Strumfi de iulie-august 2007 (23)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

aylin, nici nu te gandi sa-i dai biseptol. pai pt ce sa-i dai?! se considera infectie urinara daca exista o urocultura pozitiva; la alma nu este nici macar incerta, ci clar negativa! si ca sa-ti mai spun un "secret": sugarul sub 3 luni nu are capacitatea sa absoarba intestinal nici un medicament, adica nici antibioticele care se recomanda intr-o fericire, pt te miri ce (pot, cel mult, sa distruga flora intestinala). daca ar avea infectie urinara demonstrata, ar necesita tratament injectabil, pt a fi eficient. dar nu e cazul ei.

as putea cu placere sa o vad pe alma, dar nu acum, cand sunt f putin disponibila, din cauza de bebelus personal alaptat . in cateva luni voi deveni si eu mai independenta, sper.

apropo de diversificare, pentru ca aseara am omis sa scriu: aceasta mult-invocata vitamina C (care este f utila, dar asta e alta socoteala) mi se pare o scuza cel putin aiurea pt a incepe diversificarea precoce. am auzit remarca (chiar si pe aici): bb este alimentat artificial si l-am diversificat la 2 luni cu suc pt a-i da vitamina C. pai paradoxul face ca laptele de mama sa fie foarte sarac in vitamina C, care este adaugata insa in formulele de lapte praf. si atunci, care este beneficiul?

valen, am citit ce ti-a povestit nutritionista despre diversificare si am citit si postarile lunei. asa am si eu consolarea ca nu am innebunit. ca uneori, cand aud atatea ineptii, imi pun intrebarea daca nu cumva am eu o problema .

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu sunt blocata de 2 zile pe facut tarte/prajituri cu mere. Mi-a adus soacra de la tara de la bunica, multe mere din alea mici si dulci si pentru ca se strica, fac prajituri in draci.

Am uitat sa zis cu sanul, cred ca am rezolvat-o de o parere, partea dureroasa nu mai este betonata, aseara am luat si un inflamator pentru spate si cred ca a actionat si asupra tzatzei, cert e ca am putut masa bine sanul cu crema, desi am un firiloi de tzatza mai tare, sper sa cedeze intr-un final. Si pozitia normala de alaptat nu mai tine, nu suge bine, la aproape 5 luni, nu imi explic de ce!

Alina.a, cum e? Ai rezolvat-o?

Andreea, si eu sufeream cu fierea, cate regimuri am tot dus dar era din cauza facultatii, mancam prost si eram departe de mama. La mine au tinut regimurile, nu am mai facut crize de fiere majore. Multa bafta la cutzit, nu ai facut cezariana dar tot vor astia sa te taie!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Vad ca a deschis cineva subiect nou pe blog cu diversificarea! Multumim mult! Am trecut si cine a postat diverse scheme ca sa ne fie usor sa cautam. Am completat un pic la Valen cu ce a scris capitolul asta!

Dana, am vazut poze cu tine tunsa! Iti sta frumos tare si nu stiu daca ai slabit sau nu dar tunsoarea te face subtirica si iti scot ochii in evidenta (albastrii nu?. Si sa iti pui mess ca sa ne fie mai usor sa vorbim. Daca nu stii, ma suni!

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

O cafea mai aveti? Nu am dormit bine asta noapte pe motiv de copil mijlociu care se apuca de urlat pe la ora 2.Doarme cu bunica si plinge dupa mami ,cind ma duc la el nici nu vrea sa il ating si plinge dupa "nica" .Vrea plimbat prin casa , dus jos in living si sa adoarma acolo in bratele cuiva ,dar nu in pozitia culcat ,ci in picioare .Nu stiu daca ati inteles ceva ,ca nici noi nu prea stim ce vrea copilul asta .Cert e ca am capul varza ,plus o durere de masea cauzata de faptul ca se lucreaza la ea Si daca am terminat capitolul copii bolnavi ,l-am deschis pe cel cu mersul la medicul veterinar .Suntem posesorii a 2 catei bolnavi si nu vreau sa va descriu cam ce chin am cu ei .Refuza mincarea , apa ,diaree si voma .Trebuie tinuti la caldura ,in garaj bineinteles ,dar fac o mizerie de neimaginat .Eu una m-am saturat

Din toata discutia despre diversificare am mai invatat si eu cite ceva ,desi unii cred ca la al treilea copil ar trebui sa le stii pe toate .Ma duc sa vad si ce ati mai scris pe blog .

Jadi ,ma bucur ca s-a rezolvat cu durerea de sani .Poate ne dai si noua o reteta de praji cu mere

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Sal'tare si de la noi!

Andreeac. , sanatate multa!
Anya si Luna, multumesc mult de explicatii. Chiar ca pare mai usor dupa cum ati descris!
Mulumesc si fetelor care au exemplificat despre diversificare!

Si am mai citit si eu pe undeva ca daca bebeii sunt mai slabuti e bine sa incepi cu cereale si cu piure de legume, iar daca sunt mai bine dezvoltati, cu piure de fructe si apoi restul.

Valen, super cum merge treaba pe-acolo! legat normal, de nutritionist! astea sunt momentele pt care zic, eu, merita sa pleci in tari mai "civilizate'.
Deni, merci pt ponturile cu cerealele. Stiu ca si Nestle si Humana au niste cereale recomandate de la 4 luni, eu astept sa faca 5 adica inca o saptamana si apoi vreau sa-i dau in lapte, seara, un pic, cam cum descrie Valen.
Sanatate cu tzoanca!
Eu intreb de cereale seara, pt ca ma roade chestia asta cu Filip, ca se trezeste de vreo 10 zile noaptea , mai des, si nu inteleg ce are.Poate nu se satura, nu mananca consistent.. I-am marit la ultima masa cantitatea de laptic, de la 180 ml la 210 ml , a mancat tot si tot se scoala la 3 si apoi la 5 si apoi la 7.. ! nici la 2 luni nu facea asa!Saptamana viitoare incep sa-i schimb, treptat, laptele-sa trec la Nan2. Dr a zis ca de la 5 luni sa-i bag nr.2.

Mihaela, super linkul cu "Mituri distruse"!
Karli, Adelutza e dulce foc si cred ca seamana cu tac'su! da are si ceva de la tine!

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/sets/72157600689970094/" target="_blank">Filip la 4 luni(27 iunie 2007)
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

anya, multumesc inca o data. ai mare dreptate. nu dau copilului nimic. tare imi place ce zici tu!!!!! dar asta ma face sa imi dau seama ca nu imi place ce zice pediatra de la policlinica. multe pentru tine si pete!

Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

broscuta gargarita

Mergi la inceput

Andicu, poti incerca seara cu cerealele dar nu stiu ce sa zic. Cerealele sunt mai greu digerabile si te poti trezi cu dureri de burtica si faci noaptea alba. Eu stiu ca la Vlad mi s-a spus clar sa ii dau cerealele ziua si nu la ultima masa.

Deni & Vlad & Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Aoleu Deni ce pofta mi-ai facut de placinta cu mere. Eu, de ceva timp m-am ticnit cu altceva: lapte cu melcisori. Imi fac la doua zile.
Trebuie sa imi fac si eu mes ca imi tot spune si o alta prietena - da de lene ...ce sa zic

Si acum sa va zic de tentativa mea de aseara de a-mi corupe sotul la o partida de dupa ce el dormea deja de vreo ora.
Ma duc foarte plina de mine (ca doar ma simteam frumoasa dupa atatea complimente), ma bag in pat langa el si il pup, la care el, prin somn zice fuck. Raman muta, zic ce l-o fi apucat. Il intreb si el imi raspunde: 'au disparut testele de la CFR' (el lucreaza acum la niste proiecte pentru care beneficiar este CFR-ul - automatizeaza garile sa mearga trenurile fara intendenti). Va dati seama ca mi-a pierit tot cheful. Dimineata i-am povestit insa nu mai stia nimic. Sau cel putin asa zice el. Ce face stresul din om !!!!???

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

ola!
deni nu mi-a trecut...ma doare in continuare de mor..chestia e ca eu nu am un sector betonat ,sanul e moale,dar palpez profund cumva un nodul cam de un cm...si ma doare toata zona din jurul lui.de ieri ii dau primul tot sanul asta,in diferite pozitii...lesinati de ras daca ma vedeti...ea nu mananca decat stand culcat si stau deasupra ei in diferite pozitii incat se opreste cateodata din supt si se uita asa la mine tamp,parca nu-i vine sa creada cum stau...ma masez in continuare...ma enerveaza mai mult faptul ca nu-mi explic cum naiba mi-a aparut,elisa mananca fff bine,imi goleste sanii amandoi,la fiecare masa,raman ca doua piei...
karli ai o papusica de fetita
claucia in ultima vreme am auzit si eu ca mai seamana fat si cu mine,dar si eu ma enervam cand auzeam chestii de genu'"e atat de frumoasa...dar nu a luat nimic de la tine!"

ma bucura tare mult discutiile despre diversificare,tocmai pt faptul ca am citit chiar si aici pe forum atatea erori...mie mi se pare fff important ordinea introducerii alimentelor si timpul cand sa o faci,mai adica banana dupa 7-8 luni,chestii de genul.documentul pe care l-am trimis eu pe mailul comun respecta aceste principii si deaia l-am si pus.acum binenteles ca se poate incepe numai cu legume,sau in loc de suc piure,sau suc in care sa pui si pulpa pasata.
oricum m ramas socata de diversificarea stelutei...sa-i dai unui sugar care nici nu intoarce capul biscuite cu mar...elisa la 2 luni urla de colici.
eu nu cred ca-i voi da elisei cereale,poate seara,defapt ma bucur inca de faptul ca papa numai san si papa bine.am observat ca se trezeste mai des noaptea,a avut si ea o noapte cand nu s-a trezit si dupa potopul
valen mi-a placut ce ai scris ca in canada toata lumea respecta un protocol.asta din pacate lipseste si sistemului medical romanesc:ordinea.la noi multi fac propriile interpretari si marja de eroare de la "original" e ffff mare.sa vezi ce privita cu dispret sunt cand aduc aminte de sistemul unguresc(care nu e perfect,numai ca ne-au luat-o inainte cu multisor)acolo in infertilitatea toata lumea recomanda aceleasi teste si merg apoi pe aceeasi varianta de tratament.am dat asa un exemplu.nu stiu cum stau la pediatrie dar sunt ffff curioasa...
vai cat m-am intins scuze....

alina mamica bulinei Elisa (20 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

m-am gandit - Deni draga imi fac mes doar ca sa imi zici reteta de placinta ca si asa am o gramada de mere pe care le luasem pentru Daria. Daca tot nu i le mai dau barem sa ma diversific pe mine. De la lapte cu melcisori trec la placinta cu mere.
Dar acum vreau sa ies un pic afara cat mai tine soarele asta
Va pup

Dana mamica gingasei Daria Stefania (20 iulie 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput