***Capsunele-n scutecele de mai-iunie2007*** (23)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabiu spune:

ankaa,
branza calcica: intr-un litru de lapte fierbinte se pun 8 comprimate de calciu lactic si se amesteca continuu pe foc pt a nu se face cheaguri mari. Cand apare zerul dai laptele deoparte si-l lasi la racit, apoi il pui in strecuratoare ( sau tifon) si-l lasi la scurs. Idem si cu zeama de lamaie ( 6-8 lingurite).
Retetele le-am luat din suplimentul de la revista ioana pt ca eu inca nu i-am facut puiului meu branzica.

gabi, mamica lui-Albert Mihai, 10.05.2007
minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

GABIU multumesc frumos pt reteta.
Urez si eu LA MULTE LUNISOARE SI LA MULTI ANI tuturor sarbatoritilor de azi.Sa aveti parte numai de bine si sa fiti fericiti.

anka, fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
Alex papa

Mergi la inceput

multumim ankaa

minunea mea
poze
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunele de mai-iunie2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Pepsica ,
pe tine nu te-am visat, ca tu erai plecata cu Vali5 si Liviana la doctor . Cand o sa te intorci, te luam si pe tine in Maldive

DidiAlex,
n-am visat foarte "detaliat", imi amintesc doar de o senzatie foarte placuta de vanacanta, nisip cald, valuri... dar e clar ca de la poze mi se trage si fiindca vorbisem cu tine. Imi amintesc singur ca Ella iesea gratios din apa, silfida cum e ea, zambind (inseamna ca se bucura ca ne vede ... Mai departe nu mai stiu, poate ca apoi ma uitasem cat de durdulica sunt eu si de suparare m-oi fi trezit . Dar aici sunt cele mai bune prajituri cu fructe de padure din lume si eu sunt cel mai mare fan de fructe de padure... Si cea mai mare mancacioasa pe care o cunosc

Ella,
eu am scris la capitolul de reduotit, insa primele chestii sunt super doar pentru bb, restul nu merita (materiale proaste, design aiurea). Poate merg cele de firma, la care sa le aplici ceva reducere. Sunt curioasa ce ai luat tu de o suta. Pijamaua aia de bebe care e costum de pitic de Craciun o recomand, e super si ieftina, abia astept sa fac un brad mare si un foc pe masura in semineu. Mmmmm...

Raluca,
hainutele sunt aproape ca si cele de Gap (alt stil totusi). Eu raman fan de Gap. La Old Navy n-am prea intrat, mai ales la copii nu m-am uitat niciodata, era unul langa mine pe Broadway, la NYC, dar de Mos Nicolae merg la New York si o sa intru peste tot. Am un magazin preferat (Number 1 secret of NYC), exact langa Ground Zero, desface toate produsele de firma, la -75%, iar designerii americani gen Donna Karan sunt fantastic de ieftini. Sosetele de aici sunt mai scumpe decat ce plateam acolo pe Ralph Lauren ...

Dar acum ca mi-au venit pachetele din JP, si am scos tot ce i-am luat lui Elias pentru primavara/vara viitoare (muuuulte)...

Ankaa,
eu n-am intrebat de Nurofen. Doctoresa de aici m-ar lua la bataie daca i-as da altceva in afara de paracetamol de copii supozitoare, dar numai pentru febra. Cu mucii ii las sa-i treaca de la sine (acum am soacra in vizita si mi-a confirmat si ea ca merge treaba cu usturoiul la desfundat de nas).

La fel si cu vitamina D, cine m-a intrebat. N-a vrut sa-mi dea vigantol sau alte combinatii, ci vitamina D simpla, picaturi. Dupa doua saptamani nu mai avea palmele si talpile umede.

Angela,
tot ma uit la pozele alea artistice, asa superbe sunt!

La diversificare aici se pune accentul pe fructele de padure, cresc bine aici in nord. Au niste sortimente de nu am nume pentru ele...de exemplu mure galbene... Au vitamina C, sunt excelente! In schimb te avertizeaza cu privire al toate fructele importate, mai ales BANANELE, ca au nitriti, din cauza ca sunt crescute sa reziste la transport peste ocean... Cica sa nu-i dau inainte de 6 luni.

Vali
Ma bucur ca a trecut "depresia". Sa stii ca si Elias e ganditor, se uita pe geam si mediteaza Eu cred ca daca nu sunt semne clinice (diaree, temperatura) au si ei dreptul sa fie influentati de vreme sau sa n-aiba chef intr-o zi. Nu te ingrijora

Andradaaaaaaa!

pentru sarbatoritii zilei!

Eu plec in calatorie, dar o sa incerc sa va citesc. la mamici+capsunici pana ma intorc!

Mamica lui ELIAS, 31.05.2007
POZE cu Elias, sau DOLOFANEL - Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Neata! (la amiaza, dar vad ca incep sa-mi fac un obicei din a pierde mesaje scrise, de data asta a fost o cadere de tensiune, suficient sa-mi pierd carnatul de mesaj).
Raportam o noapte chiar ok (cu numai 2 sau 3 treziri), din care insa eu una m-am trezit parca mai obosita decat m-am culcat (oare daca ma trezea Soso de n-shpe ori eram mai fresh?).Asaca dorm in front!
Multumim, Chiqui, Ckristina (cu un sa ne ierti ca n-am fost ieri pe faza), Moko, Madi, Monytza, Graviduta, Carrie, DidiAlex, Mica,Ella, pentru urari!
Carmen_So, m-am uitat peste articolul cu pricina (e drept ca cam in diagonala ca nu am avut rabdare sa citesc toate tampeniile de acolo). Ma intreb ce pregatire si in ce calitate scrie domnul respectiv. Sa afirmi ca (citez): #711;Nu s-a demonstrat stiintific eficienta vaccinurilor, ci din contra, s-a demonstrat ca ele sunt foarte periculoase, transmitand un numar mare de virusuri si generand veritabile epidemii#711; mi se pare culmea prostiei si a ignorantei. Nu contest ca exista discutii legate de substratul pe care sunt facute anumite vaccinuri, dar beneficiul (in cazul majoritatii vaccinurilor) este mult mai mare. Ideea cu virusurile inactivate este ca, in felul asta ele nu dau boala (ceea ce se si doreste), dar prin anumite proteine din structura lor stimuleaza sistemnul imunitar sa secrete anticorpi specifici care sa lupte in cazul infectarii reale. Si mai bune sunt vaccinurile care au doar fragmente de virusuri (deci nici macar virusul intreg), caci la ele riscul de a face boala e si mai mic. Oricum, din articol parca razbate un aer de teoria conspiratiei...ori hai sa fim seriosi!Sfatul meu este ca atunci cand citesti informatii medicale sa o faci de pe site-uri specializate, sa fie scrisa de oameni care stiu ce spun (cu studii serioase in domeniu) si sa aiba o bibliografie clara, la randul ei publicata in reviste si carte de specialitate.Altfel, risti sa fii intoxicata cu informatii trunchiate, scoase din context (ori sa fim seriosi multi din media stiu sa faca asta, astfel incat rezultatul sa fie cu totul altceva decat ai spus) sau chiar false.In medicina, ca si in alte stiinte exacte, orice afirmatie trebie dovedita.Poate am fost cam taioasa, dar m-a scos din pepeni articolul.
Yoyo, votat copil razacios! Musai sa-i aduca Mosu' o pasare, ca prea bine se distreaza!
Ralucami, capsuni asa repede? Cam ciudat, caci sunt prezentate printre cele mai alergene fructe.E normal sa aiba o reactie mai intensa dupa BCG, chiar sa ai senzatia ca coace. E f important sa nu umbli deloc acolo (dar banuiesc ca precauti cum sunt ti-au spus deja sta).
Pepsi, imi pare rau ca s-a extinde eruptia. Incearca sa te intorci la vechiul detergent, cu care a fost ok, poate e doar o dermatita de contact. De la frig?!Sincer, nu cred.Tinem pumnii in continuare.Eruptia noastra e relativ ok, in sensul ca a mai aparut o singur apata mica-mica si restul aproape au disparut. Nici eu nu sunt de acord cu vaccinul antigripal (nu l-am facut nici eu, nici sotul, desi suntem considerati populatie la risc, eu lucrand in medicina, el si in invatamant). Sofiei dau acum Osciloccinum si ma gandesc la Imunogrip Junior, care e pe baza de Echinaceea.
Miniuta, nu or fi dintii de vina?!Si Soso a mancat f putin lapte asta-noapte si la cele doua mese de azi (doar para a ras-o toata). O las in ritmul ei si mai vad.
Mica, votat fetita draguta!
La multe lunisoare:
Ioana Raluca de Mimisor
Maya de Mica
Carina Sofia de Carrie
David Andrei de Numai_eu
Sa fiti sanatosi si voiosi!
Ne pregatim de mers in noul mall ce se deschide azi. sper sa gasim ceva scaun de masa bun (poate la oferta).Pupam!

Florina si Sofia (09.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Elteka dragutza,

n-am mai avut vreme sa intru pe subiectul de LR, ca am de ales intre capsunici si LR si prefer pe primul.
da, multe chestii de pe LR de adulti nu merita, eu am comandat multe de firma, ca acolo nu iau teapa; am luat adidasi Nike, Adidas pentru mine , pentru sot, pana acum vreo 5 perechi; am luat blugi pepejeans, si de la sport brand-ul AWS care e super ieftin si hainele sunt ok; am mai luat de la Puma, reebok.

Pentru boby nu i-am mai luat din vara de pe LR, ca are destule si cum nu prea iese decat in parc, multe le poarta o data sau de doua ori; asa ca am pus accentul pe haine de stat in casa: body, training, bluzite.

Mi-a placut si mie pijamaua cu pitic de Craciun dar deja am primit una de la Lo aproape identica.

acum plec la boby; poate de data asta viu cu el acasa

, mamica de David (24.04.2007)
poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamaraspt spune:

Neatza! sigur pina scriu si eu un amarit de mesaj se face seara

Nu reusesc inca sa tin ritmul cu voi, nici macar citind pe diagonala, ce sa mai vorbesc sa citesc cele 18 capitole care s-au scris cind am lipsit. Si am remarcat ca Mati este printre putinii bebelusi care se mai trezestre de n-ori noaptea. Cind e doar de 5ori ecazul fericit. Si mai noi si-a facut obiceiul ca o ora noaptea sa stea treaz, cinta la toata animalutele, la luminitele din casa, etc.
Paflo am vzut ca pe tine te trezea des Soso, cum s-a remediat?

Eu vreau sa va intreb catre ar tb sa fie valoarea optima a umiditatii? Am, vazut ca vorbeati de umidificator, eu inca nu i-am dat drumul pt ca in casa de ex acum umiditatea este 65%.

Legat de vaccinuri, linga hotel Continental, pe Calea Victorie este o farmacie unde se gasesc vaccinuri.Noi de acolo luam prevenarul, infarixul il aduce dr. si tot acolo am gasit pt finuta noastra vaccinul antituberculoza care se face la nastere si maternitatea nu-l avea. Iar noi a m luat vaccinurile cu maxim o zi inante si nu mi-am pus problema sa nu-l aiba.

Mica pina la urma cit costa scaunul Zuma? sau unde costa550 ron?

Vroim sa va scriu cam multe dar tb sa adorm din nou pe Mati, ziua doarme doar reprize de 1/2 ora

In sfirsit am pus si eu poze cu comoara mea.

Tamara si Matei Alexandru (20 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_So spune:

Paflo, Pepsi, multumesc mult pentru raspunsul cu vaccinul. M-am mai linistit. Cam asta mi-a zis si doctorita azi, ca nici ea nu e de acord cu antigripalul, dar cu celelalte, in nici un caz sa nu renuntam. Si primul lucru despre care m-a intrebat: de cine e semnat articolul? Asa ca, Paflo, mare dreptate ai avut, da' vezi, daca nu ma pricep...Si mie mi s-a parut ca emana un aer de teoria conspiratiei, da am zis ca-s io nebuna si mi se pare.

Elteka, buna treaba cu usturoiul; dar miroase rau in camera, ca asta ma retine sa incerc si eu? Si pediatra mea e la fel, nu i-ar da nimic, mereu zice ca sa mai lupte si organismul.

Ankaa, asa se face branza calcica, cum ti-a spus Gabiu, am facut eu la nr.1, deci e verificata.

Carrie, imi pare rau ca sunteti racite. Si pe mine ma dispera asta, ca vine nr 1 cu tot felul de muci de la gradi si-i da lu'nr 2. Ii dau tot felul de vitamine, ursuleti cu echinaceea, laptisor de matca, doar-doar s-or tine mucii departe de ea. Am hotarat sa n-o mai vaccinez de gripa, totusi.

Paflo, vreau sa te mai intreb ceva: cum ii dai oscilo Sofiei: dizolvat in putina apa - dar cu lingurita sau in biberon? eu l-as pune in f. putina apa in biberon, ca daca nu-l bea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

in rpimul rand un mare La multi ani!ingerasului meu, Sofia, sa fie sanatoasa si fericita ca iubita este!!
La multi ani tututor sarbatoritilor zile si multumim din suflet de urari!
Ioana Raluca
Maya Alexandra
Albert Mihai
David Andrei
LA MULTI ANI !!!!

noi stam cam prost cu diversificarea, azi am revenit la supa limpede si a baut maxim 40 ml...sa insist, s-o mai lasa...chiar nu stiu ce sa fac

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

www.helpsonia.com" target="_blank">ajutati-o pe Sonia

Mergi la inceput

carrie, multumim

minunea mea
poze

Mergi la inceput