Inca mai fumati?
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lara/Lara.jpg)
Lara spune:
Hai sa fim seriosi. Nici o campanie anti fumat nu va da in veci roade! De ce? Pentru ca toti fumatorii, dar absolut toti stiu riscurile la care sunt supusi si-si asuma acest risc. O persoana nu se va lasa de fumat nici daca va fi implorata, amenintata cu demiterea, cu divortul,etc Se va lasa doar daca va vrea. Si cum la unii e singura placere, singurul viciu sau singurul lucru la care chiar nu vrea sa renunte.. discutiile pe tema sunt inutile.
Eu m-am lasat, pentru ca am vrut si nici nu mai vreau sa ma apuc in veci. Abia acum realiez cat de urat miroase o femeie care fumeaza..Credeti-ma, nu e cool deloc.. No offence
Va urez multa vointa!
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
www.piczo.com/JoMacaroana?cr=7&rfm=y" target="_blank">Ioana (11.12.2002)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Theiuta/Theiuta.jpg)
Theiuta spune:
Apropo de femei care fumeaza...dar nu va suparati pe mine, da?
Am avut un prieten in liceu care zicea ca nu ii plac fetele care fumeaza, fiindca are impresia ca saruta o scrumiera.Doamneee, mi-a ramas in cap pina in ziua de azi.
Am fost intr-o delegatie zilele trecute si soferul imi spunea ca prefera sa mearga la drum lung, sa conduca fiindca astfel are miinile ocupate si...nu mai poate fuma.q.e.d.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
![](images/user_woman.png)
andriushca spune:
quote:
Originally posted by Theiuta
Fetelor, haideti sa aducem o nota mai constructiva discutiei! Cum incercam sa ii ajutam pe cei/cele care fumeaza?
Cred ca o modalitate ar fi sa se apuce sa faca altceva care sa le stirneasca pasiunea, de pilda: sport, pictura, modelaj, fotografie...nu stiu, orice care sa le placa si...sa le tina miinile ocupate.Eu cred ca de aici as incepe.Ce parere aveti?
Cu drag, Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
ma faci sa zambesc, cu pasiunile si cu ajutorul, zau. tu chiar crezi ca fumatorii nu au "pasiuni"?
deci la serviciu, cand iau o pauza sau in timp ce-mi savurez cafeaua, ma duc repede sa pictez sau sa fac modelaj, da?
![](radtare.gif)
eu nu deranjez pe nimeni cu fumatul meu. la serviciu nu se fumeaza (decat afara), cand sunt undeva unde se poate fuma cer oricum permisiunea, daca nu o capat ma abtin, asa ca nu vad rostul acestei discutii interminabile. cum spunea cineva mai devreme, sunt multe alte lucruri mult mai grave pt. care sa va faceti griji.
iar gura poate sa-ti miroasa si fara sa fii fumator si in cazul in care nu miroase a tutun ci a nespalat si a carii, miroase mult mai urat. (si as prefera sa miroasa a tutun)
despre chestia cu scrumiera, amandoi suntem fumatori si oricum cine ma place, ma place si in rol de scrumiera, iar cine nu, sa fie sanatos! (nu as sta eu langa cineva cu astfel de conceptii)
desi cochetez cu ideea de a ma lasa, deocamdata nu-mi doresc cu adevarat si probabil o sa ma las atunci cand chiar o sa vreau!
numai bine!
andreea
ZOZOLINA
COUNTING THE DAYS
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"
Theiuta spune:
quote:
Originally posted by andriushcaquote:
Originally posted by Theiuta
Fetelor, haideti sa aducem o nota mai constructiva discutiei! Cum incercam sa ii ajutam pe cei/cele care fumeaza?
Cred ca o modalitate ar fi sa se apuce sa faca altceva care sa le stirneasca pasiunea, de pilda: sport, pictura, modelaj, fotografie...nu stiu, orice care sa le placa si...sa le tina miinile ocupate.Eu cred ca de aici as incepe.Ce parere aveti?
Cu drag, Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
ma faci sa zambesc, cu pasiunile si cu ajutorul, zau. tu chiar crezi ca fumatorii nu au "pasiuni"?
Ma bucur daca ti-am creat o stare de buna-dispozitie. Mesajul meu se adresa mai ales celor care constientizeaza pericolul si care nu au puterea sa se lase.Probabil ti-am parut penibila, nu?
deci la serviciu, cand iau o pauza sau in timp ce-mi savurez cafeaua, ma duc repede sa pictez sau sa fac modelaj, da?
Ori nu pricepi, ori te faci ca nu pricepi.Vorbesc de fumatorii inraiti, cei care "le sudeaza", daca ma fac bine inteleasa.O pasiune i-ar ajuta sa isi ocupe timpul liber si miinile cu altceva. Pentru inceput, ar reduce numarul de tigari fumate, pe zi.
eu nu deranjez pe nimeni cu fumatul meu. la serviciu nu se fumeaza (decat afara), cand sunt undeva unde se poate fuma cer oricum permisiunea, daca nu o capat ma abtin, asa ca nu vad rostul acestei discutii interminabile. cum spunea cineva mai devreme, sunt multe alte lucruri mult mai grave pt. care sa va faceti griji.
iar gura poate sa-ti miroasa si fara sa fii fumator si in cazul in care nu miroase a tutun ci a nespalat si a carii, miroase mult mai urat. (si as prefera sa miroasa a tutun)
Optiunea ta. Era parerea unui adolescent din anii 80-90.Discutia era despre fumat si nu despre cauzele pentru care poti suferi de halena (miros urit al gurii.
despre chestia cu scrumiera, amandoi suntem fumatori si oricum cine ma place, ma place si in rol de scrumiera, iar cine nu, sa fie sanatos! (nu as sta eu langa cineva cu astfel de conceptii)
De ce simti nevoie sa explici, cu referiri la tine?
desi cochetez cu ideea de a ma lasa, deocamdata nu-mi doresc cu adevarat si probabil o sa ma las atunci cand chiar o sa vreau!
Succes mult!!!
numai bine!
andreea
ZOZOLINA
COUNTING THE DAYS
"Eram multumit ca puteam da un raspuns prompt si am raspuns. Am spus ca nu stiu!"
Mami si Nicolas
![](bici.gif)
Sanatosi sa fim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/A_Iulia/A_Iulia.jpg)
A_Iulia spune:
Mai corect mi s-ar parea sa se imparta clar restaurantele si barurile: unele sa fie de fumatori si altele de nefumatori. Cine intra intr-un local sa stie la ce se inhama (fum sau restrictia de a fuma).
Asa cum e acum toata lumea e nemultumita - fumatorii ca desi stau in zona de fumatori toti nefumatorii se uita chioras la ei, iar nefumatorii ca sunt intoxicati pe nedrept.
PS: Nu peste tot in EU se aplica restrictiile referitoare le fumat cu aceeasi intensitate, nu este Romania singurul caz in care nu se respecta 100% aceste restrictii - foarte important este si % de fumatori din statul respectiv.
Adina + Olivia Q1.04
![](images/user_woman.png)
andriushca spune:
theiuta,
1. tu nu ai specificat despre care fumatori e vorba, inraiti sau nu, ai spus "cei care fumeaza". ("Cum incercam sa ii ajutam pe cei/cele care fumeaza?")
2. asa ca fiind "unul care fumeaza", am incercat sa exemplific cum decurge treaba asta la mine si cam cat rau fac eu nefumatorilor.
era cel mai la indemana sa exemplific cu propria persoana, decat sa vorbesc in numele altora.
3. "cei care constientizeaza pericolul si care nu au puterea sa se lase"
-sa stii ca si eu constientizez pericolul.
4. "Era parerea unui adolescent din anii 80-90.Discutia era despre fumat si nu despre cauzele pentru care poti suferi de halena (miros urit al gurii."
-era comentariul meu referitor la parerea lui, expusa aici de tine.
5, "Succes mult!!!"
-multumesc mult!
nu mai revin, pt. ca e inutil acest dialog, pe care tu-l doresti a fi un monolog. asa ca nu astept sa raspunzi.
numai bine!
andreea
ZOZOLINA
COUNTING THE DAYS
Theiuta spune:
Andriushca, hai nu te supara, nu are rost!
Nu am vrut un monolog, mi-am exprimat o parere, tu mi-ai raspuns, eu am raspuns si, la urma, tu mi-ai raspuns.Te-am inteles, nu e nici o problema.
Numai bine, Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Ca tot vorbim de gustul de tigara .... unt nefumatoare , dar imi place taaaare mult gustul de tigara pe care il are altcineva.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viviana/viviana.jpg)
viviana spune:
1. Campaniile antifumat sunt bune si dau rezultate. Nr. fumatorilor a scazut.
2. Pe un fumator nu il poti ajuta daca nu se lasa din proprie vointa ajutat.
3. Fumatul creaza dependenta. Un nefumator nu o sa-l poata intelege niciodata pe un fumator, nu are cum.
4. Majoritatea persoanelor care acum au in jur de 38 ani si peste s-au apucat de fumat pe vremea lui Ceusescu, perioada in care nu se dovedise, nu se stia nu se dorea stiut ca fumatul poate provoca/accentua o suma de boli.
5. Intr-adevar unui fumator ii miroase gura foarte urat dar si hainele. Dupa ce m-am lasat de fumat am constat acest lucru, mai mult de atat am constatat ca prietna mea cea mai buna al carei parfum ma imbata intotdeauna era de fapt amestecat cu miros de tutun.
6. Sunt o gramada de locuri pentru nefumatori si o gramada de restaurante cu locuri special amenajate. Dar amenajarea pentru nefumatori este deficitara nu e vina fumatorilor ci a patronilor.
7. Asta vara am ajuns la un mic restaurant intr-un orasel din Germania (acolo chiar e interzis a se fuma in restaurante), pe o ploaie crunta. Dupa masa am iesit in fata restaurantului sa fumam o tigara, intr-un loc special amenajat. Patronul indatoritor ne-a spus sa ne luam o umbrela mare din rastel ca sunt pentru fumatorii din zilele ploioase.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/herra/herra.jpg)
herra spune:
quote:
Originally posted by viviana
7. Asta vara am ajuns la un mic restaurant intr-un orasel din Germania (acolo chiar e interzis a se fuma in restaurante), pe o ploaie crunta. Dupa masa am iesit in fata restaurantului sa fumam o tigara, intr-un loc special amenajat. Patronul indatoritor ne-a spus sa ne luam o umbrela mare din rastel ca sunt pentru fumatorii din zilele ploioase.
In Germania? in Italia, poate...in Germania nu am vazut asa ceva; ba chiar sunt si baruri/restaurante care ofera perne, narghilea...etc.
si pe strada se fumeaza la greu. Asa ca nici alte tari nu stau mai bine la capitolul asta, chiar cele pe care suntem mereu tentati sa le dam ca si exemplu.
PS:
PEIORATÍV, ;, peiorativi, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, afirmatie;ii etc.) Care are sens defavorabil; depreciativ, dispretuitor; (despre sensul cuvintelor, al contextelor etc.) defavorabil, depreciativ; (despre afixe) care dau un sens depreciativ cuvântului la care se ataseaza;.
DATORÍTA; prep. 1. gratie, multumita;, (=conotatie pozitiva)
CAUZÁ vb. tr. a pricinui (conotatie negativa), a produce, a determina.