***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (24)
Raspunsuri - Pagina 10
tamaraspt spune:
kay[red] ma bucur sa auzim de bine de voi
[red]liviana multa sanatate lui Matei si insanatosire grabnica!
multumesc pentru raspunsurile legate de constiptie!
astazi a reusit sa faca chiar de 2 ori, dar am scos din supa morcovul si orezul si cartoful complet, inainte ii pasam si morcov si putin orez si cartof. Para ii dau la 2 zile la masa de fructe cu brinzica calcica, unde ii dau si suc de portocale de la inceput si tot s-a constipat. I-am scos banana - ii puneam putin de gust.
Para l-a ajutat cel mai m ult dar i-a dat si flatuenta care noaptea il treste din somn citeodata pt un amarit de ... fis si adoarme la loc. Asta pe linga cele 5-6-7 treziri de noapte. Sau cine mai stie cite sunt, am ajuns sa nu-l mai aud, noroc cu sotul care aude orice miscare.
Si astazi a batut "recordul" la dormit: o repriza de 15 min, doua de 20 si una de 40. Mai mult m-am chinuit sa-l adorm decit a dormit el.
Si pt ca se vorbea de decalotare/fimoze: pe Mati in prima luna dupa nastere l-au vazut mai multi medici pediatri si toti imi spuneau de decalotare, ca orice baiat se naste cu fimoza, la unii dispare pe masura ce cresc dar eu sa-i fac la baita zilnic decalotare. Un dr mi-a zis ca sa nu ajungem la operatie. Si eu cu mila ii facea ce credeam eu ca este decalotare. De fapt aproape deloc. La 2 luni mi-a facut primul episod de fimoza, nu a facut pipi 8-9 ore. La 4 luni urmatorul episod, dar acum stiam, decalotam putin si reusea sa faca. Ultimul la 4 luni si 3 sapt, de data asta am reusit noaptea si dimineata sa-l fac sa urineze si la prinz s-a pus pe un urlat - deja stiam acel urlet de durere si nu am mai reusit sa-l decalotez deloc. Am avut noroc cu un medic pediatru din zona - eram la 100km de bucuresti - care a venit repede si cu greu a reusit sa-l decaloteze sa poata urina. Nici acum nu am r eusit decalotarea completa dar ma stradui mult mai mult. Asa daca medicul v-a spus sa o faceti e bine sa o faceti.
M-am lungit cit o zi de post, ca tot incepe peste 2 zile.
Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)
doxinu spune:
Fetelor multumim din suflet pentru urai!Nu va nominalizez sa nu scap pe cineva si sa-mi para rau!
MADI STEFAN se mai trezeste urland dar il iau in barate si dau sa scuga putin sin gata ii trece.Se intampla cand este foarte obosit la noi,tipa mai ales in timpul zilei cand adoarme si probabil ceva il supara!Io ii dau sa suga caci am citit undeva{cred ca pe net}ca ei plang nu doar de foame cand vor sa suga ci si de sete , de frig , frica sau pur si simplu vor sa-si simta mama aproape.Bineinteles ca daca nu ii dai sa suga io zic ca este deajuns sa il ti doar la pieptul tau ca el sa se simta in siguranata iar!
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">botezul unui inger
minunea noastra Stefan 13.06.2007
ckristina spune:
Oana pup si eu sosonica!
Petra, Maia si Mara de Msemcu
Eduard Andrei de Cioaca
Matei Stefan de Paky
Eliza Ioana de Vas
Stefan Bogdan de Doxinu
Ramona7 eu tot pe salteluta o las sa se joace; …. Jucariile de care se plictiseste I le iau din décor pt o sapt doua si apoi e incantata de ele.ea are jucarii de plus pt bebe care le poate baga in gura,altele pt dentitie si ceva cu muzicute care I atrag atentia.
androix si Bianca s a constipate si tot ceai de musetel I am dat(granulat);eu ii pun in el si 5 picaturi de vitamina c, acum in sezonul rece(ca sa evit raceala); ii place!
Liviana, ma bucur ca sunteti bine;am vrut sa trecem pe la voi dar nu am reusit; eu am fost la etajul6 pt analize mai amanuntite la sange;se pare ca Bianca are o anemie mostenita care, cica, nu se trateaza. Cand I au luat sange(din vena) au strans o pe bia de brat asa de rau ca s a invinetit si a plans saraca de a auzit tot spitalul;era mititica si trezita de la 5. nu aveam cum sa mai trecem.dar ne am gandit la voi!
Pepsi, am notat si eu reteta de papanasi; mmmm…
Ma bucur ca andrada este bine!
Madi,capsunica mea mai tipa uneori la trezire sau in somn… dar nu prea des; nu stiu de ce, dare eu nu mi am facut probleme.
Gabiu eu o mai tin pe piciorul meu,ea in fundulet, o aplec inspre fata si o bat usor pe spate;
Ella, iti tin pumnii la negociere!
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
Vali5 spune:
Buna dimineata!
Iar s-a trezit Andrei azi-noapte plangand. Dar doar de 3 ori. Nu stiu ce il supara...
gabiu, Andrei nu scoate mereu aerul dupa masa. Mai ales dupa masa de noapte. Dar nu il deranjeaza. Uneori il aud peste zi scotand aerul afara si dupa o ora. Desi eu de fiecare data il bat pe spate.
Imi pare rau, dar nu am nici o metoda sa-ti spun.
Bine ca nu e nimic rau cu Andrada!
Ella, mult succes cu directorul companiei! Sper sa se rezolve ca sa stai mai mult cu Boby.
ckristina, saracuta Bianca! Bine ca uita repede astia mici.
Azi o sa fiu plecata in Constanta, sper sa-mi vina banii.
Va pup si sa aveti o zi frumoasa!
Valentina, mamica lui Andrei - 24.04.2007
Botez
Prima excursie
gabiu spune:
motannel, ckristina, vali5, multumesc de raspunsuri
Si pe mine ma trage de sfarcuri dar numai cand are chef de joaca, nu de mancat. Si mai si rade smecherul. Binenteles ca-l dau jos imediat ca doare rau.
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007
gabiu spune:
vali5, al meu noaptea nu scoate aerul deloc si nici nu-l deranjeaza. Si mananca de vreo 3-4 ori/noapte. Cred ca suge mai incet si nu lasa aerului loc sa intre.
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007
Pepsi spune:
vali, o fi de la dintisori ca se trezea urlind, si david in seara asta dupa ce l=am adormit s-a trezit de 4 ori, i-am dat pina la urma o fiola de la boiron ptr dinti, si eu dimineata cind se trezeste david nu zic nici mic, stau cu el singura si profit de momentele mele cu el, abia apoi merg la dominic si la tati cu david
carmen, aici premergatoarele nu au roti, e interzis total, ptr ca s-au intimplat f multe accidente cu bebelusii de la premergatoarele cu roti. deci, din start ele nu mai au roti, sint ca un premergator dar e static, in plus are reglaj pe inaltime. din cite am citit eu, dau retard in dezvoltarea generala a bebeului, nu neaparat legate de mers. mai citesc sa vad ce gasesc, ultima data gasisem un articol englez f bun. hai ca am ris la faza cu bona, eu, l=as fi luat ca sa se distreze bebe cu el, sa stea si singur fara mine, sa apuc sa mai fac treaba! de ex dominic n-a mers busilea, si credem ca din cauza ca noi aveam un catel si de frica nu l=am pus pe jos deloc, asa ca el a mers direct in picioare.
liviana, m-am gindit la voi azi! sanatate multa la micutul Matei!ce mult ma bucur ca ati scapat cu bine!
oana, ce mult ma bucur ca sinteti bine, si la voi m-am gindit azi, pup inimioara, am vazut si eu emisiunea ca mi-a trimis=o angela(merci mult)
androix, eu, contra constipatiei folosesc cu mare succes laptele de soia(eu am scapat de constipatie cu el), dominic nu a fost niciodata constipat, si l=am mai recomandat la mamici de bebei si a mers bine, la virsta georgiei ii dai lapte soia formula ptr bebei.oricum eu personal il prefer ceaiului, aici iti zice clar ca nu e voie sa dai ceai la copii mici,si am mai auzit ca sucul de portocale e bun, dar mie una mi-e frica din cauza alergiilor
didi, imi pare rau de robert, si cum e cu piciorul pina la urma? auzi lasa ca si io=s nebuna cu piscina, nici nu-mi vine sa cred, ca eu, mare fosta friguroasa, ies cu parul UMED la -2C fara caciula in cap! si culmea culmilor.....NU patesc NIMIC!si david la fel!deci stai linistita ca poate e bine in nebunia noastra, apa le face bine!e drept ca fug la masina si apoi direct acasa! auzi, lasa ca si eu ma capiez cu dominic, ca intelege si pina face ce i-am zis....ma dispera pur si simplu, si incerc sa fiu calma sa nu=l iau la "paruiala".....dar tip la el,i-am scris lui rge, astept raspuns
cu andrada albumele nu erau private, ptr ca altfel nu am fi putut vedea linkurile nu?!si eu imi fac griji, chiar nimeni nu a dat de ea la telefon?
graviduta, ma bucur ca a iesit bine eco mamar
iulia, cartoful dulce il faceam simplu pe abur, si apoi pireu din el, tot simplu, adica il dadeam prin mixer. ii placea tare mult, si acuma inca il maninca cu placere, la bebei le place ca e dulce. zicea paflo ca e bun si copt, chiar am luat ieri si voi incerca.
florentina, multa sanatate micutului
mica, ce face printesa mica?
ramona, david e mare fan la o carticica , si dominic a fost la fel de fan la aceeasi carticica, are citeva melodii, si lumini si in interior sint chestii de care trage si scot sunete, in plus e frumos colorata, este recomandata de la 6 luni....http://www.laredoute.fr/vente-le-super-livre-enchante-de-vtech.aspx?productid=324093385&documentid=419507&categoryid=26708573
paflo, sanatate multa
poohy, uite aici despre cartoful dulce http://en.wikipedia.org/wiki/Sweet_potato
carstea, eu nu am incercat, dar incearca si vezi ce iese, atita stiu ca laptele de mama nu e voie sa fie fiert ca isi pierde proprietatiile. aici sint saci sterili ptr conservarea laptelui de mama la congelator, si nu sint scumpi,uite am gasit ptr romania de la medela, uite aici, http://www.medela.ro/ intri la produse accesorii pompe si acolo ai punga ptr laptele matern, nu stiu cit costa la voi
motannel, la cerealele simple aici, care nu au lapte in ele, scrie pe cutie ca se pot face cu apa(eu foloseam la sticla din comert si doar o incalzeam) sau cu lapte ptr bebei, deci nu trebuie neaparat sa le faci cu lapte. de obicei cele ptr bebei nu trebuie sa le fierbi ca sint facute de ei in asa fel incit sa nu le fierbi(ca le-au fiert ei in uzina) daca folosesti apa de la robinet, aia as fierbe=o. e greu numa la inceput, apoi ai sa vezi ca=i floare la ureche...
acuma am vazut, ma bucur ca andrada si antonio sint bine, merci alyna24.
pitica, felicitari ptr mama
ella, ce mult ma bucur ptr decizia ce ai luat=o! bravo, acuma tin pumnii sa vrea si directorul
alyna, felicitari ptr dormitul in patut
fug ca e tirziu rau la mine, ora 2 noaptea, noapte buna
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
ckristina spune:
ALMA DAPHNE DE CHRIS27
IANIS STEFAN DE DIANALAURA
DOMINIC WILLIAM DE IRRINUCA
THEODORA MARIA DE BLC_LIA
vali5
www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)
Androix spune:
Salut!
Pepsi, nu am vazut pe-aici formula de lapte de soia, dar poate nu m-am uitat eu unde trebuie.
O sa incerc si cu para, dar eu ca o mama de copil de aproape 3 ani nu am in casa decat mere si banane. Ca Filip asta serveste.
Voi cum ii faceti sa deschida gura la lingurita? Doamne, n-as fi crezut sa am atatea dileme ca doar am mai crescut unul dar nu stiu de ce am impresia ca desi acum am incercat sa fac totul mai bine decat prima data mi se pare ca rezultatul e mai prost. La Filip la varsta asta manca deja carne si deschidea o gura mai sa ma inghita si pe mine, ba chiar cred ca putin mai incolo, pe la 7 luni a inceput cu miscari de masticatie si am renuntat definitiv la pasarea la mixer. Pe cand la fi-mea inca ma chinui cu lingurita c anu deschide gura, de inghitit din lingurita nici nu se poate vorbi ea suge continutul, si daca nu e foarte apos va dati seama ca nu prea merge.
Acum e si plina de muci, ar trebui sa facem vaccinul de 6 luni saptamana asta dar habar n-am, nu cred c-o intep.
Andreea
Ninutza spune:
ALMA DAPHNE DE CHRIS27
IANIS STEFAN DE DIANALAURA
DOMINIC WILLIAM DE IRRINUCA
THEODORA MARIA DE BLC_LIA
http://mirunamaria.blogspot.com/
Miruna Maria, 5 iunie 2007