Strumfi de iulie-august 2007 (20)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

quote:
Originally posted by Diana2007

A, si apropo de proba suptului noi am facut-o din pacate cu ocazia vomatului, n-am masurat, dar erau pe putin 150 ml !

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Offf, imi pare asa rau... bine macar ca stii ca ai laptic destul... Sper sa ne dai repede vesti mai bune despre voi.

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

Aylin, ma bucur ca doctorita a fost mai coperanta de data asta, poate rezolva ceva si se mai linisteste broscuta.

In privinta botezului, am si eu o nelamurire: la ce ii trebuie lui popa certificat de nastere? Ca doar e clar ca e nascut copilul din moment ce esti cu el acolo,nu? Intreb si eu ca noua la botez catolic nu ne-a trebuit nimic, absolut nimic.

Si eu foloseam Isis Avent electric. Pana acum 3 saptamani. Acum nu mai folosesc deloc pt ca nu gasesc momentul. Fii-miu vrea sa pape din 2 in 2 ore noaptea( cate 3-5min) si la 2-3 ore ziua. Cel mai mult insa am scos 140ml de la un san- o adevarata premiera, dar de atunci numai in 60-80ml am tinut-o.

fianna Matthew Peter (01.08.2007)
A WORLD WONDER

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

mus' ani VALEN... tie si sotului si un buchet maaaaaaaaaaaaareee de flori din partea mea!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Maaaai da prolifice mai sunteti.Nu poate tine omu' pasul cu voi.Am incercat sa citesc din urma da nu prea am reusit asa ca daca mai uit pe vreuna dintre voi sa nu va fie cu suparare ca nu am facut-o cu intentie.
Ioana75 ma bucur sa te "revad" in conditiile astea.Adica fiind mamici amandoua.Si acum sa o luam cu inceputul. Maia a venit pe lume pe 26 iulie ,cand desi eram cerclata,doctorii nu au mai putut face nimic deoarece mi s-a rupt colul si a trebuit sa nasc.Aveam 31 de saptamani si Maia avea 1500 gr.Din cauza incompatibilitatii de RH si a sarcinilor pierdute ,a avut un icter prelungit (ceva mai mult de 6 saptamani)care ne-a facut sa crestem foarte greu in primele saptamani.Dupa sase saptamani de spital am reusit sa ajungem la 2400 gr si sa venim acasa.In prima luna de stat acasa am luat 900 gr.Pe urma,in luna a doua (a treia ca si varsta) am luat mult mai putin cca 500-600 gr din cauza ca manca foarte putin.Acum s-a remediat situatia deoarece luam Pikovit 2 ml pe zi.
In rest, Maia e un copil bun.Chiar daca uneori o tin ore intregi in brate.Saptamana asta am fost la neurologie si la oftalmologie.Motiv pentru care nu am avut prea mult timp la dispozitie.Cu ochisorii stam bine doar la coordonare avem usoare tulburari care se vor rezolva (sper) cu ajutorul unui kinetoterapeut.
karligutza multumesc de invitatia la ciorba
Simo78,Timi07,liadorian,aylin tarcan,Carmena,Antoanela 23 va multumesc pentru primire.

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

karli, multumi frumos pt. urare. sa stii ca am numarat floricelele sa vad daca sunt fara sotsheherezada, mie nu-mi multumesti pt. primire? glumesc sa stii.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by sheherezada
Maia a venit pe lume pe 26 iulie ,cand desi eram cerclata,doctorii nu au mai putut face nimic deoarece mi s-a rupt colul si a trebuit sa nasc.Aveam 31 de saptamani si Maia avea 1500 gr.Din cauza incompatibilitatii de RH si a sarcinilor pierdute ,a avut un icter prelungit (ceva mai mult de 6 saptamani)care ne-a facut sa crestem foarte greu in primele saptamani.Dupa sase saptamani de spital am reusit sa ajungem la 2400 gr si sa venim acasa.In prima luna de stat acasa am luat 900 gr.Pe urma,in luna a doua (a treia ca si varsta) am luat mult mai putin cca 500-600 gr din cauza ca manca foarte putin.Acum s-a remediat situatia deoarece luam Pikovit 2 ml pe zi.In rest, Maia e un copil bun.Chiar daca uneori o tin ore intregi in brate.Saptamana asta am fost la neurologie si la oftalmologie.Motiv pentru care nu am avut prea mult timp la dispozitie.Cu ochisorii stam bine doar la coordonare avem usoare tulburari care se vor rezolva (sper) cu ajutorul unui kinetoterapeut.Sheherezada si Maia-Iulia'Nu exista culmi de neatins,ci numai aripe prea scurte."Poze
felicitari pt. maia. desi imi imaginez ca ati trecut prin momente grele sunt convinsa ca d-ra va avea o evolutie buna. Multa rabdare iti doresc.www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Ce-mi faci karligutza? Am ajuns cu cititul la ciorba ta de pui adevarat si imi curg balele mai ceva ca la fiica-mea o sa inund Dublinul, laptopul pluteste deja.
Si parca vad ca o sa ma dati gata cu cozonacii de Craciun, da lasa ca o pun pe mama sa-mi faca cand vine desi n-o sa fie asa de buni ca cei de acasa.
Cum sa slabesca daca eu doar mancare visez la 10:30?!?!?!

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by liadorian

quote:
Originally posted by aylin_tarcan
EU CE SA MAI CRED?
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)

Pai sa crezi ca in alea 5-7 minute fata si-a luat exact atata lapte cat i-a trebuit. Daca a lasat singura sanul si n-ai intrerupt-o tu dintr-un motiv sau altul de la supt, pai asta e, las-o incolo de proba suptului! Mai ales ca nici n-a mai vrut laptic din biberon.

A! Si Miruna tot 5-7 minute suge, de intrasem la un moment dat la banuieli. Cand se rasfata, suge activ cele 7 minute regulamentare, dupa care urmeaza motaiala-limpait-motaiala-limpait pana la 20-40 de minute. O las si eu, ca tare mi-e draga!

Lia si Miruna Demetra
(8 august 2007)

Exact asta vroiam si eu sa-ti zic Aylin, si-a luat cat a avut nevoie.
Si daca tu scoti 140 ml de la un san la o ora dupa alaptat stai fff bine la productie.
Nu-ti mai face griji, Alma sigur mananca cat ii trebuie. Citisem undeva ca desi in medie un bb sta 15 minute la un san in primele 5 minute mananca 90% din cantitate iar apoi suzeteste.

Despre pompe, stiam ca Medela sunt mai bune chiar si decat Avent, ei sunt de fapt producatori de materiale pt spitale.

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

quote:
Originally posted by Timi07

Cum sa slabesca daca eu doar mancare visez la 10:30?!?!?!

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Tu visezi si eu mananc, tocmai ce-am basculat niste praji cu cioco .

Somn usor frumoaselor,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandrinutza spune:

Va multumesc mult de primire, ma asteptam sa fiti atat de calde cand aveti colege noi pt ca am vazut cum le-ati intampinat pe parcurs pe fete.
Acum sa va spun despre vizita de azi, care nu se face la pediatra ci la asistenta ei,care face si controlul de 3 luni(pe care-l facem luni).Piticutza mea a luat 200 gr in 3 zile si stiti de ce?...pai sa va spun alta istorioara...ca tare-mi place sa povestesc...am fost in tara la o luna de la nasterea puiutzei mele,sa-i facem botezul si am facut aceste drum cu ...masina...in total dus intors plus 2 drumuri de Maramu-Bucuresti,10.000km-da...zece mii
Bietul meu copil cum sa fie in grafic cu "lumea"?Totul a fost in regula pana am ajuns in tara,unde din cauza gropilor si a drumurilor rele,fata mea avea program de vomitat.
Saracuta dupa nastere,la 4 zile luase un virus in kk si a stat internata pt ca ajunsese la 2700gr,de la 3150gr.A propos de muls,a trebuit sa ma mulg la 3 ore sa fug la spital sa-i duc laptele meu sa nu ii dea ei supliment.Imi cumparasem o pompa manuala cu gandul ca o pun la san cat mai curand dar nu a mai vrut pt ca ,dupa cum poate va amintiti ce am scris in primul mesaj,ea a fost infometata de catre mine,eu crezand ca ea suge si ea nemancand,fapt pt care ei i s-a pus pata si nu a mai vrut sa suga.Cu toate interventiile asistentelor ce o ingrijeau nimic.Asa ca am cumparat alta pompa electrica pt ca eram zombie si asa,si macar aveam si eu 10 min de pauza intre un muls si fuga la spital.Psihic eram daramata dar rezistam pt pitica.Am dezobisnuit-o de biberon incet incet,eu fiind convinsa ca trebuie sa o alaptez.Am o sora ce are o fiica de 4 ani si ea a alaptat-o pe nepotica mea pana la 2 ani si stiam cat de bine este si cat de sanatoasa este nepotica mea.Am reusit dupa 2 sapt,adica inainte cu o sapt de a veni acasa pt botez.
Ne-am intors in Spania dupa 3 sapt timp in care Maria-Bianca a luat doar 460 gr.adica ajunsese la 3900gr,dupa 2 luni de viata.Acum dupa inca o luna abia a ajuns la 4300gr,de asta eram ingrijorata,dar sa va sun de ce...aviz amatoarelor care vor sa slabeasca,dupa ce m-am imbuibat acasa de detoate,tot ce nu am mancat un an de cand plecasem din Romanica,bine-nteles ca m-am ingrasat si intoarsa in Spania am zis sa dau jos...cum altfel decat mancand slab.Rezultatul----fetitza mea manca bine dar ciuciu luat in greutate si dupa ce am tras sperietura acum 4 zile ca nu mai luase niciun gram puiul meu,am zis ca nu ma mai joc si sa incerc sa mananc mai bine si sa vedem ce o fi.
Acum sunt mai linistita,mai ales ca nu vroiam sa-i dau biberon nici cereale cu lapte de pe acum,din luna a 3-a de viata.
Stiu ca m-am intins o gramada,as avea asa multe sa va spun si sa va intreb dar se pare ca am timp sa va scriu doar noaptea cand doarme dom'soara.A propos de dormit,doarme toata noaptea si vazand ca nu prea ia in greutate,m-a sfatuit pediatra sa o trezesc la 3 ore sa-i dau sa suga,incerc dar uneori pur si simplu nu accepta tzitzi in gurita asa ca o las,si se trezeste singura pe la 7,30 si isi suge degetelele sa o aud sa-i dau sa pape,un copil tare bun mi-a dat Doamne Doamne,doar eu il stric prin inconstienta mea.
Ma opresc ca am scris aici un roman,maine mergem la intalnirea saptamanala cu matroana,echivalentul moasei de la noi,care se ocupa atat de alaptat cat si de instruit mamicile cand si cum sa inceapa miscarea,si ce "diete" pot fi tinute in timp ce alaptezi, asa ca maine va citesc cam dupa amiaza,timp in care cu siguranta ca Simo,sau Karligutza vor schimba capitolul,probabil ca tot noaptea am sa va raspund,ma oftic tare ca as vrea sa raspund la subiect dar pe cand raspund eu fetele sunt deja lamurite si dorm linistite cu puiutii lor.
Va pupam pe toate si pe puiutzi,si felicitam cu intarziere toti sarbatoritii care s-au cinstit azi din motiv de nume de sfant sau de trecere a inca unei luni din viata.Cand ma mai dezmeticesc cu traiul in 3 poate ma lamuriti si pe mine cum sa pun poze icisha.
Gata,merg sa dau tzitzi la copilu' si sa bag somn cat mai prind.
Inca o data pupici...si de am facut greseli de ortografie sau de sarit de la o chestie la alta fara legatura,ma iertati dar umbra de neuron ce o mai am incearca sa se tina tare si cu limba asta noua pt mine,si cu engleza pe care o uit pe zi ce trece si mai ales limba mea dulce-romana,ce-mi placea sa o stapanesc bine si sa ma joc cu vorbele...ghinion...ata ete, am fugit,acum de tot,ca altfel imi imprim tastele in frunte,dormind pe ele...
pa pa tuturor

Mergi la inceput