Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 24
![](images/user_woman.png)
denizel spune:
quote:
Originally posted by alexiaaa23
In general cand promit ceva ma tin de promisiune,si inainte sa vb mai si gandesc!!Esti sigura ca eu nu ajut romanii?
Alexandra mamica de bebe Nikolas
OK! Ma bucur ca gandesti!
![](icon_smile_big.gif)
Si, mai ales, ma bucur ca te tii de promisiuni, cu atat mai mult cu cat acestea sunt "solemne".
Asadar, astept sa-mi dai permisiunea de a-ti trimite un email cu adresa organizatiei in contul careia poti face donatii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ladyJ spune:
Am citit aproape tot ce s-a scris pe aici....unele postari am refuzat sa le citesc din cauza mesajului rasist invelit in scuze slabute.
Generatii de-a randul,romanii nu i-au avut la inima pe tigani.
Si nici tiganii din Romania nu au ajutat in niciun fel la schimbarea parerii romanilor despre ei.
De acord ca o mare parte dintre tigani traiesc ca acum sute de ani,nu au o scara a valorilor,nu isi insusesc civilizatia,traiesc in hainte si sfideaza legile tarii in care s-au nascut.
Acest fapt,dupa parerea mea,a fost impus de proasta organizare a statului si a romanilor in general.
Pe de o parte ii uram,ii evitam,ne plangem de faradelegile lor,iar pe de alta parte nici nu intervenim cand situatia cere interventie.
Tiganii ne vor sfida in continuare si-si vor vedea de ´´traditia´´ lor atata timp cat statul nu intervine.Ne vor acuza de discriminare si aici au dreptate,in asta isi gasesc ei scuza faradelegii lor.
Si nu ma refer la o interventie agresiva impotriva tiganilor.Ma refer simplu la respecatarea legii,inasprirea pedepselor,confiscarea averilor celor care nu le pot demonstra provenienta legala,controlul financiar,etc etc.
Plus de asta,se impune existenta unui sistem de sanatate clar si corect.Nu mai poti merge la medic cu sacul de bani(cum fac majoritatea tiganilor) ci mergi pe baza unei asigurari: de stat,daca muncesti sau privata,daca-ti permiti asta,prin afacerile legale pe care le intreprinzi.Astfel,banii proveniti din furt nu vor putea fi practic folositi,sunt bani neimpozitati,nedeclarati,ilegali.Si ma refer la toate costurile,nu doar la domeniul sanatatii.
Acest control financiar ar rezolva multe probleme.
Nu poti impune ´´integrarea´´ intr-un sistem prin rugaminti´´te rog,lasa-ti copii la scoala´´ sau ´´uite,iti dau bani si mancare,educa-ti copii´´.Asta nu este o solutie.De ce si-ar trimite un tigan copilul la scoala,cand in timpul asta copilul poate cersi,poate face bani?Doar nimic nu-l opreste,nici macar legea.Practic vorbind.
Integrarea nu se impune.Ci se creaza un sistem,care sa nu dea de ales,astfel incat inegrarea vine de la sine din lipsa de variante.
Si dureaza...caci sistemul e adormit.
Si noi vom continua inca doua generatii sa-i marginalizam pe ´´neintegrati´´.Mirandu-ne de nepasarea lor,pe cand ei doar folosesc oportunitatile pe care statul roman le pune la picioare.
ladyJ
edit: nu fac referire la toti tiganii.Fac referire la persoanele neintegrate in sistemul tarii in care s-au nascut.
tlaura spune:
quote:
Originally posted by ladyJ
Si nu ma refer la o interventie agresiva impotriva tiganilor.Ma refer simplu la respecatarea legii,inasprirea pedepselor,confiscarea averilor celor care nu le pot demonstra provenienta legala,controlul financiar,etc etc.
ladyJ
ha, ha, ha! Si cine sa-l faca? Ca ar trebui sa inceapa cu cei din fruntea tarii, adica cei care fac legile!
Eu cred ca aici e buba; cat timp avem la conducere numai hoti si incompetenti , cat timp la ei in gradina totul e varza, cum vrei sa faca ordine in tara!
Tot ce se intampla la ora actuala la noi in tara, inclusiv problema tiganilor, iar asta nu e singura, e urmare a politicii sociale duse de politicienii nostrii! Ce vreti mai mult, daca ei nu pot sau nu vor, nimic bun nu o sa se intample in Romania, ba din contra, vom ajunge si mai rau!
ladyJ spune:
quote:
Originally posted by tlauraquote:
Originally posted by ladyJ
ladyJ
ha, ha, ha! Si cine sa-l faca? Ca ar trebui sa inceapa cu cei din fruntea tarii, adica cei care fac legile!
Eu cred ca aici e buba; cat timp avem la conducere numai hoti si incompetenti , cat timp la ei in gradina totul e varza, cum vrei sa faca ordine in tara!
Tot ce se intampla la ora actuala la noi in tara, inclusiv problema tiganilor, iar asta nu e singura, e urmare a politicii sociale duse de politicienii nostrii! Ce vreti mai mult, daca ei nu pot sau nu vor, nimic bun nu o sa se intample in Romania, ba din contra, vom ajunge si mai rau!
Laura, mama lui Andrei
Poze
Laura,nu inteleg ce ti se pare asa de amuzant.
Sau e doar haz de necaz?
![](albina.gif)
magghyc spune:
Mey,
Citind subiectul am avut o senzatie de albi care isi pun problema, pt prima oara, ca si negrii sunt oameni...Poate, cine stie, vin americanii sa ne dea o bine-meritata lectie de integrare.
Astept filme cu rromi in care personajul principal , de etnie rroma, le arata romanilor ca IQ -ul nu tine cont de rasa.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
inaioana spune:
quote:
Originally posted by magghyc
Mey,
Citind subiectul am avut o senzatie de albi care isi pun problema, pt prima oara, ca si negrii sunt oameni...Poate, cine stie, vin americanii sa ne dea o bine-meritata lectie de integrare.
Astept filme cu rromi in care personajul principal , de etnie rroma, le arata romanilor ca IQ -ul nu tine cont de rasa.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Magda, nu e vorba despre albi care isi pun problema ca negrii sunt oameni ci se intreba daca sunt oameni si ajung la concluzia ca nu-s! Sau, daca cumva totusi ar putea fi, in orice caz ne sunt inferiori si nu au nici o sansa de a se autodepasi.
![](icon_smile_big.gif)
Simt ca urmeaza subiectul de mare anvegura in Evul Mediu printre literati: are femeia suflet?
![](vampa.gif)
Ioana cu
![](copilas.gif)
![](zana.gif)
pozici
denizel spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Simt ca urmeaza subiectul de mare anvegura in Evul Mediu printre literati: are femeia suflet?
Ioana cuSerghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Are, are! Ar avea mai mult, daca nu ar fi ucis putin cate putin, de barbat
![](icon_smile_big.gif)
Magda, facem parte dintr-un popor cult, mai cult si invatat decat orice popor de pe globu' asta :-))
Literatura antica, se intelege, ne e la degetu' mic. Nu grecii antici scriau despre chinocefalii din India, locuitori ai muntilor si latratori ai 'cuvintelor'?
Aaaa, de unde ziceam ca vin romii?
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
hai sa va zis o mica poveste
prin anii 70, sper sa nu ma insel, promit sa ma documentez amanuntit si sa revin cu date concrete, statul Canadian decide sa integreze first nation. si ia copiii cu forta, ii baga in internate, ii invata scoala
urmarea, adultii intorsi in comunitate sunt niste neadaptati, nu se pota adapta la conditiile aspre de trai, nu au radacini. se creaza un dezechilibru
dar, dupa 30 de ani de la experiment, se constata ca majoritatea copiiilor indieni merg la scoala, fac studii universitare ca sa se intoarca in comunitate si sa dezvolte afacerile tribului.
cum am zis, povestea mea e superficiala, promit sa revin cu date relevante
ce-ar fi daca ar fi obligati sa isi dea copiii la scoala?
PS: comunitatile de fisrt nation din nord au mari probleme, mai ales cu alcoolul, si se pune problema prohibitiei in unele din comunitati
Doamne'ajuta!
POZE
denizel spune:
Maru, stii care e problema in Romania? oamenii!!! Ei sunt problema!
In general, viata de internat si ruperea de familie (buna, rea, cum e ea) e o trauma.
Iti dai seama cum ar fi tratati copiii astia de romi, daca ar fi inchisi in internate si invatati carte cu sila? :-(((
Romanii sunt un popor groaznic de intolerant. Fata de romi cel putin, au maaari, da' mari probleme.
Singura chestie la care se gandeste majoritatea romanilor, atunci cand afla ca un rom a realizat ceva, ar fi: iote-al dracu' tigan!
Discutia asta de acum a fost petala catifelata de roza, pe langa alte discutii de aici, despre romi.
In concluzie, nici la capitolul asta nu suntem buni de nimic.
Solutia nu ar fi ca noi sa ii obligam pe ei sa invete ci, sa vina cineva din afara, care sa ne oblige sa ii consideram oameni si sa ii tratam ca atare.
Cand om invata sa o facem si p-asta, o sa avem voie sa ii obligam sa mearga la scoala.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
quote:
Originally posted by denizel
Maru, stii care e problema in Romania? oamenii!!! Ei sunt problema!
In general, viata de internat si ruperea de familie (buna, rea, cum e ea) e o trauma.
Iti dai seama cum ar fi tratati copiii astia de romi, daca ar fi inchisi in internate si invatati carte cu sila? :-(((
Romanii sunt un popor groaznic de intolerant. Fata de romi cel putin, au maaari, da' mari probleme.
Singura chestie la care se gandeste majoritatea romanilor, atunci cand afla ca un rom a realizat ceva, ar fi: iote-al dracu' tigan!
Discutia asta de acum a fost petala catifelata de roza, pe langa alte discutii de aici, despre romi.
In concluzie, nici la capitolul asta nu suntem buni de nimic.
Solutia nu ar fi ca noi sa ii obligam pe ei sa invete ci, sa vina cineva din afara, care sa ne oblige sa ii consideram oameni si sa ii tratam ca atare.
Cand om invata sa o facem si p-asta, o sa avem voie sa ii obligam sa mearga la scoala.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
draga denizel, stii cate programe de ajutoare/integrare a copiilor rromi sunt in Ro la nivel de invatamant?
o groaza!
nu cred ca e invatator in Ro care sa nu fi fost trainuit in probleme de adaptare si integrare a rromilor. spun asta din proprie experienta, ca fost invatator si trainer.
stii cate programe sunt de integrare a copiilor romani saraci?
nici unul
stii ca au locuri speciale la liceu? calitativ sunt dezastru, dar pentru ca stiu sa citeasca si sa scrie, doar atat au loc asigurat in liceu
la fel si cu facultate
in orasul din care provin, fostul inspector pe probleme de integrare a rromilor, na ca exista chiar si un inspector in invatamant care se ocupa cu asta in fiecare judet, avea doar liceul, n-au gasit un rrom cu facultate in tot judetul, NU AU GASIT!
stii cat era de murdar? nimeni nu vroia sa stea cu el in birou, nu pentru ca era rrom, ci pentru ca era murdar peste doar si poate, eu l-am vazut suflandu-si mucii pe jos!
acum nu stiu cine mai e acolo, ca am plecat de ceva vreme, dar situatia nu e chiar ignorata definitiv
eu nu spun sa ii luam si sa ii internam in scoli speciale, nici pe departe, ba dimpotriva, dau exemplul negativ a lucrurilor intamplate aici, unde locuiesc acum
stiti ca Canada a fost considerata ultima tara din lume care promoveaza apartheitul? sper ca am scris corect!
Doamne'ajuta!
POZE