Cum v-a schimbat viata in strainatate?

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

ocebine, eu unul n-am jignit pe nimeni, niciodata, pe forum.
Din contra, am subliniat (mai sus pe aceasta pagina) ca romanii de pretutindeni sunt LA FEL ca romanii din tara. Si am si adaugat ca, exceptand valul "capsunarilor", media lor este un pic peste media generala (din tara sau din tara de adoptie) ca bagaj profesional si implicit financiar. Dar asa cum in orice tara exista putini care o duc bine si multi care o duc sub medie, la fel si printre romani exista putini care o duc bine si multi care o duc sub medie (poate doar balanta este mai putin inclinata inspre ultimii). Este adevarat, media dintr-o tara dezvoltata este superioara mediei din Romania daca ne referim doar la venituri; comparatiile intre nivelul de trai din tari diferite trebuie sa ia in calcul multe alte aspecte, mai putin (sau mai corect spus, mai greu) cuantificabile in bani.
Ce nu accept este subiectivitatea cu care unii contrazic statistica plecand de la propria experienta. OK. Exista si oameni care au reusit si care (prin natura lor si a profesiei lor) se invart intr-un cerc de prieteni si cunostinte care sunt peste medie. Dar este eronat sa tragi de aici concluzia ca nu este adevarat ca MAJORITATEA nu o duc mai bine decat media statistica. Statistica poate fi masluita, vor zice unii. Observatie pertinenta. Si Ceausescu masluia statistici. Se poate maslui un raport, un bilant, o data, de doua ori. Dar analizand mai multe surse adevarul tot iese la iveala. In plus traim intr-o epoca in care informatia abunda si adevarul nu mai poate fi ascuns.
Nu inteleg ceva, este o rusine sa recunoastem ca nu o ducem la fel de bine precum ne-am dori? Asta este intr-adevar boala cea mai mare a romanilor, care n-au liniste pana nu-si trag o vila, un gipan, un mobil de top, un ceas de aur, numai si numai pentru a arata lumii ca "au reusit" si "o duc bine". Este valabil pentru foarte multi romani, INDIFERENT ca sunt in tara, in strainatate, sau locuiesc in tara si lucreaza in strainatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguta12 spune:

Capcaunule, nu-sh de unde iti ei tu datele, ca eu pic pe spate.
Romanii pe care ii cunosc eu aici- cei care sint angajati LEGAL la companii sau firme, chiar si cei care lucreaza in fabrica- primesc asigurare medicala prin locul de munca. Unele companii ofera asigurare integral- adica ei platesc totul, altii iti cer sa platesti parte din factura lunara. DEPINDE DE COMPANIE, DEPINDE DE SLUJBA.
Acum 5 ani eu m-am operat la coloana- operatia a costat aproape 100,000 de parai. Si eu am platit o factura de 19 dolari de telefon, deoarece o sunasem pe sora-mea in Michigan, din camera de spital.
Cei care au business-urile LOR- ma refer la romani, fac bani destui, dar prefera sa ia "o sansa", si prefera sa dea $400 pe o pereche de cizme de la Nine West, decat sa-si asigure copiii pt orice eventualitate.
Cat despre PENSIE, daca ai sa vezi vreodata vreun check stub- atunci cand primesti chenzina, ai sa vezi ca in State platesti FEDERAL TAXES, STATE TAXES, CITY TAXES- deci... taxe peste taxe- federale, de stat, si de oras, PLUS ca iti trag baietii si pt Workers Compensation- in caz de te accidentezi la locul de munca, SI..IN SFARSIT- S.S.I. Social Security- pt pensie. Plus ca sint multi care primesc bani nu numai de la stat, dar si de la firma la care au lucrat- PENSION/RETIREMENT PLAN. Deci- la 65-66 de ani, vor primi 2 pensii.
Asigurarea de VIATA??? Aia e o treaba ce ramane la alegerea fiecaruia. Si multe companii ofera asta. DE EX: Firma la care lucrez, din plecare ofera familiei mele( beneficiarii pe care i-am ales sint fiica si sotul meu) SALARIUL MEU PE UN AN, DACA DAU ORTUL POPII. Apoi, daca vreau sa adaug la "asigurare", pot plati intre 8 si 40 de dolari pe luna, si familia mea poate primi pina la $400,000 in caz de o mierlesc.
20,000 de parai pt o SCOALA??? Ce fel de scoala, neamule?? DE CORECTIE??????
Aruncati cu zecile de mii de dolari cum aruncam eu cu mazare in sora-mea cand eram copii.
Eu nu cunosc prea multi copii DE ROMANI care au fost la scoli "private", unde dau parintii mii sau ZECI de mii de dolari- si tot ajung la facultate, tot isi fac un viitor. Dar si aici- la scolile private- de la clasele 1-12, sint tot felul de burse, ajutor financiar- in "inglish"- financial aid, scholarships, grants, private donations, etc. etc.Asa ca parintii ajung sa plateasca.... mai nimic.
Mai bine n-ai mai crede tot ce citesti in presa-sau ceea ce-ti scriu sau spun amicii sau prietenii care-s plecati peste hotare; stii si tu foarte bine ca multi de aici se duc si se dau "rotunzi" acasa, in Romania. Asta e cea mai mare "BOALA" a mea. De ce in strainatate sint MIEI..si in Romania cand se duc, sint LEI. Pe mine ma ia cu ametzeala.
Cat despre "dantura", sint de acord cu tine ca este EXTREM DE SCUMP in State, in special daca nu ai asigurare. Eu una am un "discount program" la ora actuala. Noi platim 50%, compania de asigurare plateste %50. Asta mi-am ales eu, deoarece noi cam folosim pasta si periutza de dinti, si mouth wash-ul, asa ca nu prea avem probleme majore cu dantura. Stiu mult prea multi romani care au fost in Romania sa-si "repare malaxorul", si dupa 6 luni le-au cazut plombele in ciorba. Asa ca...mai bine stau si imi rezolv problemele aici

Poate nu stiu eu sa ma exprim- sau sa ma explic. Nici aici nu e totul ROZ SI FRUMOS. Departe de asta. Dar ai O SANSA. DOUA. CINCI. 100!!!

Uffff...sa-mi bag picioarele in ea de geografie. Ca ma exaspereaza:(

olguta12

"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."

www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE

POVESTEA DREI PISHCOT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Ba sunt destui oameni care muncesc serios in RO, multi dintre ei prost platiti, dar sunt si multi, prea multi care asteapta sa le dea statul, sa faca altii, ca asa au fost obisnuiti de celalalt sistem.

In America nu cred ca statul sau firmele platesc salarii compensatorii muncitorilor concediati in masa asa cum a fost in RO. Ma insel ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Capcanune, am luat postarea ta ca exemplu pentru ca a fost (prin noroc) ultima.

Pentru ca tot sintem pe un forum despre copii, sa facem o analogie simpla de tot...sintem la groapa cu nisip printre bebelaci. Cum fiecare copil e diferit, unii miirie, altii sug degetul, poate unii au suzeta, sigur trebuie sa fie si un bataus printre ei...daca observam grupul (si interactiunea mamicilor cu bebelacii) ce incercam (poate) sa admiram si sa ne insusim?

Incercam, ca parinti, sa devenim mai buni, sa ne insusim experientele altora, luam ce e mai bun sau zicem: "eh, lasa ca nici a lu' Popeasca n-a vorbit pina la 7 ani, si acu' e doctor"! "Ce daca i-a tras un pumn, si a lu' Ionescu i-a caftit vreo doua", "A lui Dumitrescu a furat o piine, ei lasa, ca fratele cel mare e profesor universitar"...

Din pacate, dupa toate statisticile manipulate in fel si chip, din toate informatiile postate, din toate publicatiile citate, asta e ideea care permeaza in topicul acestea (si in multe altele de acest tip)...Ce conteaza ca la noi e asa, in alte parti e mai rau (uneori, insa interpretarea este voit eronata)...si se uita toate lucrurile care ar putea fi de admirat si insusi. Ceea ce in punctul meu (umil) de vedere este principala stavila in drumul progresului.

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by capcaunul
informatia abunda si adevarul nu mai poate fi ascuns.
Nu inteleg ceva, este o rusine sa recunoastem ca nu o ducem la fel de bine precum ne-am dori? Asta este intr-adevar boala cea mai mare a romanilor, care n-au liniste pana nu-si trag o vila, un gipan, un mobil de top, un ceas de aur, numai si numai pentru a arata lumii ca "au reusit" si "o duc bine". Este valabil pentru foarte multi romani, INDIFERENT ca sunt in tara, in strainatate, sau locuiesc in tara si lucreaza in strainatate.

Capcaune, tu vrei sa pleci si n-ai curaj?!
Mi-a luat si mie mult timp sa inteleg care e treaba cu americanii astia, ma crezi sau nu, raul lor si raul nostru sunt doua lucruri diferite. Media e medie si nu media romaneasca, vedem la tv Piata Romana, de ce nu vedem oare si Mizilul sau Faureiul sau satele fara canalizare? pt ca media romaneasca e departe rau de Piata Romana si e mult mai aproape de doctorita care in vara asta a luat bani de la mama, asta dupa ce a zbierat un pic si dupa ce a intarziat fix doua ore jumatate la program. Va rog frumos, spuneti-mi ca nu-mi mergea ceasul nefiind de aur, si m-au lasat si ochii, ca n-am fost la oftalmolog in Buc.
Gipan nu am si nici n-o sa-mi iau, prefer o masina misto :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by capcaunul

ocebine, Asta este intr-adevar boala cea mai mare a romanilor, care n-au liniste pana nu-si trag o vila, un gipan, un mobil de top, un ceas de aur, numai si numai pentru a arata lumii ca "au reusit" si "o duc bine". Este valabil pentru foarte multi romani, INDIFERENT ca sunt in tara, in strainatate, sau locuiesc in tara si lucreaza in strainatate.

Pentru posteritate: n-am vila, n-am gipan, n-am mobil de top, n-am ceas de aur...si "a duce-o bine" este al naibii de relativ. In ciuda lipsei celor enumerate mai sus, eu zic ca o duc bine...si dupa cum corect ai punctat, raportarea si interpretarea statisticilor este o chestie alunecoasa.

Mie mi s-a terminat programul pe saptamina asta (ne luptam cu vajnicul curcan) asa ca va las cu bine...noi plecam la muls vaci in vacanta

Anamaria

"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danna_J spune:

Ce ma deranjeza cel mai mult aici? Faptul ca va tot jigniti si va tot tiganiti, si nu inteleg DE CE. Peste tot e greu, peste tot tre sa muncesti, peste tot tre sa te zbati. De 5 zile va paruiti pe regulile de circulatie, precum babele in Obor pe ultima gaina de vanzare. Atit de bine am ajuns?? Are vreo importantza cat te costa o amenda in America si una in Romania? Sau Spania? Sau Frantza? Cu ce ne incalzeste?In loc sa invatzam unii de la altii, continuam cu aceleasi gesturi urite si lipsite de bun simt, de finete si de omenie. Unde-i bunica sa spuna: "Ia uite-i maica..iar se injura ca la usa cortului"...Pacat. Ca tare urit ne sta.olguta12Olguta nu te supara ca te'am citat, dar ai sublinitat exact ceea ce simteam si eu. Imi pare si mie rau de spiritul nostru dezbinator si zau ca nu situ de ce suntem noi asa ca romani. In loc sa ne imprietenim sa ne cunoastem mai bine si sa impartim din experientele noastre nu ne suportam unii altora pararile, afirmatiile si nu ne inghitem reciproc; De ce oare? Sa fim chiar atat de materialisti?Mai sus afirma capcaunul, ca noi ce plecati nu ne simtim bine pana nu dobandim situatii materiale ca cele enumerate de el... sa stii ca locuind departe de tara uneori am si eu impresia ca romanii sunt mai implicati in a castiga si a avea cat mai multe si crede'ma asa e in buna parte. Dar nu cred ca e o rusine in avea ceea ce visezi, eu nu cred ca milonarilor care sunt mediatizati le este rusine de realizarile lor. Pana la urma fiecare are o notiune diferita sau o parere despre ceea ce'i face fericiti si da.... aici mi'ar place sa ne invartim mai mult, sa vedem daca locuind unde locuim ne face sau nu fericiti.Pentru mine a locui aici, departe de tara mea, a inceput din toamna asta sa ma apese... nu credeam ca voi simti atat de acut lipsa a tarii si neamului meu. Poate e prea mult spus dar simt ca ma cheama ceva acasa si totusi nu merg. NU merg ca ma retine ceea ce vad la stiri, sunt ingrozita de accidentele de circulatie, ca nu exista respect pentru cei batrani pentru animale, pentru mediu si in mine sufletul plange, inclusiv fetita mea cand ma vede ca ma uit la stiri la romani si mai lacrimez, are doi ani jumate si imi spune, nu plange mami... Nu vrea cu nici un chip sa deschid la programul romanesc, si refuza sa'mi raspunda romaneste, din pacate pentru ea stiu ca ea este o romanca nascuta in Belgia si asa se va spune despre ea... nici ea nu apartine aici si asta nu pentru ca am facut ceva sa nu ma integrez, chiar dimpotriva suntem impreuna cu sotul total pentru integrare, pentru societatea in care traim, implicati in ea... etc.Imi pare rau pentru tara mea, ma gandesc ca intr'o buna zi, ma voi intoarce si voi da o mana de ajutor acolo unde ma pricep eu mai bine, stiu ca asta e chemarea mea, voi da din ceea ce am invatat aici, si cred ca asta ma va implini. Mi'ar place sa avem poate un topic, cum sa ne salvam tara sau asa ceva... cum sa ne unim si sa dam o speranta sperantei... cum sa stergem lacrima pe obrazul unui batran si sa aducem zambetul copiilor... cum sa ne bucuram de frumusetile tarii, sa credem in potentialul ei, sa ne mandrim ca suntem romani...Simt ca in ciuda manifestarilor noastre 'ciudate' si dezbinante suntem un popor special, suntem diferiti, suntem inteligenti, dar ne'am pierdut din senibilitate, ne lipsesc modelele, admiratia pentru oameni adevarati in care sa credem, mi'ar place sa reinvatam sa fim romani, mi'ar place sa fim uniti.Se apropie 1 decembrie, le'am spus colegelor de la servici despre ziua nationala a romaniei, ma gandesc sa le pregatesc ceva romanesc dulce si sa le fac o surpriza. mi'au spus sa le cant ceva din imnul romanesc, nu le'am cantat dar le'am recitat cateva versuri in romaneste, apoi chiar ele au incercat sa'si aminteasca din imnul lor, nu'l prea stiau... iar mie mi'a venit in gand tricolorul... era mai adancit in memoria mea, si da sa nu uitam ca ne'a fost greu, ne'a fost enorm sub regimul trecut, atat de greu inca poatet am uitam sa fim ceea ce suntemva doresc o noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Si io platesc unele facturi prin transfer bancar direct. Abia astept sa se faca la toate facturile asta .

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Pentru cei din America: Happy Thanksgiving

(eu ii invidiez, au liber zilele astea )

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Vis a vis de circulatie

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=111547

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei/Croatia 2007