Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 33

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

sirimie..si tie daca iti dau 1 casa si te las fara bani/job..etc.. te apuci sa vinzi ferestrele..usile...
ce e asa greu de inteles ca nu merge cu jumatati de masura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Vad ca esti in pana de argumente.

Acesta e primul mesaj al tau care-mi place si cu (,) care sunt de acord. Noroc ca exista icon-uri ca se ne putem intelege .

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by sirimie
Am avut in WE o discutie cu cineva venit din Franta care spunea ca intr-un orasel de linga Paris primaria a dat tiganilor un castel sa locuiasca acolo, si dupa citeva luni l-au devastat. Livia spunea mai sus ca tiganii devasteaza spitalele pe unde trec. Noi toti stim de blocurile cu tigani din oraselele comuniste, rau famate si care nu aratau niciodata bine.

Deci, tiganii devasteaza. Cum se poate explica asta?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Simona, o luam de la inceput? :-)
Am spus inca de la inceput (cand se pare ca nu citea nimeni :-)) si am explicat de ce nu este si nu poate fi suficient, sa duci niste oameni needucati intr-un castel sau intr-un imobil cu termopane sau intr-o casa din paianta.
Intai educatie, apoi cazare in castel!
Educatie facuta de persoane care pot educa fara superioritate, in schimb cu multa empatie si, apoi restul.
Tu ce crezi ca au facut niste oameni needucati, care s-au trezit peste noapte in castel? Au cerut sare de baie si gel de dus cu particule de orez brun contra celulitei? :-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by Guestus

sirimie..si tie daca iti dau 1 casa si te las fara bani/job..etc.. te apuci sa vinzi ferestrele..usile...
ce e asa greu de inteles ca nu merge cu jumatati de masura...

Corect

De fapt ei nu au nevoie de casa, ci de bani.. Numai ca degeaba le dai bani ca cer si mai mult. Si asta pentru ca nu le prea place sa lucreze.

Dar tu zici ca nu ei sint de vina ca nu lucreaza pentru ca oricum nu ii angajeaza nimeni.

Adica, nici o solutie pentru problema tiganilor (de fapt problema e a noastra nu a lor, dar ei sint cauza problemei).

E bun rationamentul acuma?

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:
Originally posted by denizel

Simona, o luam de la inceput? :-)
Am spus inca de la inceput (cand se pare ca nu citea nimeni :-)) si am explicat de ce nu este si nu poate fi suficient, sa duci niste oameni needucati intr-un castel sau intr-un imobil cu termopane sau intr-o casa din paianta.
Intai educatie, apoi cazare in castel!
Educatie facuta de persoane care pot educa fara superioritate, in schimb cu multa empatie si, apoi restul.

Denizel, tu sustii asa: romanii trebuie sa se poarte frumos cu tiganii, si daca se va intimpla asta tiganii o sa mearga la scoala si la biserica. E nevoie si de programe guvernamentale ca sa ii ajute, sa includa in programele de invatamint ceva special pentru a ajuta tiganii, sa faca cunoscute traditiile tiganilor si valoarea lor pentru toata societatea (asta a inceput sa miste).

Dar in acelasi timp romanii nu trebuie sa aiba pretentia ca tiganii sa isi schimbe traditiile si stilul de viata, sa se integreze si sa fie asimilati. Desi trebuie sa nu mai fure si sa nu mai traiasca din cersit.

Am inteles bine?

Dar tu ce zici despre ce am zis eu despre ce se intimpla, ca bulibasele sint de vina pentru cersetorie si ca traiesc de pe urma ei?

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexiaaa23 spune:

"Declaratia Universala a Drepturilor Omului proclama ca "Orice persoana are dreptul la libertatea gandirii, constiintei si religiei" (art. 18), "opiniei si expresiei" (art.19)!!!!
"Discriminare rasial#259; = supunerea cet#259;#355;enilor de o anumit#259; ras#259; la tratamente deosebite, la persecu#355;ii; discrimina#355;ie. [< discrimina].De#351;i de mai bine de jum#259;tate de secol #355;iganii au avut cadrul necesar integr#259;rii într-o societate normal#259;, nu au facut-o, preferând s#259; tr#259;iasc#259; într-un fel de ”bisericu#355;#259;” de sorginte primitiv#259;, f#259;r#259; respect pentru lege, proprietate #351;i individ. Negrii din America, de#351;i au fost incomparabil mai oropsi#355;i decât #355;iganii, au reu#351;it s#259; se integreze în societate, s-au civilizat. Dac#259; aduci un b#259;#351;tina#351; din fundul Africii #351;i-l la#351;i 10 ani între oameni, o s#259; se integreze mult mai bine decât au fâcut-o #355;iganii de-a lungul secolelor. O s#259; înve#355;e s#259; nu urineze pe lâng#259; wc-ul public, s#259; nu dea în cap, s#259; nu fure, etc. Dar, mai ales, b#259;#351;tina#351;ul nu o s#259; aib#259; nevoie s#259; înve#355;e ce este respectul mutual, pentru c#259;-n tribul lui considerat ”necivilizat” exista acest concept elementar de socializare! #354;iganii nu se vor integra în societate nici în 1000 de ani- pur #351;i simplu refuz#259; acest aspect! Din punct de vedere evolutiv, putem considera c#259; aveam de-a face cu o etnie atemporal#259;, judecând dup#259; faptul c#259; au acelea#351;i percep#355;ii ca acum 500 de ani. Acest lucru trebuie s#259; se schimbe #351;i nu prin #351;i mai mult#259; toleran#355;#259; prost în#355;eleas#259;, ci prin intoleran#355;#259;. Intoleran#355;a nu na#351;te mon#351;trii, ci for#355;eaz#259; ralierea unor indivizi la standarde sociale moderne. Nu discriminare, ci intoleran#355;#259;- nu le vom mai permite s#259; se comporte ca-n mijloc de Ev Mediu, altminteri riscam ca un personaj ca alde Gigi Becali s#259; reinstaureze Inchizi#355;ia! #350;i, dac#259; nu le convine societatea noastr#259;, dac#259; sunt de p#259;rere c#259; le distrugem cultura , sunt liberi s#259; plece pe una dintre insulele necolonizate din Pacific, unde s#259;-#351;i scoat#259; ochii încercând s#259; aleag#259; o form#259; de guvern#259;mânt pentru Statul #354;ig#259;nesc!"
Pt avertismentul primit va multumesc,e chiar.Se pare ca am calcat pe cineva pe bec!!Rog administratorii acestui forum sa ia atitudine fata de mesajele jignitoare ale unor persoane de pe acest forum!!!
Multumesc anticipat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sirimie
Denizel, tu sustii asa: romanii trebuie sa se poarte frumos cu tiganii, si daca se va intimpla asta tiganii o sa mearga la scoala si la biserica.

Nu, Simona, nu sustin asta!
Ma rog, sustin ca trebuie sa ne purtam frumos cu romii ( apropo, tu de ce nu le mai spui romi? :-), dar nu asta e esenta ideilor pe care le sustin eu.
In nici un caz nu spun ca daca o sa ne purtam frumos cu ei, ei or sa mearga la biserica.
Asta cu biserica era un capitol aparte al solutiilor.
Imi pare foarte rau, nu scriu inca odata ceea ce am scris deja :-).

quote:
Dar in acelasi timp romanii nu trebuie sa aiba pretentia ca tiganii sa isi schimbe traditiile si stilul de viata, sa se integreze si sa fie asimilati.

Pai ce treaba am io cu traditiile lor? Cu ce ma deranjeaza pe mine traditiile lor?
Cred ca nu sustii in continuare ca ar fi de dorit sa renunte la portul traditional.
Iar casatoriile de la varste mici, vor fi altfel impuse unor oameni cu carte.

quote:
Desi trebuie sa nu mai fure si sa nu mai traiasca din cersit.

Dar nu toti fura, mai Simonaaaa!!!! Nu toti traiesc din cersit!!!!! Tu chiar crezi asta?

quote:
Dar tu ce zici despre ce am zis eu despre ce se intimpla, ca bulibasele sint de vina pentru cersetorie si ca traiesc de pe urma ei?

Simona, nu-mi vine sa cred ca cei care fura, dau bulibaselor ceea ce au furat. Cred ca asta e alta prejudecata.
Nu cred ca bulibasele sunt de vina pt. cersetorie.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

Nu toti fura si nu toti traiesc din cersit si nu toti sunt violenti etc etc. Insa procentajul celor care fac asa este de-a dreptul inspaimantator.
In Ro, sotia mea a fost agresata de "iubitii" nostri concetateni de n ori, era sa ajunga si in spital cand a fost lovita de o masina, sotia fiind insarcinata.
Si sa intorc si obrazul celalalt ?
Ney! Nu pot.
Cei care poti felicitari lor. Dar ma cam indoiesc ca au avut de suferit de pe urma lor din varii motive si vad numai partea idilica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da care e procentajul? sint ceva statistici?

yo cred ca de fapt ei fiind mai negriciosi sar in ochi mai rapid...si de aici incepe circul....si din 1000 de hoti de buzunare romani albi albi si 2 mai negriciosi pun pariu ca voi tot pe aia 2 ii vedeti in toata gramada.

Mergi la inceput

quote:
Si sa intorc si obrazul celalalt ?
Ney! Nu pot.

Iote ca ney, nu pot, zic si unii dintre ei. Atata timp cat noi le-am schilodit copiii si femeile si am facut experimente pe ei, dupa care i-am gazat si acuma venim cu tona de pretentii...ney....

Mergi la inceput