***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (24)
Raspunsuri - Pagina 6
Paflo spune:
Androix, cu ponturi despre cum sa-i dai ceaiul nu te pot ajuta, caci nici Soso nu-mi bea ceai aproape deloc. Vezi insa ca anasonul si feniculul constipa!
Didialex, examenul de rezidentiat s-a dat (cred) duminica asta (sau se da duminica viitoare - ceva de genu'), dar Andrada din cate stiu era deja rezident.
irinusha, noi am trecut treptat de pe Nan1 pe Nan2.
Vali, or fi dintisorii!
Ramona, ultima achiztie in materie de jucarii e o oglinda ptr bebei, cu rama din material textil, care se poate monta si in patut, darcare e fixata si pe un suport din material coloorat (se poate vedea de pe burta f bine).ii place f mult, plus ca are o eticheta foarte mare (noi suntem fani etichete!)!Am luat-o de la Miniblue (lamaze, parca e firma).Foarte mult apreciaza Sofia si castronelul din care ii dau mancare, o lingura mare si capacele de la biberoane (mai mult decat pe orice jucarii).
Liviana, ma bucur ca totul a fost ok cu operatia!Sa va refaceti repede!
Florentina Roman, nic eu nu sunt fan antibiotice date una-doua!Ce dg v-a fost pus?Eu ii dau Sofie ptr tuse usor productiva - Rhinathiol (carbocisteina) - la recomandarea medicului de familie (care e si pediatru), asta pe langa Nurofen.
Ibelciug, luam Imunogrip (de la Plantextrakt) - e o solutie alcoolica de Echinaceea.Ti-o recomand cu caldura.
Chiqui, cum mai sunteti cu bubitele?
La multe lunisoare:
Petra, Maia si Mara de Msemcu
Eduard Andrei de Cioaca
Matei Stefan de Paky
Eliza Ioana de Vas
Stefan Bogdan de Doxinu!
Noi suntem in continuare bolnavioare amandoua...
Pupam!
Florina si Sofia (09.05.2007)
Florentina Roman spune:
Liviana, tocmai spectrul asta larg ma nedumereste, ca si cremele hidratante ptr toate tipurile de ten... Cip tuseste productiv si destul de rar.
Didi, am o pediatra de incredere, dar nu-i in tara, asa ca m-am dus la dr de familie.
Hai sa va povestesc despre Tudor. Spt trecuta l-a apucat limbaritza exact cand il culcam eu pe Cip si am tipat la el, la care el imi zice:"Mami, tu ai spus ca toti oamenii mai gresesc si eu sunt doar un copil...!" Mai cearta, daca mai poti...
Sambata am fost la niste prieteni cu copilul de aceeasi varsta cu Tudor. Si-i zice fii-miu:"Vladutz, da-te mai incolo, sa nu-i dai boala ta lui Cipri, ca e foarte mic si nu trebuie sa ia medicamente!"
Sa-l fi vazut pe taica-su, ce mandru era de el...
Paflo, am fost asa de ametita, ca nici n-am intrebat, parca a zis ca are si rosu in gat. Pe reteta scria ceva ialm...parca...
Poze
poohy spune:
Buna mamici!
Am mai intrat si eu si mi s-a strans inima cand am citit de Kay! Multa sanatate!
Multa sanatate si sa isi revina rapid si Matei de Liviana
Multa sanatate si pentru Robert de DidiAlex!
Multa sanatate Cipri de Florentina! I-a dat micutului antibiotic fara sa ii faca exudat? Nu stiu nimic de medicamentele alea...
of, acum am citit: multa sanatate si pentru Sofia de Paflo! Si pentru Paflo!
si eu sper ca Andrada e undeva la munte sau oricum vesela cu Antonio, se joaca toata ziua si nu au timp de forumuri!
Felicit bebeii umblareti - daca am citit bine. Trebuie sa citesc din urma ;) Fimea doar isi ridica funduletul cand sta pe burta si se balangane fata-spate din cand in cand.
Nu stiu ce sa fac - pediatra mi-a zis ca ar trebui sa aiba si o masa de fructe - sa contrabalanseze morcovul din supa de legume. Piersici nu mai sunt, mere nu vrea de nici un fel, altceva nu o lasa sa manance - decat borcanele de la Hipp (perele sunt indigeste se pare pentru varsta ei, banana in nici un caz etc). Dar eu nu vreau sa ii dau borcanele de la Hipp. Am vazut unele recomandate pentru copii alergici cu mere si fructe de padure... Si altele numai cu mere. Voi dati copiilor vostri borcanele?
Pana acum mi-a fost rusine dar acum imi recunosc incultura - ce sunt cartofii dulci? Se gasesc pe piata de la noi sau adusi de cine stie unde si injectati ca sa reziste?
Carstea, pentru bebe 2 o sa iti cer retete cu ce ai mancat si ce vitamine ai luat in sarcina sa ai atata lapte acum! (asta daca are vre-o legatura). Ma gadesc si la omega 3 cum a luat Elteka... Eh, da' mai e pan' atunci :D
Anca de Manu 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
asa cresc eu
poohy spune:
Ella sau Graviduta, am si eu o intrebare daca se poate - ca sa beneficiez de concediu pre-post natal (85% din salariu etc), trebuie sa am in urma 1 an de zile lucrat cu norma de 8 ore pe zi, sau se poate sa fie si programul redus de 6 ore pentru mamici cu copii sub 2 ani?
nu nu sunt insarcinata si nu am de gand sa raman in curand :P, ma gandeam doar in eventualitatea in care as ramane insarcinata si ar trebui sa intru in concediu sau alte probleme - si sa nu am in spate 1 an de lucru cu 8 ore ci cu 6 ore... (am boala cu planificatul in avans, acum stiu exact unde ma duc in concediu la anul )
merci mult!
Anca de Manu 02.06.2007
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
asa cresc eu
carstea spune:
Multumesc pt raspunsuri VAS si Florentina(ai intrebat medicul daca se poate?)O sa fac un experiment dupa care ma voi mulge raportat la nevoile lui.
Rare a fost tare marait azi.De fapt si ieri.In schimb doarme toata noaptea.
Liviana, ma bucur ca s-a terminat cu bine .Si eu am incredere in medicii din Budimex.
Kay ,sper ca nu a fost nimic grav.Asteptam vesti cu sufletul la gura.
POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat
Florentina Roman spune:
Poohy, uite http://www.food-info.net/ro/products/rt/spotato.htm"aici[/url]cate ceva, daca ai timp sa citesti
Al meu mananca piure de mere numai daca diluez cu apa plata si in general am bagat de seama ca nu-i place papica foarte dulce. De asta si prefera perele. Nu stiu ce fructe sa-i dai, noi ne-am oprint deocamdata la mere, pere, banane, portocala(putin)
Carstea, da, am intrebat si mi-a raspuns"in nici un caz",ca e pacat, ca-si pierde proprietatile, ca nu iese multa...
Poze
gabiu spune:
androix, incearca si apa plata poate o bea. Nici al meu nu a acceptat ceaiul de nici un fel dar apa..... ( desi nu pot sa zic ca a invatat sa suga din biberon-ci doar ca atunci cand i-l storc in gura se pare ca-i place). Fetelor nu dati cu rosii dar n-am reusit sa-l fac sa bea din biberon, el se joaca si-l molfaie cu gingiile dar de supt nu suge, asa ca atunci cand ii dau apa sau suc de fructe i-l storc in gurita efectiv
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007
addinel spune:
la multe luni fericite pentru capsunicile
Petra, Maia si Mara de Msemcu
Eduard Andrei de Cioaca
Matei Stefan de Paky
Eliza Ioana de Vas
Stefan Bogdan de Doxinu!
si felicitari si mamicilor!
imi pare tare bine sa aud ca soniutza si kay plecau acasa, inseamna ca e totul in regula. fetele.
liviana ce bine ca totul a mers ok cu matei. insanatosire grabnica!
didialex bafta cu piticul robert la dr, sa se faca repede bine!
paflo interesanta oglinda aia, o sa incerc sa-i iau si eu dodoloatzei. de mult vroiam sa ii pun oglinda la patutz dar ma incurcam ca nu gaseam una in care sa nu se loveasca/taie. am citit undeva, nu mai stiu unde, ca e bine sa se uite in oglinda. cica incep sa vorbeasca cu atat mai repede cu cat isi constientizeaza propria persoana si se recunosc in oglinda. asa o fi?
poohy eu nu sunt adepta borcanelelor. orice ar fi, piureurile de fructe nu se pot pastra fara ceva conservanti. sau pot? cartoful dulce e o leguma asemanatoare la forma cu un morcov (numai ca mai mare si mai gros), la culoare cu un cartof rosu (numai ca mai rosu), la consistenta cu un cartof clasic iar al gust cu dovleacul. nu stiu daca se cultiva pe la noi dar si daca e adus din afara nu imi pare a leguma care sa fie injectata sa reziste (cartofii nostri clasici rezista o gramada fara chimicale). eu i-am dat dodoloatzei pentru ca am vazut ca si alte fete le dau puiutzilor si auzisem ca e ft bun.
incep sa ma ingrijorez cu andrada. sa nu mai dea ea nici un semn de viata de atata vreme? poate daca are tel deschis o sa raspunda cuiva.
pupici
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
carstea spune:
Poohy, culmea e ca n-am luat nici o vitamina.Stai linistita ca toata vara am baut ceai de chimen si anason de frica.Toata treaba asta vine de la diversificare ca eu ma mulg de cand s-a nascut R dar nu m-a dus capul sa mulg mai putin .
Un medic din Budimex mi-a zis ca se poate conserva laptele la congelator dar recipientele alea sunt super scumpe.Stie cineva alta metoda ?
POZE rares(7 mai 2007)
Am 5 luni/sunt barbat
gabiu spune:
chiar, poate aveti vreo reteta pt invatatul suptului din biberon-eu i l-am lasat sa-l duca singur la gurita dar tot nu suge, am stat si jumatate de ora cu el doar -doar o manca ceva dar n-a fost chip. A, l-am lasat si flamand o juma de zi. Ce sa zic, noroc ca inca am lapte dar v-am zis si la san suge doar daca e adormit. Of, asta sa fie baiul daca asa vrea..., macar sa ia bine in greutate si poate o manca mai tarziu mai bine. Ce sa zic si eu!
gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007