Strumfi de iulie-august 2007 (21)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Lore, ti-am vazut pozele de la nunta si cele cu David, ce tanara esti!!!

Mada, ma bucur ca-ti place numele fetitei mele si posesoarea ei. Celor care trebuiau sa fie nasii Sabinei nu le-a placut numele, drept pentru care au renuntat sa o boteze...

Vreau si eu sa intreb mamicile care au nascut inaintea mea: ati mai fost la vreun control la dr. ginecolog dupa cel de la 6 saptamani? Pe mine m-a chemat la 3 luni dupa cel de 6 sapt. si nu stiu de ce, parca nu-mi vine sa ma duc. Are cineva idee daca trebuie neaparat si ce se verifica? Am auzit ceva de test de sarcina...

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Luna eu inafara de vigantol nu-i dau nimic altceva. mie mi-a zis pediatra ca pana la 6 luni nu poate fi vorba de lipsa de vitamine la bebelush.

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

carlaV eu am fost la control gineco la 2 luni. mi-a zis sa revin dupa ce incetez alaptarea si vine CM sa-mi faca papanicolau. CM a venit deja, asa ca o sa ma mai duc dupa ce nu mai dau lapte. mi-a zis sa folosesc "caciulitza" ca riscu e mare de ....

*mihaela*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Am intrat sa va dau repede ultimile vesti bune :
Avem primul dinte

Abia azi l-am simtit la pipait ,mi-a luat Bogdan degetul si l-a dus la gurita si ma musca .Zilele trecute ma musca de sin ,dar nu am simtit nimic

De altfel asta nu e singura veste buna .Am copil precoce si instinctul meu de mama nu ma inseala .V-am spus eu ca face flotari .Ei, acum si-a perfectionat tehnica ,a exersat din plin si am si dovada .Numai sa aveti putintica rabdare De la mersul inapoi a trecut usor si la mersul inainte pe burta .Acum apuca si jucariile pe care i le pun in fata si se joaca cu ele .Ridica si picioarele la 90 de grade cind sta pe spate si le apuca cu minutele .

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

luna, aici se recomanda vitamina D la bebelusi asa incat eu ii dau lui Ines 1 ml /zi. La noi insa iarna e lunga iar copilasii nu preau au timp sa stea la soare pt. ca vit. D sa se sintetiteze natural. Si aci ca si la voi: nu merge sa dau eu fuga la laborator cu pisu' in pungulita ca nu ma baga nimeni in seama fara trimitere. Ex concret: m-am dus cu Ines la dr. si i-am spus ca nu ia in greutate si ca sunt ingrijorata; mi-a cerut carnetul de vaccinari sa vada evolutia ei pana la 4 luni si pt. ca il uitasem acasa, dr. n-a luat de buna ce am zis eu ci a preferat sa ma cheme mai des la control si sa constate insasi temerile mele. Abia dupa ce s-a convins si ea ca am dreptate mi-a dat trimitere la spital pt. niste analize. Rezultatul analizelor se trimite direct la medicul care le-a recomandat. Nici aici nu se recomanda cu usurita administrarea de calciu, fier sau mai stiu eu ce. Pe aici aproape totul este normal si copilul trebuie sa se dezvolte in legea lui; Si lui Ines ii mai trebura uneori barbia sau cate un picior(asta in primele luni) si eu le-am zis ca ma tem sa n-aiba lipsa de calciu( ca la sarah asa mi-au spus in romania si asa i-am dat) dar cica e normal la bebelusi si va trece ...evident, de la sine. Si i-a trecut. Nu zic ca astia stiu mai bine, pe mine tot ce ma intereseaza este sa am fetele sanatoase, indiferent ce si cand le dauwww.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redai spune:

multumesc Alina.Copilul nu are intoleranta la lactoza.este alergic la proteinele din laptele de vaca.laptele care il dau se face de catre milupa si este singurul care nu are deloc proteinele astea.

Carla...am numai 22 de ani.Mersi mult.Sunt o mamica tanara si fericita.

