Inca mai fumati?
Raspunsuri - Pagina 7
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by herraquote:
Originally posted by viviana
7. Asta vara am ajuns la un mic restaurant intr-un orasel din Germania (acolo chiar e interzis a se fuma in restaurante), pe o ploaie crunta. Dupa masa am iesit in fata restaurantului sa fumam o tigara, intr-un loc special amenajat. Patronul indatoritor ne-a spus sa ne luam o umbrela mare din rastel ca sunt pentru fumatorii din zilele ploioase.
In Germania? in Italia, poate...in Germania nu am vazut asa ceva; ba chiar sunt si baruri/restaurante care ofera perne, narghilea...etc.
si pe strada se fumeaza la greu. Asa ca nici alte tari nu stau mai bine la capitolul asta, chiar cele pe care suntem mereu tentati sa le dam ca si exemplu.
PS:
PEIORATÍV, ;, peiorativi, -e, adj. (Despre cuvinte, expresii, afirmatie;ii etc.) Care are sens defavorabil; depreciativ, dispretuitor; (despre sensul cuvintelor, al contextelor etc.) defavorabil, depreciativ; (despre afixe) care dau un sens depreciativ cuvântului la care se ataseaza;.
DATORÍTA; prep. 1. gratie, multumita;, (=conotatie pozitiva)
CAUZÁ vb. tr. a pricinui (conotatie negativa), a produce, a determina.
Acum o saptamana am fost in Germania.Nu se mai fumeaza in localuri.
Doar in cele care au incaperi separate,clar delimitate cu usi inchise.Putine la numar.
ladyJ
Edit: de la 1 octombrie a inceput sa se aplice legea aceasta in Germania.Vorbesc de land-ul Hessen,de celelalte nu stiu.
CrisaS spune:
Eu cand mi-am propus sa ma las , nu am reusit niciodata.Am avut diverse motive sa ma las, ba ca am avut toata viata bronsita astmatiforma si nu e bine , ba ca rasuflam greu si faceam ca trenul in gara si daca urcam un etaj,mi se spunea ca tot de la tigari, ba ca au inceput sa mi se sparga vase pe picioare , cica tot de la tigarisi multe altele.Niciodata nu am reusit sa ma las, insa pentru ca mi-a zis x sau y ca nu e bine ca nu stiu ce sau nu stiu cum.Ma exasperau discutiile cand eram in preajma unui nefumator ca nu e bine ca nu suporta ....da du-te nene mai incolo.Singura chestie care nu o suportam intr-adevar era cind mergeam in restaurante.Mi-era imposibil sa ma simt bine din cauza fumului de tigara, desi eram fumatoare.
Alta chestie, nu puteam fuma niciodata pina in ra 11, 12 la pranz.Nu stiu de ce.Deci dimineata nu am fumat decit la petreceri sau in discoteca daca ma prindea 5.In rest nu.Si inca ceva.Niciodata in viata mea nu am fumat la cafea.Nu am putut asocia tigara cu cafeaua.Eu beau cafeaua dimineata , imi place sa ma intind cu ea pina la 12, 1 dupa-amiaza.
Intr-o buna zi a venit minunea..nu am mai putut fuma.Brusc mi s-a facut rau , nu ma mai rugase nimeni sa renunt , nu mai auzisem recent in jurul meu ca nu e bine ca trebuie ca ..nu stiu ce.Si mi-a fost seara rau, foarte rau..nu de la tigari sau altceva...eu am ulcer si exagerasem cu sprite si am facut o criza de stomac cumplita.Si in secunda in care am aprins a nu stiu cata tigara in ziua respectiva gata s-a rupt filmul.Am devenit cea mai fericita...si din punct de vedere financiar vorbind pentru ca aici un pachet de tigari e 7 dolari unele tigari chiar 8.
In concluzie am aproape 2 luni..de cind m-am lasat de fumat ma simt foarte bine, in ce sens..am senzatia sau chiar asa o fi ca nu mai respir asa greu si sint efectiv socata ca am putut renunta asa usor, fara chinuri..cum trag altii cu transpiratii su tremuraturi.Sambata m-am enervat f tare si am plecat sa-mi iau tigari ..am fumat o tigara dupa care au inceput sa-mi bubuie urechile capul , cred ca facusem tensiune...a doua zi la fel am incercat una mi s-a facut rau si am zis ca gata am scapat.
Cat despre cei pe care ii deranjeaza fumul de tigara(Acum sint in clanul lor 100%) eu zic ca trebuie sa ne intelegem reciproc unii pe altii.
