Fructe si legume exotice (pentru Romania)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,

el nu re un gust aromat,sau dulce ..insa aici sunt multi care-l consuma,este bun la ceva..scade colesterolul..nu stiu exact.
salata este buna, mai ales daca este cu mult usturoi.
aici se numeste chaiota...


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor da fructele astea ce-s? (sunt de la noi din curte si nu stiu cum se numesc...la magazin nu le-am vazut ca sa aflu denumirea) noi le mancam asa...sunt acrishoare...oare ce mai pot face cu ele ca sa fie mai comestibile?
???
multam anticipat

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,


aici se numesc ciruela de huesito..adica prune de osisor.

trebuie sa le culegi mai coapte ,sa aiba culoarea aproape vanata.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc mult pricipe

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

gata mey... ananasata
cred ca iar nu mi-a iesit chiar asa cum trebuie e bunicica, cam intapacioasa si calda avea gust de bors acum rece din frigider e muuult mai buna
am sa mai incerc...multumesc principe de reteta

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,


nu o lasa sa fermenteze prea mult...in clima calda ..se face repede.vezi ca ea mai continua sa fermenteze si la frigider,dar mai incet.pune-o in frigider inainte sa fie prea "intapacioasa"

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

[quote]Originally posted by monica-elizabet

fetelor da fructele astea ce-s? (sunt de la noi din curte si nu stiu cum se numesc...la magazin nu le-am vazut ca sa aflu denumirea) noi le mancam asa...sunt acrishoare...oare ce mai pot face cu ele ca sa fie mai comestibile?
???
multam anticipat
Vai ce bine arata, parca ar fi niste cirese, mi s-a facut o pofta
Am vazut la pozele tale o reteta de placintele cu ananas, stafide si scortisoara parca. Ai dat reteta pe undeva pe site? Ca de cand le-am vazut salivez intr-una.
Ananasata a fermentat si la mine in frigi, tot vedeam sticla umflata.
Abia astept sa mai iau un ananas sa-l execut.
Sper ca inainte de sarbatori sa mergem pe la cluj sa iau si eu cartofi dulci, ca deja visez noaptea la ei. Si poate nu o sa-mi placa.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

alina, placintica cu ananas am facut-o asa:
foietaj cumparat (pentru ca suntem in post si eu nu stiu sa fac aluat de post) dar uite www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/14681/Placinta-impletita/" target="_blank">Aici reteta de placinta impletita si tot aici vezi si maniera de impletire si alte umpluturi...este fff buna si usor de facut(eu am facut-o cu mere si stafide si cu crema de branza si dulceatza)
umplutura cu ananas am facut-o asa:
1/2 ananas taiat cubulete mici(ananasul meu era f dulce asa ca am pus doar 1 lingura de zahar brun...merge f bine cu cel normal dar eu nu mai cumpar din ala alb tocmai ca sa nu-l mai folosesc) 1 pliculetz zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara, se pun pentru cateva minute la calit, se lasa sa se raceasca apoi se pun peste foietaj se "invelesc" in foietaj si se pun la cuptor pana se aureste foietajul.

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Monica multumesc mult pentru reteta, acu problema e ca nu stiu ce sa fac sa treaca mai repede noaptea asta. Abia astept sa merg maine sa iau ananas si o sa fac musai reteta.Si mai trag si o ananasata.
Clar o sa fac si cu mere dar si cu branza.
E tare frumoasa asa impletita, sper sa-mi iasa.
Multumesc inca o data.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cu multa placere...si mie mi-a placut muuult de tot cand am vazut-o la miha(mariussimiuc) ca de la ea am reteta


monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput