocata din piept de pui sau pulpe si-i plac la nebunie (cu ceapa,usturoi,verdeata,paine muiata,sare,ou)normale dar nu rumenite tare,le fac foarte mici ca sa se prajeasca repede:ghiveci din toate legumele la cuptor (le curat,le spal,le tai cubulete si le arunc in cuptor,le pun un pic de sos de la Barilla Napoletan si asta e):Paste cu ton fierb pastele separat,iar sosul il fac din rosii in bulion de la cirio,putin usturoi,adaug o cutie de ton si la sfarsit arunc pastele in sos si le mai las putin pe foc in tigaie):Budinca din paste la cuptor,am fiert pastele pe jumatate,intr-un vas yena am amestecat,cascaval,parmezan,ou,lapte,smantana si am bagat pastele si la cuptor cu ele;sosuri cu pulpa de pui in care pun toate radacinoasele (morcov,telina,patrunjel)la sfarsit rosie sau rosie in bulion si le las sa fiarba la foc mic si iese super.
Ideea e ca gatesc zi de zi ca o nebuna si copilul de 2 saptamani mananca doar lapte in diperare
Incep cu noaptea ca- mai usor ptr mine
21-22 lapte cu 2 cupe cereale Bio-Milupa 250 ml
In timpul noptii poate mai bea 100 ml dar fara cereale sau ceai
dimineata la 6 lapte 130 ml
la 9 trezirea si ori un iaurt cu cereale,ori felie paine taiata soldatei cu unt si gem,unt si cascaval,philadelfia branza,pate ficat sau crenvusti din aia ptr copii.
la 11 ori un mar,ori o banana,un fruct in general
la 13 una din mancaricile enumerate si mai sus,sau ciorbica,supica (100-150 gr)
dupa care mai trage 100-130 lapte (asa adormim)sau daca a mancat bine bea ceai
la 16-17 depinde cand se scoala,alt fel de mancare,sau fructe amestecate cu biscuiti sau pur si simplu taiate si puse in castron si el cand are chef se serveste.
La 20 ori lapte cu pastina (o pasta italian speciala ptr copii,v-am mai spus de ea),ori Brodo (e o supa de lagume,doar zeama)in care fierb pastina ,mai adug parmezan sau stracchino (o alta branza tip cea topita la noi)ori daca avem noi comestibil si ptr el mananca si el cu noi.
Oricum mananca de toate binenteles nu porc,nu gras,nu prajit,nu varza,nu fasole uscata si mai sunt...
Asta binenteles in zilele cand manaca,am inceput de 3 zile septilin ca nu mai merge fratilor,vrea numai lapte si atat.Vad ca zi mi-a mancat ceva mai bine.
Avem 10,800 kg.
alinamoro spune:
Cristina, felicitari pentru fetita! Ma bucur tare mult pentru tine(voi).
Sephora, Floricel, mersi de retete, m-am mai inspirat si eu.
Adelina nu e o mancacioasa, mananca cu mare placere pireul de legume(pun de toate) cu carnita pe care-l papa aproape zilnic. Am incetat sa-i mai gatesc variat ca le fac degeaba.
Merg sa vizionez pozele si filmuletele anuntate.
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
CristinaGoji spune:
Neatza!
Poftiti la !
Multumesc Pufy, Lilina, Alina M.!
La Vladut ii plac mult de tot ciorbele gatite pentru noi, ar manca de 3 ori pe zi (ca si tat'su de altfel). Si ieri a refuzat o minunatie de desert cu branza, iaurt si banana in favoarea ciorbei cu morcov, telina, sfecla rosie, cartofi.
Broccoli ii place foarte mlt. Ii fac sau gratinat cu cascaval, sau supa crema.
Supa crema de broccoli - fierb broccoli in apa cu sare. Dupa ce e gata, scot din apa, mixez. Separat prajesc 100 g faina in 100 g unt, adaug supa de la broccoli, amestec sa nu se taie, pun broccoli si frisca nebatuta (25% grasime), mai las putin pe foc si gata. E o super-supa!
Supa crema ii mai fac din cartofi dulci, morcov si gulii. Cam acelasi principiu ca si mai sus, doar ca mai pun cateodata si ou.
Mami 18+ cu Daria si Vladic (17.10.2006)
Vladic
barza
Monique_new spune:
Neata. E gata luta.
Cristina felicitari pt fetitasa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea.
Mexxa tinem pumnii lu Sebicu sa fie puternic si sa treceti cu bine peste tot.
Lilina Cind mai iesiti afara?Ca am invatat aleea din fata blocului tau pe dinafara. Mai ies fara carucior si o las sa merga de la un cap la altul. Asa dupa amiaza cind nu mai are stare in casa.
POZE COSMI 1 ANISOR
POZE NOI COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet
Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )