***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (24)
Raspunsuri - Pagina 9
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by poohy
Ella sau Graviduta, am si eu o intrebare daca se poate - ca sa beneficiez de concediu pre-post natal (85% din salariu etc), trebuie sa am in urma 1 an de zile lucrat cu norma de 8 ore pe zi, sau se poate sa fie si programul redus de 6 ore pentru mamici cu copii sub 2 ani?
Poohy, eu nu lucrez pe dreptul muncii, deci pot sa-ti spun cu rusine ca nu cunosc dispozitiile legate de situatia asta. Insa o prietena a mea a fost pana acum in concediun pt cresterea copilului si a ramas insarcinata in acest timp cu bb2. Pt bb2, nu a mai trebuit sa aiba acel 1 an lucrat, ci si-a luat direct pre-natal. O sa ma interesez si de dispozitiile legale si iti spun, daca ai nevoie.
Carstea, eu stiu ca laptele se poate pastra si in niste pungute, dar nu stiu de ce tip si cat costa.
Gabiu, de ce vrei sa-l mai inveti cu biberonul? E maricel deja si poti sa-l treci la canita cu tutr pt 6 luni. Poate vrea asa. Legat de scos aerul, Mara il scoate imediat de cele mai multe ori. Se mai intampla sa nu-l scoata (eu stau cam 5 minute cu ea) si o culc pe dreapta, ca asa m-a invatat pediatra de cand era mica. Si se odihneste bine. Apoi il da afara cand se trezeste. Sau il da pe alta cale .
Pt fetele care nu reuseau sa citeasca cap. 23, e vina mea , am copiat gresit linkul. Acum am remediat-o. Si pt capitolul 22. Spor la citit!
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
gabiu spune:
androix, ce super ca de la 3 luni nu mai aveti probleme!. Eu am avut perioade cand il bateam pe spate si 20-25 minute! Acum il bat 10 si dc vad ca nu iese nu-l mai stresez. E adevarat ca daca mananca piureul si apoi bea apa, ragaie aproape instantaneu cand il iau in brate, dar dupa lapte ( pe care-l suge doar cand doarme) nu se intampla asa. Si eu as vrea sa doarma macar o ora ziua dar nu-i chip sa-l fac sa ragaie si se trezeste mititelul.
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007
Madi spune:
quote:
Originally posted by Androix
Multumesc de raspunsuri. Chiar constipata nu este ca de facut face, dar se chinuie foarte tare pana face, se screme pana o doare in gat, se foieste, plange, si asta tine o ora cel putin. De asta vroiam o solutie care s-o ajute. Si in plus fata de asta ma gandeam ca trebuie sa se si hidrateze, ca daca scade lapticul din alimentatie si cresc solidele e un deficit de lichide pe-acolo... Oricum multumesc ca mi-ati atras atentia cu privire la orez si faina din orez. Cerealele pe care i le dau acum sunt cu orez. Acum macar stiu de la ce i se trage, ramane de vazut cum fac cu aportul de lichide.
Andreea
Androix incearca sa ii introduci si putina para, poate ca o ajuta ca si pe Ana mea. In privinta lichidelor, nici Ana nu vrea ceai sau apa, si asta in conditiile in care, pana pe la vreo 3 luni, radea orice era in biberon, numai ca atunci nu ii dadeam eu decat putin ceai anticolici. Acum cand as vrea sa bea, sufla in biberon. Eu incerc mereu sa ii dau apa/ceai dupa piure, dar...e dupa cum vrea ea deocamdata.
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
ella_74 spune:
poohy,
carmen_so ti-a raspuns deja; legea spune ca desi mamele au program de 6 ore pana implineste bebe 2 ani, salariul corespunde unei norme full, de 8 ore; si da, este considerat stagiu de cotizare.
Liviana, multa sanatate pentru nr.1
Androix, boby nu bea decat ceai de musetel, din ala instant, ca e indulcit si e mai usor de preparat; dar ai sa vezi ca dupa ce intri bine in diversificare dai in extrema ailalta ca devin pre cacaciosi.
Eu am hotarat sa-l pun pe boby in premergator de Craciun, cand va avea fix 8 luni; el deja sta sprijinit in picioruse, e tare nervos daca nu-l las sa stea;
fetelor, ma gandesc sa renunt la serviciu norma full, sa trec pe part time si sa pot sa-mi iau copilul acasa si evident sa stau mai mult cu el; cred ca ma pot lipsi de bani ca sa fiu langa boby cat creste; nimeni nu-mi da timpul asta inapoi iar copilul meu creste fara mine; aseara n-am ajuns sa-l vad fiindca am venit tarziu de la birou, in seara asta deja dormea si nici macar nu l-am tinut in brate si uite asa trece vremea...
Asta e dorinta mea, nu stiu in ce masura directorul companiei va fi de acord...
Elteka, mi-e dor de tine.
Urez si eu sarbatoritilor de azi "la multi ani!".
, mamica de David (24.04.2007)
Alyna24 spune:
Ella, bafta cu dir companiei si nu mai fii supi
Liviana, sanatate lui Mateias!
Pepsi
Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)
lbelciug spune:
Ella, multumim! Sa te ajute D-zeu sa reusesti sa fii mai mult timp alaturi de puiul tau!
Alyna, multumim frumos!
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/" target="_blank">Poze din Octombrie
***Diverse utile pt bebici***
Madi spune:
Liviana refacere usoara lui Matei!
Ella ar fi excelent daca ai reusi cu serviciul. Si eu sunt de parere ca mai bine mai putini bani si mai mult timp petrecut cu Bobita al tau. Satisfactiile sunt incomparabile! Bafta multa!
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
petit_ange spune:
Liviana ma bucur ca Matei e bine!
DidiAlex am contactat-o si pe RGE sa vad ce e cu Andrada, mi-a raspuns ca a primit acum 10 zile un sms de la ea s-o felicite pt nastere, si ea era bine, undeva in concediu cu Antonio. Bine ca ti-a trimis SMS si ca sunt bine.
Mami de ingeras - Isabella (21.06.2007)
www.flickr.com/photos/12409567@N03/" target="_blank">Poze cu Ingerasul meu
The world is full of wonders if you look with open eyes!!!
Alyna24 spune:
Noapte buna,mamici de capsunici!
Alyna cu pitik de Davidik (22 Aprilie 2007)
Motannel spune:
Gabiu, multumesc pentru raspuns! Pana la urma i-am pus o jumatate de lingurita la miezul din 2 mere coapte ... si a mancat fara probleme aproape tot! Mere coapte simple manca oricum si inainte cu placere!
Madi, am luat jucarii muzicale din Metro (vacuta de la chicco si am dat vreo 60 ron), iar albinuta si floarea din Kufland (nu stiu daca aveti) si au costat 10 ron (am prins o oferta)! Dar sunt foarte frumoase si canta placut si vesel! Mingea scoate zgomote cand o lovesti si a costat 25 ron. Si Teodora se trezeste plangand uneori! Nu stiu nici eu de ce ... poate afli si imi spui si mie ... eu cred ca viseaza ceva urat!
Ella, bafta in negocierile cu directorul companiei! Daca reuseti, va avea de castigat Boby!
In legatura cu scosul aerului ... Teodora ragaie cand vrea ea ... insa atunci trebuie sa fiu pe faza cu servetelul caci in clipa urmatoare ii poate veni si putina voma. Nu stiu de ce pateste asa uneori ... si dupa aia sughite! Ce credeti?
Joi facem si noi vaccinul de 6 lunisoare ... ar fi trebuit pe 12 (luni), insa dr nu a putut fiind foarte ocupata, iar azi (marti si 13) nu am vrut eu!
Fetelor, pe voi va pishca bebeii de tzatza? Teodora are o placere chiar sadica ... de multe ori se stropeste cu lapte si are o putere .... va dati seama ce ma doare, dar suport ... nu ma indur sa o indepartez mai ales ca se baga si cu nasul in tzitzi si pe sub ea, iar cu manutele se tine de sfarc! Si in timpul asta mai si vorbeste! E tare dulce, dar ... doare!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)