Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu cred ca ar trebui sa existe aceleasi reguli pentru toata lumea:
furi, platesti consecintele
citesc mereu ca tigancile prinse la furat au aruncat cu copii in politisti. ar fi trebuit ca sa le fie luati copiii. legea spune asa. de ce nu aplicam legea?
am lucrat in invatamant, in ultimii ani am avut elevi tigani, eram cunoscuta drept severa, si totusi la inceputul anului era coada la tigani la usa clasei sa ii primesc. de ce? ca doamna, asa invata si hasta micu sa citeasca si sa socoteasca. Nu va spun cate probleme...O singura eleva am avut care invata, dar pe care stiu ca nu o vor lasa mai departe de clasa a 8-a la scoala. Restul? duceam lupte cu ei sa invete, le explicam ca regulile sunt aceleasi pentru toti copiii.

concluzia: legile aplicate, politie care nu se teme de tigani, necorupta

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

nu cred ca se impune un efort in vederea integrarii lor...mi se pare normal sa aiba aceleasi drepturi si obligatii ca si oricare alt roman, cei care vor sa-si depaseasca conditia sa o faca, restul sa suporte consecintele propriilor actiuni. iar faza cu detasamentele disciplinare din Egipt ale lui Cioroianu sa se aplice tuturor celor care au nevoie de asa ceva.
personal nu sunt dispusa sa platesc din buzunar mai mult decat e dispus tiganul sa plateasca pt mine.

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

eu as vrea sa-i fac sa fie mandri de ei!adica tot ce fac ei(ma refer la bune de data asta) sa se reflecte asupra lor ca sa stie lumea de ei!de ce nu?!

eu ma gandeam sa apara pe seitul Romaniei explicatii si despre ei (nu doar despre celelate minoritati), sunt destui si au si ei ceva de spus(au reprezentanti doar) cand se intampla ceva in tara,adica sa apara ceva de genul:traditii,de unde vin,ceva istorie adevarata despre ei,realizari si sa fie perceputi de celelalte tari ca atare ca o identitate separata fata de romani!Atat!

Am zis sa se scrie in actele lor ca sunt rromi ca doar ei nu se rusineaza cu asta...
Asa or sa iasa in evidenta si ei nu numai cu rele ci si cu bune !

-ex: de ce sa-si atribuie romanii meritele unui rrom cand el a inventat/realizat/castigat ceva si sa nu se scrie despre el ca rrom !
- uite asa(incet incet) o sa-si doreasca si copii de rromi sa evolueze/invete sa fie si ei "vazuti" ca doar si semenii lor au reusit!sa vada ca se poate!asta le lipseste lor...motivatie!
-nu vorbesc de cine stie ce realizari marete ci sa se inceapa cu maruntisuri gen:olimpiade intre cei care se duc la scoala cu recompense,concursuri sportive intre ei despre care sa se scrie la modul serios,un mini muzeu ca muzeul satului, etc.-sunt sigura ca s-ar implica si ar dona bani si s-ar realiza aceste treburi.
-daca lumea o sa-i cunoasca/perceapa altfel strainii vor dori sa-i cunoasca...nu? poate nu vor dori sa vina la un hotel romanesc ci la unul tiganesc cu bucate traditionale...de ce nu!?
-o sa spuneti cine o sa se duca sau cine o sa lucreze,ei bine tot ei!cei despre care merg la scoala (de care zice denzel)vor lucra si nu le va fi teama sa-si angajeze semenii ,cum ne este noua de ei!

Noi vrem totul repede dar nu se poate...

altceva:Nu trebuie sa fie separati adica sa aiba propriul ziar sau sa se scrie despre ei doar in publicatiile lor ca nimeni nu le-ar cumpara zic sa se scrie de ei in ziarele noastre cum se scrie de rau sa se scrie si de bine...

Sunt 3 pasi care se pot realiza chiar foarte usor si repede,repet:

1. sa se scrie despre ei(si in alte limbi)pe net,sa-i cunoasca lumea;toti ii cunosc doar din ce spunem noi in ziare ...de ce sa nu se informeze despre ei de pe net ? ii vor cunoaste si cu bune si cu rele,(vor citi despre traditii etc.,cum am scris mai sus);

2.sa-si recapete identitatea in acte(adica rromi sau tigani cum vor ei sa-si zica...) ;

3.sa se scrie de ei ca rromi ,si cand au realizat ceva(copii care invata,familii de rromi cu serviciu,cei care doneaza ceva etc.)nu doar cand fac rautati.La inceput o sa fie mai neinteresant dar incetul cu incetul ne vom obisnui ochiul si vom citi si aceste rubrici si uite asa vor evolua lucrurile si vor vrea sa faca mai mult, sa iasa mai mult in evidenta!

Sunt de parere ca nu este foarte greu de realizat ce am scris mai sus...si nici nu inseamna rasism ce zic!...

Mergi la inceput

apropo de "la interviu cu tocuri si poseta"...Dar cetatenii altor tari sunt romani daca merg asa la interviu? aici este vorba de decenta si curatenie...la interviu nu-ti cere nimeni tocuri si poseta...

poate cu integrarea am cam exagerat dar eu cred ca ei asa percep si din cauza asta sunt asa de rai ...

Si nu am dreptate sa-i urasc???? o sa-i urasc pana la proba contrarie apoi ... mai imi reevaluez sentimentele!Promit!
Adica noi ii tragem de maneca sa se destepte si ei ne taie mana ???

Mergi la inceput

de ce sa tolerez(toleram)? ei ne tolereaza????

-ei sar gardul bunicii mele(batrane) si culeg legumele(si nu frumos ci fac dezastru)...si bunica sa tolereze?

-si daca bunica a indraznit sa zica ceva au amenintat-o ca daca zice ceva ii ia gatul? Nu puteau sa ceara? Bunica e cel mai bun om de pe pamant,le dadea ca asa sunt oamenii de la tara...mai ales ca erau cu copii mici...cum sa nu se indure bunica... De cine sa-mi fie mila?Voua de cine v-ar fi mila cand ati auzi ca vorbesc asa cuiva drag?

Bunica nici in situatia aia nu a zis ceva rau:a intrebat ca de ce distrug,sa culeaga frumos...ca e batrana si a muncit cu greu dar ei..."ce mamaie vrei sa-ti usuram zilele?" sa fii mai linistita sa nu mai fii nevoita sa muncesti?te trimitem undeva unde nu mai ai nevoie sa mananci si radeau ...

nu vreau sa mai comentez dar...vreau sa am si eu dreptate!

ps:si tot eu intoleranta am dat niste solutii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by maru

furi, platesti consecintele
citesc mereu ca tigancile prinse la furat au aruncat cu copii in politisti. ar fi trebuit ca sa le fie luati copiii. legea spune asa. de ce nu aplicam legea?

concluzia: legile aplicate, politie care nu se teme de tigani, necorupta

De acord!
Nu zic ca solutia propusa de denizel nu functioneaza, dar functioneaza lent si pentru asta ar trebui sa se implice multi oameni, iar voluntariatul nu functioneaza bine in tara la noi.
Insa daca o luam pe partea cu legile, asta cred ca i-ar face pe tigani, dar si pe cativa romani sa inceapa sa se gandeasca inainte sa actioneze.
Fustele, castelele si manelele nu ar trebui sa fie puse in discutie aici, pentru ca integrare nu inseamna sa renunti la obiceiuri si traiditii. In schimb ar trebui amendat drastic abuzul asupra copiilor, prin luarea copiilor in grija statului. Si automat s-ar pierde venitul pe care il reprezinta alocatia. Iar parintii ar trebui dusi la cursuri de reeducare. Si apoi data o noua sansa. Daca nu pot fi convinsi sa accepte educatia de bunavoie, poate o vor face daca sunt stransi cu usa.
Ti-ai trimis copilul sa cerseasca in interesectie? Abuz si suporti consecintele. Ti-ai batut nevasta? La fel. In felul asta oamenii sunt responsabilizati, invata ca nu pot sa se poarte oricum, stiu ca cineva vegheaza...
Si pe de alta parte interventii din partea bisericilor, fundatiilor, voluntarilor...
Dar tara e saraca... nu sunt resurse, statul e indiferent, populatia la fel...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by Donia

[quote]Originally posted by maru

furi, platesti consecintele [...]

Dar tara e saraca...

Exact! nu e nevoie de legi noi, sunt suficiente cele existente deja, orice lege facuta si aprobata la furie (adica acum) nu poate fi altfel decat rasista in esenta.

Mie solutia lui Denizel mi se pare singura corecta, plina de compasiune dar si cu rezultate sigure. Din pacate BOR care e majoritara de departe in Romania nu le are cu caritatea, si normal ca atata timp cat BOR nu se implica, celelalte culte cad in "prozelitism" daca o fac...

Despre scrisul apartenentei etnice in acte mie mi se pare calea sigura spre discriminare (poate ma insel), cred ca declaratia pe propria raspundere la un eventual recensamant e destul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

eu zic ca scrisul in acte ca sunt rromi nu e discriminare
asa cum spunea si Livia, sa fie mandri ca sunt rromi

legea trebuie aplicata:
nu vi s-a intamplat sa fiti in autobuz si tiganii sa circule fara bilet, iar controlorului sa ii fie frica sa ii dea jos, d-apoi sa ii amendeze?
politia ar trebui intarita, antrenata sa faca fata fenomenului, sa nu cedeze in fata presiunii
iti arunci copilul? il iau si gata,
furi? te-am prins, te dau afara din tara (Italia) cu interdictie pe viata)
ai venit acasa expulzat? fara drept de pasaport pe 15 ani, sa vedem ce faci?
prins ilegal? puscarie ani buni, sa nu iti arda de venit fara acte
si asta facut si cu romani si cu rromi

fara sa dati cu rosii in mine, dar parca Roosvelt (sper ca ma scris corect), in plina recesiune americana, a proiectata nu stiu care baraj, a oferit slujbe decent platite, ca sa nu se ajunga la rebeliuni sociale

ar trebui facut un proiect de genul asta, pe ceea ce se pricep ei: facut oale, prelucrat argint, si vandut.
aici exista 1000 villages, unde cred ca prin biserica se cumpara obiecte artizanale din zone defavorizate in cadrul unor proiecte si se ajuta populatia( feminina, daca nu ma insel) din acele zone

aaaaa, una din mamicile canadeze imi spunea ca a vazut tigani la Montreal care ce faceau? cerseau!!!
sincer, m-a trecut un fior!
(am mai rosit anul trecut cand o banda de tigani a fost prinsa la furat in Alberta pare-mi-se, furase si in Ontario, si tot asa au incercat sa faca, sa arunce cu copiii, numai ca aici politia i-a luat fara discutie, nu s-a speriat, nu a dat inapoi)

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magh spune:

[quote]

Despre scrisul apartenentei etnice in acte mie mi se pare calea sigura spre discriminare (poate ma insel), cred ca declaratia pe propria raspundere la un eventual recensamant e destul.

[/quote

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by grati.ela

iar faza cu detasamentele disciplinare din Egipt ale lui Cioroianu sa se aplice tuturor celor care au nevoie de asa ceva.

no commemt......

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput