Despre integrarea rromilor

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns livia spune:

si eu am obosit...dar asa e la romani.sa faca altul ,eu mai bine stau in banca mea ,dar la "despicat firul in patru" nimeni nu ne intrece!

are dreptate maria...mai bine dau banii la asociatii de ajutorare a copiilor bolnavi de cancer decat la tigani sanatosi care nu vor sa munceasca ca nu stiu cum sa o faca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IreneCAM spune:

De dimineata pana acum s-au scris 10 pagini, s-a despicat firul in 4, lumea s-a duelat in argumente stralucitoare, ironice etc....imi scapa insa concluzia!!

Ma repet:tiganii nu sunt victimele nimanui in prezent, nu sunt dati afara din scoli, nu-i forteaza nimeni sa fure, sa nu munceasca...Sunt ceea ce vor ei, este alegerea lor, din ignoranta, din comoditate, din inertie...nu stiu din ce motive. Sunt priviti chioras pentru ca nu fac eforturi sa fie priviti astfel. Nu am nimic cu ei, dar deja toata povestea asta cu victimizarea mi se pare exagerata. Daca au fost candva robi, prigoniti...este cu adevarat regretabil, dar nu stiu ce relevanta mai are, conteaza prezentul, ceea ce li se ofera in prezent si ce fac ei in prezent.

Denizel spunea ca singura cale prin care pot fi integrati este biserica...Frumos, idealist, dar: nu este vorba despre integrarea intr-o comunitate religioasa, ci de integrarea in societate. Trebuie in primul rand sa respecte regulile societatii in care traiesc si numai asa vor fi integrati. Daca eu si familia mea ne-am apuca sa furam, sa cersim, sa exploatam copii punandu-i sa cerseasca...oare cum am fi priviti in societate? Chioras e putin spus!
Ceea ce orice societate are tendinta sa excluda sunt inadaptatii si elementele care pot reprezenta un pericol...indiferent de etnie.

Aaaa, au fost reactii scandalizate la explicarea etimologiei cuvantului "tigan". Si eu am citit intr-o carte de Giuvara ca provine de la un termen grecesc care inseamna "de neatins", asta pentru ca acest grup uman descinde dintr-o casta inferioara care a emigrat din N Indiei, unde atingerea celor din castele inferioare era prohibita. Explicatia nu are nimic de-a face cu discriminarea, este pur si simplu o realitate istorica. Asta a fost o paranteza, ca n-am inteles de ce Denizel voia sa-si imprastie creierii

"Daca pamantul pe care il cauti nu exista, Dumnezeu il va crea pentru a-ti rasplati indrazneala" - Isabela de Castilla catre Cristofor Columb

Mergi la inceput

-asta nu inteleg nici eu...de ce ei victime si noi rasisti?

-cand ma lovesc ei...eu ce sunt??? pai tot vinovata ca asa reiese din ce s-a scris...

-oooof oameni buni,chiar nu va inteleg ,dar nici pe ei!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ca sa raspund strict la subiect, are cineva vreo statistica daca rromii doresc sa se integreze?

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by IreneCAM
[Ma repet:tiganii nu sunt victimele nimanui in prezent, nu sunt dati afara din scoli, nu-i forteaza nimeni sa fure, sa nu munceasca...Sunt ceea ce vor ei, este alegerea lor, din ignoranta, din comoditate, din inertie...nu stiu din ce motive. Sunt priviti chioras pentru ca nu fac eforturi sa fie priviti astfel. Nu am nimic cu ei, dar deja toata povestea asta cu victimizarea mi se pare exagerata. Daca au fost candva robi, prigoniti...este cu adevarat regretabil, dar nu stiu ce relevanta mai are, conteaza prezentul, ceea ce li se ofera in prezent si ce fac ei in prezent.

Denizel spunea ca singura cale prin care pot fi integrati este biserica...Frumos, idealist, dar: nu este vorba despre integrarea intr-o comunitate religioasa, ci de integrarea in societate. Trebuie in primul rand sa respecte regulile societatii in care traiesc si numai asa vor fi integrati. Daca eu si familia mea ne-am apuca sa furam, sa cersim, sa exploatam copii punandu-i sa cerseasca...oare cum am fi priviti in societate? Chioras e putin spus!
Ceea ce orice societate are tendinta sa excluda sunt inadaptatii si elementele care pot reprezenta un pericol...indiferent de etnie.

[

Exact asta am spus si eu. Adaug ca si romanii au fost serbi si iobagi, adica tot niste robi. Asta nu-i o scuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

quote:
Originally posted by livia
are dreptate maria...mai bine dau banii la asociatii de ajutorare a copiilor bolnavi de cancer decat la tigani sanatosi care nu vor sa munceasca ca nu stiu cum sa o faca...

livia

Sunt atatia copii orfani sau copii care traiesc in saracie, invata abecedarul la lumina lumanarii, atatia copii bolnavi care n-au nici o vina pt. chinurile prin care trec, acestia merita ajutati din tot sufletul.

Inclusiv copiii de tigani, dupa parerea mea pt acestia ar trebui facut ceva ca sa nu se repete istoria si cu ei. Dar cum sa fie luati de la parinti ? Ar parea nedrept.

Dati-le bani unor tigani (nu ma refer la putinii oameni de treaba dintre ei), credeti ca-si vor hrani si imbraca (,) copiii ? Nu, ii vor da pe bautura si pe prostii, iar copiii lor tot desculti si flamanzi vor umbla.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

si eu am obosit...dar asa e la romani.sa faca altul ,eu mai bine stau in banca mea ,dar la "despicat firul in patru" nimeni nu ne intrece!

Livia, da' de ce-ai obosit?
Demonstreaza-mi ca esti altfel decat mine si restul romanilor care se pricep numai la vorbarie, si scrie articolul! Crezi ca ti-ai facut datoria daca ai dat ideea?
Te asigur ca, in ceea ce priveste integrarea romilor, altceva decat vorbarie, eu fac.
Fa si tu ceva, macar scriind un articol! :-)

quote:

Foarte bine! Daca faci asta des, este perfect! Bravo!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

denizel:pai in subiectul asta e vorba de rrromi ,nu despre altii...nu?

ma mai intrebam(apropo de rasism)...de ce oare la cei care nu-i accepta pe romani nu le zicem rasisti?

Tot aud ca Germania,Austria ,in colo si in coace ,nu sunt flexibile ,si oamenii reci si nationalisti...de ce nu le ziceti tari rasiste?

Ex:aici in Bayern au ce au cu turcii...nu-i vor si pace!Le zice cineva ceva? Nu...doar ca sunt nationalisti,atat!

dar sa nu ne certam...ma gandeam doar!

livia

livia, dar rasisti, intoleranti si marginiti sunt peste tot, nu numai in Romania.
Cine zice ca in Germania si Austria nu sunt rasisti? Ohooo, si inca o multime...
Cum sunt cei care nu ii accepta pe romani? Cum sa fie? Niste oameni imaturi, needucati si cu ochelari de cal!

Edit: ia uite mai livia! Se gasi unu' mai breaz decat noi, care sa scrie articolul:

http://evz.ro/article.php?artid=329997

Nici pe el nu-l crezi?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

...hai sa incheiem ca vad totul acum fara rost...ce zici? ne atacam aiurea si nu rezolvam nimic!
-daca cei de sus nu misca(cu tot ce s-a intamplat in Italia...) noi nici atat!ce putere avem?
-pana la urma o sa iasa cumva...ca o fi bine ca o fi rau(nu ma refer doar la romani) ,suntem obisnuiti! oricum romanul(indiferent de origini)e descurcaret,nu?!

numai bine la TOTI !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carolyne spune:

Raspuns scurt la obiect: nu cred ca se vor integra vreodata.
Si spun un nu categoric.
Nu mai enumar motivele ca s-au scris 20 de pagini pana acum.
Eu sunt asa mai Toma Necredinciosul.

Mergi la inceput