Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

Ca sa fii integrat in orice fel de comunitate/grup/mediu, trebuie sa vrei sa te integrezi si sa te adaptezi regulilor aplicate tuturor membrilor comunitatii respective. Tiganii sunt mandrii de ceea ce sunt si prea putini vor sa se integreze in mod real. Eu am trait de cand ma stiu in apropierea unei mari comunitati de tigani, am mers la scoala cu ei si am ajuns sa-i cunosc. Imaginea de victimizati si discriminati nu e reala 100%.
Cat despre faptul ca sunt perceputi ca infractori, oameni in care nu poti avea incredere, este o consecinta a modului in care multi dintre ei s-au comportat si se comporta si in prezent. Romanii sunt perceputi acum in Europa asemanator...si ce facem? Eforturi sa demonstram ca nu e asa! Asta cred ca ar trebui sa faca si ei. Din pacate dorinta de a-i integra e unilaterala, din partea autoritatilor romane. Ca sa fie integrati in mod real in societate vor trebui sa faca un efort serios si sa vrea asta.
Din punct de vedere legislativ si institutional a fost creat cadrul necesar pentru integrarea tiganilor. Schimbarea modului in care sunt perceputi depinde insa si de ei.

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by livia

apropo de "la interviu cu tocuri si poseta"...Dar cetatenii altor tari sunt romani daca merg asa la interviu? aici este vorba de decenta si curatenie...la interviu nu-ti cere nimeni tocuri si poseta...

Livia, dar ce vezi tu indecent la un strai traditional tiganesc?
Eu il vad chiar foarte decent: fusta pana in pamant, complet netransparenta (am impresia ca poarta ceva jupon pe dedesubt), bluza cu maneca lunga si fara decolteu.
Sa stii ca, oricat de greu iti vine ca crezi, hainele alea ale lor pot fi curate. Sunt facute din materiale lavabile :-))

Cu ce e mai indecenta o tiganca in straiul ei traditional, decat o ne-tiganca in fusta clasica si sacou?
Decentza e invers proportionala cu lungimea fustei, mai nou?

Pai, daca ar fi cum zici tu, femeile din tarile arabe sau cele din India/Bangladesh nu ar trebui sa se prezinte la angajare altfel decat in straie europene, nu?
Sa fim toti o apa si-un pamant? Asa iti doresti tu?
Ce legatura au culoarea hainelor sau croiala acestora, cu cc competenta profesionala?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:

MESAJE RASISTE?????

Ce e rau ca fiecare sa apara cu cultura lui ? De ce sa nu fie fiecare mandru de ce face si ce relizeaza?

Eu sunt asistenta si am facut injectii,tratamente si am ajutat sa vina pe lume si rromi si romani cu aceeasi grija si responsabilitate!Stii ca atunci cand au plecat din spital au lasat jaf in urma lor??? Cine a platit la urma?Spitalul(noi cei care platim) ca sa reacopere "minunile" lor...Au platit pt.ce au facut?binenteles ca nu fiindca nu aveau acte si erau de negasit!

a inceput o noua zi

da tu ai facut voluntariat cu tiganii?..sau ai fost platita? ca daca ai fost platita nu vad ce mare scofala ai facut...slujba si atita tot. ...numai eroi in ziua de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by IreneCAM
Din punct de vedere legislativ si institutional a fost creat cadrul necesar pentru integrarea tiganilor. Schimbarea modului in care sunt perceputi depinde insa si de ei.

pai ce depinde de tigani nene...pe ei nu-i intereseaza. ei fac ce vor...si altii se simt rusinati..astia dupa forum ...
ideea e ca trebuie sa ii atragi si sa incerci sa-i integrezi.... sau te fugaresc italienii/spaniolii cu satirul in mina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Sunt in asentimentul lui Denizel cu privire la implicarea bisericii in schimbarea mentalitatii acestor oameni

Problema e ca Biserica orttodoxa nu face nimic - innainte erau robi tigani ,,patoriti chiar de biserica asa ca a ramas obiceiul de a-i privi ca pe niste ,,animale nu oameni

In schimb diferitr culte -de ,,pocaiti i-au facut sa -si schimbe comportmanetul si mentalitatea .
Vorbesc din experienta proprie . Stefanestiul e un sat din apropierea Bucurestiului unde locuiesc multi tigani .Au si VIP-uri -fam lui Minune e de acolo

Unii tigani au facut milioane de Euro din afacerile cu terenuri , si-au schimbat complet nivelul de trai , se imbraca de la Pris sau Milano , au super vile si masini si inceraca sa-si educe copiii cat mai bine
Altii au fost ,,crestinati de diverse culte , sunt oameni cinstiti , care muncesc , merg duminica la biserica si in orice spun innainte Cum vrea Bunul Dumnezeu .
Am femeia de la curatenie din aceasta categorie , pot sa va spun ca nu-mi lipseste nimic din casa -desi am mai uitat bani , etc nu mi-am verificat niciodata bijuteriile
La inceput cand nu gaseam cate un nimic -un parfum mai scump ,un gablonz o banuiam pe C dar dupa cateva zile il gaseam ratacit pe te miri unde .E o femeie curata desi modesta , gospodina , daca l-a gasit plangand pe cel mic in patut l-a luat in brate si l-a linistit iar eu n-am facut nici un fel de criza ca a pus ,,tiganca mana pe copilul meu .

Depinde de cum sunt indrumati , credeti-ma sunt ca niste copii mari -pot fi usor pacaliti si atrasi pe cai gresite

Unii sunt mai destepti -ca in orice alta nationalitate , altii mai simplii .

Si eu eram de partea celor care credeau ca tiganu tot tigan e si in ziua de Paste dar cunosc satul de care v-am povestit de cca 4 ani si pot sa va spun ca unde la inceput in cartieul tiganesc oamenii locuiau in case pamant cu animalele inautru erau ulite noroiase , acum s-au facut strazi asfaltate , sunt case de caramida civilizate si masini la poarta .
Conteaza banii , impicare acomunitatii si a bisericii . Nu-i putem educa pe toti dar o mare parte da

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

S-au incins spiritele.
Adevarul ca exista o problema.Dar oare Europa nu e responsabila de problemele create de tigani?
Cand a incercat sa intre politia mai tare in ei nu am avut parte de sfaturi din partea UE ca trebuie respectate drepturile omului?
Eu zic ca cine greseste sa plateasca indiferent daca e tigan , roman sau ungur... ce-o fi
Si oare statul nu-i incurajeaza sa se inmulteasca?
Era o perioada in care banii primiti de o proaspata mamica era parca 75% din salarul avea si daca lucra parca o perioada ( nu stiu daca era un an sau 9 luni) inainte de a naste.
Acum se dau 6 mil la mame indiferent de ce salara a avut si 2 mil pe copil.
Pai pentru tiganii care nu lucreaza si care depind de banii de alocatii asta e mana cereasca si toarna copii intr-o veselie.
Pe de alta parte femeile care au un salar decent amana momentul in care au copil pentru ca nu-si permit sa traiasca numai cu banii primiti de la stat.
Legea asta mi se pare tampita si comunista.

A si apropo de tigani angajati la Hilton si fara nici o discriminare...
Raspundeti la urmatoarea intrebare, da fiti sinceri : cu ce viteza v-ati ascunde lucrurile intr-o camera la un hotel in care vedeti femeie de servici imbracata in straie tiganesti?

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by denizel

Livia, eu nu am spus ca esti rasista. Am zis ca dai dovada de intoleranta (pe alocuri, ura) atunci cand vorbesti despre tigani.
Idei rasiste de-adevaratelea are mariamunteanu.

quote:
Sa-ti mai zic sa ce scrii tu imi suna a rasism? adica ce vrei tu sa faci:sa-i acaparezi,sa-i neutralizezi ca popor,sa fie ca noi,si cate mai spui....in loc sa-i lasi sa se dezvolte,ii obligi sa traisca sub umbra romanilor!

hai mai Livia, ca m-ai omorat cu asta! :-))))
Pai daca dau si io o idee de 'integrare', inseamna ca vreau sa-i neutralizez?
Ce sa mai zic de voi, care ziceti ca trebuie ca la un interviu sa mearga in fusta si taior, cu poseta pe umar si tocuri inalte? :-))
Cine vrea sa-i transforme in romani adevarati? ;-)

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Denizel, astept sa-mi dai citate din ideile mele "rasiste". Vezi ca ai intrecut masura !

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

DENIZEL; tu te-ai dus(duce )la interviu in straie traditionale romanesti???
Mai citeste te rog ce am scris referitor la prezentarea unui om la interviu si de decenta!Am scris de lungimea fustei?

-decent ma refer ca fiecare se duce imbracat in armonie cu timpurile si moda tarii in care traieste!Cand zic la moda nu ma refer la ce vezi tu in prezentarile tv...

-chiar si femeile din tarile arabe sau cele din India/Bangladesh nu se imbraca in costum traditional la interviu...crede-ma!

quote:

quote:
Originally posted by

apropo de "la interviu cu tocuri si poseta"...Dar cetatenii altor tari sunt romani daca merg asa la interviu? aici este vorba de decenta si curatenie...la interviu nu-ti cere nimeni tocuri si poseta...

Livia, dar ce vezi tu indecent la un strai traditional tiganesc?
Eu il vad chiar foarte decent: fusta pana in pamant, complet netransparenta (am impresia ca poarta ceva jupon pe dedesubt), bluza cu maneca lunga si fara decolteu.
Sa stii ca, oricat de greu iti vine ca crezi, hainele alea ale lor pot fi curate. Sunt facute din materiale lavabile :-))

Cu ce e mai indecenta o tiganca in straiul ei traditional, decat o ne-tiganca in fusta clasica si sacou?
Decentza e invers proportionala cu lungimea fustei, mai nou?

Pai, daca ar fi cum zici tu, femeile din tarile arabe sau cele din India/Bangladesh nu ar trebui sa se prezinte la angajare altfel decat in straie europene, nu?
Sa fim toti o apa si-un pamant? Asa iti doresti tu?
Ce legatura au culoarea hainelor sau croiala acestora, cu cc competenta profesionala?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mariamunteanu

quote:

Livia, eu nu am spus ca esti rasista. Am zis ca dai dovada de intoleranta (pe alocuri, ura) atunci cand vorbesti despre tigani.
Idei rasiste de-adevaratelea are mariamunteanu.

quote:
Sa-ti mai zic sa ce scrii tu imi suna a rasism? adica ce vrei tu sa faci:sa-i acaparezi,sa-i neutralizezi ca popor,sa fie ca noi,si cate mai spui....in loc sa-i lasi sa se dezvolte,ii obligi sa traisca sub umbra romanilor!

hai mai Livia, ca m-ai omorat cu asta! :-))))
Pai daca dau si io o idee de 'integrare', inseamna ca vreau sa-i neutralizez?
Ce sa mai zic de voi, care ziceti ca trebuie ca la un interviu sa mearga in fusta si taior, cu poseta pe umar si tocuri inalte? :-))
Cine vrea sa-i transforme in romani adevarati? ;-)

Denizel, astept sa-mi dai citate din ideile mele "rasiste". Vezi ca ai intrecut masura !

Maria

Maria, poate ca am intrecut masura ta! Peste masura pe care mi-o impun mie insami, nu am trecut in mod sigur!

Te voi lamuri!
Cu toate ca nu spui in mod explicit "tiganii sunt o rasa inferioara", din mesajele tale razbate permanent aceasta idee.
Spui ca "asa sunt ei", nu pot face aia si ailalta, nu pot fi integrati, spui ca o religie care a facut 'revolutie' in toata lumea (crestinismul), nu este buna si pentru ei, te arati indignata ca o romanca joaca rolul unei tiganci s.a.m.d.

Uite! Vezi? Din cauza oamenilor care ii desconsidera si care le reteaza din start orice sansa, trebuie sa suferim toti.
Cu asemenea conceptii, ei nu vor putea fi niciodata acceptati cu adevarat, se vor inrai si mai tare.
Ei reactioneaza la ura noastra, noi reactionam la reactia lor la ura noastra si ne plangem ca nu a murit hitler mai tarziu, ca ne scapa de toti tiganii .

Da' cu romanii infractori ce mai facem, frate? Pe aia chiar nu-i vede nimeni? Toata suflarea are ochii indreptati acuma spre tigani.
In vremuri tulburi, tapii ispasitori pusi in fatza de rasisti, dau cel mai bine la mase...

Mergi la inceput

quote:

DENIZEL; tu te-ai dus(duce )la interviu in straie traditionale romanesti???
Mai citeste te rog ce am scris referitor la prezentarea unui om la interviu si de decenta!Am scris de lungimea fustei?

-decent ma refer ca fiecare se duce imbracat in armonie cu timpurile si moda tarii in care traieste!Cand zic la moda nu ma refer la ce vezi tu in prezentarile tv...

-chiar si femeile din tarile arabe sau cele din India/Bangladesh nu se imbraca in costum traditional la interviu...crede-ma!

Livia, straiele traditionale romanesti nu sunt imbracamintea mea de zi cu zi. De altfel, in afara de serbarile de la gradinita, nu tin minte sa fi imbracat vreodata unele.
La tigani in schimb, cu straiele alea stau in casa, cu alea merg si la nunta, cu alea merg si in tren si peste tot. Sunt singurele haine pe care le poarta! Asa e traditia lor!
Nu inteleg de ce atat de grav daca ii acceptam cu hainele alea, care sunt chiar frumoase.

quote:
-decent ma refer ca fiecare se duce imbracat in armonie cu timpurile si moda tarii in care traieste!

Da, te inteleg!
Pentru mine insa, decenta nu are nici cea mai mica legatura cu relatia dintre timpuri/moda si 'aderarea' sau nu la acestea.

quote:

Unele da, altele nu! Depinde de cat de important este pentru ele straiul traditional.
O femeie musulmana, care poarta haine lungi si baticul acela (am uitat cum ii zice) nu va renunta la ele pentru nici un interviu de pe lumea asta, oricat ar fi el de important.

Mergi la inceput