Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by ali

A si apropo de tigani angajati la Hilton si fara nici o discriminare...
Raspundeti la urmatoarea intrebare, da fiti sinceri : cu ce viteza v-ati ascunde lucrurile intr-o camera la un hotel in care vedeti femeie de servici imbracata in straie tiganesti?

ali

Pot sa raspund io? Cu viteza melcului! .
Iti spun eu, ali, daca tiganca aia a fost angajata la Hilton, i s-a aratat incredere si deschidere, nu va fura din valize. sigur nu va fura!

Da' din cate stiu io, cu toate ca nu exista deocamdata cameriste cu fuste lungi, ne incuiem valizele mai ceva ca pe seifuri. Si tot reusesc sa ne fure cate ceva.
Pe cameristele romance si furacioase nu le vede nimeni?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

guestus-guestus mai gandeste-te la ce ai scris...chiar te rog!

-medicii(nu generalizez...) sunt platiti(rasplatiti) si tot nu-si fac datoria nici fata de unii nici fata de altii!?asa-i?

-sa mai zic si de altii din alte domenii? cred ca stii si tu la fel de bine cum e cu datoria ,dar cine si-o face?

-cati nu au platit pt.diverse servicii si tot asa au crezut ca o sa-si faca datoria (respectivii) si s-au ales cu ... (sa zicem frumos)banii dati!

Si,DA ,E CHIAR O SCOFALA ca mi-am facut datoria!!!Multi nu o pot spune!si...poate vei avea nevoie(nu-ti doresc,sincer)de unul sa faca o scofala d´asta si el nu o face cum trebuie ...mai ales sa depinda o viata de acea datorie...D´aia ti-am scris sa te mai gandesti!

hai sa nu ne certam...mai bine ne pupam,ce zici?nu de alta dar s-ar putea sa ma mai gandesc daca fac scofala cand te voi vedea intins ,cu burta la gura si gata sa nasti! ITI SCRIU CA E GLUMA CA ,P´ACI PE FORUM...se interpreteaza!

quote:
Originally posted by Guestus

quote:
Originally posted by

MESAJE RASISTE?????

Ce e rau ca fiecare sa apara cu cultura lui ? De ce sa nu fie fiecare mandru de ce face si ce relizeaza?

Eu sunt asistenta si am facut injectii,tratamente si am ajutat sa vina pe lume si rromi si romani cu aceeasi grija si responsabilitate!Stii ca atunci cand au plecat din spital au lasat jaf in urma lor??? Cine a platit la urma?Spitalul(noi cei care platim) ca sa reacopere "minunile" lor...Au platit pt.ce au facut?binenteles ca nu fiindca nu aveau acte si erau de negasit!

a inceput o noua zi

da tu ai facut voluntariat cu tiganii?..sau ai fost platita? ca daca ai fost platita nu vad ce mare scofala ai facut...slujba si atita tot. ...numai eroi in ziua de azi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu nu am inteles prea bine de ce va certati despre hainele de la interviu. Eu daca merg la un interviu nu merg in blugi si slapi pentru ca daca as merge nu m-ar angaja nimeni. E la fel cu orice roman si cu orice tigan. Mergi imbracat cum crezi ca se potriveste cu job-ul. Si din cite stiu eu nici un job care nu e la "salubritate" nu cere sa porti fuste tiganesti.

Dar nu e vorba de discriminare aici! Este pur si simplu ceva e normal sa se intimple.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Simona, da' unde vezi tu cearta, mai?

Da, merge in blugi si slapi numai la REBU si...in IT ;-)
Iote ca in IT vin in blugi si tenisi la interviu, unii baieti au plete pana la brau si inele cu cap de mort pe toate destele si tricouri suparate :-)) si, daca sunt buni, ii angajeaza pron-to .

Si mai iote ca un mare profesor, cardiolog roman (am uitat cum il cheama :-)) a aparut in pantofi scalciati si nelustruiti si, in afara de Andrei Gheorghe, nu s-a sesizat nimeni ca e indecent si ca nu asa umbla un om care se respecta si ii respecta pe ceilalti :D.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

quote:
-medicii(nu generalizez...) sunt platiti(rasplatiti) si tot nu-si fac datoria nici fata de unii nici fata de altii!?asa-i?

-sa mai zic si de altii din alte domenii? cred ca stii si tu la fel de bine cum e cu datoria ,dar cine si-o face?

-cati nu au platit pt.diverse servicii si tot asa au crezut ca o sa-si faca datoria (respectivii) si s-au ales cu ... (sa zicem frumos)banii dati!

Si,DA ,E CHIAR O SCOFALA ca mi-am facut datoria!!!Multi nu o pot spune!si...poate vei avea nevoie(nu-ti doresc,sincer)de unul sa faca o scofala d´asta si el nu o face cum trebuie ...mai ales sa depinda o viata de acea datorie...D´aia ti-am scris sa te mai gandesti!

Hi, hi, Livia! :-)
Cum e? Toti cei despre care ai scris mai sus ca nu isi fac datoria, sunt cumva tigani?
Eu cred ca mai degraba de romanii astia ar trebui sa-ti fie rusine, pentru ca e muuult mai grav ce fac ei, decat ca tiganii cersesc in Germania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Inainte de orice, doresc sa va spun ca am sesizat acest discutie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii deoarece ea are loc in spatiul public, pe un forum public , ceea ce este un fapt grav iar alti moderatori cat si proprietarii site-ului care au un grad de responsbilitate privind continutul mesajelor lasa toate mesajele rasiste sa fie postate desi sunt in mod evident impotriva regulamentului acestui forum cat si a legislatiei romane.

Livia, rasismul inseamna sa consideri ca o anumita etnie/rasa este inferioara alteia. Tu (si nu numai tu) ai exprimat asta in fiecare mesaj al tau in diferite moduri mai mult sau mai putin directe.
Daca romii din Romania sunt in mai mare masura hoti, needucati s.a.m.d fata de romani, asta are cu totul alta explicatie decat etnia/rasa lor.
Pentru orice om cu ceva educatie, asa cum te consideri, motivele sunt evidente din prima clipa: statul roman a fost stat sclavagist pana acum 150 de ani (impliniti anul acesta in februarie). Cand , la presiunea occidentului, a incetat sa mai fie sclavagist, eliberarea tiganilor s-a facut de forma. Ei au fost condamnati la a-si relua obiceiurile nomade si a fi permnent exclusi din societate. Asta s-a intamplat continuu in acesti 150 de ani si pana in zilele noastre sunt exclusi.
In plus fata de aceste motive, sa le zicem psihologice, romii au comportamentul pe care il au si din cauza ca sunt cel mai afectat grup etnic din tara de problemele economice in care se zbat romanii in general. Sunt procentual vorbind , un grup etnic ce traieste sub limita subzistentei. Marea majoritatea romilor din Romania aproape ca nu au dupa ce bea apa. Pe astia poate ca nu ii vezi pentru ca traiesc in sate izolate, in baraci nenorocite sau casute de chirpici pe langa care nu trece DN1..dar astia sunt majoritatea.

Problema romilor este sociala si economica la fel cu cea romanilor, doar ca ei sunt mult mai afectati. Si asta, fireste ca se vede si in comportament, lipsa de educatie si altele. Dar nu are legatura cu etnia/rasa, asa cum repede te grabesti cu concluziile.

Te anunt ca in occident romanii care fura, omoara, talharesc, violeaza, fac trafic de carne vie si o gramada de altele sunt mult mai numerosi decat tiganii care fac aceste lucruri. Ai putea spune de aici ca romanii sunt o rasa inferioara si needucata? Nicidecum. Si ei vin din Romania, dintr-o saracie lucie (majoritatea din medii rurale foarte primitive si paupere) se confrunta cu aceleasi lipsuri economice, de educatie si DE SANSA ca si romii si...nu vad alte solutii. Este o problema a societatii nostre pentru care societatea, daca o vrea rezolvata, trebuie sa isi asume responsbilitatea.

Cat despre termenul de rom, mi se pare jenant sa discutam. Spui unui ungur ca esti olah sau , si mai bine "budros olah" = "vlaha/roman/ca imputit/a" (asa cum ungurii rasisti ii numesc pe romani)sau ca esti romanca? Termenul "tigan" este cel cu care alte popoare ii identifica pe romi, provine din foarte vechi timpuri si fost inca de la inceput foarte peiorativ (daca doresti etimologia acestui cuvant, o pot prezenta!). Ei, pe limba lor nu si-au spus niciodata altfel decat romi si tine de minima decenta sa numesti membrii unei etnii cu numele cu care ea se identifica. Las la o parte ca exista legi interntionale cre stipuleaza foarte clar acest principiu de drept international.

Daca te intereseaza si altele privind istoria romilor, cultura lor, rasismul si politicile publice, ai mai jos linkuri (desi as lesina de surpriza sa le folosesti, dar le pun in ideea ca poate totusi cuiva i-ar fi de folos):

http://www.rroma.eu/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Romi
http://www.romanicriss.org/articol.php?id=44
http://proeuropa.ro/prezenta_romilor.html
http://www.romanothan.ro/romana/rapoarte/index.htm
http://www.romacenter.ro/publicatii/

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

Simona, da' unde vezi tu cearta, mai?

Da, merge in blugi si slapi numai la REBU si...in IT ;-)
Iote ca in IT vin in blugi si tenisi la interviu, unii baieti au plete pana la brau si inele cu cap de mort pe toate destele si tricouri suparate :-)) si, daca sunt buni, ii angajeaza pron-to .

Eu lucrez in IT si aia care vin in slapi nu sint angajati. In principal poentru ca vor sa adapteze job-ul la slapii lor, si nu pe ei la job. Pe bune.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Eu lucrez in IT si aia care vin in slapi nu sint angajati. In principal poentru ca vor sa adapteze job-ul la slapii lor, si nu pe ei la job. Pe bune.

probabil ca firma ta are de unde alege ..si isi permite sa faca selectie functie de slapi, perciuni si altele.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by inaioana

Inainte de orice, doresc sa va spun ca am sesizat acest discutie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii deoarece ea are loc in spatiul public, pe un forum public , ceea ce este un fapt grav iar alti moderatori cat si proprietarii site-ului care au un grad de responsbilitate privind continutul mesajelor lasa toate mesajele rasiste sa fie postate desi sunt in mod evident impotriva regulamentului acestui forum cat si a legislatiei romane.

