Despre integrarea rromilor
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
stralucitor1 spune:
offtopic; un filmulet despre ce cred romanii din italia despre delincventi ( nu neaparat rromi, ci persoane cu pasaport romanesc)
http://www.video.mediaset.it/video.html?sito=iene&data=2007/11/08&id=3874&categoria=puntata&from=iene
'Success' comes before 'work' only in the dictionary
To and Me
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
denizel spune:
Of, ca tot uit! :)
Ioana, &
! Si multu' pt, explicatiile rom-tigan! :-)
livia spune:
chiar nu am ras!
quote:
Originally posted by inaioanaquote:
Originally posted by
Ioana(sau frumoasa barbie) cum sa-i gaseasca politia cand ei nici acte nu au?
Livia..nu face mijto de mine ca incep sa plang, plzz. Glumeam cu Barbie, da?
Am scris deasupra mesajului meu parerea mea si mai am multe de spus ca-s tare vorbareatza dar tre' sa plec acum. Revin pe seara sau maine cu forte proaspete.
Ioana cuSerghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
pozici
denizel spune:
quote:
Originally posted by mariamunteanu
Inseamna ca evreii sa ne urasca pe toti si sa ne dea in cap, la cate au avut de suferit de-a lungul timpului din partea atator popoare.
Sau inseamna ca noi, romanii, sa-i uram pe turci de moarte din cauza ca ne-au cotropit, au furat copiii, ne-au saracit prin biruri etc. Sau sa-i uram pe rusi pt. ca multe romance au fost violate de soldatii care traversau tara, pt. ca au batut si furat pe stramosii nostri.
NUmai ca...numai ca...e o mica mare diferenta. Turcii aia si rusii aia care au facut ce-au facut, nu mai sunt acuma pe capul nostru.
Daca tu, ca roman, vizitezi Rusia sau Turcia, te vor trata civilizat si nu-ti vor cere bir in nici un caz
![](icon_smile_big.gif)
Cu romii insa ce se intampla? Au scapat ei de marginalizare, de intoleranta, de ura, de priviri piezise? Parerea mea este ca nu.
Iar evreii nu au ce cauta in aceasta discutie :-) Ei au exercitiul suferintei de milenii, sunt in alta oala a istoriei :-).
quote:
Liderii lor de ce nu se implica in imbunatatirea vietii tiganilor ? De ce nu-i trimit la scoli, de ce nu-i indeamna sa traiasca mai bine ? De ce se cheama ca au rege, imparat, bulibasa si mai cate ? Ce fac acestia pt. etnia lor ? Hai spune-mi.
Dar tu de unde stii ca nu se implica? Ai facut vreun studiu in acest sens? Ai date concrete? Sau doar presupui? Sau, poate, vrei ca un singur om sau 20 de oameni sa-i ajute pe toti saracii etniei?
denizel spune:
quote:
Originally posted by livia
veeeeezi ca pana la urma incepem sa discutam omeneste fara sa mai ne scoatem ochii aiurea???
face cineva ceva?nu....de ce nu facem noi astia de pe DC ceva?ca tot suntem o multime care stim desprece e vorba...Un articol anonim(daca nu aveti curaj sa puneti nume)cu litere mai meri ca sa se vada si poate vede cine trebuie!!!
macar ca apare in ziare solutia noastra...incercam!dar daca nu ne unim si tot tragem aiurea...si nu ne aude nimeni...degeaba ,doar ne certam 3 insi degeaba!
livia
Pai de ce sa fie un articol anonim?
De ce nu scrii tu un articol? Fiindca tot pendulezi intre tolearnta-intoleranta, poate ca dorind sa scrii un articol beton :-), ar trebui sa te documentezi inainte si ti-ai defini pozitia. Iar noua ta pozitie va fi una pro-roma si de intelegere a problemelor cu care ei se confrunta.
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Inseamna ca evreii sa ne urasca pe toti si sa ne dea in cap, la cate au avut de suferit de-a lungul timpului din partea atator popoare.
Sau inseamna ca noi, romanii, sa-i uram pe turci de moarte din cauza ca ne-au cotropit, au furat copiii, ne-au saracit prin biruri etc. Sau sa-i uram pe rusi pt. ca multe romance au fost violate de soldatii care traversau tara, pt. ca au batut si furat pe stramosii nostri.
NUmai ca...numai ca...e o mica mare diferenta. Turcii aia si rusii aia care au facut ce-au facut, nu mai sunt acuma pe capul nostru.
Nu mai sunt pe capul nostru pt. ca noi am ramas in tara noastra, nu am umblat nomazi pe unde ne-au purtat pasii. Nu acelasi lucru se poate spune despre etnia in discutie.
Daca tu, ca roman, vizitezi Rusia sau Turcia, te vor trata civilizat si nu-ti vor cere bir in nici un caz.
Si ei ma trateaza civilizat, dar si eu pe ei. Nu ma duc in Turcia sa-i fur pt. ca ei mi-au asuprit stramosii.
quote:
Liderii lor de ce nu se implica in imbunatatirea vietii tiganilor ? De ce nu-i trimit la scoli, de ce nu-i indeamna sa traiasca mai bine ? De ce se cheama ca au rege, imparat, bulibasa si mai cate ? Ce fac acestia pt. etnia lor ? Hai spune-mi.
Dar tu de unde stii ca nu se implica? Ai facut vreun studiu in acest sens? Ai date concrete? Sau doar presupui? Sau, poate, vrei ca un singur om sau 20 de oameni sa-i ajute pe toti saracii etniei?
Daca s-ar implica, s-ar vedea, dar nu se vede nici o schimbare in bine. Ei asculta de liderii lor. Care 20 de oameni ? Pe la diverse petreceri campenesti de-ale lor vin sute de rromi plini de aur, masini de lux, arunca cu bani ... La botezurile si nuntile de rromi bogati se fac cadouri de sute de mii de euro. Exista multi tigani bogati care o duc imparateste.
Tu, daca ai fi liderul comunitatii de romani din tara X, n-ai incerca sa le dai exemplu bun si sa faci ceva pt. ei ? N-ai pleda pt. cauza lor ? Precis asa ai face.
Mi-am amintit un eveniment recent petrecut in Sacele. Pe un teren de fotbal, vin niste tigani si fura mingea de fotbal. Antrenorul fuge dupa ei si le cere mingea inapoi. Reactia lor ? L-au ucis. Ce crezi despre asta ?
Maria
denizel spune:
quote:
Nu mai sunt pe capul nostru pt. ca noi am ramas in tara noastra, nu am umblat nomazi pe unde ne-au purtat pasii. Nu acelasi lucru se poate spune despre etnia in discutie.
Si ce te intereseza pe tine care este regimul popoarelor nomade? Io cand iti spun ca ii urasti...
quote:
Si ei ma trateaza civilizat, dar si eu pe ei. Nu ma duc in Turcia sa-i fur pt. ca ei mi-au asuprit stramosii.
Maria, io m-am plictisit, pe bune! Repet iar si iar si iaaaar!!!! :-)) Aceeasi idee, da' sub jde mii de alte formulari.
Deci, repet
![](icon_smile_big.gif)
Intrebare: au incetat actiunile de marginalizare, intoleranta, ura, discriminare indreptate asupra tiganilor?
raspuns: Nu, nu au incetat!
Concluzie: semanam vant, culegem furtuna!
quote:
Daca s-ar implica, s-ar vedea, dar nu se vede nici o schimbare in bine. Ei asculta de liderii lor. Care 20 de oameni ? Pe la diverse petreceri campenesti de-ale lor vin sute de rromi plini de aur, masini de lux, arunca cu bani ... La botezurile si nuntile de rromi bogati se fac cadouri de sute de mii de euro. Exista multi tigani bogati care o duc imparateste.
Tu, daca ai fi liderul comunitatii de romani din tara X, n-ai incerca sa le dai exemplu bun si sa faci ceva pt. ei ? N-ai pleda pt. cauza lor ? Precis asa ai face.
Multi dintre oamenii bogati din toata lumea asta au o insusire co,muna, indiferent de zona geografica, etnie etc: sunt stransi la punga!
Da' asta-i alta poveste!
hai sa vorbim despre noi, ca pe noi am inteles ca ne deranjeaza romii, da?
Cat esti tu dispusa sa donezi lunar, constant, unei organizatii de incredere, pentru ca romii sa fie ajutati sa se integreze?
Dar cunoscutii tai, cat ar dona?
quote:
Mi-am amintit un eveniment recent petrecut in Sacele. Pe un teren de fotbal, vin niste tigani si fura mingea de fotbal. Antrenorul fuge dupa ei si le cere mingea inapoi. Reactia lor ? L-au ucis. Ce crezi despre asta ?
Ce cred despre asta? Exact ceea ce cred si despre pedofilii englezi si despre crimele facute de romanii beti in sate din Romania si despre idiotul care l-a ucis pe Culianu si despre traficantii ne-romi de droguri si asa mai departe.
Vorbesti de parca romii sunt singurii criminali din lume.
mariamunteanu spune:
Si eu m-am plictisit sa ma tot contrazic cu tine.
Ti-am spus ca nu-i urasc. Nu cred ca se vor schimba - atat.
Eu zic ca nu sunt asa de discriminat si marginalizati pe cat spui tu si pe cat vor ei sa para.
Mai ramane sa spui ca Cioaba ca tiganii nu ucid, ca Mailat sigur nu-i tigan pt. ca un tigan n-ar fi putut sa ucida.
Despre donatii - prefer sa donez unei asociatii de ajutorare a copiilor bolnavi de cancer (printre care sunt si tigani), la Caritas care ajuta copiii strazii din Romania (printre care sunt si tigani) si, printr-o mica organizatie locala, un camin de copii orfani din Sighisoara (printre care sunt si tigani).
Maria
livia spune:
denizel:pai in subiectul asta e vorba de rrromi ,nu despre altii...nu?
ma mai intrebam(apropo de rasism)...de ce oare la cei care nu-i accepta pe romani nu le zicem rasisti?
Tot aud ca Germania,Austria ,in colo si in coace ,nu sunt flexibile ,si oamenii reci si nationalisti...de ce nu le ziceti tari rasiste?
Ex:aici in Bayern au ce au cu turcii...nu-i vor si pace!Le zice cineva ceva? Nu...doar ca sunt nationalisti,atat!
dar sa nu ne certam...ma gandeam doar!
livia spune:
de ce eu???? am zis noi! sau cand e la fapte ne retragem?
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by
veeeeezi ca pana la urma incepem sa discutam omeneste fara sa mai ne scoatem ochii aiurea???
face cineva ceva?nu....de ce nu facem noi astia de pe DC ceva?ca tot suntem o multime care stim desprece e vorba...Un articol anonim(daca nu aveti curaj sa puneti nume)cu litere mai meri ca sa se vada si poate vede cine trebuie!!!
macar ca apare in ziare solutia noastra...incercam!dar daca nu ne unim si tot tragem aiurea...si nu ne aude nimeni...degeaba ,doar ne certam 3 insi degeaba!
Pai de ce sa fie un articol anonim?
De ce nu scrii tu un articol? Fiindca tot pendulezi intre tolearnta-intoleranta, poate ca dorind sa scrii un articol beton :-), ar trebui sa te documentezi inainte si ti-ai defini pozitia. Iar noua ta pozitie va fi una pro-roma si de intelegere a problemelor cu care ei se confrunta.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.