Numai bine,
Crisa
Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina;sub pasii tai care urca ele se vor inmulti la nesfarsit!!
http://tt.lilypie.com/9ktRm5.png
Priscilla spune:
Ati vazut reportajul de la Protv(nu fac reclama)de aseara?M-am ingrozitce am putut sa vad acolo.Doamne ajuta,ca am reusit sa ma las de fumat cu muuult inainte de a ramane insarcinata.Cred ca as fi inebunit de frica daca eram gravida si fumam.Oricum, acum sunt cam dura cu persoanele care sustin sus si tare ca ,ele nu se pot lasa.Imi pare rau frate,insa numai daca nu-ti doresti cu adevarat, nu reusesti.Cand m-am lasat de fumat,nu eram nici gravida(nici macar nu era luata in calcul perspectiva de aramane gravida),nici bolnava de mai stiu eu ce minunatie de boala.Pur si simplu ma durea in gat si mi-am propus sa las tigarile pana imi trece durerea de gat.Atat.Apoi am inceput sa numar zilele in care nu mai fumasem.In prima luna eram ca aia in desenele animate,ma duceam cu nasul dupa mirosul de tigari.Ziceai ca sunt lesinata.Apoi, dupa cca. o luna,nu am mai putut sa suport mirosul sub nici o forma.Si iata ca mai este putin si se implinesc 5 ani de atunci,iar eu,jur ca nu am mai pus tigara in gura.
Nu vreau sa tin teoria chibritului nimanui,doar am vrut sa explic, ca daca vrei,poti.Important este sa-i doresti din tot sufletul,iar apoi sa apreciezi chiar si micile realizari.O zi daca nu ai fumat,este suficient pentru a te incuraja ,sa mai treaca inca o zi in care sa nu fumezi.
Gata cu morala.Multumesc celor care apreciaza,si ia aminte din povestea mea;imi cer scuze celor pe care i-am plictisit si poate chiar enervat.
Succes tuturor celor care isi propun sa faca ceva pentru sanatatea lor si a celor din jur.
mamica de zanamica(putin peste un an)
giulia81 spune:
pe mine sincer nu m-a impresionat....
si de fumat nu ma las...nu pt ca nu as avea vointa,dar nici nu m-am gandit sa ma las.desi baietetul meu imi atrage mereu atentia:"mami,daca mai fumezi mult,o sa ajungi un schelet!"-pacat ca nu ascult de sfatul lui.
Theiuta spune:
quote:
Originally posted by julia_popadiuc
pe mine sincer nu m-a impresionat....
si de fumat nu ma las...nu pt ca nu as avea vointa,dar nici nu m-am gandit sa ma las.desi baietetul meu imi atrage mereu atentia:"mami,daca mai fumezi mult,o sa ajungi un schelet!"-pacat ca nu ascult de sfatul lui.
Si sinceritatea este de apreciat!!!
Iar cel mai tare este baietelul tau. Sper din toata inima sa nu i se adevereasca previziunea!!!
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
herra spune:
quote:
Originally posted by ladyJquote:
Originally posted by herraquote:
Originally posted by viviana
7. Asta vara am ajuns la un mic restaurant intr-un orasel din Germania (acolo chiar e interzis a se fuma in restaurante), pe o ploaie crunta. Dupa masa am iesit in fata restaurantului sa fumam o tigara, intr-un loc special amenajat. Patronul indatoritor ne-a spus sa ne luam o umbrela mare din rastel ca sunt pentru fumatorii din zilele ploioase.
In Germania? in Italia, poate...in Germania nu am vazut asa ceva; ba chiar sunt si baruri/restaurante care ofera perne, narghilea...etc.
si pe strada se fumeaza la greu. Asa ca nici alte tari nu stau mai bine la capitolul asta, chiar cele pe care suntem mereu tentati sa le dam ca si exemplu.
Acum o saptamana am fost in Germania.Nu se mai fumeaza in localuri.
Doar in cele care au incaperi separate,clar delimitate cu usi inchise.Putine la numar.
ladyJ
Edit: de la 1 octombrie a inceput sa se aplice legea aceasta in Germania.Vorbesc de land-ul Hessen,de celelalte nu stiu.
eu am fost din 22 octombrie, aproape saptamanal; in landul Bavaria inca nu e in vigoare.
rhea spune:
Ciudat experiment .
Eu inca mai fumez , si probabil ca voi fuma tot restul vietii . Fumez 2 tigari la cafeaua de dimineata pentru ca nu pot sa beau cafea altfel , parca are alt gust . Sa ajung la 400 de tigari am nevoie de timp !
Nu incurajez pe nimeni sa fumeze dar am observat in decursul anilor ca cei care au fumat si au renuntat sint cei mai inversunati impotriva tigarii (parintii mei sint cap de lista).