Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns izabela505 spune:

quote:
rromii nu pot fi integrati pt ca nu doresc acest lucru,nu sunt curiosi pt ca ei se simt bine asa!

Depinde ce intelegi prin integrare. Daca pentru a se integra ar trebui sa nu mai asculte muzica tiganeasca si sa nu se mai imbrace in portul lor popular, sa nu mai vorbeasca tiganeste ci sa arate exact ca niste romani, da atunci ai dreptate nu o sa se integreze niciodata pentru ca ei sunt tigani .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexiaaa23 spune:

In orasul meu natal s-a facut o scoala speciala pt rromi.S-a investit mult si tiganii au fost de acord.Erau in clasa intaia si copii de 15-16 ani.Vreau sa va spun ca din cate am auzit,deci nu o zic sigur,in al-doilea an s-a desfiintat scoala din lipsa de elevi!Atunci ce ar trebui sa mai facem?Scoala le-am facut,de acceptat intr-o anumita masura au fost acceptati,locuri de munca se gasesc si in Romania,atunci ce am putea sa mai facem!????Sa mearga romanul la munca si sa il intretina si pe tigan!?Nu mi se pare corect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by alexiaaa23

In orasul meu natal s-a facut o scoala speciala pt rromi.S-a investit mult si tiganii au fost de acord.Erau in clasa intaia si copii de 15-16 ani.Vreau sa va spun ca din cate am auzit,deci nu o zic sigur,in al-doilea an s-a desfiintat scoala din lipsa de elevi!Atunci ce ar trebui sa mai facem?Scoala le-am facut,de acceptat intr-o anumita masura au fost acceptati,locuri de munca se gasesc si in Romania,atunci ce am putea sa mai facem!????Sa mearga romanul la munca si sa il intretina si pe tigan!?Nu mi se pare corect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alexandra mamica de bebe Nikolas

Iata, nu-i asa, o solutie pentru a-i integra!!! .

quote:
Sa mearga romanul la munca si sa il intretina si pe tigan?

Da' cand tiganu' muncea ca sa il intretina pe roman, cum ierea? Si mai muncea si gratis pe deaspura.
A, ba nu, nu muncea gratis! Ii dadea stapanu' un blid de mancare (cand il merita ) si o mana de paie pe care sa doarma. Dar, deh, asa ierea vremurile atunci, maica! ;-))

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:

Mai scrie o data ca sa citeasca si cei care nu vad decat ce le place: "in al-doilea an s-a desfiintat scoala din lipsa de elevi!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:

Iata, nu-i asa, o solutie pentru a-i integra!!! .

quote:
Sa mearga romanul la munca si sa il intretina si pe tigan?

Da' cand tiganu' muncea ca sa il intretina pe roman, cum ierea? Si mai muncea si gratis pe deaspura.
A, ba nu, nu muncea gratis! Ii dadea stapanu' un blid de mancare (cand il merita ) si o mana de paie pe care sa doarma. Dar, deh, asa ierea vremurile atunci, maica! ;-))

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Solutii concrete ai? Ca asa, sa vorbim, e tare usor!
Nu-mi spune de biserica, pentru ca nu mi se corect sa impui cuiva o anumita credinta, indiferent de scop! Cine vrea sa adere la o credinta o face, cine nu, nu.

Altceva? Cei care au avut stramosi cu rromi robi, ce sa faca acum, sa intretina stramosii rromilor robi? Hmmm, si pana cand asta? Nu prea e corect, nu-i asa?

Deci, CONCRET, ce se poate face? Refuza sa mearga la scoli, refuza sa munceasca, ce putem face? O parte din ei sunt oameni cinstiti si invata si muncesc, problema e ce faci cu cealalta parte, care refuza scolarizarea si munca? Solutii???? Daca ei nu vor, ce poti face? S-a spus ca e problema romanilor, ca suntem rasisti si asa mai departe. Daca e adevarat sau nu, nu stiu, dar vad ce se intampla acum in Italia (si i-am vazut si pe rromii din Paris si nu mai comentez nimic!). Acolo de ce nu s-au integrat, de ce sunt probleme? Nu sunt toti rromii la fel, asa e, problema e insa si ce se intampla cu ceilalti rromi, care sunt corecti, ei de ce trebuie sa sufere pentru ca semenii lor se poarta cum se poarta?

O solutie ar fi legi mult mai aspre si care sa fie si respectate. Bun, rezolvi problema infractorilor (sa zicem!), dar restul? Ce faci cu ei? Se tot vorbeste despre integrarea rromilor. Ce faci insa daca ei nu vor sa fie integrati? Ce inseamna, de fapt, aceasta integrare? Si de ce sa-i obligi sa se integreze, daca ei nu vor? Dar ei ce vor, de fapt?

E o problema foarte serioasa si nu cred ca se rezolva cu acuze de genul: "esti rasist!" sau cu compatimiri la infinit: "vai, saracii, prin ce au trecut!". Sunt multi care au avut viata grea!

Concret, ce se poate face?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Claudia, ce faci cu romanii care "refuza sa mearga la scoli, refuza sa munceasca, ce putem face? [...] care refuza scolarizarea si munca? Solutii???? Daca ei nu vor, ce poti face?" , cu cei care fura, ucid , violeaza femei si copii aici si in strainatate, care fac trafic de carne vie si tot asa?

Ca vad ca problema tuturor e etnica. Te intreb ca pe una care arata cu degetul inspre amaratii astia de romi : Cu ROMANII care fac toate aceste nenorociri, sunt analfabeti su abia alfabetizati etc si care statistic dovedit sunt MULT MAI MULTI decat tiganii, CE SA FACEM???

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

foarte onorabile toate discutiile teoretice,dar probabil fara mare legatura cu dorinta absolut magnifica de integrare a rromilor in marea majoritate a cazurilor...acum doua zile am prins-o pe una cu manutza in buzunar la mine...si din reflex,nu pentru ca-s rasista:))),i-am facut vant cu mana stanga,ca dreapta era ocupata si am ajutat-o sa faca cativa pasi indarat...utile orele de fitness cu masini:D...a fost la un pas de a ma lasa fara telefon si bani,vanzatoarea a vazut-o si n-a zis nici o vorba decat dupa ce distinsele doamne din etnia supusa unor tratamente profund neeuropene in aceasta patrie au iesit din magazin...ca se temea saraca,toate vanzatoarele din magazinul ala erau terorizate si amenintate cu cutitul de onor cetatenii romani de etnie rroma,atat de crunt marginalizati si discriminati...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by izabela505

La tara multi dintre lucratorii cu ziua sunt tigani. Ei sunt folositi la muncile cele mai grele: sapat gropi, carat nisip, etc. Deobicei remuneratia pentru acest tip de servicii este mica si in pluls munca la tara fiind sezoniera exista luni intregi in care acesti oameni nu gasesc de munca. Multi tigani de la oras lucreaza la salubrizare, ca muncitori necalificati, unde salariile sunt sub nivelul existentei si in general sunt angajati pe pozitii pe care nu exista nici o concurenta (adica nici un roman n-ar face chesti aia). Aia care nu gasesc nimic cersesc sau fura.

se pare ca nu mai stii care sunt preturile la ziua de munca
parintii mei au ajuns sa isi doreasca sa vanda pamantul , pentru ca pensiile, de oras, nu le ajung pentru lucrarile agricole si pentru plata zilierilor. Scorurile pleaca de la 300 de mii ziua de munca, plus mese, bautura si transport la locul cu pricina
si da, au incercat sa angajeze si tigani, ca mama mea e mai tuciurie la ten si nu are idei de astea preconcepute, dar ce folos, ca in timp ce muncea cot la cot cu adultii la vie, copiii furau tot din curte, pana si pisisca siameza pe care a primit-o copilul meu cadou.

si ar plati si mai mult de 300 de mii, astea erau scorurile din vara lui 2005, inainte de a pleca din tara, ca daca o intreb, plange in telefon si mi-e mila tare de tot

nu urasc pe nimeni, am mai scris ca am lucrat ani de zile cu copii rromi si familiile aferente si nimic nu ma poate convinge ca exista ceva ce ii poate pune pe munca in afara de aplicare severa a legii

in timp ce copiii rromi primeau ajutoare de tot felul la scoala, burse, rechizite, bani, pentru ca ma-sa, plina de aur, aducea adeverinte peste adeverinte ca nu are nici un venit, alti copii romani , care invatau de mai mare dragul, nu primeau nimic, pentru ca mama si tata aduceau adevetinte de la servici unde munceau pe salariu minim pe economie, si depaseau cu cativa lei limita aia la venit

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Claudia, ce faci cu romanii care "refuza sa mearga la scoli, refuza sa munceasca, ce putem face? [...] care refuza scolarizarea si munca? Solutii???? Daca ei nu vor, ce poti face?" , cu cei care fura, ucid , violeaza femei si copii aici si in strainatate, care fac trafic de carne vie si tot asa?

Ca vad ca problema tuturor e etnica. Te intreb ca pe una care arata cu degetul inspre amaratii astia de romi : Cu ROMANII care fac toate aceste nenorociri, sunt analfabeti su abia alfabetizati etc si care statistic dovedit sunt MULT MAI MULTI decat tiganii, CE SA FACEM???

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

pozici

Ioana, exact, exact, exact!!!
In plus fata de ce ai spus, cand o sa 'integram' plaga reprezentata de
- aia 70-80% dintre romani care isi bat copiii
- de barbatii care mai cred ca nevasta ideala e femeia 'gospodina in casa si doamna in societate'
- de cei 90 la suta dintre romanii de la sate pentru care cotonogeala data sotiei e ceva constructiv (stie ea de ce e batuta. oricum si-o merita...)
- de 90 la suta dintre romanii pentru care locul de parcare e o bucata de asfalt ce trebuie aparata cu pretul vietii (sau macar cu un cui bagat in anvelopa cotropitorului)
- de romanii care, oriunde s-ar duce, reusesc cumva sa iasa in evidenta (si nu vorbesc aici despre cei care isi vad de treaba si ale caror calitati ies in evidenta)
- de romanii de raul carora nu mai am nici o tragere de inima sa-mi petrec vacantele in Romania,
atunci daaa, o sa incep sa ma impacientez de romii care au refuzat sa populeze scoala, special, da' speciaaal!!! construita pentru ei (pariem ca daca eram noi doo profe, nu se desfiinta scoala aia? )

Desigur ca sunt romi infractori, toata lumea stie ca sunt o gramada de romi infractori.
Da' de aici si pana la a-i baga pe toti in aceeasi oala si a spune ca 'asa sunt ei, altfel' si ca nu o sa iasa nimic, niciodata din ei, e cale luuunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Oare scoala aia n-a fost "special" construita pentru ca ei sa nu mearga la aceeasi scoala cu romanii? Atitia citi merg. Ma intreb si eu...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput