Fructe si legume exotice (pentru Romania)
Raspunsuri - Pagina 17
principe spune:
monica,
daca vrei, am o reteta de aluat frantuzesc de post ...tare bun si usor de facut.
si am sa scriu si reteta de
papanasi din aluat de banane.
3 banane (de preferat soiul acela furajer care se vad urite ,colturoase si cu coaja neagra)
2-3 linguri cu virf de zahar brun
1 pahar de apa
1 lingura de scortisoara
1/2 de cana de faina de malai instantaneu,sau faina de grau(daca nu aveti porumb instantaneu
200 grame de branza de vaci (se poate si fara branza)
bananele se firb cu zaharul pana apa scade la jumatate.
se piseaza
se agrega scortisoara
se agrega faina
se amaseaza
se modeleaza pe masa in forma de covrigel
se frig in ulei bine incins.
pofta mare!
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
principe, multumim de reteta...am salvat-o si am sa o incerc...
ce inseamna malai instantaneu(malai f fin, cel din care se fac prajiturile?)
sigur ca vreau reteta de foietaj cand ai timp multumesc anticipat
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
monica-elizabet spune:
aaa...am uitat sa va zic...azi fac o fasole neagra boabe, noua ne place mai mult decat cea alba...parca-i un pictuz mai gustoasa...voi ati incercat-o?
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
monica,
si in Brazil malaiul este instantaneu,adica semipreparat.si in ro.se gaseste ...nu trebuie sa-l fierbi sau sa-l prajesti mult timp.
fasolea neagra ,aici face parte din mancarea bazica,fasolea alba aici nu are cautare ..este ffff buna ,nu are coaja tare ,este delicioasa.baiatului meu ii place sa-i pun boabele de fasole pe masa ,si el le ia cu manuta si le mananca.tot din malai se fac pateuri/empanada/cu fasole neagra innautru ,cu branza ,atun.
revin cu reteta de aluat si daca vrei iti dau si reteta de la empanadas....sunt usor de facut.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
principe nici baietelul meu nu se omoara dupa fasolea alba dar asta neagra ii place
astept cu mare interes retetele
numai ca banuiesc ca cea pentru foietaj este cu margarina si eu sunt cam alergica la ea(oare o pot inlocui cu ulei daca-i asa?)
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
aluat frantuzesc cu ulei.
1 pahar de apa fierbinte
1 pahar de ulei
un vf de cutit de sare
4 pahare 1/2 de faina
2 lingurite praf de copt
se amesteca ingredientele se framanta piana se obtine un aluat compact
se divide in 3 portii.
se ia pe rand fiecare portie si se intinde subtire ,pe masa prafuita cu amidon in exces.
dupa ce se intinde subtire ,se prafuieste cu amidon si latura externa a aluatului intins,se impacheteaza plic .in timp ce se impacheteaza se prafuiesc toate laturile asa incat intre foi sa fie amidon ...sa nu se atinga foaie cu foaie fara sa fie bine amidonata.
acest plic se imparte la randul lui in doua...din el se intind doua foi..care le umplii dupa preferinta .
deci din compozitia de mai sus ies 6 rulade.
eu obisnuiesc sa coc doar 2 iar restul ,de doua portii le amidonez bine ,le bag in punga si le congelez.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
monica-elizabet spune:
wow...deci e cu ulei...fara margarina
multumesc
da acu' am o intrebare...daca n-am amidon cu ce pot sa-l inlocuiesc? (am asa bicarbonat si praf de copt...care e mai bun?)
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
principe spune:
monica,
praful de copt este mai bun.
cumpara amidon ca se gaseste si la voi....aici se numeste MAIZENA(ALMIDON DE MAIZ)adica amidon de porumb.trebuie sa fie in raionul de fainoase.
iti spun denumirea de aici ,deoarece portugheza si castellana ,au multe cuvinte comune.
nu cred ca poti sa inlocuiesti amidonul ...deoarece apoi nu mai se desface in fasii ,si numai are textura crocanta.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
alinabojuc spune:
Am facut azi placintelele cu ananas
Am pus si stafide.Sunt extraordinare. Abia astept sa fac cu mar si scortisoara.Vai ce de bunatati sunt pe lumea asta. Am pus si de ananasata.
Si totusi cum e malaiul instant? eu pe la noi nu am vazut. Fetele de prin Romania ati vazut asa ceva pe la noi? maine merg la cluj sper sa mai gasesc cartofi dulci, apoi ma uit si dupa malai de asta.
alina
TOMALAVINIA spune:
Sheannamp, MERCI MULT!V-am gasit!Am dat o cautare dar inainte de a creea subiectul nu am gasit nimic despre ananas. Asa ca am avut noroc cu tine!
Joxy, il voi mirosi!