Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Simona, eu, sincer, nu am prea vazut oameni in slapi decat la mare sau prin casele personale .
Da' daca la firma la care lucrezi tu, vine unu' in tenisi, il angajeaza? Sau jobu' poate fi adaptat chiar si tenisilor? :-)))
Iti dai seama ce angajat bun poate fi unu' cu pantofi de piele de caprioara? :-)))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Inaioana, te rooog, lamureste-ma si pe mine!
Din ce ai scris, inteleg ca este jignitor termenul de tigan si ca trebuie folosit rom, da?
Bine! da' sunt oameni culti, Madalin Voicu de ex., care folosesc acest termen, atunci cand vorbesc despre ei insisi.
In afara de asta, inainte de '89, nu am auzit niciodata ca ei, romii, sa-si spuna altfel decat tigani.
Deci, cum e cu rom-tigan? Chiar m-ar interesa sa stiu! :-)

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

poate mi se pare sau?

-de ce cand rromii fac ceva rau se dau(zic ca sunt) romani iar cand e ceva de luat ,cersit,ajutoare,cerut drepturi,sunt rromi amarati si nu romani???

-zic ca sunt si ei oameni si au drepturi,de acord dar...de ce nu se poarta ca atare? Oamenii (mai) respecta niste legi,mai au frica de Cel de Sus,dar ei???

-sa zicem si de romanasi ceva?hai:nu sunt nici ei mai "breji" dar se straduiesc...cati tigani lucreaza in strainatate si sunt respectati si cati romani? sau...sa zicem de rele: cate "minuni" au facut romanii si cate rromii?

Si negrii au fost sclavi si au ajuns sa te conduca,invete,opereze,etc.,nu? Dar de ce mint...si rromii "te opereaza" dar in stilul lor!
Nu a fost cu intentie dar deja mi-au trecut nervii ...fiindca imi dau seama ca NICIODATA nu o sa se rezolve ceva cu ei...Aia buni dintre ei ,oare,cum au reusit??? Aia nu sunt rromi ?Deci se poate dar nu vor!

Iti dau acum exemplu si de romani si straini(apti de munca) de aici care stau pe ajutor social (primesc peste 1000 euro) si nici nu au de gand sa munceasca? ca daca statul le da...

CONCLUZIE: de ce unii sa primeasca asa ...gratis? si oare cine munceste ca ei sa primesca ajutoarele astea? daca va convine si sunteti multumiti sa trageti si pt.altii atunci nu mai este nimic de spus,sincer!Atunci platiti si nu va mai plangeti de ei!
Noi i-am invatat asa noi sa-i dezvatam dar daca nu vrem...asta e alta poveste!

De ce copii vostri (nostri)sa stea cu bone sau prin gradinite,crese iar voi de dimineta pana seara la munca?De ce n-am sta toti acasa si sa ne dea uniunea bani!
Dar nu...noi trebuie sa muncim (sa ne ispasim pedeapsa) sa-i tinem si pe "amaratii" si "traumatizatii" care nu au reusit sa-si revina din socul ca tra-stra-stra-stramosii lor au fost oropsiti! Corect ,trebuie sa platim!!!Iar... ce ne plangem oare?

Acum am alarme,incui usa cu "n" chei, deci nu mai imi e frica ca o sa-mi fure ceva...convietuim in continuare cu ei ca ne-am invatat/imunizat si nu ne mai deranjeaza...nu?sunt chiar inocenti...Dar daca noi ne baricadam asa ei din ce o sa mai traiasca,v-ati gandit?Poate d´aia au plecat in lumea mare ca de la noi nu se mai poate fura!!!Saracii i-am lasat flamanzi...noi suntem vinovatii!

ps:Am intervenit la subiectul asta ca mi s-a parut ceva serios dar pot scrie si eu asa cum am scris mai sus...daca asta vreti!...nu ma supar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

quote:
Originally posted by sirimie

Ioana, cred ca e o exagerare sa o acuzi pe Livia de rasism. Ea si-a spus parerea ei de om care a avut mult timp contact cu tiganii.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Seriooooos?

