Bucurii de sept-oct 2006 (89)
Raspunsuri - Pagina 5
anangel_lexi spune:
Gety, cum se mai simte Maria? Bine ca i-a trecut febra.
Sandra, ma bucur ca ai revenit printre noi. Sper sa depasesti toate problemele cu bine! Ralu si Alexia sunt bine, Alexia e o mica nastrusnica fff vioaie si cu multa personalitate!
Sephora, am vazut pozele, foarte frumoase!
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
beatrix spune:
Lexi, !
asta e! te inteleg perfect! nu mai fi suparata!
ale mele (mama si soacra) n-au stat cu eric decat cate o luna jumate fiecare si efectiv am zis ca ma urc pe pereti de nervi! nu le poti schimba mentalitatea si gata! ca sa folosesc exact cuvintele sotului "m-ai bine ducem copilul la cresa decat sa m-i te imbolnavesti de nervi! ca eu si eric avem nevoie de tine sanatoasa mintal!"
Beatrix si Eric (11 septembrie 2006)
Ei au nevoie de noi: Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana
alexutza_26 spune:
Am reusit in sfarsit sa ma apropii de calculator si asta nu din cauza de grasan...ci din cauza de soacra - care si-a facut aparitia vineri pe la noi si de abia acum s-a indurat sa plece .Efectiv mi-a facut capu' mare cu cate lectii desprecopii mi-a dat in zilele astea
Uram si noi cu intarziere LA MULTI ANI!!micutei noastre bucurii Emma - pt ieri - sa cresti mare, sa fii sanatoasa ascultatoare si sa-i bucuri in continuare pe parinti!!!
Beatrix - sa iti dea Dzeu tot ce iti doresti si sa fii sanatoasa, sa te bucuri alaturi de familie de mica ta bucurie, Eric!! - si multmi pt aperitiv, deocamdata - nu scapi asa usor!!!
Roxana, Flavia - felicitari mamicilor pt Bb2, sarcina usoara si cu siguranta ca va veti descurca....multi ici de la noi pt mamicile curajoase
Cristina, Xandrutza - si multumim ca nu ne-ati uitat!!!
Gety - si grasanu meu a facut roseola infantum - o forma a rubeolei, tot cu bubite, dar dr pediatra ne-a zis ca putem sa-l scoatem afara din casa, dar nu in colectivitate, in fata blocului cate o jumatate de ora nu-i strica. multi ici sa se faca Maria bine repede!!!
Tanima - imi pare rau sa aud ca aveti mici problemute si neintelegeri - nu cred totusi ca la varsta asta copii fac ceva intentionat, sunt prea mici, doar poate ca pe un fond nervos si pe fond de oboseala e posibil sa ti se para asa la un moment dat. Olita - parerea mea - inca nu e pregatit si e prea mic - nici grasu nu vrea sa auda de acel obiect, am incercat de vreo 3 ori si m-am lasat pagubasa, mai la vara incercam din nou. Somnul d enoapte intr-adevar se poate sa fie agitat din cauza oboselii acumulate in cursul zilei, incearca sa-l atragi intr-un fel, sa stea mai linistit pana vine ora de somn, eu seara de ex, nu-l mai las sa se uite la tv, pt ca in ultimele 2 sapt, seara ramanea masca in fata tv-ului, si noaptea se trezea speriat - am zis eu din cauza imaginilor inregistrate in fata tv-ului, pe care el inca nu si le explica si subconstientul lui le vede altfel. In rest multa putere si rabdare, ca si eu tot singura le fac pe toate!
Ruxandra - bine ai revenit, imi pare bine ca esti bine, ca si Duracella este bine, toate trebuie sa mearga inainte!!!
Sephora - am vazut pozicile, ce moaca de poznas are Matti - imi place tare mult de el, e tare smecher - am vazut la patul lui o aparatoare, sau ce era aia??? pe care se catara dansul sa coboare
Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
xandrutza_76 spune:
quote:
Originally posted by beatrix
Buna dimineatza!
xandrutza, ce fata mare si cocheta ai! Narcisa! Apropos, ca am vrut sa spun mai demult cand am vazut ce diferentza e intre fetele tale! felicitari pt curajul de a o lua de la capat cu un bebe mic dupa atata timp! Cum se inteleg?
