tara mult visata
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Cred ca nu e nevoie sa mai numesc tara visurilor mele. Eu prefer iarna, intinderile albe, lacurile inghetate, brazii incarcati de zapada, gerul, viscolul... Cu toate asta stiu ca nici o extrema nu e buna asa ca as locui intr-o tara cu patru anotimpuri, unde se poate face si plaja si baie vara dar si schia si admira intinderile albe iarna. Imi place ca vara sa fie vara si iarna iarna, nu un amestec cum a ajuns la noi clima.
Si as vrea sa traiesc intr-o tara unde orasele sunt moderne si cu zgarie nori de sticla si reclame luminoase, dar sa stie sa conserve si sa respecte si istoria, sa gasesti si orase sau sate arhaice unde parca timpul a inghetat.
De asemenea as vrea sa traiesc intr-o tara foarte dezvoltata tehnologic dar care stie sa pastreze intinderi salbatice, naturale, asa cum a lasat Dumnezeu pamantul unde animalele traiesc in voie ne deranjate de om.
Si cu oameni amabili si relaxati, lipsiti de ura si dusmania de la noi, oameni capabili sa-ti zambeasca si sa fie politicosi si toleranti chiar daca sunt de rase si culturi diferite... si ar mai fi multe de spus.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
blue eyes spune:
Pai, Dana, ori in Canada ori in Scandinavia. Ar mai fi Siberia, dar nu e dezvoltata tehnologic.
Frig, locuinte in regiuni in care timpul a inghetat, si oameni blanzi care respecta natura si toate vietuitoarele se numeste Tibet.
Ce zici de Elvetia?
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
Boo spune:
Dana am fost si eu in concediu in septembrie in Canada si pot sa spun exact ca tine "Iremediabil indragostita de CANADA" .. Chiar m-a marcat vacanta asta. Am fost in Canada si in State. Iar de cand m-am intors am inceput sa-mi pun tot intrebari legate de o eventuala plecare. Pana acum ma gandeam ca nu as fi in stare sa plec si sa las totul in urma, dar lucrurile s-au schimbat. Eu m-am schimbat si perceptia mea asupra multor lucruri s-a schimbat dupa 3 saptamani peste ocean. Eu una m-am simtit in alta lume, pur si simplu. Am vazut ca se poate si altfel !
Inca nu stiu unde mi-ar placea sa emigrez ... De asta va intrebam pe voi, in cazul in care v-ati gandit. Mi-e clar ca dintr-o vacanta nu poti sa vezi toate aspectele unei vieti in alta tara, oricum riscuri exista.
dana d spune:
Blue eyes, probabil ca si in Elvetia mi-ar placea ca si in tarile nordice dar inima mea a ramas in Canada si de cand am fost acolo traiesc cu un vis neimplinit: sa traiesc acolo, sa-mi duc copiii acolo si sa le ofer o viata mai buna. Nu o sa pot sa le implinesc dorinta asta dar am mari sperante ca si-o vor indeplini singure poate cu ajutorul matusii lor care locuieste in Toronto.
Boo, si eu la fel gandeam inainte sa ajung in Canada: ca n-as trai in alta tara. Ei sa stii ca mi-am schimbat optica cu 180 de grade, as pleca fara sa ma uit in urma daca ar pleca cu mine parintii si bunicii iar daca nu ar pleca m-as uita in urma cu dor de ei dar nu si de locuri.
Am stat mult si am analizat de ce sunt asa indragostita de locurile alea. In fond niste zgarie nori sau o cascada sau un lac cu multe barci cu panze, nu pot chiar asa sa-ti fure inima. De fapt nu constructiile si natura m-a cucerit ci oamenii, atitudinea lor fata de viata, toleranta si educatia, respectul cu care se privesc intre ei. Pentru prima data in viata m-am simtit mai mult OM decat m-am simtit vreodata in tara mea si credeti-ma ca as vrea sa traiesc asa tot restul zilelor. Nu m-a impins nimeni in tramvai, nu m-a imbrancit nimeni pe strada, nu m-a injurat nici un sofer ca am traversat prea incet, nu mi-a aruncat nici o vanzatoare marfa pe tejghea sau nu s-a uitat urat ca nu am cumparat nimic dupa ce mi-a prezentat mai multe produse. Eram chiar stanjenita camd mi spuneau : " buna ziua, ce mai faceti" de parca ne cunosteam dinainte, sau "multumim ca ati trecut pe la noi, mai poftiti" desi nu cumparasem nimic.
A fost cine la Niagara-on-the-lake? Cred ca am eu cateva poze in album. Este un loc de vis, este ca in Rai. Un orasel linistit cu case tipic americane (de fapt e si la granita cu America exact unde se varsa raul Niagara in lacul Ontario), cu stradute umbroase si linistite si o strada principala cu magazinase mici de familie, vechi de cand lumea, cu multe flori si vitrine colorate si cafenele si oameni plimbandu-se in sus si-n jos ca la promenada. E un orasel turistic cu multe case de vacanta sau pensiuni. Ei, acolo as vrea sa-mi inchei eu socoteala cu viata. Visez la o batranete linitita intr-o casuta alba cu geamuri joase si gazon in fata, stand si tricotand shosetutze la nepotei si privind pe geam la ninsoarea care acopera gazonul...
Nu e chiar rupt de realitate visul meu, la pensie am putea sa lichidam tot si sa ne luam acolo o casuta si sa punem restul la o banca si sa traim din dobanda + pensia din Romania. Asta doar daca copiii mei vor fi deja in Ontario iar parintii... plecati si ei...
Fetele mele
Boo spune:
Dana eu te inteleg perfect si sunt 200% de acord cu tine !! Si asta pentru ca am vazut locurile despre care spui .. si Toronto si Montreal si Niagra-on-the-lake .. si lacurile cu barci .. si veveritele.. si oamenii .. si atitudinea .. si linistea interioara pe care o ai locuind acolo. De asta am spus ca dupa concediul din septembrie m-am schimbat, am inceput sa ma gandesc la niste lucruri pe care inainte nici nu vroiam sa le aud. Si acum sunt trista cand merg pe strada .. si ma intreb de ce oare e locuita Romania asta ????
Singura mea problema cu Canada e ca e cam friguletz asa iarna .. dar pana si la asta au gasit solutii cu orasele subterane.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Boo, dana_d, tot din asa o vacanta-SUA+Canada am patit-o si eu! Dupa acel concediu, de acum 2 ani jumate, parca nu mai aveam stare, nu ma mai simteam la locul meu in Ro. Am incercat ca tot la 3-4 luni sa iesim spre occident-Viena, Polonia, Germania...dar nu mai era de ajuns. Norocul nostru a fost ca locuind in SM, la 10 km de granita, eavadarea chiar si pana in Ungaria era foarte usoara, mai ales de la inceputul anului 2007. Asa ca ne relaxam acolo, abia asteptam sa vina we si sa mergem la cumparaturi sau la strand/piscina acolo.
Cu un an inainte de a fi in acest concediu de care vorbeam, fusesem intr-un tur de Europa, dar nu m-a afectat atat de mult.
Chiar daca nu am ajuns in Canada-era visul nostru,dar din pacate irealizabil din cauza meseriei sotului meu, acolo nu ar mai fi putut sa o practice decat daca ar fi luat-o de la inceput-din punctul meu de vedere, desi poate ca fiind doar turist pe partea cealalta a Oceanului sa ma insel, viata de aici mi se pare foarte asemanatoare cu cea din SUA. E drept, in Canada nu am stat decat 4 zile, asa ca nu prea pot face comparatie. In SUA am stat aproape o luna, aveam aceleasi nedumeriri...de ce ma saluta vanzatoarele cand intru in magazin, cand plec, imi era frica sa intru intr-un loc daca nu era lume...etc. Dana_d, aceleasi chestii m-au mirat si pe mine, cele pe care le descrii tu.
Oamenii aici sunt la fel de draguti, amabili, am intalnit numai oameni amabili peste tot. Chiar daca am primit remarci ca spun asta, pentru ca sunt in "luna de miere", cred ca sunt destul de matura incat sa nu vad numai poleiala. Neajunsuri si oameni care sa mai deranjeze sunt peste tot, insa atat de putini, incat le gasesti scuze, ca au si ei "putregaiurile" lor.
Mult succes in gasirea tarii apropiata de cea ideala! ,
Mihaela si fetele mele
Hobby
Carmon spune:
Salut!
Vin si eu cu o sugestie.. mai ciudata, dar conform descrierii tale: Grecia. Oriunde, dar nu Atena.. :).
"Ma tot gandesc in ce tara mi-ar placea sa traiesc .. una in care sa fie cald, asta in mod cert... poate o tara exotica. Sa existe si munti nu foarte departe pentru ca imi place sa schiez Sau sa imi permit sa merg in alta tara in vacanta pentru zapada!"
- 300 zile cu temperaturi peste 25 de grade celsius, din ianuarie pana in aprilie partiile de sky la Parnassos sau Kalavrita sunt deschise...
"Mi-ar placea sa locuiesc intr-un oras unde sa fie si o plaja, sau macar prin apropiere... "
- Cele mai multe orase sunt pe malu marii: Iraklio, Creta pe insule, sau orase pe continent, intre mare si munte, precum Volos, Patras...
"Mi-ar placea o tara unde lumea sa fie mai relaxata si mai calma decat aici, unde am senzatia ca au innebunit cu totii si parca sunt isterici toti... "
- Sista generala intre 1 si 3-4, miercuri dupa-amiaza zi libera, lume linistita care sta la soare sau la taverne...
"O tara unde sa pot sa imi permit sa imi iau o casa sau un apartament fara sa imi fac griji ca nu o sa mai pot iesi din casa din cauza creditelor .."
- Aici nu prea stiu ce sa spun, preturile sunt cam ca in tara...
Dar am facut destula reclama.. imi place aici, nu locuiesc in Atena - slava domnului, ci intr-un orasel mai mic, unde infractionalitatea nu exista... si totusi m-am plictisit de Grecia :).
dana d spune:
Boo, Mihaela, ce bine e cand gasesti oameni care gandesc ca tine, parca ma simt mai normala. Deci nu sunt o snoaba si nici o naiva si nerealista.
Multi mi-au spus ca e o mare diferenta intre a merge in vacanta si a locui acolo efectiv. Eu stiu ce inseamna sa-ti duci traiul undeva si am vazut cum arata acel loc, deci nu e greu sa fac o asociere si sa-mi inchipui societatea aia nu un loc de vacanta ci unul de munca si viata. Totul, dar TOTUL e mai bun, mai civilizat mai frumos acolo. Ma gandesc si la joburi, si la gradinite si scoli, si la locuinte, si la circulatia pe strazi, si la transportul in comun, nu mai vorbesc de shoping si divertisment.
Stiti ca pana si casele sunt mai ieftine decat in Bucuresti? Eu as putea oricand sa vand aici si sa cumpar acolo si sa mai pun si ceva la banca. Daca nu ai de platit chirie te descurci foarte bine cu un salariu mic de salahor. Nu m-ar deranja sa fac orice munca pentru ca stiu ca nu m-ar dispretui nimeni.
Iar vremea, tocmai am spus, nu ma deranjeaza frigul, dimpotriva, iarna este anotimpul meu preferat. Si apoi in Toronto nu e o clima rece, poate au vanturi taioase si ceva mai multa zapada decat in sudul Romaniei dar nu din cale afara si nu esti asa expus ca aici, nu stai in statii cu zecile de minute sa vina autobuzul, nu s eblocheaza traficul la primii doi fulgi de zapada, nu te inzapezesti cu masina pe strazi, nu tremuri in casa ca inca nu s-a dat drumul la caldura...deci poate sa fie cat de frig.