Ia uite aici:

Livia

"Si nu am dreptate sa-i urasc???? o sa-i urasc pana la proba contrarie apoi ... mai imi reevaluez sentimentele!"

"Intrarea in UE trebuia sa fie doar pt.romani nu si pt.ei!Cum nu a fost pt.moldoveni(stiti voi care)asa sa nu fie nici pt.ei!"

"Nu vor ,atunci ,sa plateasca/traga consecintele...adica :FARA DREPTURI !Oricum la ei drepturile inseamna sa primesca tot fara sa munceasca...(ca doar se poate,nu?!)."

"Nu vedeti ca la ei cu bunatatea nu merge?"

"lor le e mila de copiii pe care-i mutileaza?"

"Eu cred ca cei care sunt acum habar nu au de stramosi...sau poate chiar stiu si fac asta(omoara,fura,etc."

"de ce rromii nu reusesc?ma refer macar la copiii de rromi!"

"si romanii au fost oropsiti(tarani,pribegi,etc.) si nu au ramas la stadiul ala...de ce ei nu reusesc nici macar in era asta atat de desteapta ?si nu-mi spune ca nu primesc ajutor ca nu te cred!..."

mariamunteanu:

"Denizel, ideea ta cu abordarea crestina este buna dar pt. altfel de etnii/popoare"
Nu mai continuu..cred ca e clar pentru oricine nu se face ca nu vede...

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue eyes spune:

"Tigan" e un cuvant romanesc: http://dexonline.ro/search.php?lexemId=57585
Eu nu vad unde e jignirea.
E adevarat ca rrom suna mai elevat, dar tigan nu e deloc gresit.
Ghinionul nostru e ca "rrom" suna asemanator cuvantului "roman", si de aici in Strainezia se confunda rasele si comportamentul.

Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un barbat? Apreciaza-i masculinitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia spune:

denizel ...eu ii scrisesem lui guestus!
si am zis eu ca sunt tigani sau romani sau de alta natie?
si da e grav ce fac ei(am zis ca nu imi e rusine?nu...)
-dar nici tiganii care cersesc nu sunt usa de biserica...de-ar fi doar sa cerseasca!... atunci chiar nu am mai avea probleme! Am lua fiecare cate unul acasa si l-am obloji si am rezolva problema!i-am face bone,gradinari....pe langa casa omului ca doar sunt vrenici,cuminti dar fara noroc! Uite ce buna idee:de ce nu luam noi ,oare,bone,femeie la curatenie etc.din randul lor????Ca doar si ei sunt oameni si stiu sa spele,gateasca,gospodareasca!DE CE?

-mai sunt si amariti in adevaratul sens al cuvantului care cersesc(batrani,schilozi,etc.)care intr-adevar nu pot face altceva,pe ei de ce nu-i vezi?

quote:
Originally posted by denizel

quote:
-medicii(nu generalizez...) sunt platiti(rasplatiti) si tot nu-si fac datoria nici fata de unii nici fata de altii!?asa-i?

-sa mai zic si de altii din alte domenii? cred ca stii si tu la fel de bine cum e cu datoria ,dar cine si-o face?

-cati nu au platit pt.diverse servicii si tot asa au crezut ca o sa-si faca datoria (respectivii) si s-au ales cu ... (sa zicem frumos)banii dati!

Si,DA ,E CHIAR O SCOFALA ca mi-am facut datoria!!!Multi nu o pot spune!si...poate vei avea nevoie(nu-ti doresc,sincer)de unul sa faca o scofala d´asta si el nu o face cum trebuie ...mai ales sa depinda o viata de acea datorie...D´aia ti-am scris sa te mai gandesti!

Hi, hi, Livia! :-)
Cum e? Toti cei despre care ai scris mai sus ca nu isi fac datoria, sunt cumva tigani?
Eu cred ca mai degraba de romanii astia ar trebui sa-ti fie rusine, pentru ca e muuult mai grav ce fac ei, decat ca tiganii cersesc in Germania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by sirimie

[quote]Originally posted by inaioana

Inainte de orice, doresc sa va spun ca am sesizat acest discutie la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii deoarece ea are loc in spatiul public, pe un forum public , ceea ce este un fapt grav iar alti moderatori cat si proprietarii site-ului care au un grad de responsbilitate privind continutul mesajelor lasa toate mesajele rasiste sa fie postate desi sunt in mod evident impotriva regulamentului acestui forum cat si a legislatiei romane.

Ioana, ar fi bine sa fii la fel de vigilenta in toate cazurile de incalcare a acestui forum si a legislatiei romane.

Poate ne spui cate ceva si despre cartierele generale intesate de "palate" tiganesti (exemplu Jilava, Vidra etc) care desigur au costat averi. Proprietarii acestora, ca si alti membrii ai etniei care au castiguri fabuloase din diverse surse (si nu sunt putini), sunt la zi cu plata impozitelor catre stat ? Sau este o dovada de rasism sa se pretinda asa ceva membrilor acestei etnii ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Ioana, da, serioooos.

Si eu "injur" politicieni si spun ca nu ar fi trebuit sa intre in UE, si asta nu inseamna ca sint "rasista" impotriva politicienilor. Ar fi fost rasista daca nu ar fi vrut sa lucreze cu tigani, daca i-ar fi dat afara in loc sa ii ajute cind ajungeau la spital, daca i-ar fi injurat in fata. Nu se poate spune nici macar ca vrea sa convinga pe cineva aici ca sint fiinte inferioare, pentru ca ea si-a spus parerea personala pe un forum public. (apropos, unde zice ca sint fiinte inferioare, nu mi-am dat seama?)

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu
Poate ne spui cate ceva si despre cartierele generale intesate de "palate" tiganesti (exemplu Jilava, Vidra etc) care desigur au costat averi. Proprietarii acestora, ca si alti membrii ai etniei care au castiguri fabuloase din diverse surse (si nu sunt putini), sunt la zi cu plata impozitelor catre stat ? Sau este o dovada de rasism sa se pretinda asa ceva membrilor acestei etnii ?

Maria

iar scrii aiurea...ce te chinuie grija pe tine de palatele lor?
au autorizatie...e aprobat de primarie...care e problema ta? stii tu ca nu dau impozite? de ce nu te certi cu aia care trebuie sa le colecteze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Din pacate nu le facem un bine nerecunoscandu-le problemele.
Rromii au o scuza, au fost persecutati pe vremuri, si pot face orice, am inteles.
N-are voie nimeni sa le zica nimic, sa-i critice atunci cand gresesc, sau culmea nesimtirii sa-i puna la munca.
Dar noua ne e frica sa iesim noaptea pe strada, sa mergem in mijloacele de transport in comun...dar am inteles, nu rromii sunt de vina. Si daca ar fi, au o scuza.
Pana ce acei care vor sa faca ceva nu se vor implica mai mult in comunitatile lor, nu se va rezolva nimic. Doar cu discursuri sforaitoare nu se poate. Autoritatile pot face ce fac si pt restul populatiei (de ce mai mult?), invatamant gratuit, sansa de a merge la facultate, de a avea un loc de munca, etc. Cine-i opreste sa aiba toate astea? Nu faptul ca-s rromi in nici un caz pt ca aproape toti cunoastem cate unul, coleg de facultate, de servici, care a reusit si este privit ca toti ceilalti. Le lipseste vointa, se complac in situatia in care sunt. Multi dintre noi si dintre altte mii romani provenim din familii relativ modeste, si totusi am reusit sa facem ceva fara sa stam cu mana intinsa.
Si cei mai periculosi nu mi se par caldararii, cei cu fuste si musteti, ci ceilalti (nu stiu cum se numesc, stiti categoria).
Aplicarea legilor...aici e problema, desi mi-e ca daca e prins vreo unul cu mana in buzunar, ori incepe cu discriminarea, ori isi ridica fustele in cap, ori ameninta ca-si da foc cu tot cu copil etc. Dar daca vrem sa ne prefacem ca aceste lucruri nu exista, ok, ne prefacem. Citim in continuare istorii romantate..

Mergi la inceput