Fructe si legume exotice (pentru Romania)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns principe spune:

lore,

nici eu nu pun drojdie...am zis "dospit" asa in gluma..

oanna,

papaya,aici latropice cand se recolteaza prea verde,i se face niste sectiuni cu cutitul ,pe lungime ,si doar coaja...nu stiu exact sa explic de ce ...cultivatorii spun ca sa elimine un lichid alb ,nu stiu legatura lichidului cu coptul.eu nu am facut asta niciodata fiindca nu am cumparat papaya verde nicidata ...
daca este coapta poti sa-ti dai seama nu dupa culoarea cojii,fiindca poate fi o papaya cu coaja verde ,ci dupa cat de dura este la palpat trebuie sa fie ca o piersica nu f coapta.


ananasul nu trebuie sa fie maole ...ci doar sa miroasa ananas.

de fructul stea nu stiu cum se coace fiindca nu-s mare amanta.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor, mie nu mi-a iesit ananasata nu stiu ce-am gresit...a iesit amara si cu un gust ciudat desi anansul a fost super dulce si bun.
maine incerc din nou...
sa fie oare de la lime? coaja ei este amara si am pus o lamaitza verde taiata felii in el ca alt fel de lamaie nu aveam..

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

monica,

lima are coaja amra(partea alba) ca pelinul ,mai bine nu mai pune lamaie oricum iese buna si fara lamiie ,daca vrei apoi sa fie mai acrisoara poti stoarce zeama de lima direct in bautura cand o bei.



monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

a uitat sa va zic ca daca vreti o bautura si mai exotica, dupa ce a fermentat ananasata inainte de a o baga la frigider adaugati cateva bucatele de ginger ...ii da un gust tare bun.
anansata o puteti folosi si ca baza ptru cocteiluri.


din cocos se prepara cocada,bautura f buna ...mai ales la plaja

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Principe neaparat o sa pun si eu ghimbir in ananasata, care sper sa iasa buna. Ghimbirul nu-mi lipseste din casa.am si in congelator, pe asta il pun in supa de pui si ii da aroma buna.
Da o reteta de bere de ghimbir stii? ca eu am facut dar parca totusi se poate si mai buna.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

principe, am retinut...saru' mana...

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

alina,

retete de bere nu stiu...poti deschide un subiect nou cu tema aceasta...sigur se gaseste cineva care sa te ajute.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Principe am deschis subiect pe tema asta si nu mi-a raspuns nimeni. Ananasata a iesit f. buna. am bagat la frigi cu o bucata de ghimbir.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Buna fetelor,
ah alina ce ma oftic (glumesc desigur)...ma bucur ca ti-a iesit ok ananasata...incerc si eu din nou fara lamaie sa vedem ce-o iesi.
am luat azi un ANANAS asa frumos, parca-i pictat
niste CARTOFI DULCI da cam ciudatzei au forme aiuristice
si... CHUCHU, pe care nu stiu cum sa-l fac...aveti cumva vreo reteta incercata? sa nu bantui aiurea pe net si sa nici nu-mi iasa bine
azi am facut o alta ciudatenie, o planta locala...se numeste COUVE PICADA ...seamana la gust cu niste alge , se gaseste taiata asa fidelutza in niste pungi... am intrebat o tipa in magazin pe care am vazut-o ca-l cumpara si ea cum il face si mi-a spus ca se fierbe 30 de min si se face un sos de usturoi...
va pup si astept retete pentru chuchu
multumesc anticipat

monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

am citit subiectul cu mare interes, dar asa, mai printre picaturi, cu copiii pe langa mine si nu stiu daca nu scrie sau nu am vazut eu. cu nuca de cocos ce se poate face? vazusem ceva de cocada, dar cum se face?

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput