Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (258)
Raspunsuri - Pagina 12

Giova spune:
 Of Maraki sper sa nu fie nimic ca nu i-ai dat tot regim. a mai avut febra?
Doamne ajuta
 sa-si termine virusul vizita si sa plece de la Angelos
.
Silvia imi pare rau ca s-au dus planurile voastre. si aici e un frig....tati la birou...noi sta acasa, cel putin pana dupa amiaza.
_
Gio si 
Marco (6 ian. 2006)
  poze  si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)

marchplayer spune:
 hello, ura mai este pe afara..brr
nu-mi place vremea asta ploioasa ca nu o pot scoate pe Ioana la aer si se plictiseste mititica in casa rau de tot. acum ma simt si cu musca pe caciula ca in loc sa o distrez pe ea stau pe la calculator. Nici copii prin vecini la care sa vreau sa o duc n-am...ei ii plac asa de mult copii si stie a se juca asa de frumos, imparte tot ce are si nu bate alti copii fara motiv, deocamdata, sper sa ramana asa ca n-am chef de batalii prin casa cand va mai creste Rares.
Am o vecina aici care are o fetita de 2 ani si 8 luni de-o rautate fantastica dupa care Ioana plange tot timpul. Ioana ii da tot ce are, aia nu-i da nimic, dimpotriva, atunci cand isi mai cumpara si ea cate ceva o goneste, o impinge si daca n-as fi pe faza si-ar lua si cateva palme. Nu i-ar da sa atinga si ea jucaria aia nici moarta. Asa ma enerveaza copila aia de nu va imaginati, imi vine s-o bat. Incerc pe cat posibil s-o evit ca este un prost exemplu si precum stiti lucrurile urate le prind din zbor copii astia si chiar ca n-am chef de rautatile aleia.
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete 

T_Ioana spune:
 Am culcat spiridusul! 
Moni, gand la gand
 si eu prestez azi ciorba de perisoare!
Giova, lui Razvan chiar ii este rece in patutul lui, el inca doarme in ala tip tarc dar nu din lemn, de voiaj.......si are paturi si tzoluri
 si salteaua patutului pe sub el dar tot e rece ca e prea jos!
De asta vreau sa-i fac patut la comanda ca sa fie inalt si cu lada pentru lenjerie asa ca va fi mai izolat zic eu. Acum stau si ma gandesc ce hai va fi cand va dormi in pat mare si se va da dimineata jos cu sacul de dormit pe el
....parca-l vad ca vine ca rama
Bumbita si Ursu mi-ati facut pofta cu "Cras"
, acum il iau de pe DC.......Happy feet mi-a placut si mie mult de tot!
Nasii nostri sunt super ok, mai ales cei din Bucuresti
 de care eu sunt mai apropiata. Iar aseara am vorbit cu nasul la telefon si au zis ca fac tot posibilul sa ajunga la Bistrita de ziua lui Razvan
, adica in WE de dupa ziua lui ca atunci facem party
(in 8 sau 9 decembrie). Asta in conditiile in care e ceva distanta si au si ei copii mici (7 ani si 1 an si jumatate). Dar poate vin fara copii, mai ales ca cel mare e la scoala......
Si mereu suna si intreaba de pitic, ii cumpara cadouri frumoase si utile(nu ca asta ar fi cel mai important) si e tare bine sa vezi ca le pasa!
Si in 3 decembrie ajunge si mama

!!!!!
Poze cu "pictorul" meu
: http://www.dropshots.com/T_Ioana2#date/2007-11-09/19:57:09
Ioana si 
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1bb14a37cece1022bc3177&skin_id=0" target="_blank">Razvan (03.12.2005) (montaj)
www.dropshots.com/T_Ioana" target="_blank">
1 
www.dropshots.com/T_Ioana2" target="_blank">
2 

"Nu plange ca s-a terminat,zambeste ca s-a petrecut !" 

monica70 spune:
 MARAKI IA VEZI:
Gastroenterita reprezinta iritarea si inflamarea tractului digestiv, si se manifesta prin dureri abdominale, voma si diareea. Gastroenterita severa poate duce la deshidratare acuta.
Gastroenterita poate fi de natura virala (produsa de rotavirus, adenovirus, calicivirus, astrovirus, virusul Norwalk etc.) sau bacteriala si se transmite usor de la o persoana la alta. Boala se poate evita prin spalarea mainilor cat mai des, in special inainte de masa sau dupa folosirea toaletei.
Simptomele includ:
- crampe abdominale;
- greata si voma;
- diaree;
- pierderea poftei de mincare;
- ameteala;
- febra sau frisoane;
- deshidratare.
Daca apare deshidratarea (tonus slab, gura uscata, sete puternica si absenta urinei pentru mai mult de 6 ore) medicul trebuie consultat de urgenta. Deasemenea, trebuie mers la medic in oricare din aceste cazuri:
- simptomele persista mai mult de 48 de ore;
- scaunul contine mucus sau singe;
- febra este mai mare de 38.5°C (101°F);
- dureri abdominale sau rectale puternice;
- voma si diareea persistenta.
Gastroenterita virala poate dura citeva ore sau mai multe zile si se vindeca fara medicamente, in timp ce cea bacteriala poate tine mai mult de o saptamana si se trateaza numai medicamentos. La adulti gastroenterita se vindeca in cateva zile, dar la copiii mai mici de 2 ani orice simptom al bolii trebuie adus la cunostinta medicului cat mai curand posibil.
La copii, majoritatea gastroenteritelor sint provocate de rotavirus, care apare in general din Octombrie pana in Aprilie. Perioada lui de incubatie este de 2 zile, urmata de 3 zile de stari de voma si apoi alte 4-8 zile de diaree.
Virusul Norwalk, o alta cauza posibila a gastroenteritei, se transmite prin apa sau mincare contaminata.
Tratamentul la domiciliu poate include:
- odihna la pat pana ce voma si diareea se reduc cantitativ;
- consum de lichide - supa, ceai neindulcit;
- consum de alimente usoare - biscuiti sarati, orez, oua, supa, paine, mar copt (sau sos de mere), cereale fierte;
- 8-12 pahare de lichid/zi pentru a preveni deshidratarea;
- se evita consumul alimentele condimentate, legumelor, fructelor, produselor lactate, dulciurilor, alcoolului;
- se poate reveni la dieta normala dupa 2-3 zile;
- se evita aspirina sau ibuprofenul care irita sistemul gastrointestinal si se prefera acetaminofen (paracetamol) pentru diminuarea durerilor.
In cazul in care voma este prelungita, medicul va prescrie supozitoare sau medicamente injectabile. Diareea prelungita va fi tratata si ea cu medicamente. Cand scaunul revine la normal tratamentul se intrerupe.
MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/moni2" target="_blank"> NOUTATI 

maraki spune:
quote:
Originally posted by bumbita
maraki bine totusi ca manaNca si Ca se hidrateaza daca are scaune asa dese. asa sunt nemtii astia , nu sar la gat imediat cu antibioticu' si e f bine, zic eu. sa vezi ca de maine isi revine bb angelos. offf, micutul de el. imi inchipui cum trebuie sa fie privirea lui acum bolnavior. cum e el asa cumintel, cu plete si cu privirea dulce.MULTA SANATATE DE LA NOI.
pai, ma mami, cum te trez in 5 ore? te duci si la serv? nu te-a invoit si pe tine italianu' zilele astea?
www.dropshots.com/bumbita" target="_blank">are mama doi baieti
bumbita mami de 2eduard ( 25 septembrie 2007 ) si sebastian ( 03 ianuarie 2006)
cum sa ma invoiasca daca sant singura care face treaba asta? nu are alt om in loc si nu poate gasi peste noapte....ar trebui sa.mi dea dublu salariu...Angelo tot cu febra mare, a mancat 250 gr. azi dar nu trebuia sa.i dau supa crema de legume....dar la gastroenterita nu se da antibiotic?
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

monica70 spune:
 MARAKI stai calma ca e ok si asa , dupa cate vad eu!
Fug ca o aud pe Diana deja e la lift ![]()

maraki spune:
 Angelo nu vomita in schimb face putin pp si la distanta mai mare de timp decat de obicei. Asta inseamna ca s.a deshidratat? El bea apa si dr. a spus ca asta e bine....cred ca iar ma duc azi la urgenta...nici nu stiu ce sa fac....l.am gasit cu febra mare si frisoane....din cate am citit ar trebui sa nu.i mai dau nurofen nu? doar paracetamol....
Monica 
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
  mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3

