Fructe si legume exotice (pentru Romania)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

quote:
Originally posted by lexi

erau kumquats, niste miniaturi de portocale, ovale sau rotunjoare, care se mananca pur si simplu (cu totul, ca sa simti diferenta dintre coaja dulce si pulpa acrisoara), sau se folosesc pentru salate, dulceturi, bauturi etc.


Cum trebuie sa arate cand sunt numai bune de consumat? Coaja sa fie portocalie sau mai verzuie? Mai molcutze sau mai tari?

Monica cred ca nu mai primesc eu curand fructe-stea, atunci au fost niste prieteni in Singapore in concediu si ne-au adus o ladita cu fructe exotice: fructe stea, un ananas imens, mango (din ala alb la miez, de care n-am mai gasit eu pe-aici).

Ieri am fost in Carrefour, au o gramada de fructe foarte exotice, trebuie sa ma documentez bine sa vad care din ele merita cumparate si testate.

Ah, intrebare: ce metoda folositi pentru a sparge mai usor nuca de cocos? Cele care faceti fripturici cu lapte de cocos, in afara de carnitza si lapte, ce mai puneti si ce condimente folositi (vreau sa fac o fripturica de pui cu lapte de cocos)?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nimeni nu stie cum sa prepar si eu chuchu-ul

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

COCADA

nuca de cocos (apa si pulpa)
lapte
zahar
lapte condensat(optional)
noca de cocos racita bine se mixeaza cu cateva cuburi de ghiata ,laptele si zaharul ,pana devine spumoasa,daca se foloseste ptru adulti se poate agrega si un strop de rom alb.

cum se sparge nuca...daca nu are captuseala verde pe deasupra,la una din extremitati se observa 4 ochisori negrii ,in unul din ochisorii aceia se scobeste si se introduce paiul.daca nu este cojita de coaja verde ,atunci se taie cu un topor sau un cutit mare in partea mai ascutita a nucii.


din anas,cu aceasi formula se pregareste piņia colada...omoloaga cocadei

monica,da si tu o fotografie sa vedem cum arata un "ciuciu" du brazil

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

alina,

eu chiar ieri am facut muschi de vita in cocos,am pus:

ginger
iaurt
curcuma(un condiment galben cu aroma de ginger si piper alb)
un sos gata pregatit pe baza de usturoi,coriandru si smantana.

daca nu ai ce am scris eu, poti face doar cu iaurt,ginger,piper albsi usturoi.

din cocos se face si un `pilaf ,in loc de consome de pui se pune apa de cocos..in cre s-a mixat si pulpa ,iar apoi se strecoara pulpa si se pune doar apa rezultata,se mai lungeste un pic cu apa potabila.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

baimonica,te-ai salvat ,sau s-a salvat chucho al tauam vazut ca aveai foto...scuze.

fructul acesta este cam insipid si se combina f bine cu alte fructe de la care imprumuta gustul ...exemplu, cum aici nu se fac merele... se poate amesteca cu marul si se fac placinte cu mere.


eu fac o salata astfel:
fierb fructul cu coaja si cu sare,il curatde coaja dupa ce s-a fiert si s-a racit, il tai in cuburi mici,tai si rosii fara miez,tot in cuburi mici,toc o manuta de coriandru.fac un sos din mult usturoi pisat ,lamaie,ulei de masline,pun peste salata,amestec.e bun cu fripturi ,gratare sau chiar goala cu paine (pita arabeasca)...

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,

salata ta de couve,aici o servesc la mancarea asiatica...eu nu am preparat niciodata ,dar stiu ca are ginger,si seminte de ajonjoli(asa se scrie aici)este picanta ,dulceaga si fff buna...offf ce-mi place... si tu ai o farfurie plina.


monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,

anansul tau ,este un soi taare dulce,aici se numeste piņia de agua(anaas de apa)este suculent si dulce.



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by principe

COCADA

nuca de cocos (apa si pulpa)
lapte
zahar
lapte condensat(optional)
noca de cocos racita bine se mixeaza cu cateva cuburi de ghiata ,laptele si zaharul ,pana devine spumoasa,daca se foloseste ptru adulti se poate agrega si un strop de rom alb.

cum se sparge nuca...daca nu are captuseala verde pe deasupra,la una din extremitati se observa 4 ochisori negrii ,in unul din ochisorii aceia se scobeste si se introduce paiul.daca nu este cojita de coaja verde ,atunci se taie cu un topor sau un cutit mare in partea mai ascutita a nucii.


din anas,cu aceasi formula se pregareste piņia colada...omoloaga cocadei

monica,da si tu o fotografie sa vedem cum arata un "ciuciu" du brazil

am uitat sa spun ca la un cos mare se poate agreaga cam 1/2 l de lapte......trebuie sa iasa de consitenta laptelui batut...iar zahar cam o cescuta de cafea...daca nu se agrega lapte condensat.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp

Fetelor, multam fain de informatii!
Sunt mare fan avocado.
Cartoful dulce de la noi este fie maro fie rosu-caramiziu. E mai lunguiet. Care e cel mai bun? se alege ca si un cartof obisnuit. Am inteles ca nu trebuie pastrat la frigider.

il pastezi ca pe un cartof , la racoare,dar nu la frigider.


Apoi, ananasul. Din cand in cand exista promotii si atunci un kg ajunge la 2 dolari, de exemplu. Pe asta cum il alegem, sa fie cat de cat aromat si dulce, eu am luat unul si nu era tocmai cum stiu eu ca trebuie sa fie la gust
Coaja e verde sau trebuie sa fie mai mult galbena si rosie"? Trebuie sa miroasa sau nu?

nu conteaza coaja ...asta depinde de soi,insa daca este copt,miroase puternic a banana.

Ghimbir e ginger. Sunt niste radacini albe. Nu am luat niciodata ca atare ci doar praf (dar nu e cine stie ce). In afara de bautura, ce altceva mai poti face.

multe mancaruri bune...si este muuult mai bun gingerul crud ,nu praf.

Am luat mango odata dar nu mi-a placut mancat ca atare.
Papaya habar nu am cum se maninca si ce e.



Principe, am vazut paradisul in care stai si am inteles ca esti in tema cu aceste lucruri (am citi multe din recomandarile tale). De aia iti ceream sfaturi. La fel si romancelor de peste ocean.

multumesc ptru aprecieri...venezuela chiar este un paradis tropical.ar fi si mai paradis fara presedintele actual

A venit iarna si oferta de fructe si legume autohtone scade in schimb cea de fructe si legume exotice creste foarte mult.

A, si bananele, unele sunt verzi, la frigider nu se coc (mai si ingheata) iar in camera se fac maronii si se strica inainte de a se coace. Ce se poate face?

Multumesc anticipat (eu si baietii mei) si cred ca nu numai eu voi beneficia de sfaturile voastre.

Kiki am vazut acum la piata, sunt niste fructe portocalii, cam ca rosiile, dar tari, si care au la codita niste frunze verzi si lipite de fruct.



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

principe, multumesc mult promta ca de obicei
asa deci...nu e mare branza decapul chuchu-ului
am sa incerc asa cum ai zis tu...sa vedem ce iese si intru sa va zic
numai bine tuturor

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput