Bucurii de sept-oct 2006 (90)
Raspunsuri - Pagina 18
Adriana mica spune:
Buna seara,
Mexxa, multa sanatate lui Sebicu!
Lexi, felicitari pt job!
Floricel, meniul lui Dudu arata cam asa:
06.30-07.00 - lapte cu cereale (200-220ml)
08.30-09.00 - sandwich (cu branzica si / sau sunca neafumata de pui)
10.00-10.30 - cocktail fructe cu biscuiti
13.30-14.00 - masa de pranz (de regula un singur fel de mancare)
18.00-18.30 - iaurtel cu fructe si / sau biscuiti (sau vreo budinca)
23.00-23.30 - lapte cu cereale (200-220ml).
De regula, pranzul se compune din:
- supa crema (cu carnita, legume si paste sau galusti) sau
- peste cu legume sau
- ficatel cu piure sau
- mamaliguta cu branza si ou.
Nu am reusit pana acum sa ii dau 2 feluri, adica supa / coirba mai lichida si felul 2 cu carnita, dar ma gandesc sa incerc. Iar in zilele cand ii facem mamaliguta cu branza sau ficatel cu piure nici nu cred ca ar accepta altceva, pentru ca 'baga' in burtica pana cand efectiv simte ca nu mai intra nimic, asa de mult ii plac. Uneori, ii dau si desert (pandispan facut in casa)
Dudu oricum este un copil inalt, asa incat nu pare prea grasut. Nici macar nu il mai pot cantari sa vad cate kg are.
Nu am inceput inca sa il spal pe dinti, dar avaand in vedere ca lapticul de seara il bea prin somn, nu stiu cum as putea sa il mai spal dupa aceea!!!
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
MamiLili spune:
In privinta fluorului sunt de parere ca nu este necesar sa le administram copiilor decat la stricul sfat al stomatologului si nu al pediatrului/medicului de familie. E adevarat ca tratamentul necorespunzator face mai mult rau decat bine. Pasta de dinti ptr copii mi se pare ideala.
Am uitat sa va zic ca lui M ii curat dintii si cu atza dentara, fiindca incisivii centrali inferiori sunt lipiti intre ei, acolo n-are strungareata. ![]()
Floricel, M are 3 mese/zi, dupa cum urmeaza:
- dimineata: galbenus de ou sau cascaval cu paine sau branza Philadelphia sau Almette sau iaurt. Uneori bea putin lapte din sticluta.
- pranz: in general supe sau cartofi fierti cu branza, pilaf, etc
- seara: piure de cartofi (daca n-a mai mancat in ziua aia) sau mamaligutza cu branza, cereale
Intre mese mai papa cate o banana/mar/biscuit.
Cantitativ pot spune ca mananca f mult, o portie de adult fara sa exagerez, ma si mir ca are unde sa incapa atata mancare. Cu toate astea cantarul inca ne incadreaza la categoria "fulg": 9,240 kg.
Edit: am uitat sa spun ca ii mai fac lui Mathias gris cu lapte indulcit cu Humana Milchzucker, fie ca masa de seara, fie ca desert.
Lili, mamica lui
Mathias (17.10.2006)
MamiLili spune:
Tocmai am vorbit cu Andreea - Mexxa. Sunt inca acasa, maine urmeaza noi investigatii si daca va fi cazul programarea pentru operatie. Va pupa pe toate si-am asigurat-o de sustinerea noastra, a mamicilor de Bucurii.
Lili, mamica lui
Mathias (17.10.2006)
AdinaF spune:
Buna seara fetelor!
Aoleu, Floricel, otita de la bautul pe spate?? Asta n-am mai stiut-o.
Noi din pacate avem un prost obicei, bem lapte si inainte de somnul de amiaza si inainte de somnul de seara, desi Lili tare as adapta si eu tactica "dupa spalat pe dinti - nimik". Nu stiu cum sa-i dezvat, macar la amiaza - de 2 zile am stricat degeaba laptele pe ei, ca nu mai vor sa doarma ziua, decat eventual in masina juma de ora...
Aici toata lumea da Fluor la copii , mie mi-a spus chestia asta si pediatrul si stomatologul, asa ca eu procedez ca atare, sa nu ma bontanitzi
- acuma sa nu va inchipuiti ca e ditamai pastila, ci cat varful de la pix. Pe de alta parte aici m-a frapat ce dinti frumosi si albi au nemtzucii astia mici, si nu numai...
Azi au ajuns si la noi ceva fulgi de zapada, copilasii se uitau fascinati pe usa de la balcon, si pana i-am imbracat de iesit afara (deci dupa o juma de ora
), disparusera fulgii complet...
Va pup si o seara faina!
Adina, imblanzitoare de Fabian si Alexander (06.10.2006)
GETY spune:
Tanima, multumim pentru link, eu am sa caut pe la magazine inainte sa fac comanda pe net, ca-mi iau si comision.
Si eu reusesc sa o spal pe Maria dupa masa de seara, numai ca trebuie sa ma invat sa o spal si dimineata pe dinti, ca sa ai ba 2 periaje/zi.
Patutele de pe fata Mariei au fost traduse ca "dermatita" si ne-a dat un unguent. Momentan i-am scos iaurtul si laptele de vaca si am ramas numai cu laptele praf. Sa vedem ce-o mai fi.
Am inteles mamici: trebuie sa mai am rabdare cu "mersul" Mariei. Desi cand ii vad pe toti ca merg asa frumos, parca nu mai am rabdare.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA- 9 octombrie 2006
GETY spune:
Maria mananca cam asa: lapte dimineata, banana cu branza si inmuiata cu lapte, apoi piure de legume sau ciorbe, supe, apoi iaurt cu biscuiti (care acum l-am scos si a papat niste mamaliguta cu fripturica) si seara lapte cu gris. Intre mese suc de fructe sau lapte.
MamiLili spune:
Adina, www.wunderground.com/global/stations/10739.html" target="_blank">pentru tine. Vezi ce tare am suflat?
Eu nu te bontanesc cu fluorul. In mod sigur Ministerul Sanatatii din fiecare tara civilizata (o fi si Ro printre ele?
) transmite medicilor daca este necesara suplimentarea cu fluor in dieta copiilor. Exista intr-adevar zone geografice in care cantitatea de fluor din apa este sub cea normala si se recomnada un supliment.
Lili, mamica lui
Mathias (17.10.2006)
GETY spune:
MamiLili, mai ai putere sa sufli si spre Iasi niste fulgi de zapada? Ca la noi n-a nins deloc.
beatrix spune:
Seara buna!
Multumim fetelor care s-au gandit la noi! Nu enumar ca sa nu sar pe cineva! Suntem bine cu burtica doar cu mancatul nu ne-am revenit complet dar suntem pe drumul cel bun! Dintii si maselele inca nu ne lasa sa dormim bine dar sper sa treaca cat mai repede! Una dintre masele este inflamata rau! maine poimanie cred ca va sparge in sfarsit si scapam de cosmarul asta!
Ma bucur sa vad ca au reaparut mamici care n-au mai scris demult! itzy, mi-ka, tasia, floricel,
!(atat am vazut pana la pagina 13 ca acolo am ajuns cu cititul deocamdata)
Mexxa, imi pare rau ca iar sunteti bolnaviori! eu ma rog din tot sufletul s anu ajungeti totusi la operatie, sa se faca Sebi bine si sa nu mai aveti nici un fel de problema! ma gandesc totusi poate sa-l mai vada si un alt doctor! nu stiu daca lui i s-a facut vreun test pt antibiotice? poate nu i l-au dat pe cel potrivit! nu stiu, zic si eu! incerc sa gasesc o explicatie de ce recidiveaza!
si multa sanatate va doresc!
Lexi, multe felicitari de la mine! poate ne si vedem daca tot ajungem vecine!
sunt vreo 200 si ceva de km pana in Luxemburg de la mine! mult succes! daca crezi ca te pot ajuta cu ceva sa nu eziti sa ma intrebi! 
Sephora, merci! stai linistita ca nu-mi trebuie poza! am incredere in tine! 
tanima, ma bcuur sa aud ca te-a lasat Rares s ate mai odihnesti! sper sa o tine tot asa!
si ce fain se joaca! 
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi: Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana
MamiLili spune:
Tasia, acum m-am uitat la poze. Esti o frumoasa si ai un copil minunat!
Ia sa strig oleak catalogul:
Alina Morostes
Ignatica
Lullabay
Lakioana
Bisous
AncaMT
Liduta
Festina
Toate aradencele
Lilina
Alipiticot