Ioana, cred ca e o exagerare sa o acuzi pe Livia de rasism. Ea si-a spus parerea ei de om care a avut mult timp contact cu tiganii.

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Denizel, astept sa-mi dai citate din ideile mele "rasiste". Vezi ca ai intrecut masura !

Maria
[/quote]

Maria, poate ca am intrecut masura ta! Peste masura pe care mi-o impun mie insami, nu am trecut in mod sigur!

Te voi lamuri!
Cu toate ca nu spui in mod explicit "tiganii sunt o rasa inferioara", din mesajele tale razbate permanent aceasta idee.
Spui ca "asa sunt ei", nu pot face aia si ailalta, nu pot fi integrati, spui ca o religie care a facut 'revolutie' in toata lumea (crestinismul), nu este buna si pentru ei, te arati indignata ca o romanca joaca rolul unei tiganci s.a.m.d.

Uite! Vezi? Din cauza oamenilor care ii desconsidera si care le reteaza din start orice sansa, trebuie sa suferim toti.
Cu asemenea conceptii, ei nu vor putea fi niciodata acceptati cu adevarat, se vor inrai si mai tare.
Ei reactioneaza la ura noastra, noi reactionam la reactia lor la ura noastra si ne plangem ca nu a murit hitler mai tarziu, ca ne scapa de toti tiganii .

Da' cu romanii infractori ce mai facem, frate? Pe aia chiar nu-i vede nimeni? Toata suflarea are ochii indreptati acuma spre tigani.
In vremuri tulburi, tapii ispasitori pusi in fatza de rasisti, dau cel mai bine la mase...

[/quote]

Ti-am trecut cu vederea faptul ca m-ai catalogat drept ne-crestina, am crezut ca e o scapare. Dar vad ca ai obiceiul sa dai o interpretare personala vorbelor mele si sa pui etichete dupa bunul tau plac. Ai intrecut masura decentei care este UNIVERSALA !

Ori nu citesti atent ce se scrie aici, ori iti place sa tragi concluzii pripite pe care le mai si prezinti drept sentinte.

Am spus ca "asa sunt ei", adica au anumite particularitati. Macar pentru faptul ca sunt nomazi, sunt altfel. Fiecare popor este altfel decat ceilalti.
Si nici nu am spus ca nu e bun crestinismul pt. ei, ci ca nu este suficient ca preotii sa-i atraga la biserica, integrarea nu poate consta numai in asta. Nu sunt singura care gandeste asa, a mai scris cineva pe forum ca este o metoda ineficienta.
Nu m-am aratat indignata ca o romanca joaca rolul unei tiganci, doar am aratat ca romanii sunt destul de receptivi la cultura tiganeasca, deci nu se poate spune ca romanii sunt atat de ostili tiganilor pe cat vrei tu sa aratati. Ascult cu placere muzica lautareasca veche de calitate, consider filmul "Satra" o capodopera, il consider pe Ion Voicu un virtuoz inegalabil, am avut in scoala colegi tigani cu care m-am inteles bine si care aveau niste familii de nota 10, deci nici pe departe nu urasc tiganii, dar integrarea majoritatii lor este o problema. Asta o stim cu totii. Nici societatea nu a facut tot ce se putea pt. ei, dar nici ei n-au incercat sa se integreze.

Vad exemplul turcilor din Austria si Germania - care sunt considerati mai putin integrati. Sunt o comunitate inchisa, isi pastreaza strict traditiile, nu se amesteca printre ceilalti, se duc la moschee, femeile lor poarta basmale si haine lungi, dar ... isi vad de treaba, respecta legile si cetatenii tarii, nu comit infractiuni mai mult decat altii (romani si sarbi), nu deranjeaza, nici nu ti-ai da seama ca sunt altfel daca n-ar fi bruneti si femeile n-ar purta haine lungi. Deci si ei sunt altfel, nu inseamna ca sunt rai, ci diferiti ca si cultura si traditii. Lumea saliveaza dupa kebapul si baclavalele lor, au venit si ei cu ceva ce imbogateste cultura tarilor in care traiesc, de aceea merita tot respectul.

Si inca ceva ce nu vrei sa intelegi: daca traiesti intr-o tara cu care nu te identifici, este totusi de bun simt si chiar obligatoriu sa te adaptezi asa incat sa nu-i deranjezi pe ceilalti.

Despre romanii infractori am scris chiar si eu, aratand ca nu numai tiganii comit infractiuni, ci si romanii.

Tu ma arati pe mine cu degetul in mod total deplasat, te repezi cu concluziile eronate. Ar fi bine sa te mai temperezi.

Maria

Mergi la inceput