monica70 spune:
 MARAKI dar cat are acum febra? Tot asa de mare? Daca nu mai are diaree si n-a vomat deloc,nu cred ca trebuie chiar asa de strict regimul,deci nu va pati nimic daca i-ai dt un pic de carnitza,stai linistita.Nu stiu ce sa zic cu nurofenul,daca nu mai are asa febra mare,da-i paracetamiol in loc,e adevarat ca nurofenul te zgarie rau pe stomac,asta o simt si eu 
Dupa cat am citit ce scrie acolo,Diana mea a avut atunci sigur de-asta,dar din aia virala - de care scrie ca trece fara tratament in 2-3 zile. Nu stiu ce sa zic sigur la Angelo,ca la el dureaza de mai multa vreme febra.Daca nu ii scade,mai baga-le o vizita alora.Acolo scrie ca poate fi si de natura bacteriana,la care ar trebui logic ceva antibiotic,desi nu precizeaza asta in articol.

andiaroro spune:
 Maraki-imi pare rau de Angelos. Cred ca nu ai apucat sa citesti mesajul pe care ti l-am scris acum 2 zile in care-ti ziceam ca eu cred ca are gastroenterita, care se mai numeste si gripa intestinala. Recunosteam simptomele, fiindca Alex a facut asat de 2 ori, iar prima daa am facut luat si noi de la el. El a fost exact ca Angelos prima data cu febra mare,diaree si n-a vomitat. Noi, care am avut in mod clar ac virus am dat la bobci pe capete si ne-a dat dr concediu medical pt ca-i contagiaoasa...daca recitesti mesajul meu, vezi acolo explicatia cu tipurile de gastro.
Acum despre regim:in nici un caz lactate, nici macar branzica-nimic. daca-i virala orice urma de lactate readuce virusul in stomac si o iei de la capat... apa in care ii pui pliculetele alea de hidratare si, eventual, ceai de menta( daca vrea puiul), in rest orez, morcov, banane, fructe la borcanele: mar+banana sau mar+gutuie(asta e excelent ca strange cel mai bine)....dupa  2le poti sa-i dai niste pesmeti sa roada, niqte paste simple...tantile de la cresa ne ziceau ca 1 lingurita de coca-cola din care a iesit acidul e f buna -eu nu am incercat ca nu i-am dat pana acum cola...sanatate multa.....si nu uita: dezinfectati-va bine ca se ia...
daca-i virala, ceea ce inclin sa cred, nu se dau antibiotice, doar paracetamol
daca ar fi numai rotavirusul responsabil de gastro ar fi usor de tratat, dar pot fi  o cohorta de virusi responsabili numai la aia virala....cum nu mi-e rusine nici cu aia bacteriana
giova-imi pare rau ca m-am inselat....se va obisnui el
.
ana- alex avea vreo 8 luni atunci si a mancat materialul ddactic de la grupa mare, adica grisul nefiert cu care faceau aia ex de dexteriate: pus in borcane cu polonicul, dintr-un borcan in altul...educatoarea credea ca oboseste in picioae langa msuta, iar el se apleca sa haleasca tot ce cadea pe jos...
iar isi face Moni de cap-
contabilizam
UFF-nasol cu vremea asta, Silvi
gata- a adormit Alex, pot sa ma duc iar sa zdrangan oalele ca am musairi mai incolo
ana si alexandre (17.02.2006)

marchplayer spune:
 Maraki, imi pare rau sa aud ca Angelo este tot bonlavior.
Nu stiu ce sa mai adaug sfaturilor pe care ti le-au dat deja fetele dar totusi avad experienta catorva gastroenterite si enterocolite la Ioana adaug doar doua lucruri:
1. Nurofenul ca si antitermic este interzis pentru ca inmoaie scaunul si mai rau. Poti folosi panadol si algocalmin alternativ la patru ore pana  cand cedeaza febra.
2.Regim!!!! In prima si chiar si in a doua zi copilul mananca doar morcov fiert si orez fiert iar de baut bea ceai de menta sau apa cu saruri de rehidratare. daca nu vrea sa pape asta nu-i dai nimic altceva! Nu te speria ca moare copilul de foame, chiar este benefic sa mai faca o pauza organismul in situatii din astea. Apa este insa vitala, nici Ioana nu suporta ceaiul asa ca ii dadeam cat de multa apa. Sarurile i le dau si eu tot cu seringa ca nu vrea nici un alt lichid decat apa.
daniela cu minunile ioana alexandra (05.02.2006)si rares stefan (15.07.2007)
www.dropshots.com/marchplayer" target="_blank"> filmulete