Fructe si legume exotice (pentru Romania)
Raspunsuri - Pagina 18
principe spune:
alina,
malai "instantaneu"ii zic eu ,nu stiu cum se numeste in ro...dar stiu ca exista,eu am luat ...mamaliga o faci in 10 minute ,nu intr-o ora, cat dureaza sa se fiarba cel natural.daca nu fa cu gris ...si gata.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
alina, pai da...eu in cap cum sunt am uitat sa-ti zic ca am pus si stafide...bine ca ai pus
ma bucur mult ca ti-au iesit bune
principe da...si aici maizena tot malai este...am sa caut amidon...multumesc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
alinabojuc spune:
Principe eu am folosit pt mamaliguta malai grisat, oare de ala vorbesti? Acum am de la bunica malai facut de casa, il folosesc mult la placinte de malai.
Dar voi folosi totusi la inceput gris.Vai abia astept.
alina
alinabojuc spune:
Principe acu am citit mai bine reteta cu banane si am vazut ca ai scris 1 de apa.1 ce?
Musai trebuie sa fac, ca tare bine suna. Am facut la un moment dat si paine cu banane, de fapt era dulce ca o prajitura, dar tare buna a iesit. problema e ca nu mai stiu pe unde e reteta...
alina
principe spune:
alina,
cred ca-i zice malai rapid ,da ,si este si grisat...poti face chiar si cu faina de grau.
monica,
am modificat..este 1 pahar de apa.
tort de banane...BANANIER(asa i-a zis mata emma)este acelasi lucru cu paine de banane.
3 banane coapte
1 1/4 cana de zahar
3 oua
1/2 cana de ulei
1 lingura vanilie
1 lingura de scortisoara
2 lingurite de praf de copt
1 1/2 cani faina
un vf de cutit de sare
se blenduiesc bananele cu zaharul,ouale,uleiul,vanilia.
faina,sare,praful de copt si scortisoara se amesteca si incorporeaza cremei formate din banane si celelalte ingrediente blenduite.
se pot agrega si nuci ,stafide,alune...dupa gust.
se coace la foc mediu, 45 minute.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
principe, uite ce am gasit azi, aici asta este Amidon de malai altfel nu am gasit da' mai caut
pot face cu el oare foietajul?
asa...si am vrut sa va mai arat niste fructe fetelor se numesc Goiaba sunt f bune si dulci(insa au niste seminte cam dure inauntru) eu le iau asa putin mai verzi fiindca daca-s prea coapte sunt alcoolizate si nu-mi plac, se mananca si asa...dar eu le curatz de coaja si fac o placinta tare buna cu ele...sa nu le ocoliti daca le gasiti
iar aici mai jos sunt : Mango desi sunt uratei si par necopti la coaja sunt nemaipomenit de buni soiul asta, Papaya hawaiana si Avocado
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
monica,
asta este amidonul de care-ti ziceam,si pe care-l folosesc eu.
goiaba...guaiaba(in ve).
cele din fotografie sunt prea verzi..lasa-le sa se coaca un pic ,pana devin mai moi la pipait.
poti face un suc tare bun..cu tot cu coaja..apoi strecori ca sa inlaturi samburii,este bun ptru anemii,in diaree...baiatul meu il bea si fara zahar.
dulceata de guaiaba este preferata mea
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
da...le mai las vreo 2-3 zile, ori erau toate lovite si coapte ori prea verzi asa ca le-am preferat verzi sa le coc eu
multumesc mult bine ca e bun amidonul...pfhiu
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
dodo spune:
Goiaba este guava. Mai tineti minte conservele alea micite din RO cu nectar de guava (parca erau cubaneze, Torro se numeau)?
Ortansa spune:
nu stie nimeni ce sunt frunzele www.worldcommunitycookbook.org/season/guide/photos/swisschard.jpg" target="_blank">astea?le zice swisschard in english.
I've gt you under my skin