LMA! Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (111)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

simo emotionanta povestirea.
roana sanatate multa lui Alex.sa-i treaca repede varicela si sa nu ramana cu urme.
mamaana te admir cum faci fata.

Andrei (16.12.2006)
poze
botezul lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebinuta spune:

DANI
PANAA

sunt pe fuga, ma tine ocupata familia: Ada si tata care e in gips.
nu am apucat sa citesc decat un pic
multumesc feteor pentru urarile de sanatate.

Bebinuta de Ada(30 nov)
poze Ada
varsta Ada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

erika, al meu motan se sperie rau, da' rau de tot, fix de o matza.. :)) e plusata, si cand o apesi pe burta, face miau... dar cred ca miaul e prea fioros pt el :)) insa..in cele 9 luni cu burta, aceasta matza i-a fost pretenar de nadejde, adica o puneam sa miaune la greu pe burta, si fi-miu dadea din carci cand o auzea... in mintea mea naiva, credeam ca e semn de bucurie, dar se pare el saracu' avea pata pusa de-atunci :))

chris ..io n-am auzit de faza asta. logic mi s-ar parea sa ti se dea retroactiv. am asa o amintire vaga cum ca am auzit pe undeva..candva..ca daca nu ridici banii un anumit numar de luni, ei se depun automat intr-un cont, de unde ii poti lua numai pe baza unei cereri pe care dumnezu mai stie pe unde trebuie s-o depui... dar nu te baza pe neuronul meu :) intreaba la posta de ce nu au venit pana acum si la institutia unde ai depus hartiile (si daca te ajuta, procredit bank are un serviciu foarte fain prin care iti iei alocatia+indemnizatia pe card, si pt tot ce inseama hartogaraie, alearga ei, iar intre 12-15 ale lunii ai banii pe card, nu mai stai si astepti cu mana intinsa sa se adune la posta :) ).

Deea, mami de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

CONVULSII FEBRILE

Convulsiile sunt miscari dezordonate (tremuraturi, miscari mai largi le membrelor), involuntare care sunt insotite de pierderea cunostintei.
Convulsiile febrile sunt declansate de febra peste 40 de grade Celsius in general dar se pot declansa si la 38C. Sunt intalnite la 4-5% din copii sub cinci ani (mai precis intre 3luni si cinci ani),
in aproximativ 50% din cazuri nu se mai repeta niciodata.

Durata este sub 5min.

In cazul in care copilul dumneavoastra face convulsii:

-Ramaneti langa el
-Indepartati obiectele periculoase din jur
-Asezati-l in pozitia culcat pe o parte, fara perna, cu capul usor in jos (pozitie de securitate) pentru a evita blocarea cailor respiratorii daca varsa.
-Nu incercati sa-i impiedicati miscarile
-Daca convulsiile dureaza peste zece minute chemati salvarea

Riscurile convulsiilor febrile:

-Nu se constata leziuni ale creierului ca urmare a acestui tip de convulsii.
-Cazurile de epilepsie sunt foarte rare ca urmare a unor convulsii febrile (sub 5%)
-Se pot intampla raniri prin lovirea copilului care cade si/sau obstructii ale cailor respiratorii cu mancare.

Ce trebuie facut:

- lasati copilul dezvelit (scada temperatura)
- chemati medicul
- daca temperatura depaseste 39C puneti comprese cu apa calduta (37C) pe maini si picioare; sai ii puteti face o baie cu apa la 37C
- datii copilului un tratament antitermic (scaderea febrei) supozitoarele cu paracetamol sunt cele mai indicate

Gravitate

Daca episodul este scurt (in jur de cinci minute) si nu se repeta, convulsiile febrile au un prognostic bun, sunt doar o reactie la temperatura crescuta. Daca dureaza peste zece minute, se repeta, trebuiesc facute investigatii suplimentare in spital.

Un episod convulsiv febril nu necesita tratament ulterior.
Daca convulsiile febrile se repeta, exista schema de tratament pentru prevenirea lor.
Dupa varsta de cinci ani dispar complet

AUTOR: Dr.Mircea Anghelescu

Alina,mami de Mihnea-Octavian
varsta Octavian;

Mergi la inceput

Cauza convulsiilor febrile este reprezentata de cresterea rapida a temperaturii corporale. In plus, se pare ca exista o predispozitie genetica pentru aparitia convulsiilor febrile, caci acestea se regasesc in unele cazuri in antecedentele familiale.

Un alt factor de risc pentru convulsiile febrile este reprezentat de infectiile repetate ale copilului. Astfel, convulsiile febrile apar deseori in contextul unei infectii acute a cailor respiratorii (otita medie, rinofaringita, etc.), fiind prima manifestare a bolii.

varsta Octavian;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

mai nasol e ca nu mai stiu pe ce data am fost la primarie sa depun actele.
la posta nu a venit nimic; mi-au zis insa la primarie ca alocatia soseste mai tarziu decat indemnizatia, asa ca am stat linistita. problema e ca nu stiu daca e adevarat ce am auzit, ca nu mai dau banii daca nu au sosit pana face copilul 1 an. numai de stat pe la cozi nu am chef, asa ca ma gandisem sa le trimit recomandata, pe care sunt obligati sa o ia in evidenta la registratura si am acoperire daca o fi adevarata chestia cu 1 an. dar ce sa scriu in recomandata, ca am depus, dar nu stiu cand? iar mi-am facut-o cu mana mea!!!!!

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Cand depui actele, astia iti dau un biletel pe care este trecut nr. de dosar. Cauta biletelul, poate-l gasesti si atunci in recomandata faci referire la nr. ala. Daca nu-l gasesti, eu zic ca merita sa bati drumul pana acolo, trebuie sa te gaseasca dupa CNP.

quote:
Originally posted by chris80

mai nasol e ca nu mai stiu pe ce data am fost la primarie sa depun actele.
la posta nu a venit nimic; mi-au zis insa la primarie ca alocatia soseste mai tarziu decat indemnizatia, asa ca am stat linistita. problema e ca nu stiu daca e adevarat ce am auzit, ca nu mai dau banii daca nu au sosit pana face copilul 1 an. numai de stat pe la cozi nu am chef, asa ca ma gandisem sa le trimit recomandata, pe care sunt obligati sa o ia in evidenta la registratura si am acoperire daca o fi adevarata chestia cu 1 an. dar ce sa scriu in recomandata, ca am depus, dar nu stiu cand? iar mi-am facut-o cu mana mea!!!!!

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Danutz, mamica de bebe Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

www.youtube.com/watch?v=-KjJMAgj5PE" target="_blank">daca va era dor de vaca lola

varsta Octavian;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

DANI

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
poze Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

La multi ani Panaa!

Am vazut toate pozele, sunt superbe: multa zapada, fulguleti frumosi foc si parinti fericiti, nu mai nominalizez, ca nu vreau sa uit pe cineva, dar le-am vazut pe toate!

Sanatate multa, multa copilasilor bolnaviori! Sa dea DD sa se faca repede bine si sa readuca zambetul pe fetele parintilor!

Tema cu jucariile: Alexiei ii place sa se joace cu mingiile, dar totusi n-as putea spune ca are o jucarie preferata. Nu se sperie de nicio jucarie.

Raluca, Laura, Simo, m-ati facut sa dau apa la soricei cu povestile voastre! Sa fie sanatosi si fericiti copilasii vostri, ca iubiti sunt cu siguranta!
Eri_ka, sa-ti traiasca finutul, sa fie sanatos!
Monicabb, fetele ti-au dat sfaturi foarte bune in legatura la fetita prietenilor tai. Asa e, multumim lui Dumnezeu ca avem copii sanatosi!
Ruxandra, Desiree, foarte utile informatiile despre febra si convulsii! Multumim! Sa nu aiba Grigore reactii la vaccin!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput