tara mult visata
Raspunsuri - Pagina 6
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Dana_d, parca descrii sentimentele mele atunci cand ma intorceam in Ro, dupa numai cateva ore petrecute in Ungaria. Nu vorbesc de mai departe...
Noi am descoperit la numai 100 de km de SM un oras in Ungaria unde mergeam we de we la un fel de spa-apa calda, apa termala, tobogane pentru distractie, bazine pentru copii cu tobogane si jucarii, sauna, totul super curat si placut. Lume civilizata, rabdatoare, chiar daca nu atat de amabili si zambitori. Si multi romani, mai ales satmareni, slovaci. Am auzit comentarii la rand intr-o zi, cand era plin inauntru si se facuse coada, trebuia sa asteptam pe masura ce iesea lume, asa puteam intra...iar ungurii comentau, nu le convenea ca eram multi romani acolo, din cauza noastra-ziceau ei-era aglomerat. Nu-s nici ei usa de biserica, mai ales cand e vorba de romani , dar n-au facut nici un scandal...au asteptat rabdatori sa ne vina randul, frumos, civilizat...
Iar vara mergeam acolo la strand. La zoo, o gradina superba!
Culmea, ca in judetul SM avem si noi vreo 5 surse de apa termala, la fel cum au ungurii, dar la noi nu sunt stranduri acoperite, iar cele de vara sunt un dezastru! Pacat...
Da, am deviat si eu de la subiect, imi cer scuze.
Unde stau acum imi place, iar povestile cu Scandinavia friguroasa le-am uitat...e adevarat ca in jumatatea de nord e frig, dar in rest iarna nu e nici pe departe atat de friguroasa ca in Ro, asta imi place. Nu sunt extreme nici iarna dar nici vara. Iar aici pe insula e chiar cea mai placuta clima din Suedia, e un loc turistic pe timp de vara. Plaje, mare, oras medieval, spatii verzi frumoase, locuri de joaca pentru copii, magazine si spatii largi. Atata ca nu sunt munti, cel mai inalt punct are 800 de m. Pentru ski lumea merge pe continent, Stockholmul e la 4 ore de drum cu ferryboatul. Si de acolo muntii nu sunt departe...
Grecia...ne-am indragostit asta vara, ne-a placut totul...clima, marea, plajele, oamenii...si am fost intr-un satuc in Halkidiki, e ca in paradis. Zona mediterana e superba. Limba mi s-a parut si mie putin incalcita, dar asa cum zici boo, se poate invata. Aceeasi impresie imi facea si suedeza.
Uite boo, ai deja mai multe optiuni...bafta!
Mihaela si fetele mele
Hobby
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dana_sp_d/dana_sp_d.jpg)
dana d spune:
Mihaela, te referi la Eger sau la Miskolctapolca? Am fost si noi la baile de pestera de la Miskolctapolca, si am ramas impresionata si am stat si in Eger la hotel Flora care si el avea un strand termal si acoperit si in aer liber. Desi era mijlocul lui Octombrie multi faceau baie in bazinul din aer liber care avea in apa 37 de grade. Eu nu m-am incumetat dar in pestera mi-a placut mult balaceala in apa calda cu colegii.
Boo, daca vrei sa emigrezi eu iti urez in primul rand sa ai mult curaj si sa fii hotarata. oriunde e mai bine decat aici, chiar si Ungaria e o optiune si ai avantajul ca e aproape de familie. De fapt nici nu trebuie sa emigrezi, am auzit ca de cateva zile s-a dat dret de munca romanilor in Ungaria, asa ca putem lucra acolo si veni acasa in concediu. In Budapesta am observat ca preturile locuintelor sunt cam ca la Bucuresti... dar din ce am vazut eu, arata mult mai bine. Nu prea am vazut blocuri inalte, doar cateva, in schimb multe blocuri semi vila, cu doua etaje si un fel de curticica si strazi curate, frumis asfaltate cu trotuare curate si flori pe margine. Mult mai mult verdeata in Budapesta decat in Bucuresti si locuri virane intinse cu iarba si pomi .. ce ar mai fi trantit romanul acolo 5 blocuri si un mall...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Hehe, pai noi chiar era sa "emigram" in Ungaria, sotul meu a gasit mai multe oferte de munca, dar asta era inainte de criza lor de anul trecut...apoi nu s-a mai materializat nimic, multe spitale s-au inchis si nu mai aveau nevoie de doctori. Apoi, s-a deschis portita cu Suedia...si am renuntat la Ungaria. Insa acolo am fi avut avantajul ca stiam limba-eu si sotul, fetele nu, dar cred ca ar fi reusit sa invete...cea mare avea colege la scoala in SM si deja intelegea de multe ori ce vorbeau, iar cea mica la fel, la camin avea 2 colegi care fiind din familii maghiare, vorbind numai ungureste acasa, cand au venit la camin nu stiau romaneste. Asa ca si cea mica prinsese din zbor ceva...dar asta e alta poveste .
dana_d, nu...noi stateam in Satu Mare, iar orasul de care vorbesc e Nyiregyhaza. Era putin mai aproape de noi decat Debrecen, care e al 2-lea oras dupa Budapesta, unde gasesti aceleasi stranduri acoperite, minunate pentru relaxarea de iarna. Iar la Hajduszoboszlo mergeam vara, poate ai auzit, mergeau multi romani acolo, chiar si mai din sud, in concedii. Noi mergeam deseori si numai la cumparaturi in Ungaria, la 40 de km de noi era primul Tesco, supermarket deschis non-stop...preturi fara concurenta in Ro la toate produsele-alimentare, haine, rechizite...tot ce vrei!
