Romanu' si mobilu'

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Xio, pasiunea asta o aveau aproape trei sferturi din studentii ASE-ului. Nu mai spun, ca erau multi cei care faceau rate la magazin ca sa isi ia telefon sau mai rau isi puneau parintii sa faca rate. Chestia asta mi se pare penibila!

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

pe mine chiar ma deranjeaza conversatiile unora la telefon in autobuz pt ca vorbesc foarte tare. as vrea sa citesc linistita ceva dar nu pot din cauza zgomotului. inteleg daca e ceva urgent sau important dar ce aud eu nu sint convorbiri scurte ci birfe in toata regula care se pot intinde si o ora.

si eu am mobil de la servici dar e permanent pe vibrate. daca sint in birou am fix iar daca sint in afara tin telefonul in buzunar dar asta numai in timpul programului. dupa program zace in geanta si il deschid dimineata cind plec spre servici.

e adevarat ca pt unii e esential sa fie conectati cu clientii sau firma 24/24 dar marea majoritate nu discuta probleme de servici la telefon ci banalitati care ar pute sa mai astepte pina gasesc un loc in care nu deranjeaza pe nimeni.

eu cred ca problema e lipsa de bun simt care inca exista nu numai in romania ci pe peste tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Am totusi o intrebare:
spuneti ca va deranjeaza in mijloacel de transport sa-i auziti pe X sau Y povestind diverse la telefon....dar nu va deranjeaza daca vorbesc intre ei in autobuz?
Pt. ca , ma gandesc eu , e acelasi lucru sa-mi vorbeasca in ureche 2 persoane sau sa-mi vorbeasca una singura , la telefon.

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

XIO ai dreptate; am constatat cat este de neplacut si nepotrivit sa discute cu voce tare doua persoane care se gasesc in autobuz.
Am impresia ca vulgarul,lipsa respectului de sine, incep sa ne copleseasca si nimeni nu sesizeaza.
Eu nu vreau sa fiu gresit inteleasa dar gasesc ca este elementar sa te comporti cu discretie si decenta;am impresia ca s-au dus bunele maniere ca si cum nu exista;cred ca sunt persoane care s-au obisnuit cu lipsa lor si se complac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by XIO

spuneti ca va deranjeaza in mijloacel de transport sa-i auziti pe X sau Y povestind diverse la telefon....dar nu va deranjeaza daca vorbesc intre ei in autobuz?

ba da. e exact acelasi lucru. e lipsa de respect fata de ceilalti oameni din autobuz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Fara suparare fetelor, nu pot sa va spun decat ca sunteti pline de probleme! daca o tineti tot asa o sa inceapa sa va deranjeze si ca mai sunt altii pe lume! Parca a-ti fi barbate-miu cand e la volan (adica tot timpul), ar vrea sa fie numai el pe sosele!

Uite aici de exemplu (adica in Turcia) nu ai voie sa vb. la mobil in autobuze sau feriboturi! nu stiu care ar fi explicatia, dar pe mine ma enerveaza ingrozitor lucrul acesta; de ex; trebuie sa sun pe cineva sa ma astepte sau sa ne intalnim undeva, si trebuie sa dau telefonul acela cu o statie -doua inainte. Ce sa fac atunci?
E adevarat ca nu ma intind la discutii interminabile, dar nici nu ma deranjeaza la atii!
Doar daca nu-mi tipa careva in ureche, atunci devin brusc iritata iau atitudine!
cat despre bunul simt al unora si al altora, sincera sa fiu sunt mai deranjata de gunoaiele pe acre le arunca pe jos (desi cosul este la 2 m in fata), de scuipaturi, injuraturi, furtisaguri din genti, etc., decat de convorbirile unora sau altora, atata timp cat pastreaza o linie cat de cat decenta a limbajului!
cat despre tonalitate, ma deranjeaza mai mult sau mai putin; acum nu poti cere tuturor sa fie niste finuti!
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Mie mi se pare de prost gust acele persoane care de-abia au dupa ce bea apa, dar se dau in vant dupa ultimele modele de celulare iesite doar asa de fitze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Nu merg cu transportul in comun, insa ma gandesc ca daca as merge in nici un caz nu mi-as inchide telefonul sau nu as raspunde. De-aia e mobil sa il ai dupa tine si sa raspunzi la el, sa iti rezolvi unele probleme din mers, altfel nu s-ar fi inventat mobilele si am fi vrbit numai de acasa sau de la birou la telefonul fix, ca sa nu deranjam pe nimeni.
Asa ca problema pusa mi se pare un pic exagerata. Ori ca vorbesti la telefon ori ca discuti cu cineva in public e acelasi lucru. Asta ar insemna sa nu mai vorbeasca nimeni ...
O sa spuneti ca atata timp cat nu se tipa...corect, dar poti sa tipi si fara sa vorbesti la telefon. Totul pleaca de la bunul simt in public fie ca esti la telefon , fie ca nu vorbesti, ca vorbesti cu cel de langa tine sau pur si simplu pentru ca existi.
http://www.copaculdehartie.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Eu as putea trai fara mobil si pe cat posibil evit sa-l folosesc. Ma enerveaza la culme telefonul, de orice fel o fi el, si acasa cand suna nici nu ma duc sa ridic...noroc cu fii-mea. Adevarul e ca din cauza mobilului m-am pricopsit cu o boala "moderna" care ma dispera. Asa incat IL URASC. Si de multe ori il uit acasa intentionat.

Edit: si inca ceva...nu-mi place sa fiu mereu la dispozitia altora....

Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns izabela505 spune:

Eu imi iubesc mobilul. Mobilul meu e plin de poze cu fetita mea si cand suna, de obicei sunt prieteni ori cineva din familie. Cand urc pe munte e legatura mea cu civilizatia. Ma ajuta sa stiu ca cei dragi sunt ok., chiar daca nu ne vedem. Ca model e depasit, n-are bluetooth, mp3, nu face chiftele...

Mergi la inceput