Ei au nevoie de noi: Ionut & Teo & www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia & www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Darius & Diana
Beatrix, multumim frumos! Fetele se inteleg foarte bine, cea mare e foarte grijulie. Cat despre curaj, am suficient incat sa mai fac unul, parca as vrea si un baiat Multumesc frumos, va pup si sper sa-i iasa lui Eric foarte repede maselutele!
O zi minunata iti doresc si multe cadouri
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
xandrutza_76 spune:
Lexi, pupici Mariei! Eu pentru fundulet folosesc cu succes Cutaden sau Klorane, dar totusi, cutadenul ramane prima optiune.
Alexutza, bine ai revenit, ma gandeam la orice numai la soacra nu, chiar am crezut ca poate ati fost plecati... Pupici lui Gabriel!
Alexandrina si puiutii ei, Raluci (03.08.1997) si Narci (21.09.2006)
poze cu noi
beatrix spune:
xandrutza, !
pai ce sa-ti zic, succes si spor la !
Lexi, am uitat sa-ti zic in mesajul anterior eu pt funduletz oparit, amestec crema de galbenele cu propolis cu lasareeg (asta e crema de funduletz aici)! asta vara cand am fost in tara am folosit cu succes tot asa combinatie jumate crema de galbenele si jumate bethaden (sper ca am scris bine)! in 24 de ore i-a trecut!
alexutza, aici sunt! nu scapati de mine!
bine ca ai scapat! vai ce ma enerveaza "sfaturile necerute " despre cum se cresc copii de parca noi suntem venite de pe luna!
anangel_lexi spune:
Beatrix, e bine ca voi aveti solutia cresei acolo, aici n-as da-o la cresa pentru nimic in lume ca nu se ocupa ca lumea de ei si nici conditii bune nu prea sunt. Rare sunt cresele cu adevarat bune.
Alexutza, te inteleg perfect! Bine ca macar tu ai scapat. Eu cred ca n-o sa scap niciodata si gandul asta ma dispera. Sunt deja cu nervii la pamant din cauza de soacra!
de www.totsites.com/tot/mariacornelia" target="_blank">Maria Cornelia (20.09.2006)
alexutza_26 spune:
Lexi - te inteleg perfect, eu clar nu as fi rezistat cu o asa "binevoitoare" si "atotcunoscatoare" pe langa mine
Alexandra mami de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL
Traieste orice clipa ca si cum ar fi ultima!!!
ramomar spune:
xandrutza multi -ici pentru Narci sa-i treaca raceala. Intre frumusetile tale de fetite e o diferenta de varsta ca intre mine si fratele meu. Am avut mare grija de el si acum mi-e asa de drag de parca ar fi al meu, desi are 19 ani.
alexutza bine ai revenit . Of of socarele astea pacatoase is. Eu nu ma pot plange, ca a mea nu mi-a dat nici un sfat legat de cresterea cupilului, iar de vizite nici nu se pune problema, ne vedem cand ii vizitam noi.
Sandra multi pupici pt tine si duracelul mic.
mey sunt multe mamici care nu au prea dat pe aici de cateva zile, saptamani, luni asa ca ia veniti la apel:
Mira, Andra, itzy, lilina, lakioana, mexxa, Adinaf,Ignatica, floricel79, ghongy, cecilia_c, credo, oanacn, AlinaMorostes, gabitzica, Martha78, sympa, Ionica, lullabay, osna, usorlili, cata14, crisnemes, tasia, mamiflori, eunice, AncaMT, scumpik_lui, mine_me si toate celelalte mamici va asteptam cu in prag
Deci veniti si ne povestiti ce nazbatii mai fac bucuriile voastre!!!!
se vede ca sunt in pauza ca am avut timp de strigat catalogul
pupici
mami fericita de PATRICIA MARIA (06.09.2006)
tanima_i2002 spune:
Hai sa urez si eu toate cele ca iar ma iau cu supararea si uit, asa ca si mult noroc in viata Beatrix. Felicitari si Roxanei ptr curajul de a o lua de la capat cu un alt bebe. Eu dupa ultimele saptamani deja ma gandesc serios daca mai vreau sau nu, mi-e teama ca o sa fiu o mama nebuna cu 2 copii sclerozati dupa mine ptr ca deja simt ca nu mai am toti neuronii functionali, asa ca asta este o problema serioasa la care trebuie sa ma gandesc muuuuult.
Dupa o ora si ceva de stat afara pe un ger cumplit, venit in casa si marait continuu, plus ca nici o pereche de pantaloni nu ii pot da pe el ca urla si fuge si se zbate, am scapat 2 palme la dudau (stiu ca o sa primesc multe replici dar a fost singura solutie care am mai avut-o pe moment) am tipat un pic la el si dupa 2-3 min de palns singur in camera lui (deja am simtit ca imi pierd total controlul asa ca i-am dat ursul lui si suzeta si am iesit din camera) a adormit baiatul meu singur in pat fara tzitzi fara nimic. Sa fie asta un nou inceput? Sper, ca altfel o sa ajung la balamuc.
Am dat si eu vina pe te miri ce, pe faptul ca l-o durea burtica ca este cam constipat de cand am inceput sa ii dau banana (de 3-4 saptamani face f tare, ca la oaie), asa ca am scos-o de ieri din alimentatie, poate o fi de la marul cu biscuite pe care l-am introdus tot de curand ( o sa il scot si pe asta daca nu se regleaza. Dinti nu pare sa ii mai apara ceva, iar de cate ori a aparut cate ceva intr-adevar ne-am luptat si cate o luna, dar nu asa sa nu ne intelegem nici macar ziua, plangea noapte si urla, dar nu sa nu doarma ore in sir, sa ma chinui sa il culc cate 2 ore.
Ziua il culc de 2 ori pe zi dar doarme f putin, seara il pun de la 9.30 in pat, bea biberonul de cereale linistit dupa care parca prinde o energie de nedescris, incerc sa il tin in pat, sa se foiasca el cat vrea sa oboseasca, ii dau sa suga pe la 10-10.30 si apoi il transfer in patutul lui unde incepe iar foiala si frichineala, se ridica in picioare de 10 ori, arunca suzeta si ursul, trage de cearceaful de la pat, ma fac ca nu vad, nu zic nimic stau pe intuneric si ma uit la el ca si cum as dormi cu ochii pe jumatate deschisi, baga mainile printre gratii si ma bate, imi baga degetele in ochi, ma zgarie, ii mai zic"hai mami sa facem nani" si il pun in poz de somn cu ursul in brate si suzi in gurita, intr-un final la 11-11.30 adoarme. Dupa care incepe sho-ul trezirilor din 30 in 30 de minute, plange sau doar se ridica in picioare si trage de gratiile patutului cu chef de joaca, uneori adoarme repede alteori trebuie sa il mai iau in brate, il mai legan, l-am mai pus chiar si pe picioare ca nu mai pot sa il tin in brate, mai ma rastesc la el (am observat din pacate ca asta este metoda cea mai rapida de al face sa se linisteasca).
Dimineata se trezea de obicei dupa 8.30, acum de cateva zile se trezeste din ce in ce mai devreme. Noaptea ii scosesem tzitzi si ii dadeam doar ceai, acum daca se trezeste de atatea ori bea un biberon de ceai de tei, nu as vrea nici sa bag tei in el la nesfarsit si nici alte chimicale, dar nu mai stiu ce este mai bine la un moment dat.
Ii voi schimba si cerealele. De 1 saptamana ii dau cereale cu lapte, pana acum ii luam fara lapte si ii puneam de-al meu, dar o sa incerc sa revin la vechile cereale de la teopfer care nu contin zahar, poate zaharul asta ii da energie exagerata. Ieri i-am dat si niste compot si frucet din compot, nu o sa ii mai dau nici din astea. Chiar nu mai stiu pe ces dau vina ptr energia si nervozitatea exagerata pe care a capatat-o de curand.
Legat de olita, el de la 6 luni a facut la oala, eu pana la 11-11luni jumatate nu prea am stiut ce este ala kk in scutec, rar facea pe el, uneori se scremea chiar in fata mea, adica venea practic si imi spunea si il puneam pe oala si imediat, dupa care dintr-o data nu a mai vrut sa faca si imediat ce il iau de pe oala face. Am inceput sa il pun mai des dar degeaba se ridica de pe ea, se aseaza jos pe parchet sau unde suntem in mom ala si face acolo. Am zis ca o sa o las mai moale cu oala acum, poate pur si simplu nu o mai agreeaza, tocmai de aceea spuneam ca parca imi face in ambitie, de ce eu insist mai mult, de aia el refuza sa mai faca. Nu refuza statul pe oala in sine. Daca se intampal sa mai faca ceva in ea eu imediat il laud, tot ca sa il influentez cumva. Nu sunt absurda sa vreau sa renunte la pampers de acum, dar ma socheaza schimbarea asta radicala.
Intre mese eu nu ii dau sa rontaie nimic, nu sunt adepta pufuletilor, pe afara ii mai dadeam cate o grisina, un covrigel ca vedea pe toti copii si decat sa vina vreo mamica sa ii puna cine stie ce in mana aveam tot timpul pregatit ceva. In rest mai capata cate un biscuitel dupa ce papa ca sa stea in scaunel cuminte si sa pot sa strang eu toate cele sau sa termin si eu de mancat, de obicei cand il pun la masa mananc si eu ca sa avem alta pofta amandoi ca ma stiu pe mine cum mananc cand stau singura la masa.
Cu mancatul iar ma socheaza faptul ca a avut o perioada in care manca f bine, si acum mananca dar in conditiile in care masuta este plina de doape, capace, cutii si cutiute, sa le bagam una in alta, eu tin sticla si el pune capacul, ba mai mult vrea ca eu sa tin 2 sticle si el cu 2 doape sa le puna la cele 2 sticle. Cum oare sa ii mai dau eu sa pape in cond astea ca mi-ar trebui 10 maini. Daca nu fac ce vrea el nu deschide gura si urla. Dar, chit ca va face greva foamei o sa incerc sa ii mai tai din coarne ca de la o jucarie pe masuta am ajuns la zeci de prostii pe care le adun de prin bucatarie si pe care incepe si le arunca si eu trebuie sa ma aplec mereu sa le iau ca altfel urla si nu papa.
chiar a ajuns un mic terorist in ultima vreme. De faptul ca eu fac ordine si el in spatele meu scoate totul iar din sertare si eu iar si iar si iar...nu mai spun, cat doarme el un pic sunt o mica furnicuta fac si curatenie si mancare, spal si vase, tot.
Cam asa stau lucrurile la noi si pe zi ce trece parca se inrautatesc mai tare, poate si ptr ca pe zi ce trece si eu ma simt tot mai obosita. A mai venit si mama mea si a mai stat cu el cate o ora, dar eu nu apuc nici macar sa fac un pic de ordine sau mancare ceva in perioada asta, chiar i l-am dat si afara, dar nu prea sta cu ea si urla dupa mine. In plus nici maica-mea nu se omoara sa vina sa ma ajute iar eu daca am vazut ca azi nu poate ca..., maine iar nu stiu ce mai are de facut m-am enervat si am preferat sa nu o mai chem. Uneori mai rau imi face sa o rog sa vina si sa vad ca are tot timpul cate ceva de facut si ma trezesc cu un refuz, in plus am eu o chestie ca daca altii nu ne ajuta de ce mama? Ma rog, o problema de fam, nu intru in amanunte.
hai ca am scris de v-am capiat, ma duc cat doarme sa ii pregatesc supita.
Chiar vroiam sa va intreb, voi cate zile pastrati mancarea la frigider? Eu am incercat sa ii dau si 3 zile dar deja dupa a doua zi parca isi schimba gustul, asa ca fie ii fac zilnic fie la 2 zile. Am zis ca poate din cauza cartofilor, asa ca am omis cartoful din ciorbita si fierbeam zilnic, dar si asa parca se acreste pana a doua zi, nu inteleg de ce ca nu patesc asa cu mancarea noastra.
Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze diverse
Botez Rares 7-8 luni Litoral 2007