Insa stiu ca Ungaria e "plina" de stranduri termale, acoperite, ei au un "cult" pentru asa ceva. Si pe drum, in satucuri am vazut indicatoare catre " piscina", banuiesc ca au bazine chiar si la tara...
Budapesta e frumoasa, intr-adevar, chiar daca e aglomerata, e destul sa urci pe Citadella sau sa te plimbi pe malul Dunarii...sau sa stai cocotat langa Palatul Pescarilor...e superb! Si sunt locuri de relaxare destule. Atata ca in Ungaria nu gasesti munti, ei se duc la ski in Austria sau Slovacia, dar ce vorbesc...si romanii fac asta...
Mihaela si fetele mele
Hobby
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
iuliana_2007 spune:
Eu as vrea a stau in Austria.
"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."
![](images/user_woman.png)
Dianaa77 spune:
Salutare la toti!
Ma bag si eu in seama daca nu va deranjez cu gandurile mele.
Mi-a placut subiectul dezbatut tocmai pentru ca la unde sa emigrez ma framanta si pe mine. Da, deja am emigrat o data, in Irlanda, dar sunt tanara si cu toate ca aici am inceput sa prind cheag si lumea e super, tare ma bate gandul sa plec peste vreun an in Australia. Ce ziceti,sunt nebuna? Gandul asta asa a pus stapanire pe mine ca m-am trezit sambata dimineata la 5 sa caut pe net info cum sa emigrez. Singura mea durere e ca nu cred ca voi pleca fara ai mei(parinti ma refer)si deci nu stiu inca,daca emigrat doar de un an in Australia, as putea sa imi aduc parintii sa stea permanent cu mine. Si ar mai fi ca habar nu am cum e cu gasitul jobului la ei, eu lucrand in domeniu legal, nu m-ar deranja nici sa fiu secretara daca poti trai din salariu respectiv.
Deci, cei din Australia, daca au timp sa imi spuna si mie doua,trei cuvinte despre cum au inceput ei,le-as fi recunoscatoare.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Aldebaran/Aldebaran.jpg)
Aldebaran spune:
Eu, una, m-am indragostit de Cipru si tare mi-as dori sa traiesc acolo.Mai ales ca deja stiu limba. Am stat vreo 4 luni acolo si mi-a parut foarte rau cand am plecat de acolo.
Corina, mama lui Aris(12.08.2005)
Vrem si noi bb2
![](images/user_woman.png)
light spune:
quote:Gasesti aici aproape tot ce te intereseaza, timp sa ai sa cauti:http://www.emigrare.info/forum/viewforum.php?f=2
Originally posted by Dianaa77
Salutare la toti!Ma bag si eu in seama daca nu va deranjez cu gandurile mele.Mi-a placut subiectul dezbatut tocmai pentru ca la unde sa emigrez ma framanta si pe mine. Da, deja am emigrat o data, in Irlanda, dar sunt tanara si cu toate ca aici am inceput sa prind cheag si lumea e super, tare ma bate gandul sa plec peste vreun an in Australia. Ce ziceti,sunt nebuna? Gandul asta asa a pus stapanire pe mine ca m-am trezit sambata dimineata la 5 sa caut pe net info cum sa emigrez. Singura mea durere e ca nu cred ca voi pleca fara ai mei(parinti ma refer)si deci nu stiu inca,daca emigrat doar de un an in Australia, as putea sa imi aduc parintii sa stea permanent cu mine. Si ar mai fi ca habar nu am cum e cu gasitul jobului la ei, eu lucrand in domeniu legal, nu m-ar deranja nici sa fiu secretara daca poti trai din salariu respectiv. Deci, cei din Australia, daca au timp sa imi spuna si mie doua,trei cuvinte despre cum au inceput ei,le-as fi recunoscatoare.
semnat de mine
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amyarabella/amyarabella.jpg)
amyarabella spune:
quote:
Originally posted by bird70
Cald, exotic, ocean, munte, partii de schi, oameni relaxati si case accesibile...se cheama Australia.
Exact la asta ma gandeam si eu cand citeam mesajul ei ....
Tara descrisa de ea este cu siguranta Australia.
Este cea mai minunata tara pe care am vazut-o pana acum si pot spune ca am vazut cateva ...
Acolo mi-as dori si eu sa traiesc !!!!
mami Amy si bebe Stefan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amyarabella/amyarabella.jpg)
amyarabella spune:
quote:
Originally posted by iuliana_2007
Eu as vrea a stau in Austria.
"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."
Si dc nu vi? Daca stii germana este destul de usor sa te integrezi.
Eu as vrea Australia ca m-am cam saturat de frig si de zapada ....imi pace fosrte mult si aici nu pot sa zic nu .!!!
Oricum ,oriunde ai fi cu familia ta sa fi si totul este perfec...
Parerea mea !!!
mami Amy si bebe Stefan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/aura_m/aura_m.jpg)
aura_m spune:
As pleca oriunde unde este civilizatie si respect fata de semenul tau, oriunde as pleca numai in Romania sa nu stau asa ca eu cu sotul meu emigram in Canada.
AURA