nou nascuti crescuti cu lapte formula
Raspunsuri - Pagina 2
hova-anna spune:
[quote]Originally posted by bursucelu
Fetelor va multumesc din suflet ca sunteti langa mine,am mare nevoie de sfaturile voastre.Cand am venit din maternitate soacra mea mi-a spus ca nu dau lapte copilului ca sa nu-mi stric sani si ca nu exista mamam care sa nu aiba lapte.....va dati seama cum m-am simtit dupa ce eram eu cu nervi la pamant vine si ea si mai pune paie pe foc.Bebita mea nu mananca decat 40-50 ml lao masa in schimnb doarme foarte mult daca as lasao ar dormi cate 6 ore fara sa manance.Voi ce program faceati bebelusulor?
buna mamicutzo!
parca as auzi-o pe soacra mea.nici eu nu am avut lapte suficient am alaptat 1luna dupa care fiindca nu a crescut baietzelul meu destul(doar 500gr)am inceput sa ii dau supliment formula.acum se satura si doarme bine dar nu mai mult de 4-41/2h mentionez ca are 1luna jumate.eu stiu ca nu ar avea voie sa stea peste 4ore fara sa pape cat e foarte mic.adam dupa ce suge isi primeste suplimentul daca papa inca 90ml doarme 2-3h daca papa 120sau chiar mai mult atunci doarme 3-4h.cam asa e programul lui dar daca il doare burtica se trezeste plangand si atunci il i-au in brate sa-i alin durerea.
multa sanatate si crestere mare!
Elise spune:
cred ca fiecare copil are ritmul lui.... si bebitza mea minca tot cite 50 ml cind era mica de tot, si tot din cca 4 in 4 ore. Si tot laptic praf: Milumil. Si s-a dezvoltat bine: la 1 an are 11 kg, si nu e grasuna, e inalta pentru virsta ei si bine proportionata.
Dar n-a mincat MULT niciodata. Nici n-am fortat-o. Nici nu am insistat sa manince anumite lucruri care nu-i plac, nici cantitativ n-am tinut mortis sa pape "tot din farfurie".
Am considerat ca nu e cazul sa o indop ca pe curcan, daca burtica ei ii spune ca e plina. Nu sint nici bbii astia trasi la xerox.
Elise & BBLisa
Adriana1979 spune:
Eheee, imi aduc aminte cu "drag" primele zile cand am ajuns cu Raducu acasa si plangea dupa fiecare masa "naturala". Mai bine zis plangeam amandoi ca si pe mine ma durea ingrozitor. Pana la urma problema s-a rezolvat cu Humana si acum este un baietel voinic si sanatos.
Multa sanatate si pofta mare bebeilor, indiferent de laptic.
bird70 spune:
Si copiii mei au fost hraniti cu lapte praf, primul cu Milumil si al 2-lea cu Nan. Nu revin asupra motivelor pentru care am luat aceasta decizie, pentru ca au fost suficiene subiecte pro si contra laptelui praf. E adevarat ca laptele de mama e cel mai bun pentru copil, dar pe lista sunt multe altele: mediu nepoluat, apa curata, parinti relaxati, fructe si legume proaspete si organice, carne de calitate, scoala de calitate, siguranta mediului inconjurator, protectie fata de subiecte neadecvate varstei, animale de casa, etc. Nu putem sa le avem pe toate, unii locuiesc in orase mari si poluate, altii sunt foarte stresati cu munca, altii nu au variante atunci cand aleg scoala copilului, sau...nu pot alapta.
Sabina spune:
Hova -anna, 500 de grame in prima luna e mai mult decat perfect!!! sfatul meu e sa renunti pe cat posibil la formula, cine ti-a zis ca nu a crescut destul a facut o GRAVA eroare.
incearca macar la unele mese sa ii dai numai sanul, si o sa-ti creasca lactatia, garantez. S-ar putea decateva ori sa suga din ora in ora...si ce daca?
deci, repet, 500 de gr in PRIMA luna e absolut destul.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
luluaxutza spune:
500 gr in prima luna cu san e f bine!!!!
a mea a luat numai 100 de gr si am inceput cu completare apoi inlocuire (pt ca nu mai aveam deloc lapte orice faceam); fetita mea papa NAN, are 4 luni jumate, abia acum a racit prima data, mai mult mucisori si avea la 4 luni 7 kg. Nu renuntati la alaptat daca inca mai aveti lapte
Succes si sanatate!
bb_yasmi spune:
in aceasi situatie suntem si noi. lapte mai este dar slab si nu se satura asa ca am trecut pe lapte praf Nan din a doua saptamana de viata.. a luat in 2 saptamani 600 grame. ma simt "vinovata" ca nu ii mai dau san si ma rog la Dumnezeu sa fie sanatoasa!
hova-anna, bebe mea papa la 3 saptamani 120 ml NAN!!
-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007
Priscilla spune:
Sabina,te cam contrazic.In prima luna ideal este sa se ia in greutate in jur de 1 kg.Chiar si in a doua luna ar fi indicat sa se ia in greutate in jur de 800gr-1 kg.Nu prea as fi stat linistita daca fetita mea ar fi luat in greutate doar 500 gr pe luna.Nu vreau sa panichez pe nimeni.Dar repet:din cunostintele mele ,ideal este sa se ia in greutate in jur de 1 kg pe luna in primele luni de viata.
Sa dau exemplu.Fetita mea a luat in greutate in prima luna 1100gr,iar in lunile a 2a si a 3a a luat in greutate cca. 1 kg.,pe luna.
Si sa mai dau un ex.Am o vecina pe scara ,care are o fetita de 5 luni.Saptamana asta a inceput sa-i faca investigatii,pentru ca nu lua decat cca.300 gr pe luna in greutate.
Asa ca doar 500 de grame pe luna nu mi se pare "mai mult decat perfect".
mamica de zanamica(putin peste un an)
anya spune:
BB-ii mei au luat in prima luna, doar pe lapte de mama cate 700 g (peste greutatea de la nastere) si in ambele cazuri medicii au recomandat supliment (nu 1 ci 3 medici diferiti). Daca copilul nu ia in greutate cam 1 kg in prima luna cica nu e bine. Am mers cu completare lapte praf si am alaptat pana la 5 luni jumate.
La fiecare masa le dadeam intai san (amandoi) si dupa ce "storceau" tot le dadeam biberonul. Dupa 126 zile m-am intors la servici si am mai alptat cam la 3 mese direct din titi, in rest biberon (intai ce mai mulgeam eu si apoi completarea). Oricum n-am reusit decat recordul de 120 ml/ 2sani, ceea ce e cam putin pt o masa de copil de 3-4 luni.
Lapte praf am mers pe Bebelac si a fost ff bine.
fran spune:
A mea a baut doar lapte praf din prima zi de viata.
Spune-i soacrei tale ca sunt si femei care nu pot alapta, mie mi s-a spus-dupa ce am iesit din maternitate si am facut eco la sani- sa opresc imediat "alaptarea"(desi mai mult de 20-30 de ml/zi nu produceam). Canalele mele galactofore sunt anormal conformate si unele chiar inchise la un capat (nu infundate) asa ca intr-o saptamana reusisem sa ma aranjez cu 20 de galme serioase in ambii sani pe care le-am monitorizat cu drag(eco in fiecare luna) aproape 2 ani-pana s-au resorbit...dar asta e alta poveste...
Soacra mea presupunea ca nu mananc destul, de asta nu am lapte Eu i-am spus ca am citit pe undeva -si chiar am citit-ca o bunica a reusit sa-si alapteze nepoata-tot punand-o la san(nu se preciza cate luni) pana i-a revenit lactatia Asa ca eu mi-am invitat soacra sa presteze ea daca tine asa mult sa aiba nepoata alaptata naturalCred ca nu a incantat-o prea tare ideea, de atunci si pana acum(Iepu are doi ani jumate)-bunica-sa a vazut-o cam de 6 ori...
Iepu' e sanatoasa tun, a avut pana acum 2 viroze usoare, antibiotic nu a luat niciodata, nu are nici o alergie(i-am facut si IgE si fadiatop infant, ca sa fim linistit pentru ca sotul meu e alergic).
Laptele praf l-am schimbat de 3 ori in primul an-primele trei luni a baut Milumil(asta a primit din maternitate)-in prima luna a luat 1,2 kg, iar apoi (luna 2 si 3) cate 500gr, ceea ce e cam putin. I-am facut toate analizele si i-au iesit bine. Solutia data de pedi a fost sa schimbam laptele-a primit Humana si a inceput sa manance iar bine, dupa alte 3 luni povestea s-a repetat si am trecut pe Nan...
Noi avem o "teorie" a noastra, laptele de mama are gustul usor diferit de la o alaptare la alta in functie de ceea ce mananca si mama, in schimb laptele praf are mereu acelasi gust...si cred ca fiica-mea se plictisea ...
S-a nascut cu 3,4kg(din maternitate a iesit cu 2,9kg)la un an a avut 9kg, la 2-11kg...
Copiii hraniti cu lapte praf mananca de obicei mai rar dacat cei alaptati natural, las-o sa doarma cat vrea, o sa se trezeasca ea cand ii e foame...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut