Strumfi de iulie-august 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 16
monicabo spune:
Aylin, daca e, in Herastrau pt merge si eu pe jos, dar la intrarea de la Arcul de triumf, ce mi-e aproape. Ma, eu de mancare nu i-am dat niciodata in parc, mi-a fost cam jena, nu am vrut sa se ia careva de mine. Asa ca eu ies cam 1-2 ore/zi (in functie de vreme) si pe urma o duc acasa. Ea papa la 3 ore, 3 ore si jumatate.
Asa ca daca poti iesi in Herastrau da-mi de veste, scriem-mi pe email sau pe PM (si anunta-ma aici pe forum ca mi-ai scris, ca sa fiu siura ca ma uit - pe forum citesc mai des)
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
olguttza spune:
salut, gagici!
iaca, m-apuc de scris, ca pana acu ma tot incapatanam sa citesc mai intai si apoi sa scriu si,evident, niciodata nu apucam.
la multi ani sarbatoritilor de azi, mamici, strumfici, tatici! 
bun venit noilor mamici si sedere placuta!
bine-ai revenit, Carla!
ai o frumusete de fata, sa-ti traiasca!
Tizo, sunt p-aci, prin umbra, de cele mai multe ori.
ochioasa si paroasa Smaranda (nu ca noi, cu 3 floci), va tin pumnii sa treceti cu bine peste toate problemele. 
noi suntem asa si-asa, adica o fitzoasa. de o saptamana si ceva, zici ca mi-au furat martienii cupilu cuminte de-l aveam si mi-au adus in loc o agitata urlatoare. am avut si nopti albe (ceea ce nu ni se mai intamplase de la varsta de 4 sapt.), iar trecerea la ora de iarna i-a dat peste cap total programu de somn. am avut si perioade de urlat ca din gura de sarpe la baitza, tot fara motiv, evident. de o sapt. am trecut la formula nr. 2, se stravede si-o urma de dintisor, asa ca nu mai stiam pe ce sa dau vina. acu 2 zile am incalecat p-o sha si-am plecat la dr, ca nu se mai putea. in afara de o umbra de rosu-n gat (pe care-l avea si la controlu de 3 luni si nu stim daca i-a trecut sau nu de-atunci, desi n-a facut febra niciodata), pt. care ni s-a dat antibiotic si nu ne-a facut vaccinu, altceva n-are copilu. cica trece ea printr-o perioada mai agitata, asa-numita criza de 4 luni.
in schimb, ne-am cantarit...ei bine, 8.500 kg fix! (nemancata
) si 63 cm. (Andicu, ma bucur ca nu numa a mea e asa dodoloatza
). de ieri am inceput cereale si curand-curand o sa trecem la supa, pt. ca e supraponderala si nu e bine (zice-se ca supraponderalii sunt la fel de vulnerabili la boli si infectii ca si subponderalii).
si-acu, din ciclu "ce stie sa faca shtrumfu meu": apuca jucariile, le trece dintr-o mana in cealalta, isi impreuneaza mainile (isi baga deshtele unele printre celelalte), isi tine biberonul singura (bine, doar cand e mai golutz, ca-i greu altfel) - avem pze edificatoare, isi prinde labele picioarelor cu mainile si incearca sa si le duca-n gura, se-ntoarce pe-o parte (mai mult nu poate, c-o tin kilele), rade, gangureste si chiuie la propriu (cam ca delfinii, asa). este impresionant sa-ti urmaresti copilul zilnic si zilnic sa te uimeasca...
cam asta despre noi...
am admirat toate pozicile de copii frumosi (d-aia nu mai apucam sa si scriu)! si cand mai apuc, mai scriu.
mami de Olga Cristiana 5.07.07
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
aylin_tarcan spune:
ioana, asa o sa fac
lia
. asa incerc, sa o culc inainte de a incepe, dar nu tine figura
violeta, merci de lista cu cine ce la botez.
la euroclinic mie imi e ok pentru ca ma duc pe jos, ma duc nu de raceala ci de alte cele...si cand n-o mai fi ok, schimbam
in legatura cu papica, muls si cantitati....subiect dureros si la mine. doar stiti. acum ma tot intreb daca am destul lapte, daca ea nu suge ca nu are, nici nu stiu cat papa, poate de aia nu ia in greutate.... o sa incep sa fac si eu proba suptului, cu amaraciunea de cantar stricat pe care il am....sa vad macar orientativ.
eu de la avent am manuala, scot cam 140. nu am incercat niciodata sa insist mai mult (si obosesc de atata apasat la clapeta aia). si dureaza intre 15 minute (cand sunt sanii plini) si 30 de minute la o ora dupa ce a papat.
si acum sa va spun ce am facut acum. i-am dat sa manance, a papat ca de obicei cam 5-7 minute si gata. am mai incercat cu tzazti, nimic. nu si nu. am luat pompa, am muls 30 ml (destul de greu - sa fi mancat ea mult, sa nu fi avut eu lapte....nu stiu) si am incercat sa ii dau cu bibe sa vad daca e hamesita, daca mananca (in conditiile in care ii curge mult cu bibe). l-a tinut in gura, l-a scos, a dat cu limba si gata. nimic. pai un copil flamand ar fi ras aia 30.
EU CE SA MAI CRED?
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
broscuta gargarita
Diana2007 spune:
Ma pregateam sa va scriu ca suntem mai bine, ca Victor a dormit mai bine azi noapte (doar o trezire pe la doua jumate), ca s-a trezit bine, nu urland (asta in ciuda zilei de ieri cand nimic nu-i mai convenea de ma capiase
), ca de dimineata si-a luat antibioticul zambind (i-am facut si poze !) dar numai ce terminase si de supt ca a vomat totul in jet roz (de la antibiotic) ![]()
Asa ca am luat-o de la capat, acum l-am pus in pat ca pe bibelou si incerc sa-l calmez din chiuieli ca sa nu mai dea afara.
De mancat, mananca tot asa rar, de multe ori e nervos, prinde si lasa tzatza, se enerveaza ca ii vine mizeria aia din gat, mai rau e ca mi-a scazut mie productia de lapte si am si niste dureri in sani, credeti ca isi revine productia daca va reincepe sa manance bine ?
Am retinut si sugestia cu batista bebelusului, dar ma gandesc ca tot ia o saptamana pana ajunge si as fi avut nevoie de ea acum, in plus nu stiu daca poate scoate mucozitatile si din gat ? (oricum in decembrie cu ajutorul lui Dumnezeu, venim in Romania si am sa cumpar una preventiv, la fel cu alte o mie si una chestii pe care mi le-am pus pe lista
)
Pe mine m-a mai lasat durerea de cap, in schimb mucii curg garlasi, la fel ca si Victor, adorm destul de greu.
Sunt curioasa si eu in ce stadiu sunt ceilalti doi "bronsoliti" Tudor si Bogdan (sper ca am retinut bine), nu ca sa fac comparatie dar macar sa stiu ca ce as putea sa ma astept (vomita si ei medicamentele ? mananca mai putin decat de obicei ?)
Mi-a placut chestia cu "ignoratzii" eu am citit prima oara "ignorantzii" si m-am gandit "ia uite domne', chiar asa sa se autocritice fetele pe forum ?". Violetan, stai linistita, aici nu suntem neaparat la tenis de camp, de multe ori trebuie sa joci si "la perete" ![]()
Astept si eu cu mare interes reteta de ciorba radauteana (sunt fan ciorbe !) si recunosc ca mi-a facut pofta Valen cu prajitura cu branza. Acu' sa va spun ca si pe Valen o cheama Gabriela si pe sotul Mihai ? La Multi Ani le uram lor si tuturor celorlalti sarbatoriti !
Mi-am dat seama ca nu am postat si eu la subiectul cu cadourile sotilor. Pai inainte sa ne casatorim primeam cadouri non stop si cred ca as fi primit si dupa, dar cum eram deja pe "buget comun" i-am zis sa o lase mai domol, dar din timp in timp imi spune "nu ti-am mai luat demult un cadou, ce zici ?". Deci acum, cadouri primesc doar "cu aprobare" de la mine
. Pentru nasterea lui Victor, avand in vedere ca s-a nascut cu doua saptamani jumate mai devreme, si am fost bulversati ca nu ne asteptam, am amanat cadoul pana la ziua mea, si am primit ce-mi doream: un inel simplu fara pietre format din trei inele subtiri legate intre ele care sa ne simbolizeze pe noi trei. Acu' nu stiu ce o sa-mi ia la urmatorul ca parca din patru inele nu mi-ar placea ...
Dupa cum vedeti suntem mai bine, cel putin psihic, asa ca va multumim pentru incurajari si pentru faptul ca sunteti aici, pe forum, ignoratzi sau ignorantzi !
O zi buna va doresc !
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Ioana75 spune:
Tizo
. Ptiu ptiu ce dolofana e Olguta. Si cite face, ohoho! Cred ca trebuie sa ne povestesti mai des despre ea
.
Aylin, pai poate ne vedem in parcul Floreasca intr-o zi cind o sa am bona cu care sa o las pe Miruna
.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
andreea c spune:
Monicabo eu si Claucia stam pe Ion Mihalache la "ciuperca". Am fost si noi de cateva ori pe jos in Herastrau. Poate mergem candva impreuna, ar fi interesant. Noi ne mai plimbam si pe aici pe bulevard pana la piata Domenii sau catre Chibrit. Acum am vazut ca Andreea e pe 11 iulie...Raducu e pe 12, iar Alessia, fetita Claudiei pe 13. ![]()
Aylin si nasa nea sta pe Carol Knappe. Mergeam destul de des la ea cand eram mica. Nu stiu sa-ti zic exact la ce numar sta, oricum nu foatre departe de Ion Mihalache, pe partea dreapta.
Andicu felicitari pt. dimensiunile lui Filip si
pt. azi.
Andreea
de
www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
violetan spune:
Aylin, parca il descrii pe al meu cu suptul. Deluat in greutate a luat exact ca alma: in prima luna 1,070, in a doua 980 gr si acum, in luna a 3-a 360 grame in 3 saptamani. Nu stiu ce e cu luna a 3-a asta la unii bblushi. Adineauri i-am dat sa suga, a supt putin dar curge fffff mult si s-a innecat ingrozitor, a inceput sa tuseasca, l-am calmat, dar s-a speriat atat de rau ca a inceput sa urle ca din gura de sharpe si n-a mai vrut sa se atinga de tzatzi nicicum! Bona s-a speriat si se agita sa mearga la bucatarie sa-mi incalzeasca rezervele de la frigider/congelator stranse cu atata chin sa-i dam cu biberonul. Dar m-am tinut tare pe pozitii si am reusit sa-l pun la san din nou si a mai papat linistit cateva minute. Cred ca va trebui inainte de supt sa ma mulg putin, ca altfel vine laptikul cu f multa presiune si il ineaca efectiv, saracutzul. In rest, tot asa, de cele mai multe ori suge agitat si pe fuga, urla (aparent) fara motiv, dar e ok global...succes si tie cu broscutza si linisteste-te, in curand se va calma. Asa facea nepotica mea: urla continuu de ne disperase pe toti. Dupa 4-5 luni s-a calmat, iar acum este o printesa fff cuminte si linistita si are 5 anisori:) multi inainte!
Lia, exact asa fac: ma masez cand vad ca se opreste si mai curge dupa, ma spal cu apa caldutza etc. Dar e clar ca mai e ceva pe acolo si am sa ma duc sa-mi achizitionez pompa electrica neaparat sa vaz daca creste productia lactata la hectar pe cap de bovina 
A, era sa uit: putin imi pasa ce zic restul, eu iau sfaturile care imi suna bine si le aplic, restul le ignor. Daca eu vreau sa alaptez pana se-nsoara, asta o sa fac! Intre starea civila, biserica si restaurant ne oprim sa-i dau sa pape si asta e!

Carla, spre rusinea mea n-am pus poze ca nu stiu cum sa fac. O sa vad cum fac sa dau link spre pagina noastra de poze. Poate reusesc, ca altfel sunt as in ale netului...:)
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007
valen spune:
quote:andreea, sarah a fost diagnosticata cu dermatita atopica la 5 luni. Am folosit unguent cu cortizon si desi rezultatele au fost exceptionale pe monet, petele alea ingrozitoare au reaparut. Am folosit apoi lotiune de la Mustela (stiu ca e controversata) mai exact produse din gama Stelatopia si doar cu ajutorul lor a scapat Sarah (impropriu spus scapat caci astea dispar si apar cand ti-e lumea mai draga dar bine ca stiu cu ce sa lupt)www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie
Originally posted by andreea c
Asa am crezut si eu la inceput, ca sunt de la suzeta, dar s-au extins pe toata fata si apoi pe corp. Incepusem sa-i dau si suc de fructe, dar auzind ca acestea ar intretine bubitele i l-am scos. Deocamdata nu vad vreo imbunatatire asa ca am de gand sa ajung si la dermatolog. Poate incerc chiar si la un homeopat.Am citit aici pe forum ca sau vindecat multi copilasi.Andreeade
www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)nunta noastra 2 iulie 2005
andreea c spune:
Valen eu am gasit un subiect aici pe forum si fetele vorbesc acolo de Trixera si Atoderm. Dupa ce merg la dermatolog cred ca voi folosi una din cele doua. Daca nu au efect poate incerc si cu Mustela desi eu m-am dat cu Mustela toata sarcina impotriva vergeturilor si sunt plina. Am auzit si eu ca nu prea sunt indicate cremele care contin cortizon.
Andreea
de
www.flickr.com/photos/10297879@N05/sets/72157601099580345/" target="_blank">Radu Stefan (12.07.2007)
nunta noastra 2 iulie 2005
liadorian spune:
quote:
Originally posted by aylin_tarcan
EU CE SA MAI CRED?
Aylin cu mica broscuta Alma (20.08.2007)
Pai sa crezi ca in alea 5-7 minute fata si-a luat exact atata lapte cat i-a trebuit. Daca a lasat singura sanul si n-ai intrerupt-o tu dintr-un motiv sau altul de la supt, pai asta e, las-o incolo de proba suptului! Mai ales ca nici n-a mai vrut laptic din biberon.
A! Si Miruna tot 5-7 minute suge, de intrasem la un moment dat la banuieli. Cand se rasfata, suge activ cele 7 minute regulamentare, dupa care urmeaza motaiala-limpait-motaiala-limpait pana la 20-40 de minute. O las si eu, ca tare mi-e draga!

Lia si
Miruna Demetra(8 august 2007)