Fructe si legume exotice (pentru Romania)
Raspunsuri - Pagina 19
alinabojuc spune:
Victorie! Am luat cartofi dulci si sunt exact asa buni cum ma asteptam.
De bucurie ca am gasit nici nu m-am mai uitat pe la alte fructe, dar asa cu coada ochiului am vazut ceva minunatii pe acolo. Am gasit si mango(erau chiar langa cartofii dulci), cu doar 1.49 lei bucata, iar la dej e 3.5. Stiu si eu, poate dejenii or avea salarii mai mari decat clujenii.
Nah ca painea aceea cu banane va trebui s-o fac si eu dar prima data covrigeii cu banane, poate chiar azi.
alina
monica-elizabet spune:
dodo, eu mancam guava in thailanda, dar o gaseam doar verde pal ...parca niciodata nu am gasit guava asa (colorata precum goiaba de aici...si mie mi s-a parut ca seamana multla gust numai culoarea difera , oare chiar sunt acelasi lucru?) hai ca nici eu nu inteleg ce-am scris
Ortansa, mie nu mi se deschide poza/situl pus de tine...mai incerc
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
ortansa,
aici se numeste acelga...si cred ca este frunza de sfecla de la noi din ro.
eu infasor saramalele ion ele..au gust tare bun.sau mai le fac calite in unt.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
alina, ma bucur ca ai gasit cartofi dulci...acum am vazut ca ai scris
cum i-ai preparat?
eu zilele trecute(nu mai stiu daca v-am zis) am facut pentru prima data cartofii dulci la fel ca pe cartofii prajiti nomali si mi s-a parut ca au absorbit f mult ulei (erau uleiosi asa...nus tiu de ce)
ref mango...chiar e un super pret...si eu imi aduc aminte ca sub 30.000 lei vechi nu-l gaseam niciodata la bucuresti.
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
alinabojuc spune:
Cartofii dulci i-am facut prajiti si da parca absorb mai mult ulei, da tot ce prajesc pun pe prosopele de hartie sa mai absoarba excesul.
Din pacate cu banane nu am apucat sa fac nimic, pt ca am facut tiramisu, am uitat ca luasem piscoturi si mascarpone
alina
monica-elizabet spune:
deci nu numai ai mei au iesit uleiosi...
fetelor dar am vazut o gramada de retete pe net in care cartofii dulci sunt folositi impreuna cu merele la torturi, prajituri at incercat sa-i faceti asa? sunt tare curioasa cum or fii
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
aici se face paine cu cartof..nu chec..o reteta normala de paine care are cartof inauntru.eu nu am facut niciodata.
singura reteta de cartofi dulci pe care o fac este asa:
cartofii fierti in coaja,dupa ce se fierb dar nu prea tare se decojesc se taie rondele ,se pun intro tava in care se pun si rosii deshidratate in ulei,se agrega ulei de la rosii ,ginger crud razuit,miere.
se baacopera si se baga la cuptor pina se rumenesc.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
eu v-am intrebat fiindca mie nu mi se par suficient de dulci pentru a-i pune intr-o prajitura...dar la mine prajiturile trebuie sa fie dulci, dulci...altfel nu-s bune si credeam ca- s eu defecta
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
dodo spune:
quote:
Originally posted by monica-elizabet
dodo, eu mancam guava in thailanda, dar o gaseam doar verde pal ...parca niciodata nu am gasit guava asa (colorata precum goiaba de aici...si mie mi s-a parut ca seamana multla gust numai culoarea difera , oare chiar sunt acelasi lucru?) hai ca nici eu nu inteleg ce-am scris
Ortansa, mie nu mi se deschide poza/situl pus de tine...mai incerc
Aici sint ca cele din poza, rozalii la miez. Mie-mi plac mai mult nectar/combinatie.
monica-elizabet spune:
dar Maracuja(ii zice aici) este tot una cu fructul pasiunii(era in thailanda)? ca mie si astea doua imi seamana mult.prea mult
uite data viitoare trag o poza si la asta ca aici voi ma lamuriti pe toate si daca serbati cumva azi ziua onomastica urez
LA MULTI ANI! tuturor Andreelor si Andreilor, sa fiti sanatosi si sa va dea Dumnezeu tot ce va doriti
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post