Lore, mamicutza lui David
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Flotare si alte poze noi

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

Gabiarama FELICITARI!!! Si pentru primul dintisor si pentru progrese!

CarlaV si mie mi-a zis sa fac testul papanicolau la 3 luni dupa nastere. Eu ma duc saptamanal, ca fac un tratament cu nitrat de argint si tot uit sa-i spun sa-mi recolteze...

Am si eu o propunere pentru saptamana care tocmai incepe (tema e mai vasta, nu ajunge o zi ): retete usor de facut in putin timp (ma gandesc sa ne inspiram una din experienta celeilalte, sa mai castigam ceva timp de petrecut cu strumfii/strumfitele). Incep eu:

Reteta lenesului grabit si infometat (adica a mea )

Se ia o bucata de pastrama de pui, se taie cubulete, se adauga niste smantana si se baga 1 minut la cuptorul cu microunde. GATA!

Am descoperit-o accidental azi, cand, poftind la puiul cu smantana de care vorbeati zilele trecute, am improvizat si eu cu ce avem prin frigider. Si am fost surprinsa ce bun a fost.

Edit: mesajul 70 (mai am un pic pana la 100 )

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Gabi, manca-l-ar mama de iedut, ce frumusel e! Si, desigur, precoce. Bravo lui. Bravo voua. Sa fie reper pentru noi, ashtialaltzi.

valen, la multi ani! (mai bine mai tarziu) Sa te bucuri de fete, de familie, de viata!

Nonna, tu sa te bucuri de sot si sa traiesti ani multi langa el. Si poate faceti si o fetita, ca la ce baietei reusiti aveti...

Anya, bine ai revenit de la munte. Vrem poze si povesti. Vrem sa ne incurajeji sa nu ne infofolim copilasii, ca a venit timpul rece si ne cam fac cu ochiul fularasele, caciulitele. Adica...sa nu exageram, nu?

Oana, Stefan si Victor

www.flickr.com/photos/12244302@N04/sets/" target="_blank">POZE CU NOI

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

diane_dun, multumim ca ne-ati admirat.

Victor a avut ieri si azi o zi agitata. Am avut ceva musafiri si nu prea m-am ocupat de el. Si a plans! Da pans, nu gluma. Atipea cate putin si se trezea.
Azi am ramas singura cu el si tot intr-un plans o tinea. Nu se mai linstea nici macar in brate, asa, tinut hopa ca sa vada prin jur. Nimic. Si atunci mi-a venit ideea salvatoare: uscatorul de par. A adormit instantaneu (asta se intampla pe la 12.00) Si a dormit pana la 5. Intre timp s-a mai trezit sa manance de doua ori, dar a mancat prin somn. Asa ca...multumesc fetelor care au scris aici de solutia pentru plans.

Ieri am iesit prima oara fara BB. Va ziceam de un botez la care ar fi trebuit sa merg si la care ma gandeam ca n-am cum sa ajung. Ei bine...mama s-a oferit sa ramana cu baietii acasa. Ii multumesc, mai ales ca Stefan a avut temperatura mare. Si pentru ca vorbeati zilele trecute de pompa: nu am reusit sa mulg mai mult de 10 ml. Si inca vreo 30 cu mana. Asta in conditiile in care aceeasi pompa am folosit-o pentru a-l hrani acum 4 ani pe Stefan pana la 3 luni, deci cam 150 ml la 3 ore. Pai daca ar fi sa ma iau dupa asta ar insemna ca VIctor sta flamand, ca n-am lapte. Aiurea! Vedeti...lasati copilul sa suga si nu mai incercati sa va orientati dupa cat scoate pompa. A! Si pentru ca nu am reusit sa mulg i-am facut un biberon de lapte praf, sa i-l dea mama cand se trezeste. dar instinctul meu m-a adus acasa exact cand mama prepara laptele. Deci nu a mai fost nevoie.

Oana, Stefan si Victor

www.flickr.com/photos/12244302@N04/sets/" target="_blank">POZE CU NOI

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput