Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 23
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/maru/maru.jpg)
maru spune:
stii cat de greu se lucreaza cu copii romani si rromi amestecati?
f greu
si eu sunt pentru clase mixte, am avut mereu clase mixte si am mai spus, am avut si copii rromi care invatau f bine( si pe care stiam ca ii va lua de la scoala pe la clasa a 8-a) si copii care invatau asa si asa si care nu invatau deloc
si mai mult, eu am avut propriul copil in scoala cu mine, intr-o clasa de acest fel, cu multi tigani, buni si rai, parte din ei repetenti, parte din cei repetenti, repetentii mei, cum se zice
si copilul meu statea, ca multi altii terorizat in banca in pauza, de frica lor, cu toate ca noi l-am invatat sa fie prietenos, ca sunt copii ca oricare, si culmea, nu colegii de clasa il hartuiau ci cei din clase pararele.
noi am ales sa mearga cu mine la aceeasi scoala stiind invatatoarea, stiind ca va invata carte indiferent cum plus ca noi ne pregateam de imigrare si timpul era f scurt
cum s-a rezolvat? pai un elev de al meu, care facea parte dintr-o famelie mai de temut a facut consiliu cu ceilalti tigani din scoala si a dat"ordin" ca nimeni sa nu se mai ia de nici un copil roman fara sa fie provocat. In caz de conflict, regula sugerata de el era sa vina intai la mine, ca stia ca eu le fac dreptate, netinand cont de etnie
stiti ca pentru cateva luni am avut liniste in scoala?
si da, in scoli sunt si f multi copii romani f rai, cu parinti indiferenti
Doamne'ajuta!
POZE
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alexiaaa23 spune:
Mi se pare mie sau intrebarea era cum sa ii ajutam pe rromi sa se integreze????????????Scoala aceasta speciala pt rromi s-a deschis in fata unei piete de RROMI afaceristi!Piata de haine,si foarte multi elevi erau copii lor!Si,intr-adevar s-a facut un fel de separare pt ca vb aia nici mie nu mi-ar convenii ca un rrom de 16 ani sa fie in aceeasi clasa cu copilul meu!!!!!!!!!!!!!!!!Daca voua v-ar convenii,si daca sunteti pt ideea ca romanul sa munceasca pt rromi,atunci da-ti voi startul!Munciti pt ei dragutii,iar femeile lor sa faca in continuare ceea ce stiu ele mai bine,adica copii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad ca unele chiar abereaza la ora asta si sunt tare curioasa,vor muncii ele pt altii!Ca sa le aratam saracilor RROMI ca ne pare rau ca au fost robi pt strastrastrastrastramosii nostrii!
Hai ca asta e culmea,nu cred ca chiar a fost gandita!
Ramona J spune:
Aberant e sa fii atit de intolerant si sa ti se para ca asa e si normal!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
denizel spune:
quote:
Originally posted by alexiaaa23
Mi se pare mie sau intrebarea era cum sa ii ajutam pe rromi sa se integreze????????????Scoala aceasta speciala pt rromi s-a deschis in fata unei piete de RROMI afaceristi!Piata de haine,si foarte multi elevi erau copii lor!Si,intr-adevar s-a facut un fel de separare pt ca vb aia nici mie nu mi-ar convenii ca un rrom de 16 ani sa fie in aceeasi clasa cu copilul meu!!!!!!!!!!!!!!!!Daca voua v-ar convenii,si daca sunteti pt ideea ca romanul sa munceasca pt rromi,atunci da-ti voi startul!Munciti pt ei dragutii,iar femeile lor sa faca in continuare ceea ce stiu ele mai bine,adica copii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vad ca unele chiar abereaza la ora asta si sunt tare curioasa,vor muncii ele pt altii!Ca sa le aratam saracilor RROMI ca ne pare rau ca au fost robi pt strastrastrastrastramosii nostrii!
Hai ca asta e culmea,nu cred ca chiar a fost gandita!
Alexandra mamica de bebe Nikolas
Ashai mai alexiaaaa, ca chiar ca nu gandim si ca chiar ca aberaaaam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))
Nici mie nu mi-ar convenii sa stau cu ei in aceeasi incapere, tu mare adevar graitai!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nici nu stiu cum o fii mai bine! Cre' ca austriecii au avut ei o solutie odata, da' uite ca e prea dimineata si nu prea m-am dezmeticit. Stii tu cumva despre ce zic io aicea?
![](bibe.gif)
Ramona J spune:
Denizel
Hai ca mi-e somn. Solutia finala e sa fug la nani, ca altfel aberez...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/cl/cl.jpg)
cl spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Claudia, ce faci cu romanii care "refuza sa mearga la scoli, refuza sa munceasca, ce putem face? [...] care refuza scolarizarea si munca? Solutii???? Daca ei nu vor, ce poti face?" , cu cei care fura, ucid , violeaza femei si copii aici si in strainatate, care fac trafic de carne vie si tot asa?
Ca vad ca problema tuturor e etnica. Te intreb ca pe una care arata cu degetul inspre amaratii astia de romi : Cu ROMANII care fac toate aceste nenorociri, sunt analfabeti su abia alfabetizati etc si care statistic dovedit sunt MULT MAI MULTI decat tiganii, CE SA FACEM???
Ioana cuSerghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
Inaioana, parca aici se discuta despre integrarea rromilor, nu a romanilor, da? Daca vrei sa discutam si despre copiii romani care nu se duc la scoala, deschide un subiect separat si discutam acolo (si daca tot arati cu degetul catre amaratii aia de rromi, poate ii arati si pe amaratii aia de copii romani, care fac cate 18 km zilnic pana la scoala sau care merg la scoala pentru ca stiu ca singura masa din acea zi este cornul cu laptele de la scoala! sau familiile cu nu stiu cati copii care abia se descurca. cu ei ce faci? ei nu trebuiesc ajutati?).
Cat despre procentele alea mai mari despre care vorbesti, da-mi voie sa ma indoiesc. Tu, practic, ai vreo solutie? In afara de cainarea lor? Concret? Trebuie sa recunoastem ca ne confruntam cu o mare problema si ca trebuie facut ceva. Pe mine una problema ma depaseste, recunosc. Nu am nici cea mai mica idee de ce ar trebui facut pentru a se rezolva problema. Dar nici nu mi se pare corect sa le plangem de mila la infinit!
Ma mai intreb de ce trebuie sa facem numai noi ceva. S-a mai pus intrebarea: capetele lor ce fac? Cum ii ajuta? S-a facut o propunere: un ziar al lor, unde sa fie evidentiati cei care au reusit in viata, cum au invatat si cum muncesc, rezultatele lor. Si facuta o campanie cat mai agresiva, in acest sens. Poate ca asa, cu puterea exemplului, se va mai misca cate ceva.
Nu cred ca e vina nimanui daca atunci cand zarim anumite fete ne strangem gentile langa noi si cautam sa plecam din zona cat mai repede. Sa nu spuneti ca nu ati trecut niciodata prin asa ceva, ca nu cred! Nu am absolut nimic cu cei care muncesc si-si vad de treaba lor. Bravo lor! Dar in primul rand ei ar trebui sa faca ceva (sau ceva mai mult!) sa-si ajute semenii.
Alexiaaa23, nu ai inteles absolut nimic din ce am scris! Mai citeste o data! Si mai reflecteaza o data la chestia cu aberatul si ganditul! Si un ultim lucru: nu inteleg de ce te deranjeaza ca un copil rrom sa invete alaturi de copilul tau????? Ce are???? Sunt si oameni care-si vad de treaba printre ei si nu trebuie marginalizati din cauza altora, care se poarta aiurea. Fi-miu are partener, la antrenamente, un copil rrom si nu l-a mancat, crede-ma!
alexiaaa23 spune:
Bun,vad ca am fost inteleasa gresit pt ca nu am explicat ce si cum!
1.Am zis ca mie personal nu mi-ar convenii sa fie copilul meu in clasa 1(7 ani) impreuna cu un copil rrom de 16 ani!
2.Cunosc si rromi care au muncit pe branci,au ajuns de la a manca din gunoaie sa aibe foarte multi bani(prin munca cinstita) si sa traiasca intr-un lux pe care nu multi si-l pot permite!Aceste persoane recunosc ca sunt de etnie rroma dar nu ii ajuta pe ceilalti de aceeasi etnie cu ei.Din contra le spune sa se duca la munca si sa nu stea la cersit sau furat!Pt ca e clar ca stiu ca se poate iesii din mocirla prin munca cinstita!
3.Cunosc o alta persoana,tot de etnie rroma,un baiat educat si muncitor care a locuit impreuna cu fam lui in Austria pana nu demult.Cand a plecat de aici i s-a impus sa nu mai aiba tangente cu romanii pt ca el e tigan si doar intre ei se pot lega anumite relatii de prietenie.
4.La un alt subiect tot despre situatia cu rromii si cu Italia am raspuns ca sunt si romani care fura sau care vin sa munceasca cinstit.Deci nu pot spune ca vai Doamne numai rromii fura si romani sunt cinstiti!
5.Maternitatile din Romania sunt pline cu femeile de etnie rroma care nasc copii ca pe banda,si multe ii si abandoneaza in maternitate,iar celelate nu isi pot intretine copii dar ii iau acasa si fac foamea sau cine stie ce!
6.Locuri de munca sunt destule in tara si daca vrei sa muncesti se gaseste,chiar si pt rromi.
7.De acceptat au fost acceptati rromi in tara noastra,am invatat sa traim si cu ei,si le-am dat drepturi egale cu noi.
8.Printre minoritatile din Romania se numara si maghiarii,care mai nou vor mai multe drepturi decat romanii.In cate tari exista scoli in care se invata in limba minoritatilor!?In cate tari e posibil sa te duci intr-un oras si sa presupunem ca in tara respectiva se vb engleza iar in acel oras sa nu iti raspunda pe engleza ci pe ruseste de ex!?Cred ca doar in Romania se poate asta!
Deci daca rromi au drept de munca,drept de sedere,cetatenie romana cum am putea noi sa ii integram mai bine!?
Si daca doriti sa aflati cum sunt austriecii deschideti un subiect nou si veti primii raspunsuri,ca sunt multe fete care traiesc aici.
Aberant mi s-a parut faptul ca una din fete nu stiu exact care,a spus ca rromii au fost robi pt stramosii nostri si nu ar fi ceva iesit din comun sa lucreze romanii pt rromi sa ii intretina(ceva de genul asta am inteles eu).Daca am inteles gresit atunci imi retrag cuvintele si imi cer scuze dar daca am inteles bine nu sunt de acord!
Deci repet, sunt si rromi care nu vor sa se integreze,dar poate s-ar schimba ceva daca le-am da noi bani sa traiasca,sau ne-am duce sa le fim sclavi.
Dupa parerea mea le-am dat prea multa mana libera si de asta li s-a urcat la cap!
Pt integrare propun metoda muncii cu forta si obligati sa isi trimita copii de 7 ani in clasa 1 sau deschiderea unor scoli speciale pt ei unde sa poata invata si copii mai mari odata cu cei mici!Deci o integrare fortata!Asta ca sa raspund exact la subiect.
alexiaaa23 spune:
Mai Denizel,daca tu esti de acord cu munca romanilor pt intretinerea rromilor fa mai fata primul pas,si dupa o sa iti urmez si eu.Dar du-te tu la lucru,de dimineata pana seara si la sfarsitul lunii trimite banii rromilor din Romania.Fa asta 6 luni,ca de,tu esti de acord si dupa iti voi urma exemplu,promit solemn!!!!!
denizel spune:
quote:
Originally posted by alexiaaa23
Mai Denizel,daca tu esti de acord cu munca romanilor pt intretinerea rromilor fa mai fata primul pas,si dupa o sa iti urmez si eu.Dar du-te tu la lucru,de dimineata pana seara si la sfarsitul lunii trimite banii rromilor din Romania.Fa asta 6 luni,ca de,tu esti de acord si dupa iti voi urma exemplu,promit solemn!!!!!
Alexandra mamica de bebe Nikolas
Eheee, mai fata
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Te voi contacta pe PM (il instalezi?) si iti dau adresa unui site, da?
Daca e sub demintatea ta sa ajuti romii nevoiasi, ai posibilitatea de a ajuta romanii nevoiasi, copiii orfani, samd.
alexiaaa23 spune:
In general cand promit ceva ma tin de promisiune,si inainte sa vb mai si gandesc!!Esti sigura ca eu nu ajut romanii?