Romanu' si mobilu'

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu de cand am mobil nu mai folosesc ceas de mana si am desfintat si fixul. Mobilul e de la servici, deci nu platesc nimic, asa ca am renuntat la Romtelecom.
Nu ma deranjeaza daca se vorbeste la mobil pe strada, mijloace de transport in comun. Ma deranjeaza in schimb manelele date, evident, tare si cuvintele triviale cu care sunt presarate conversatiile in public.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Eu cred ca am parut exagerata de persoane care nu circula cu RATB-ul,sau o fac de atata timp incat s-au obisnuit.
repet ce am spus la inceput, ca eu am sesizat, de putin timp, de cand am circulat mai mult cu autobuzul, lipsa unei comportament civilizat in aglomeratie si in spatiu inchis.
daca nu stabilim niste limite ale unui comportament decent putem sa ne asteptam la orice!
stiti unde duce aceasta indolenta?La o degradare umana si o inversare a valorilor.
ma asteptam la o atitudine care sa sanctioneze un comportament care mie mi s-a parut necivilizat si ce am aflat:ce daca are mobil si eu am doua si vorbesc "cum si unde vrea muschii mei"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

b.nica, eu nu inteleg de ce sa nu vorbeasca omu' ? (atata timp cat vorbeste cu un limbaj si un ton decent).

Eu lucrez intr-un departament de relatii cu publicul si imagineaza-ti 80-100 de persoane care vorbesc in acelasi timp la telefon si au birourile lipite unul de altul. Totul e sa ai o "decenta" a tonului folosit.

Cat despre subiectele abordate de oamenii din autobuz - treaba lor (ceea ce mie mi se pare banal, poate pt ei are ff mare importanta, iar daca e o drama - cu atat mai mult).

Cocluzionand, pe mine nu ma deranjeaza ca se vorbeste, ci ca este TARE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by b.nica

repet ce am spus la inceput, ca eu am sesizat, de putin timp, de cand am circulat mai mult cu autobuzul, lipsa unei comportament civilizat in aglomeratie si in spatiu inchis.

Eu am sesizat de mult timp lipsa unui comportament civilizat aproape oriunde in Romania, dar crede-ma faptul ca unu' sau altu' vorbeste la telefon in public, e pe ultimul loc in topul stresului meu fata de altii! Nu zic ca e frumos, nu zic ca e total nederanjant,
dar daca poti atrage cuiva atentia ca arunca o hartie pe jos, nu poti sa-i spui cuiva sa-si inchida telefonul sau sa vb. mai incet ca ma deranjeaza pe mine!

quote:

daca nu stabilim niste limite ale unui comportament decent putem sa ne asteptam la orice!

Eu am stabilit limitele pentru mine si familia mea, dar nu pot chiar sa ma apuc sa fac educatie pe strada la oameni!

quote:

stiti unde duce aceasta indolenta?La o degradare umana si o inversare a valorilor.
ma asteptam la o atitudine care sa sanctioneze un comportament care mie mi s-a parut necivilizat si ce am aflat:ce daca are mobil si eu am doua si vorbesc "cum si unde vrea muschii mei"!

cine e indolent aici? poti sa nominalizezi? fiecare si-a spus parerea;
stiu, e bine si frumos ca toata lumea sa fie de aceeasi parere cu tine, dar, ghici? nu se poate!
Am inteles, te deranjeaza acest lucru; e ok! pe altii nu-i deranjeaza; tot ok.! dar nu incerca acum sa ne faci sa credem ca vom cadea intr-o "degradare umana si o inversare a valorilor" din aceasta cauza!
Cum spuneam, sunt altele si mai si! Pe mine de ex. ma deranjeaza ingrozitor mizeria de pe strada facuta tot de oameni. Cu asta nu ai o problema? Si da, de cate ori am ocazia, fac observatie fara discriminare, ca e copil sau om matur!
Tu ce faci ca sa stopezi fenomenul de care te plangi?

Mergi la inceput

Draga Tlaura ai dreptate dar ma judeci gresit;eu nu fac decat sa atrag atentia unor persoane pe care le respect ca intelectuale si ca persoane responsabile si aici ma refer la forumistele DC, asupra delasarii si lipsurilor unei convietuiri civilizate care cuprinde fireste si ceeace ai semnalat si tu;
trebuie sa ma repet:nu faptul ca se vorbeste la telefon ma deranjeaza ci modul cum se vorbeste;de aceea spun ca nu circulati cu autobuzul:se vorbeste tare de te aude toata lumea; ce ai facut la servici, ce mancare incalzesti acasa, ce a facut sefa ta,cum iti certi iubitul ingrat care nu te asteapta unde vrei tu,etc., etc.
mi-ar fi facut placere sa se discute ce se poate face ca sa ne determinam connationalii sa se comporte civilizat.
se pare ca vorbesc in pustiu si acest lucru ma face sa cred ca nu sunt sperante sa ajungem si noi o tara civilizata.
pt. mine este simplu, in curand am sa scap de disconfortul transportului in comun si o sa trec la injuraturile care vin din masinile cu manele date la maxim in intersectiile blocate, de unde ma voi grabi sa ajung in familia mea normala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Pe mine nu ma deranjeaza daca ii aud pe altii vorbind la tel. mobil.
In metrou si in autobuz e ca pe forum! Intr-o zi vizitez La bucatarie, in alta zi In unul sau in doi si, in cele mai multe zile, Un ochi rade, altu' e vanat :-))
Sa spun drept, nu se vorbeste la tel. mobil atat de mult cat as vrea eu :-)) Sunt saptamani intregi in care nu aud de nici un pilaf sau zacusca, de nici o socrosenie, de nici un barbat care s-a intors in genunchi la bella lui s.a.m.d.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

pana la urma Denizel ai spus un adevar trist;ajungi sa asculti ce isi spun cei din jur ca sa nu te mai enervezi ca circula autobuzul cu 1 km/ora.si asa lasam garda atat de jos ca ajungem sa nu ne mai recunoastem.de aici si pana la a urmarii serialul Elodia nu mai este decat un pas.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by b.nica
...si asa lasam garda atat de jos ca ajungem sa nu ne mai recunoastem.de aici si pana la a urmarii serialul Elodia nu mai este decat un pas.

Incep sa descopar ca am mari carente educationale.... ah, nu vorbesc la telefon in metrou, nu, e ceva cu mult mai grav: nuuuuu stiuuuuu nimic despre serialul Elodia !!!

Pace tuturor !

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura

Mergi la inceput

pai daca nu locuiesti in Romanica ,nu circuli cu metroul sau cu autobuzul si daca nu te uiti pe OTV(record la audienta!)unde se analizeaza cu disperare de 2 luni disparitia lui Elodia?ce fericit trebuie sa fi!

Mergi la inceput

Darael in Vanauatu se vorbeste la telefonul mobil sau se folosesc fumurile pe dealuri?

Mergi la inceput