Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Denizel, ideea ta cu abordarea crestina este buna dar pt. altfel de etnii/popoare. Sa nu lasam doar pe umerii bisericii aceasta problema complexa si demult nerezolvata.
Maria
Maria, esti crestina?
Da' lasa, nu te mai obosi sa-mi raspunzi! IN MOD SIGUR nu esti!!!
Deie Domnul, daca iti doresti, sa devii odata si-odata!
quote:
nu inteleg de ce nu reusesc sa se schimbe.au reusit taranii in varsta si ei nu si nu!
am vazut la stiri ca batrani de 70 de ani reusesc sa se readapteze timpurilor ex:unii chiar merg la internet la primarie ca sa vorbeasca cu copiii plecati ...
de ce rromii nu reusesc?ma refer macar la copiii de rromi!
Livia, tu chiar vrei sa imi spui ca ai pretentii de la niste copiii????
Vrei ca niste copiii crescuti intr-un mediu inadecvat sa fie buni, politicosi si eventual olimpici?
Presupun ca ai copii, nu?
Ce zici tu? Copilul tau, care iti e drag precum lumina ochilor, cum crezi ca ar deveni daca ar trai intr-o familie in care nu exista vreo limita intre bine-rau, e permis-nu e permis, fapta buna-fapta urata etc?
Eu cred ca o sa ma opresc aici. Ce am avut de spus, am spus si, in plus, am ramas singura la amvon
![](icon_smile_big.gif)
Daca o mai aparea cineva care sa nu fie orbit de ura si intoleranta, oi mai scrie...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mariamunteanu spune:
Denizel, de unde ai tras tu concluzia ca nu sunt crestina ? Din faptul ca nu cred ca integrarea tiganilor se poate realiza prin incercarile preotilor de a-i convinge pe tigani sa renunte la obiceiulile lor ? Ar fi frumos sa fie cum spui tu, din pacate nu cred ca e realizabil.
Maria
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Denizel, de unde ai tras tu concluzia ca nu sunt crestina ? Din faptul ca nu cred ca integrarea tiganilor se poate realiza prin incercarile preotilor de a-i convinge pe tigani sa renunte la obiceiulile lor ? Ar fi frumos sa fie cum spui tu, din pacate nu cred ca e realizabil.
Maria
Asa cum am vazut ca fac multe fete...si yo subscriu
![](icon_smile_big.gif)
nu esti o crestina adevarata
sirimie spune:
In Franta exista gitans, care traiesc in rulote si se muta de colo colo. Au "orasele" separate de restul oamenilor, nu stiu cu ce se ocupa si cum cistiga sa manince. Probabil e o mare diferenta intre mizeria in care traiesc multi tigani de la noi si gitans din Franta.
Parerea mea e ca tiganii infractori de la noi poate nu se integreaza pentru ca nu ii lasa bulibasa lor. Cred ca functioneaza ca un clan, ce cistiga din cersit impart cu altii care isi costruiesc palate din banii aia.
Si atunci solutia este sa fie politia mai competenta si sa nu ii mai lase.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
livia spune:
denizel...sincer am zis eu ura si intoleranta??? tot noi romanii acuzati???
ai zis ca saracii copii de tigani...sunt total de acord! ai facut ceva in sensul asta???
eu pot spune ca DA !!!eu am ajutat sa vina pe lume copii de tigani,am vaccinat si tratat,dat de mancare in gura si sters la fund copii de tigani si maturi...tu?
ai vazut la stiri ca multi copii de oameni saraci(romani) de la munte si sate indepartate parcurg zeci de km pe jos prin paduri ca sa se duca la scoala? si parintii lor sunt necititi si nescoliti...pe ei nu-i duce nimeni,pt.ei nu militeaza nimeni cu atata ardoare...de ce pe ai nostri ,amaratii nu-i vedem?
Multi copii de rromi provin din familii cu palate si au masini cu soferi(soferi romani ca ei nu stiu sa citeasca!) si practic nu s-ar deranja ei sa-si duca copii la scoala ci soferii lor si tot nu o fac!
Eu cred ca stiu exact ce e bine si ce e rau ,dar sunt destepti,si-au dat seama ca pot obtine mult mai usor si repede beneficii prin magarii decat prin cinste,scoala etc.! ...
Si-au facut case,traiesc in lux ...de ce nu-si ajuta si ei semenii lor (nu zic sa de-a la ai nostrii) cu cate ceva?ca doar ii vad la tot pasul pe strada...
de ce nu investesc in educatie? macar pt.ai lor !acolo unde-si fac palate pot foarte bine sa-si faca si o gradi sau o scoala...de ce nu o fac? banul stiu sa-l ceara(si nu putin ) cand trag vreo cantare...dar sa-l dea la caritabile pt.copii rromi,nu!
nu inteleg de ce toate televiziunile sunt extaziate cand regina omida(sau cum o cheama-o) recita ceva versuri in franceza desi nu stia ce zice ,nu era mai bine sa apara cu regina asta desteapta ca a facut un act de caritate pt.copii rromilor saraci si si-a invatat puradeii sa citeasca in romaneste si ca sunt la scoala ?atunci sa vezi ca toate mamele i-ar fi urmat exemplul!...
daca regina batrana vorbeste franceza de ce copiii ei nu-i urmeaza exemplu? ca zicea-i ca nu au de unde sa ia copii exemplu!ei nu traiesc singuri pe lumea asta...au ochi sa vada in jur...cum merge treaba ca sa fie bine...
copii de la orfelinat pe cine au exemplu ,si tot invata pana la urma...
deci pot invata dar nu vor! regina a zis...daca puradeii au de toate de ce sa mai invete!invata cine nu are!si reporterii in loc sa riposteze si sa zica ceva ii dadeau dreptate!
si nu are dreptate?tu ai invatat ca sa poti trai in lumea asta ,dar ei ,daca au ,la ce le mai trebuie?de ce vii tu sa-i chinui si traumatizezi?au de toate!daca o intreaga tara(presa,tv .etc) zice asa...asa o fi!
Chiar...de ce ma cert eu oare cu tine pt.ei? Lasa pe cei de mai sus ca doar ei au de castigat...noi...uite...in loc sa vorbim de ale noastre de sanatate si copii...unde am ajuns!
Concluzie:Eu nu sunt contra lor!!!Unde am scris asta?
Eu sunt pro ca sa nu-si piarda identitatea,traditiile si valorile ca doar au si ei...!Lasa-i sa se identifice ca natie1Sa stie lumea de ei!
De ce sa-i taram in biserica???Explica la toti ce inseamna(au tv si radio,pot auzi), si lasa-i pe ei sa-si aleaga...Nici tie nu-ti convine cand vin la usa fel de fel de "adunari crestinesti";nu stii cum sa-i expediezi mai repede...asa nici lor!
inca odata:discutam de trecutul lor sau de ei acum???? ca sa nu confundam...stiu si eu istorie(am fost la scoala)si putem sa "despicam "ceva stiut daaar la ce ne ajuta?
si romanii au fost oropsiti(tarani,pribegi,etc.) si nu au ramas la stadiul ala...de ce ei nu reusesc nici macar in era asta atat de desteapta ?si nu-mi spune ca nu primesc ajutor ca nu te cred!...
livia spune:
O intrebare generala...denzel a zis ca sunt rasista...
Ce am spus/scris inseamna rasism??? Eu parca stiam(chiar m-am uitat in dictionar)ca rasism e cu totul altceva!!!...Batranetile astea...cer iertare ,am dictionar vechi ,poate intre timp s-a schimbat explicatia!
Sa-ti mai zic sa ce scrii tu imi suna a rasism? adica ce vrei tu sa faci:sa-i acaparezi,sa-i neutralizezi ca popor,sa fie ca noi,si cate mai spui....in loc sa-i lasi sa se dezvolte,ii obligi sa traisca sub umbra romanilor!
DAR E O PROSTIE FIINDCA NICI EU NU AM DREPTATE; RASISM E CU TOTUL ALTCEVA !!!
ps:eu imi cer scuze(sincere) doar ca am gandit despre tine ca esti rasista!...si te rog (nu sa-mi ceri scuze)ci sa citesti ce inseamna cuvantul! nu zic cu rautate , si eu am apelat la dictionar ca am simtit ca nu stiu exact ce inseamna si in viitor sa nu jicnesc pe cineva cu nestiinta mea!
denizel spune:
quote:
Originally posted by livia
ai zis ca saracii copii de tigani...sunt total de acord! ai facut ceva in sensul asta???
eu pot spune ca DA !!!eu am ajutat sa vina pe lume copii de tigani,am vaccinat si tratat,dat de mancare in gura si sters la fund copii de tigani si maturi...tu?
Merci de intrebare! :-)
Ca sa nu zici ca vorbesc asaaa, pe dinafara, iti zic ce am facut si eu: i-am invatat carte timp de cativa ani, cat am lucrat in invatamant.
In primul an de invatamant am fost fix in mijlocul lor, la o scoala din Ferentari. Ti-as spune ca ne-am inteles foarte bine, da' nu probabil ca nu m-ai crede :-).
Parintii copiilor de la scoala aia sunt parinti normali, ca mine si ca tine. Isi iubesc cc copiii, au grija de ei asa cum pot ei mai bine, numai ca sunt f.f. saraci.
In urmatorii ani, am avut in fiecare serie elevi tigani. Si cu aia m-am inteles foarte bine. Probleme am mai avut cu elevii romani...
Fac si la biserica mea cate ceva, da' stiu ca asta nu se trambiteaza, nu?
Bun! Deci eu am dat solutia cu integrarea prin intermediul bisericii, solutie care am vazut ca da rezultate.
Am inteles ca nu sunteti de acord cu aceasta.
Tu, Livia, ce solutie propui?
denizel spune:
Livia, eu nu am spus ca esti rasista. Am zis ca dai dovada de intoleranta (pe alocuri, ura) atunci cand vorbesti despre tigani.
Idei rasiste de-adevaratelea are mariamunteanu.
quote:
Sa-ti mai zic sa ce scrii tu imi suna a rasism? adica ce vrei tu sa faci:sa-i acaparezi,sa-i neutralizezi ca popor,sa fie ca noi,si cate mai spui....in loc sa-i lasi sa se dezvolte,ii obligi sa traisca sub umbra romanilor!
hai mai Livia, ca m-ai omorat cu asta! :-))))
Pai daca dau si io o idee de 'integrare', inseamna ca vreau sa-i neutralizez?
Ce sa mai zic de voi, care ziceti ca trebuie ca la un interviu sa mearga in fusta si taior, cu poseta pe umar si tocuri inalte? :-))
Cine vrea sa-i transforme in romani adevarati? ;-)