Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by maru

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by conchita

Gusestus, sumele astea sunt derizorii, asa cum am spus, raportate la salariul mediu. cu $100 te duci la film duminica.

altul care vorbeste in perna despre ce nu stie...

da o raportare la averea lu Gates poti sa faci?
daca ar fi 100 raportata la salariul mediu mai ca 1% ti-as da dreptate...da tu te raportezi la cei 50 care iti ramin tie in buzunar dupa ce faci platile. si atunci vezi pe cine mai prostesti aici cu derizoriu ?

inca unu care desi habar nu are de salarii in State, de taxe, de plati lafacturi si altele, isi face griji ca ramanem doar cu 50 $ in buzunar la sf de luna.
hahahahhahahahahhahaha

Hahaha nu cred ca-si permit multi americani. Uite ce zic chiar ei. E o lista detaliata cu toate cheltuielile tipice ale unei familii tipice de medici rezidenti americani (care castiga un pic peste salariul mediu).

Pentru cei interesati de cifre oficiale exacte salariul mediu in US estimat pentru anul 2006 a fost de www.bls.gov/oes/current/oes_nat.htm#b00-0000" target="_blank">39190$.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Bre capcaune, nu le mai lua textual asa, Chris si Meg ai tai au fost numai in scoli scumpe si nici note prea mari n-au avut (ca sa se califice la miriadele de forme de financial aid), nici ajutor din partea familiei n-au avut. Eu le-as plange de mila altor categorii de persoane (sic!) decat doctorilor din US.
De 39000 ce sa zic, o fi mediu daca zici tu, dar experienta zice ca nici cand te dai jos de pe vapor nu faci numai atat.

Stop 4-way si stop sunt doua semne de circulatie diferite: stopul e stop, dai prioritate in toate partile, treci ultimul. La stop 4-way pleaca primul venit si da, se poarta facutul cu mana. Sa v-o zic si pe aia cu facutul la dreapta pe rosu?

Mergi la inceput

Laura, experienta ta de dupa vapor nu o contest, dar daca te uiti tu bine acolo in statistica o sa vezi ca in toata US sunt cam 3 milioane de programatori, inca cateva milioane de medici, 6 milioane de manageri si inca cateva milioane care au salarii peste medie. Dar, Laura, GROSUL salariatilor din US (restul de vreo 100 de milioane) castiga sub medie, indiferent daca s-au dat jos de pe vapor sau dintr-un pickup truck. Adevarat ca sunt intre 2 si 9 milioane de milionari in state (numarul variaza in functie de evaluarea proprietatilor imobiliare), dar pe de alta parte 2 milioane de familii americane risca sa-si piarda casele numai anul acesta.
Cunosc romani care is simpli muncitori pe 10-15$/h, romani care se invart pe la suta de mii pe an, si romani care is multimilionari in actiuni. Raportul ar fi multi/numarati pe degete/numarati pe degete. Romanii din strainatate sunt LA FEL ca romanii din tara. Multi modesti, mult mai putini - la standardele clasei de mijloc, si foarte foarte putini - bogati. Poate o usoara deviere a mediei de inteligenta si de venit peste media din tarile de adoptie - datorita procentului mai mare de romani plecati via studii/burse/contracte. Pe de alta parte grosul celor plecati in ultimii ani in Spania/Italia la munca de jos sunt taman pe dos, sub media de venit a tarilor in care lucreaza (si peste media de infractionalitate din pacate).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

Iar vorbim in necunostintza de cauza.
Si VORBIM, nene. Latram precum maidanezii la luna. Am colegi de servici, arhitecti, care au facut facultatea pe "spinarea" lor, adica n-au avut ajutor finanicar. Si s-au imprumutat.
Dar sa facem socoteala.."babeste", cum spunea bunica.
Venitul pe luna- pt un arhitect iesit de pe "bancile" scolii.
Venitul- intre $4,000 si $6,000 de parai (angajat la o firma "mai de soi", una ca cea unde lucrez eu , care are peste 100 de angajati). Pus ca nu mai punem la socoteala OVERTIME-ul, care poate si ala adauga inca vreo 2,000 de parai, usor de tot. Buuun...
Chiria- intre $500-$600 pe luna.
"Billurile"- lumina, caldura, cablu,telefon- fix si mobil, plus alte "nimicuri"- inca $400-$500 pe luna.
Plata la masina si asigurarea- alte $300-$400 pe luna (asta doar daca mai are de platit masina- majoritatea au masinile achitate) ... in fine.
Mancarea, cosmeticele, plus x articole de uz casnic, etc inca $500( Si asta cu indulgentza!).
Astea toate spunem ca sint $2000 pe luna. Imprumuturile din studentie- STUDENT LOANS- nu sint mai mult de 500 pe luna(si astea in cazuri in care cei ce au semnat contractele erau adormiti si nu s-au uitat bine la ce semneaza).
DECI- 4000 - 2,500= 1,500.
Am folosit cifra cea mai mica de salariu. SIGUR raman cu putin mai mult de 50 de parai in buzunar- si nici datori la stat nu raman.
DAR UN DOCTOR? Un anestezist face de la 150,000 de dolari pe an, IN SUS- si asta in primul an dupa ce termina rezidentza. Sint cei mai bine platiti "doctori", in afara de "plastic surgeons"(dreq sa-i pieptane, ca nu-sh cum e corect pe romaneste) si de neuro-chirurgi.
Si ajung pina la 300,000- 400,000 de parai pe an. Asta depinde de oras, spital, si contractul pe care-l semneaza.
ASA CA....banii pe care-i datoreaza ei statului, ii vor plati in cativa ani, FARA sa aiba lipsuri, fara sa piarda nopti ingrijorandu-se "de unde scot banii".
Cat despre romanii de aici- nu ma pronuntz pt cei plecati la munca in Europa- ma refer la cei ce au venit aici legal si PERMANENT, nu cei "flotanti"- nu se plange NIMENI, si nimeni nu isi numara maruntzisul din buzunar la sfarsitul lunii, ca sa mai poata cumpara o paine si 2 cepe , pina la "chenzina". Romanii- cei care vor- muncesc pe RUPTE, dar fac si bani. Toti au case titirite, aranjate, masini decente(ca sa nu spun luxoase, deoarece noi romanii suferim de boala asta- CARUTZA SA FIE BENGOASA, CA STOMACUL POATE FI SI GOL!!!).Sint si cei care umbla cu "afaceri", dar mai mult de 3-4 luni nu o duc asa. Destul de repede, toti realizeaza ca asta nu e nici Europa, nici Romania, si nu prea merge cu bishnitza. Asa ca, se apuca si ei de treaba.
Ce ma deranjeza cel mai mult aici? Faptul ca va tot jigniti si va tot tiganiti, si nu inteleg DE CE. Peste tot e greu, peste tot tre sa muncesti, peste tot tre sa te zbati. De 5 zile va paruiti pe regulile de circulatie, precum babele in Obor pe ultima gaina de vanzare. Atit de bine am ajuns?? Are vreo importantza cat te costa o amenda in America si una in Romania? Sau Spania? Sau Frantza? Cu ce ne incalzeste?
In loc sa invatzam unii de la altii, continuam cu aceleasi gesturi urite si lipsite de bun simt, de finete si de omenie.
Unde-i bunica sa spuna: "Ia uite-i maica..iar se injura ca la usa cortului"...
Pacat. Ca tare urit ne sta.

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olguta12

Olguta, dar in calculele tale nu intra deloc asigurarea de sanatate, de viata, pensia, si alte cheltuieli de care majoritatea imigrantilor se lipsesc, tocmai pentru a mai pune un ban deoparte cu care sa recupereze handicapul financiar/imobiliar fata de localcnici. Iar daca vine vorba de o scoala mai curatica pentru copii mai adaugi vreo 10-20000 pe an per copil.
Stiu curajosi care s-au potolit dupa prima operatie de apendicita pe care au platit-o cu 15000$ pentru ca n-aveau asigurare. Ca sa nu mai vorbim de aproape toti romanii din strainatate care isi fac vacanta in RO pentru a-si repara dantura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by olguta12

Olguta, dar in calculele tale nu intra deloc asigurarea de sanatate, de viata, pensia, si alte cheltuieli de care majoritatea imigrantilor se lipsesc, tocmai pentru a mai pune un ban deoparte cu care sa recupereze handicapul financiar/imobiliar fata de localcnici. Iar daca vine vorba de o scoala mai curatica pentru copii mai adaugi vreo 10-20000 pe an per copil.
Stiu curajosi care s-au potolit dupa prima operatie de apendicita pe care au platit-o cu 15000$ pentru ca n-aveau asigurare. Ca sa nu mai vorbim de aproape toti romanii din strainatate care isi fac vacanta in RO pentru a-si repara dantura.

De la "cum v-a schimbat strainatatea" s-a ajuns iar (ca de fiecare data) la "amaritii aia din SUA".

Ne apuca subit un nationalism feroce, uitam pina si titlul subiectului si ne lansam in atacuri (mai mult sau mai putin ironice dar nemiloase) asupra celora carora le flutura alt steag sub nume. Indiferent de substanta mesajului. Indiferent de faptul ca aceeasi participanti beligeranti aduc cam aceleasi plingeri pe alte topicuri. Dar, acolo "se pune", au autoritate, au indreptatire.

Se ataca cele mai marunte amanunte pe motive puerile, se batjocoreste , se ironizeaza, se arunca cu fel de fel de "placi" reluate, reluate, reluate....

Mult inainte, tovarasi!

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Ocebine, subscriu!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Romanii din strainatate sunt LA FEL ca romanii din tara.

Te contrazic. Romanii din strainatate, cei care sunt afara cu acte si cred ca mai ales in America unde statul nu te ia in brate, muncesc mai mult si se plang mai putin, cu mult mai putin decat romanii din RO.

Pt. ca afara nu tine cu "n-avem aia si n-avem cealalta" sau "nu ne-a dat statul ...", trebuie sa pui osul la treaba ca nu-ti da nimeni nimic degeaba. Nu preavize si nici n salarii compensatorii etc. Se inchide pravalia, de a doua zi esti pe drumuri si-ti cauti de lucru. Chiar si cei care o duc modest, se straduiesc sa fie modesti si nu muritori de foame.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
simpli muncitori pe 10-15$/h

$15/ora inseamna munca necalificata, no skills whatsoever. $10 inseamna munca necalificata (de ex McDonalds) + o problema mare: zero engleza; inca in liceu; parnaie etc. Serios.
Simpli muncitori de genul sudori, electricieni, millwrights, adica cei calificati fac cam $35-40 regular time.
Cand am plecat eu, Romania era o societate cu valorile inversate; pentru mine asta a fost cea mai mare schimbare, si o sa imi spuneti poate ca e o schimbare exterioara: duc altfel de viata facand exact acelasi lucru. Sunt recunoscatoare pt asta si incerc (sper sa nu va par naiva) sa dau ceva inapoi. De asta eu una nu fac misto de studenti cand imi pun intrebari stupide, ba chiar am grija sa le zic ca singura intrebare tampita e aia pe care n-o pun. E o chestie de etica si de respect pt propria meserie. Plecarea m-a schimbat, m-a facut sa ma simt bine in pielea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:
Romanii din strainatate sunt LA FEL ca romanii din tara.

Te contrazic. Romanii din strainatate, cei care sunt afara cu acte si cred ca mai ales in America unde statul nu te ia in brate, muncesc mai mult si se plang mai putin, cu mult mai putin decat romanii din RO.

Pt. ca afara nu tine cu "n-avem aia si n-avem cealalta" sau "nu ne-a dat statul ...", trebuie sa pui osul la treaba ca nu-ti da nimeni nimic degeaba. Nu preavize si nici n salarii compensatorii etc. Se inchide pravalia, de a doua zi esti pe drumuri si-ti cauti de lucru. Chiar si cei care o duc modest, se straduiesc sa fie modesti si nu muritori de foame.

Maria

de unde ideea ca in Ro nu se pune osul la treaba? muncesti si nu esti platit ca sa poti trai decent.....ma refer la oameni simpli nu la cei care lucreaza in firme mari....

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

Mergi la inceput