Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 36
mariamunteanu spune:
Pai cum sa si-o puna ei (problema) cand lor le prieste asa ? Nu vor sa schimbe nimic la ei, doar sa primeasca totul de la altii - bani, case, mancare, drepturi, de toate. Cand vine vorba de respectat legi si reguli de convietuire, nu mai e treaba lor.
Maria
mariamunteanu spune:
Daniela, cum aici e vorba despre tigani, am inteles ca Armand s-a referit la ei ca agresori.
Cand eu am povestit despre un amic batut crunt de 5 tigani, Denizel mi-a raspuns asa "amicul tau i-a iertat pe agresori ? ca tu stiu ca nu esti in stare". Unde dai si unde crapa.
Eu personal imi exprim dezaprobarea in legatura cu asta fata de voi pe forum, nu ma duc sa discut cu strainii despre tigani sau sa-i iau la bataie si sa le pun bombe. Cu asta consider ca ma port civilizat, nu le fac nici un rau.
De acord cu tine ca, teoretic, cel care are mai multa intelegere si educatie ar putea sa faca mai mult decat cei fara. In realitate, ma tem ca problema e cu mult mai dificila. Cum a propus cineva mai devreme, s-ar putea incepe cu aplicarea legilor in egala masura in ceea ce-i priveste si pe tigani si pe romani.
Maria
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Pai cum sa si-o puna ei (problema) cand lor le prieste asa ? Nu vor sa schimbe nimic la ei, doar sa primeasca totul de la altii - bani, case, mancare, drepturi, de toate. Cand vine vorba de respectat legi si reguli de convietuire, nu mai e treaba lor.
Maria
Bun. deci hai sa tinem gindul asta si sa ne referim la el, da?
Lor le prieste.
Noua nu.
Ei nu vor sa schimbe.
Noi da.
Ei tipa dupa drepturi.
Noi la fel.
Nu sint in stare sa convietuiasca dupa legi si reguli de bun simt.
Noi si vrem si putem, ba mai mult, noi le-am creat pe acestea (legile si bunul simt).
Ce-ti spune tie logica, dupa toate astea? Cam ce-ar fi de facut si cam cine sa inceapa? Si cui serveste sa spunem la infinit: " da-i naibii, sa se schimbe ei ca noi ne-am schimbat mai demult..."?
Im?
www.helpsonia.com
daniela_b spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Daniela, cum aici e vorba despre tigani, am inteles ca Armand s-a referit la ei ca agresori.
Maria
Atunci asta (in citat) nu-si are rost, aici. Asa-i?
Ce spune Armand poate avea valoare dar altundeva, nu in legatura cu integrarea rromilor.
"Cand calatoresc in alte tari si dau de ei, uit limba romana instantaneu.
E mai sanatos.
Nu am timp sa schimb eu prejudecatile altora si prefer sa ma simt bine, platind pretul de nu vorbi limba romana.
Big deal.
Banuiesc ca acum incepe "Vai ai uitat de unde ai plecat " bla bla.
Nu am uitat dar nici nu dau pe spate de emotie, patriotism etc etc.
Mai ales cand la ultima vizita in Ro, la vama sotia a fost intampinata cu un "calduros" "Ha cucoana ca nu mai poti scoate copilu' din tara ca va facurati toti americani si ati uitat de unde ati plecat"."
www.helpsonia.com
mariamunteanu spune:
Am spus deja - noi ar trebui sa incepem prin a-i trata pe toti la fel. Noi insemnand cetatenii si autoritatile pt. ca de autoritati depinde aplicarea legilor.
Este respectarea legii obligatorie pt. toti in egala masura ? Da.
Este scoala pana la x ani obligatorie incepand cu varsta de ... ? Toti copiii de varsta respectiva - la scoala.
Este obligatorie declararea nou-nascutilor ? Da.
Si lista continua.
Maria
sirimie spune:
Eu cred ca va luati degeaba de Denizel. Ea nu vrea sa va ironizeze sau sa va supere, vrea doar sa va convinga de dreptatea ei. Fiecare vrea asta, mai mult sau mai putin. Va asigur ca nu si-a luat aere de superioritate si nu vrea sa jigneasca pe nimeni.
Eu personal ma contrazic cu ea dar asta nu inseamna ca simt vreo jignire de vreun fel ca nu o conving de ce cred eu. Este dreptul ei sa aiba alta parere decit mine si sa si-o spuna. Si la fel este dreptul fiecaruia.
Se intimpla p'acilea ca in loc sa vorbiti despre idei vorbiti despre persoane, despre cit de mult aplomb au unii etc. Nu asta era ideea.
Edit: eu sint de acord cu denizel cind spune ca unii dintre noi nu se poarta frumos cu copiii de tigani, ca ar trebui sa ne purtam mai frumos cu ei in general, pentru ca multi dintre ei sint oameni ca si noi care nu deranjeaza pe nimeni si vor sa traiasca bine. Eu sincer cred ca mesajul asta al ei nu a fost inteles de aproape nimeni.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
alexiaaa23 spune:
Daniela ai perfecta dreptate,nu ar fi trebuit sa ma gandesc ca sunt tigani,trebuia sa ma gandesc ca sunt niste infractori!!!Infractori la niste varste fragede,nu cred ca mai mult de 20 de ani!
Sunt eu rasista,fie cum spuneti voi...
La varsta de 21 de ani era sa fiu violata de 2 baieti,dragii de ei au vrut sa intre putin in camera unde eram cazata,si sa ma "iubeasca putin",erau RROMI din Cluj.Daca reuseau eram in stare sa ma arunc pe geam,dar ce conteaza,multumesc lui D-zeu ca a ajuns sotul meu(pe atunci prieten)inainte sa rupa ei usa.
Acum s-a intamplat aceasta tragedie,in care cumnatul meu doar din simplul motiv ca fiindu-i rau a intrat in toaleta fetelor cu niste fete cu care era sa se spele pe fata sa isi mai revina,si acum el este in coma profunda si nu se stie nimic de el.Tot din cauza unor tigani.(tiganii sunt pe peste tot,de asta am spus tigani albanezi.
As dorii sa va puneti pt un moment in locul socrilor mei,in postura de parinte,frate,sora,cumnata.Daca s-ar intampla o tragedie asemanatoare in fam celor care ii apara pe tigani,cum ati reactiona?
Daca fata voastra sau chiar voi a-ti fi trecut prin socul unui posibil viol,tot asa infocate ati fi?Nu cred!!
Cand am afirmat ca imi este scarba de ei,m-am referit la acesti tigani,care in loc sa se integreze,prefera sa faca o gramada de rele,in loc sa mearga la munca isi trimit copii la cersit.Unde mai punem ca acei copii care sunt trimisi la cersit mai sunt si chinuiti inainte.Si voi vreti sa imi fie mila???????????Sa ma consider vinovata ca datorita mie nu se integreaza?Imi pare rau dar nu pot.Am ras ca am primit cartonasul,deoarece ma asteptam.Ceea ce nu pot sa accept este ca noi vb despre integrarea unor persoane care nu doresc acest lucru.RROMII care au vrut au si reusit.Dar de la a gasii solutii sau a-ti exprima parerea pana la a jignii membrele acestui forum e o cale lunga.Si totusi se intampla.Ceea ce nu inteleg e cum poate un cadru didactic sa jigneasca in asa hal.Din acest motiv am renuntat sa citesc mesajele acestei doamne si sa ajung sa ma cobor iar la nivelul dansei.
Administratorii ar trebui sa ia atitudine si la aceste lucruri.
Si stati linistite ca inca nu am facut vreun rau unui rrom,din contra am ajutat cat am putut copii lor si implicit pe ei.
goti spune:
e de apreciat pt ca statul(mai mult sau mai putin)si unele institutii guvernamentale si nonguvernamentale si diverse fundatii incearca si chiar ajuta rromii dar problema este: ei niciodata nu incearca macar sa isi schimbe vechile obiceiuri si sa incerce ei in primul rand sa se ajute pe ei insisi ...dimpotriva...fac tot ce e ilegal si imoral oriunde s-ar afla...sa nu mai spun de imaginea creeata de ei si nu numai in Uniunea Europeana a Romaniei....rromii tot rromi vor fi intotdeauna si orice eforturi s-ar face pt ei sunt zadarnice pt ca sunt o natie distructiva si parazitara!!!
iuliana_2007 spune:
Am citit toate raspunsurile voastre.Nu sunt rasista,nu ma deranjeaza rromi,dar am si eu niste intrebari.
Daca traiesc alaturi de noi,in tara noastra din generatie in generatie de ce nu s-au integrat,de ce vor ei sa fie altfel decat suntem noi?( nu vorbesc de cei care au vrut sa faca ceva pt ei,vorbesc de cei cu fuste si palarii asa cum spunea cineva pe aici).
Cum spunea altcineva(nu mai tin minte cine) daca traiesti intr-o tara care nu este a ta si chiar daca ai niste traditii ti le respecti dar trebuie sa respecti si regulile din acea tara,nu respecti,pleci.Nu pot sa bag de gat cuiva ceva cu sila,nu am cum si nu ma obosesc sa fac asta.
Daca nu se intampla toata povestea cu Italia si nu se facea atata tam-tam mai vroia sa ii integreze cineva?(am pus intrebarea asta ca poate sunt eu in urma cu chestia asta)
Si romanii sunt criminali,hoti,violatori,etc...nu exclud asta.Nu am nimic cu rromi,mai spun inca o data,nu sunt rasista.Dar tot imi pun intrebarea asta daca nu se facea tam tam cu Italia cine se mai gandea la ei?Pe cine mai interesa ca nu sunt educati?Ca multi ii arata cu degetul ca sunt tigani in conditiile in care poate sunt educati,scoliti,spalati,aranjati dar sunt aratati cu degetul ca sunt tigani?
La patarea tarii noastre nu participa doar asa spusii tigani ci si romanii nostri.Cati copii romani needucati si analfabeti sunt,cati fura,cersesc,sunt nespalati si vai de capul lor si lista continua,pe ei cine ii "integreaza" in societatea,in tara care traiesc?Nu ne-am "spalat rufele" noastre si vrem sa le spalam pe ale altora.
Rromi,marea majoritatea nu se vor schimba indiferent de cate eforturi am depune,dupa cum bine vedeti au aceleasi obiceiuri si in alte tari.De ce sunt ei aratati mereu cu degetul?
Puteti sa aruncati cu rosii,astept.
"Cand vrei sa lauzi un copil lauda-i faptele, nu-l lauda pe el.
Facand astfel vei incuraja comportamentul, nu mandria."
cl spune:
quote:
Originally posted by denizel
Hai sa mai arunc in eter , la lumea nerfoasa, www.youtube.com/watch?v=NjQXMZe2ouk" target="_blank">neste dedicatii. Enjoy si...tineti cont!!!Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Foarte frumos! Cand nu mai ai argumente, pui etichete? Mda... proasta de mine, credeam ca se discuta civilizat, fie ca e vorba sau nu de ceaiul de la ora 5!
PS chestia aia cu "tineti cont!!!", m-a facut sa zambesc... mi-a adus aminte de desenele alea animate, rusesti, cu lupul si iepurasul. cum spunea lupul ala, mereu: "no, pagadi!"...