Inca mai fumati?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Theiuta, nu ma mandresc cu viciul meu, dar reactionez daca vin nefumatorii agresivi si-mi baga teorii despre sanatate pe gat. Si eu sunt constienta ca nu e bine pt sanatate, dar imi asum responsabilitatea. Sunt satula de persoane care sa-mi faca morala, am inghitit destula de la parinti, cred ca sunt adult si stiu ce fac. Atata timp cat nu-i bag fortat fumul pe nas altui om, ce-l priveste pe el ce fac cu viata mea?

Ingrid S si Diana
http://www.dropshots.com/Ingrid28_photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Mah...si sotul meu fumeaza enorm de mult,ma dispera .M-am gindit sa ii fac cadou de Craciun un Super smoker,sper sa functioneze,sa se lase de fumat.
Ia uitati-va aici,ce parere aveti?
http://supersmoker.com/en/

Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Da scrie si pe pachete "tutunul dauneaza grav sanatatii","tutunul poate cauza cancer"tutunul este interzis gravidelor"

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien
varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisabia spune:

E un subiect sensibil si cred ca ar treui mai multa implicare si tolerare de ambele parti.Se afirma mai sus , ca faptul ca o persoana e fumatoare nu afecteaza pe cel nefumator.Toti stim ca fumatul pasiv e la fel de periculos , nu toata lumea sta in orase mari unde sa se respecte normele , la cele mai multe restaurante locurile nu sunt separate cum ar trebui.In baruri , cluburi e o placere sa simti fumul de tigara si caldura sunt combinatia ideala , ca si fumatul in timpul mesei.Sunt destule situatii in care chiar n-ai cum sa te feresti si constat ca multi o fac si pentru a-si etala viciul.
Condamn parintii care fumeaza in prezenta bebelusilor , cand cresc e altceva , desi nu e deloc educativ.Legat de copii e surprinzator faptul ca parintii nu-si dau seama ca adolescentul fumeaza de mult timp si totusi el reuseste sa-i pacaleasca.Aceasta e varsta critica , influenta din afara e covarsitoare , familia trebuie sa adopte atitudinea potrivita vizavi de aceasta problema.Daca va uitati in jur tot mai multi tineri fumeaza , ceea ce e un motiv de ingrijorare. De multe ori pentru a face parte din anumite grupuri , pentru a fi mai interesanti.
Fiecare e stapan pe viata lui , dar continui sa cred ca exista vicii mai putin daunatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Mai dar rau v-ati mai luat de Kya pentru ca a spus ca fumatorii sunt niste nenorociti....

NENOROCÍT, -A, nenorociti, -te, adj., s.m. si f. 1. Adj., s.m. si f. (Persoana) care se gaseste intr-o situatie vrednica de plans, care este lipsita de noroc, de fericire, care are de indurat un mare necaz, o mare suferinta; (om) nefericit. 2. Adj. (Despre situatii) Care inspira mila, tristete; vrednic de plans, dureros, trist, jalnic. #9830; (Despre starea, mediul in care se afla cineva) Care denota o situatie foarte proasta, vrednica de plans; p. ext. sarac, saracacios. 3. Adj. Care aduce sau constituie o nenorocire (2); dezastruos, funest, nefast, tragic. 4. Adj., s.m. si f. (Om) ticalos, de nimic. – V. nenoroci.
Sursa: DEX '98

Am fumat mai bine de 10 ani, m-am lasat acum cateva luni din cauza sarcinii (mi-era foarte rau si nu mai suportam fumul de tigara - deci nu a fost un act de super vointa, nimic laudabil). Sper ca nu o sa mai revin la fumat niciodata.

Imi amintesc ca inca din adolescenta visam ca fumez si ca imi placea la nebunie, desi mama, tata n-au fumat niciodata. Asa ca pe la 21 de ani n-am mai rezistat tentatiei si mi-am cumparat primul pachet. La inceput a fost OK, si mereu imi spuneam ca eu nu sunt dependenta, ca pot sa ma las oricand daca vreau. Aiurea! De fapt ajunsesem atat de dependenta ca nu concepeam viata fara tigari. Cine e fumator stie despre ce vorbesc, nu mai intru in detalii. Ei bine, in ultimii ani ajunsesem sa urasc tigarile, sa ma urasc pe mine ca nu pot sa ma las si sa blestem ziua in care am pus prima tigara in gura. In acelasi timp ma ratzoiam la toti cei care mai subtil sau mai direct imi explicau cat de daunator este fumatul (de parca eu eram tampita si nu stiam!). Asa ca eram in situatia de a fi "nenorocita", adica vrednica de plans, si ii invidiam pe cei care n-au fumat niciodata sau care au reusit sa se lase.

Cat despre clipul care sta la baza acestei discutii...cred ca si in situatia fantastica in care i-ai arata unui fumator viitorul si s-ar vedea murind de cancer la plamani tot nu s-ar lasa, cel mult te-ar intreba cati ani mai are la dispozitie...

Si oricum...suma viciilor este constanta, nu?

Vio 22+
http://community.webshots.com/user/violetahar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by VioletaH

Mai dar rau v-ati mai luat de Kya pentru ca a spus ca fumatorii sunt niste nenorociti....

NENOROCÍT, -A, nenorociti, -te, adj., s.m. si f. 1. Adj., s.m. si f. (Persoana) care se gaseste intr-o situatie vrednica de plans, care este lipsita de noroc, de fericire, care are de indurat un mare necaz, o mare suferinta; (om) nefericit. 2. Adj. (Despre situatii) Care inspira mila, tristete; vrednic de plans, dureros, trist, jalnic. #9830; (Despre starea, mediul in care se afla cineva) Care denota o situatie foarte proasta, vrednica de plans; p. ext. sarac, saracacios. 3. Adj. Care aduce sau constituie o nenorocire (2); dezastruos, funest, nefast, tragic. 4. Adj., s.m. si f. (Om) ticalos, de nimic. – V. nenoroci.
Sursa: DEX '98

poate citezi si sensul peiorativ al cuvantului "nenorociti".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by VioletaH
Am fumat mai bine de 10 ani, m-am lasat acum cateva luni din cauza sarcinii (mi-era foarte rau si nu mai suportam fumul de tigara - deci nu a fost un act de super vointa, nimic laudabil). Sper ca nu o sa mai revin la fumat niciodata.

te-ai lasat datorita sarcinii, nu din cauza ei; si iti urez sa nu mai fumezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VioletaH spune:

Off off offff Herra

Poate... citesti mai atent si observi ca am redat toate sensurile.

Si poate... o sa intelegi ca "din cauza" si "datorita" sunt sinonime (nu mai citez din DEX ca mi-e lene), iar in cazul de fata te rog sa-mi permiti sa folosesc "din cauza" ca asa imi suna mie mai bine.

Vio 22+
http://community.webshots.com/user/violetahar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Haideti sa fim seriosi si rezonabili.
O tot dati cu locurile pt. fumatori si nefumatori , ca nu obliga nimeni nefumatorii sa stea cu tigara altuia in nas.
Pai uitati ca in majoritatea localurilor , cum spune lumea si pe aici se fumeaza , chiar daca legea spune altceva.
De ce sa stau eu inchisa in casa pt. ca Xulescu are un viciu de care nu poate scapa?
De ce sa caut eu un local din 100 in care nu se fumeaza doar pt. ca unii intra in mini sevraj?

la fiecare 20 de tigari un fumator pasiv "fumeaza" 8 .
Pt. ca legea spune altceva , si anume ca X cu tigara nu are voie sa-mi fumeze mie in nas , cred ca e logic cine are dreptate.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theiuta spune:

Fetelor, haideti sa aducem o nota mai constructiva discutiei! Cum incercam sa ii ajutam pe cei/cele care fumeaza?

Cred ca o modalitate ar fi sa se apuce sa faca altceva care sa le stirneasca pasiunea, de pilda: sport, pictura, modelaj, fotografie...nu stiu, orice care sa le placa si...sa le tina miinile ocupate.Eu cred ca de aici as incepe.Ce parere aveti?

Cu drag, Theiuta

Mami si Nicolas

Sanatosi sa fim!

Mergi la inceput