Poate ca si Giovannei ii placea rockul
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by tlaura
Of, vesnica problema a integrarii! Te intreb si eu Ramona, cand ai fost in tara ultima oara? Cand ai mers cu un mijloc de transport in comun, cand ai ramas dupa ora 8 intr-un parc, sa vezi atunci ce integrati sunt!
Sunt mai integrati decat noi, cei care mergem la servici, sau ne plimbam copii/ e lumea lor, fac ce vor, nimeni nu indraznese sa le zica nimic!
Eu n-as numi chestia asta integrare. Dimpotriva.
Edit ca uitai sa-ti spun ca nu demult am petrecut un an in Romania si problema mi se pare mai spinoasa decit oricind. Dar tocmai de aia zic ca trebuie facut ceva. Practic, constructiv, criticile ce rost au?
The best thing you can do for your children is to love your wife.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
magghyc spune:
Ieri, bunicul imi spune "copilul tau e tigan".
Il intreb, surprinsa "de ce?"
"Pt ca scuipa pe jos, cum numai tiganii fac".
Vi se pare cunoscut dialogul? Aveti persoane in preajma copilului vostru care i-au spus "numai tiganii fura", "numai tiganii urla asa pe strada" , "esti murdar ca un tigan"?.
Asta e discriminarea aplicata zi de zi, pe care nici nu o mai bagam in seama. Ca vrem sa ii integram sunt vrajeli. De abia asteptam sa fie un infractor tigan ca sa putem spune linstiti "noi romanii, suntem blonzi cu ochi albastri..el e tigan, nu e vina noastra, asa e neamul lor"
Eu cred ca ar trebui sa ne fie rusine. Noua, ca neam, ca ne ridicam poalele in cap in fatza Europei, si ca nu stim sa fim uniti, nici la bine si nici la rau.
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
denizel spune:
quote:
Originally posted by Denii mic
Cu riscul de a nu fi in ton cu discutia parerea mea e cu totul alta. In vreme ce in evul mediu in Europa tiganii erau arsi pe rug biserica ortodoxa i-a acceptat, motiv pt care s-au aciuat in zonele cu o religie mai toleranta.
Denii mic
Denii mic, biserica ortodoxa a acceptat tiganii? Cred ca e putin cam generoasa formularea.
Cand in Europa au inceput vanatorile de tigani, expulzari in masa, pedepse cu moartea pentru nomadism, tiganii au ramas in estul Europei.
dar nu datorita 'tolerantei' bisericii ortodoxe! Din cate stiu eu, in principatele romane, tiganii aveau statutul de robi!!
Iar in regatul Ungariei (ortodoxie free
![](icon_smile_big.gif)
sirimie spune:
Eu nu sint deloc de acord cu autorul articolului. As putea sa iau fiecare fraza sa o contrazic...
"Cum e posibil ca o persoana fara contract de munca, scop turistic sau de afaceri clar dovedit, sa treaca necontrolata, peste controlul pasapoarte de la frontiere? Ce interese se ascund in dosul colectelor de cativa euro pe cap de calator, pentru ca autocarele si pasagerii lor sa treaca asa in voie peste granite?"
A fost cineva in Italia si nu a fost controlat? Eu de cite ori am ajuns acolo am avut niscaive nemultumiri despre cit de absurd era controlul... Poate autorul articolului nu a fost in Italia, totusi.
Tigani au existat peste tot in Europa cu mult inainte de 2007. Sigur nu i-a controlat nimeni pentru ca au ajuns ilicit... Numai ca in alte tari nu s-au putut stabili, dar in Italia au gasit ocazia sa traiasca in cartiere intregi.
"Premierul se desfata cu rock purpuriu si adanc, ministrii de resort se eschiveaza, Presedintele flutura electoral steagul „libertatii de miscare”. In acest timp, Giovanna Reggiani, pradata si batuta cu bestialitate de monstrul din baraca, sta intinsa pe catafalc. "
Si ce ar fi trebuit sa faca? Nu am inteles prea bine.
Am auzit o stire cu un italian care a omorit vreo 5 oameni cu arma automata. Oare presedintele lor a tinut vreun moment de reculegere pentru victime si a anulat programul din acea zi ca sa mearga la inmormintare?
Sa fim seriosi.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramiris/ramiris.jpg)
ramiris spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Tu cunosti legile italiene de stii ce drepturi are prefectul de acolo?
Aici intr-un orasel au votat ca proprietarii nu pot inchiria locuinte ilegalilor. Deci primaria a luat decizia asta. Tu s-ar putea sa nu fii de acord, dar uite ca aici e legal.
Deci cunosti legile din Italia?
Ramona, nu trebuie sa cunosti legile italiene ca sa stii ca nu au voie sa intre in conflict cu legile europene. Iar decretul dat acum pentru expulzari de urgenta intra in conflict nu cu una ci cu mai multe articole din legea UE.
Nu zic ca nu trebuie pedepsiti vinovatii si "trimisi la vatra" dar sa repari o ilegalitate prin alta ti se pare normal?
Natasa spune:
Dar voi ati vazut vreo atitudine a autoritatilor romane in legatura cu toti mafiotii italieni care-si fac veacul pe aici fara sa-i tulbure nimeni? Statul roman isi cere scuze pentru fapta (oribila, evident) a tiganului ala, dar altfel pune capul in piept la toate mizeriile pe care ni le fac altii. Nu ia atitudine sa-si apere proprii cetateni care sint discriminati in alte parti, dar e primul sa se umileasca atunci cind nu e cazul. Nu statul roman e responsabil pentru ce s-a intimplat ci cel italian, care de ani de zile le permite tiganilor sa locuiasca unde vor, sa-si faca taberele alea insalubre unde au chef, sa fure faralimita...In loc sa-si recunoasca incapacitatea de a face fata unor probleme e mult mai usor sa-si intarite populatia sa dea foc vorbitorilor de limba romana! Iar imbecilul ala de primar al Romei imi face greata cu atitudinea aia fals miloasa si pioasa in fata mortii femeii aleia. De fapt isi face campanie electorala pe un subiect fierbinte, ca poate nu mai vede nimeni cit de incapabil e!
Ramona J spune:
Pai daca au comis o ilegalitate puteti face un protest la UE. Dar ce te faci cu romanii criminali totusi? Legile se pot schimba daca e nevoie, incit sa nu-i mai primeasca pe criminali - indiferent de unde provin. Ca nu stiau oamenii ce-i asteapta...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madizza/madizza.jpg)
madizza spune:
locuiesc in parma italia am un magazin aici intra o batrana astazi si imi zice: ai vazut ce a facut romanul ?CE II RASPUND?
madi
anya spune:
Pana la urma s-a dovedit clar ca omul asta a omorat-o? Si daca da, e primul care comite o crima? Roman sau nu, tigan sau nu...E doar motivul sa mai scape de muncitorii romani si sa rezolve problema somajului.
Pana la urma o sa-l scoatem vinovat pe Antonescu ca n-a permis trimiterea tiganilor in lagare si ca i-a trimis doar dincolo de Bug...de unde s-au intors. Europa nu are tigani dar uita de episodul lagarelor lui Hitler.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Androix/Androix.jpg)
Androix spune:
Taci din gura ce dreq sa-i raspunzi, vrei sa te arunce in aer cu magazin cu tot?
Andreea