Mihaela, ma bucur ca intr-un fel v-ati urmat visul, Suedia e o tara chiar mai dezvoltata decat majoritatea si sper ca domneste aceeasi atmosfera relaxata desi mi-a spus cineva din Canada chiar esenta a tot ce am vorbit pana aici: "voi europenii sunteti niste oameni tare stresati, nu va mai faceti griji din orice, relax, enjoy..!"
Fetele mele
dana d spune:
Mihaela_s, inca ceva: Am fost si eu in Ungaria acum cateva saptamani, nu pot sa spun decat atat: SUPERB!!!
M-am intors dezamagita si socata de diferenta de civilizatie si dezvoltare intre Romania si Ungaria, credeti-ma ca m-am simtit ultimul on cand am venit inapoi si am trecut vama la Bors si dintr-o data s-a schimbat peisajul: inainte de vama, sosea ca-n palma, langa sosea gazon verde, curat, tuns, ingrijit. Imediat dupa vama, aceeasi sosea cu asfalt bun dar pe marginea ei munti de gunoiaie imediat dupa vama, cred ca se puteau vedea de dincolo, apoi foarte aproape de vama un sat, garduri strambe, murdare, oameni amarati cu broboade si plovere tricotete in casa si gumari in picioare asteptau vacile sa vina de la pasunat. Soseaua (sosea nationala importanta) plina de vaci care mergeau agale pe mijlocul drumului sau chiar mai stateau sa le cada balele pe masinile care asteptau sa se hotarasca in ce parte se dau la o parte. Imi venea sa plang de rusine si de umilinta, ma simteam atat de nedreptatita de soarta ca m-am nascut aici sa-mi asum vina tuturor care fac de rusine tara asta.
Nu am nimic cu taranii si cu vacile, dimpotriva consider ca e un peisaj pitoresc sa vezi oameni impracati ca acum 40 de ani si sa vezi vacile intorcandu-se seara acasa... dar pe o sosea nationala? fi felul cu vacile stateau in mijlocul drumului, proprietarii pe la porti si vacarul pe marginea drumului, masinile se oprisera si asteptau dar nimeni nu facea vreun gest sa elibereze soseaua, un monument de nesimtire si indolenta.
Fetele mele
Boo spune:
Carmon prima mea dragoste a fost Grecia .. trebuie sa recunosc. Am fost de mai multe ori si m-am simtit excelent. Poate are vreo legatura ca pe undeva ma trag de acolo, nu stiu Am gasit si un sat pe harta pe langa Meteora care are numele meu de familie.. am zis ca trebuie neaparat sa merg o data sa il vizitez. DAR ma omoara limba aici .. in afara de Kalimera si Kalispera nimic nu stiu. Ma rog, se poae invata banuiesc.
Dana nu imi mai aduce aminte de preturile la case Noi aici ne cautam casa / apartament (cei drept ca incep sa ma intreb de ce ne-am mai lua daca mie imi sta gandul numai la tari straine). Deci, NU esti ciudata si nici anormala !!! Cum sa nu te gandesti ca te-ai muta acolo maine cand vezi ca SE POATE ? Ca se poate sa iti iei o casa cu 2 etaje cu pretul pe care il dai aici in Bucuresti pe 2-3 camere intr-un bloc vechi. Ca se poate sa vezi oameni zambind si salutand pe strada sau cand intri in magazin. Ca se poate sa existe si preturi normale la lucruri normale. Ca se poate sa nu existe mizerie pe strada. Ca se poate sa fie parcuri cu flori si case fara garduri .. Ca se poate sa fie lumea mai relaxata .. Si pot continua la nesfarsit... din pacate.
Poate ca am deraiat un pic de la subiect, scuzati !!